Jump to content
Dogomania

Psio-koci melanż, czyli moje gwiazdkiW Birra i Honorata...

Recommended Posts

Posted

Weekend, weekend o po weekendzie... Dzisiaj Birra znowu humor straiła. Rano po siku zrobiła w tył zwrot i do domu mnie doprowadziła, po południu zamiast w parku wylądowałyśmy pod szkołą Ingi i byla bardzo zawiedziona, że młodej nie odbieramy i ...idziemy dalej na spacer... Chyba nogi jej się odzywają, pogoda się zmienia... Na razie hodzi normalnie, wstaje bez problemu... więc mam nadzieję, że to nie to... ale jakaś dziwna ostatnio jest.

I sobotni spacerek:-)

Uploaded with ImageShack.us
Obgryzanie patyzków zazynamy od zapałek ;-)

A później kaliber godny ratlerka

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uwielbiam tą wielką morduchę!:loveu:

a wiesz, jak wcześniej pisałaś o tych kiepskich humorkach biry, to sobie właśnie pomyślałam, czy jej stawy nie bolą. dziewczynka jest dość duża i ciężka i niestety już nie pierwszej młodości. może jakieś wspomagacze typu arthroflex by jej pomogły?

Posted

Agaga, muszę zamówić chyba galacan fast. On ją zawsze na nogi stawia. Niestety w Nl niedostępny. Ona ma pozrywane więzadła krzyżowe i o jakiś zas to się odzywa... Tylko wcześniej wida, że ją nogi zazynają boleć, bo sztywniej chodzi, wstaje gorzej, a teraz nie... Ale ni, jutro zadzwonię i zamówię proszek...

Posted

[quote name='agaga21']http://img268.imageshack.us/img268/8361/p1019257resize.jpg
ooo, to ona taka pyskata jak nasza etna?

Oczywiście, jadaczkę drze, przy każdej możliwej okazji i pod byle pretekstem... A to miały być takie niehałaśliwe psy ;-)

I jeszcze kilka z młodszą pańcią :-)

Posted

Rano lało masakrycznie. Szłam Ingę do szkoły zaprowadzi, to nawet majtki mi przemokły... Do szkoły mam niecałe pięć minut na nogach. Porażka, musiałam młodą taką mokrą tam zostawić.
a później wyszło piękne słońce i było powyżej 10 stopni, więc pięknie. Zaliczyłyśmy mega spacerek i wróiłyśmy do domu. Niedawno byłam z Birrą i żadnyh chmur nie widać, więc liczę na brak deszczu jutro i w niedzielę, bo chiała bym na plażę z Birrą i dziewczynami jechać. A u Was pada? współzuję, nie cierpię deszczu...

Posted

[quote name='bira']Niedawno byłam z Birrą i żadnyh chmur nie widać, [/QUOTE]

no i do nas te chmurzyska przylecialy:mad: ja solidarnie z arina nie cierpie deszczu:p ale narzekac nie bede , rowno rok temu mielismy jakies 40cm sniegu....

Posted

[quote name='bira']Rano lało masakrycznie. Szłam Ingę do szkoły zaprowadzi, to nawet majtki mi przemokły... Do szkoły mam niecałe pięć minut na nogach. Porażka, musiałam młodą taką mokrą tam zostawić.
.[/QUOTE]
deszcz i wiatr-typowa pogoda w nederlandii ;)
u nas kropiło, ogólnie nieprzyjemnie.

Posted

Chita, u nas w zeszłym roku też strasznie syfiasta pogoda była w zeszłym roku. Zimno i mokro. W grudniu spadł śnieg i zazęła się holenderska masakra, ponieważ oni tutaj nie odśnieżają, nie odladzają i zasadnizo nie robią nic. Tramwaje stały po kilka dni zostawione na środku torów, jezdnie były nieprzejezdne, wózkiem nie byłam w stanie wyjść z domu, więc brałam małą w chustę a Ingę na sanki, pod które podpinałam Birre... Nawet nie chcę tego wspominać... kilkanaście cm śniegu i w Nl klęska żywiołowa... A w tym roku :-) Rewelacja. Do wczoraj. W październiku moje dziewczyny jeszcze w morzu się kąpały, cały listopad słoneczny, zero deszczu.. od lat nie pamiętam takiej pogody :-)

[quote name='agaga21']deszcz i wiatr-typowa pogoda w nederlandii ;)
u nas kropiło, ogólnie nieprzyjemnie.[/QUOTE]

Typowa i nieciekawa... Ale w tym roku jakaś anomalia. Pogoda jak w kwietniu. Dzisiaj lało do południa, później już było fajnie i ciepło. Jutro podobno ma być słonecznie. Oby tak do wiosny :-)

Posted

przyszlam zobaczyc Sinterklassa, gdzie foty:mad::grins:

a wracajac do Waszej zimy to niezazdroszcze:evil_lol: tutaj odwrotnie, zawsze drogowcy zaskakują zime a nie jak w PL;) jak jest prognoza ze jutro spadnie snieg to dzien wczesniej juz sól sypią:evil_lol:

Posted

Chita, Sinterklass na jednej z miejskich parad :-)

I Mikołajowi pomagierzy, czarni Piotrusie :-)

I mój Piotruś :-)

Ze szkoły zdjęć nie mam, ponieważ nie byłam przygotowana na taką imprezę... chyba jajko jedyny rodzic... zero aparatu, kamer i innych historii.......

A o zimie na razie nie myśle. Na szczęście mam sanki. Tutaj jest gorzej niż w Pl. Oni nie robią kompletnie nic. Nie mają piaskarek, pługów, łopat do odgarniania śniegu... nic.

Posted

[quote name='chita']kurde niezły ten Sinterklass:) a piotrusie to chyba z czarnego kontynentu:evil_lol: [/QUOTE]
Niezły, niezly. A co d Piotrusiów pewnie masz rację :-) W przyszłym roku bardziej się wczuje i dowiem się więej na ich temat ;-)

[quote name='chita']Twoj Piotrus najladniejszy;) [/QUOTE]

No ba ;-) :-)

Posted

Ta pogoda mnie chyba zabije. I to dosłownie... Wieje u nas, że głowę chce urwać, wczoraj wiatr tak mną targnął, że wleciałam z rowerem pod auto, później nie mogłm dalej ujechać, więc musiałam rower prowadzić... A dzisiaj mało nie oberwałam gałęzią, która spadała z drzewa... Jak nie przestanie wia, to chyba zacznę się bać wyhodzi z domu...