xmartix Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Porobiłam Tidze ogłoszenia i dalej nic, nie ma nawet chętnych jako dom tymczasowy, kto się do nas zgłasza nie odpisuje na kolejnego maila. Tiga szuka pilnie nowego tymczasu, jest zupełnie nieproblemowa. Szuka dt bez kotów. Quote
Jolanta08 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Biedna Tiga a może by w ostateczności pomyśleć nad płatnym DT? A jak suńka ,w porządku ,guzek nie odrasta? Quote
xmartix Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 nie, nie ma większych zmian co do płatnego, zastanawiam się nad tym, ale nie może to być strasznie drogi bo nas na to nie stać aż tak. Popytam dziś gdzie trzeba. Quote
Korenia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Marta a te konkretniejsze wyniki są już? Quote
xmartix Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Asia mi jeszcze nie przyniosła, ale to tylko opis jakiś jest Quote
demi Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='xmartix']Porobiłam Tidze ogłoszenia i dalej nic, nie ma nawet chętnych jako dom tymczasowy, kto się do nas zgłasza nie odpisuje na kolejnego maila. Tiga szuka pilnie nowego tymczasu, jest zupełnie nieproblemowa. Szuka dt bez kotów. a kotu by coś zrobiła?!? Poproś nasze dziewczyny "aparatki" o zdjecia:) Quote
xmartix Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 o zdjęcia dziewczyny aparatki poprosiłam mailowo chciałam jeszcze napisać, że znalazłam dzięki Demi dom tymczasowy dla Tigi :) właściwie to on znalazł Tigę :D będzie nim mama Demi, kobieta która tyle lat zajmuje się pokrzywdzonymi zwierzętami. Jest to płatne dt 250 zł/m-cznie. Tiga będzie w najlepszych rękach jakie mogłam sobie dla niej wymarzyć. No i we Wrocławiu, gdzie dostęp do lekarzy takich jak trzeba ogromny. Tiga trafi tam do końca tygodnia. Będzie sobie spokojnie żyła z sunią Tami. Z resztą psów za wiele nie będzie miała kontaktu. Zresztą Tiga boi się ludzi, ale nie innych psów. W pierwszym poście wstawię dane do wpłat, potrzeba się zmobilizować by te pieniądze nazbierać. Quote
kora78 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 bardzo fajnie, ze sie takie dobre dt znalazlo :) na darmowe w sumie nie bylo, co liczyc :( niech sunia ma dobrze, poki jeszcze jest ! jestem od kilku mcy bez zadnych dochodow, osobiscie, wiec tylko jednorazowo cos podesle. 20zl bedzie ok? Quote
xmartix Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Kora no pewnie że tak, dzięki wielkie Quote
kizimizi Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 no Marta mialas mi swiniarke przypomniec i co? Oglaszamy ja czy jak? mam pisac tekst na smutniaka? Powiedz mi cos o niej no i o chorobie koniecznie, jak rokowania? Quote
xmartix Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Kizi dzisiaj nie napiszę, ogarnę się z dzieckiem (bo mam dziś sajgon) i jutro napiszę wszystko Quote
kizimizi Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 spoko powiedz tylko (fachowo) jak sie ma jej stan chorobowy no i jak dzika albo przylepna ona jest Quote
xmartix Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 nowotwór złośliwy ani przylepa ani dzika :) nieśmiała sunia spragniona kontaktu z człowiekiem Quote
xmartix Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Tiga już w ddt, muszę uzbierać teraz kase, mam nadzieję że mi pomożecie... tu zdjęcie: zdziwiłam się zachowaniem Tigi u mamy Demi, nie stresowała się aż tak, ogon często w górze, nie przemykała jak u mnie w domu i nie chowała się po kątach, przy spotkaniu z innymi psiurami spokojna, nie prowokuje, nawet z bernardynką Naną (o to się najbardziej bałam) było ok, a Nana to czasem potrafi pokazać kto tu rządzi. Tiga miała spotkanie z kotem, dostała "z liścia" od takiej czarnej kotki :D ale delikatnie. Nie była i tak nią zainteresowana. Po zapoznaniu ze wszystkimi kilkunastoma zwierzakami poszła się napić (czyli była spokojna). Quote
terierfanka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 no to dobre wieści :) kasę się jakoś uzbiera albo "ubazarkuje" :) Quote
xmartix Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 ja mam dużo rzeczy od Justiki i Havanki, ale muszę się wziąć w garść i pobazarkować Quote
demi Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='xmartix']o zdjęcia dziewczyny aparatki poprosiłam mailowo chciałam jeszcze napisać, że znalazłam dzięki Demi dom tymczasowy dla Tigi :) właściwie to on znalazł Tigę :D będzie nim mama Demi, kobieta która tyle lat zajmuje się pokrzywdzonymi zwierzętami. Jest to płatne dt 250 zł/m-cznie. Tiga będzie w najlepszych rękach jakie mogłam sobie dla niej wymarzyć. No i we Wrocławiu, gdzie dostęp do lekarzy takich jak trzeba ogromny. Tiga trafi tam do końca tygodnia. Będzie sobie spokojnie żyła z sunią Tami. Z resztą psów za wiele nie będzie miała kontaktu. Zresztą Tiga boi się ludzi, ale nie innych psów. W pierwszym poście wstawię dane do wpłat, potrzeba się zmobilizować by te pieniądze nazbierać.[/QUOTE] I nic nie wyszło z siedzeniem z Tami, a Tiga nie odstępuje mnie na krok. Teraz leży obok mnie na łóżku:lol: Niestety nie mogłam jej wziąć bezpłatnie, wiec nawet nie oferowałam tego Marcie, troche nam sie ostatnio nie klei. Za pieniądze jeszcze głupiej... wiec moja mama sie zdeklarowała:lol: Tiga lata po chałupie za mną jak cień, oczywiście cień kolejny, bo oprócz mojego i jej snuje sie za mną jeszcze kilka:roll: Troche jest zdezorientowana, ale jak mnie widzi to sie czuje pewnie, czasem coś ją spłoszy i ucieka przed siebie, po to żeby zaraz do mnie wrócić z rozmerdanym ogonem. Zobaczymy jak bedzie za kilka dni, ale podejrzewam, że sie bardziej rozkręci do obcych. OD poniedziałku zaczniemy kuracje pestkami, moja mama bedzie tego pilnować. Pestki "życia" dostaliśmy od Basi, mam nadzieje, ze pomogą. Skoro już w to uwierzyłam to na prawde coś musi w tym być- albo Basiunia potrafi mnie tak zbajerować:evil_lol: Quote
xmartix Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 o widzisz Asia, Tami ją gania? a myślałam że z Tami będzie miała luz w salonie. Asia Ty to masz za mało tych cieni, co nie? hahaha :D brakowało Ci czarnego cienia. mam nadzieję, że Dyzio jej nie capnie ;) Quote
demi Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='xmartix']o widzisz Asia, Tami ją gania? a myślałam że z Tami będzie miała luz w salonie. Asia Ty to masz za mało tych cieni, co nie? hahaha :D brakowało Ci czarnego cienia. mam nadzieję, że Dyzio jej nie capnie ;)[/QUOTE] Mama gdzieś pojechała na pół dnia i miałam je doglądać- i tak rodzi się miłość:) Dynio nie jest taki zły- już ją zaakceptował. Bardziej boje sie o Nanę, której raz ona pasuje a raz nie. Cieni mi nie brakuje, wręcz przeciwnie, ale cóż zrobić:) Quote
justika Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Dobrze, że Tiga potrafiła się w miarę odnaleźć. mam nadzieję, że dziewczyna całkiem się zaaklimatyzuje i spokojnie, bez stresu spędzi resztę swojego życia. Quote
xmartix Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 dzisiejsze info to takie że Tiga całe dnie spędza na łóżku, wypuszczona na ogród lata i wielkie koła robi :):) ciągle je i pije (czyli jest odstresowana, ja musiałam jej pod nos podstawiać wszystko) Quote
justika Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 No to chyba są to bardzo dobre wiadomości:) Quote
xmartix Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 już wysłałam pw, ale ogólnie jest na pierwszej stronie :) zdjęcia z ddt Quote
kora78 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 sliczny pychol :)))))) wysle kase wieczorem, nie chce mi sie isc teraz po tel do kodu ;D len smierdzacy. Quote
Recommended Posts