Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sama nie wiem jak to będzie, pod koniec maja rodzę, podejrzewam że w maju już będę miała masakrę z chodzeniem i tak dalej
:roll: jeszcze jakiś czas przecież może u mnie być
czy taka sunia z nowotworem to w ogóle dom znajdzie? trzeba będzie niebawem szukać jej innego dt dozywotniego
na razie nic jej tam nie odrasta, ciągle tam zaglądam

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
wiecie co, albo ja jestem przewrażliwiona albo mam rację, to jej odrasta!!!!!! :(
przecież nie można Tigę poddawać narkozie co 2 m-ce..

Niestety, ale z nowotworami tak jest. Są to komórki które bardzo szybko się mnożą. U psów następuje to dużo szybciej, niż u ludzi, ponieważ psy mają wyższą temperaturę ciała... :( Trzeba by było tak jak Justika mówi iść z nią do onkologa, dla samej konsultacji. Szczerze powiedziawszy to nie ma za dużych szans :( Poddawać ją chemii? Chyba nie ma sensu... zwłaszcza, że guz już odrasta, czyli na pewno marginesy wyciętego guza były zanieczyszczone...

Posted

Ja ją mogę wziąć na wizytę, tak jak pisałam już wcześniej. Potrzebowałabym tylko jej wszystkie wyniki. Hildebrand przyjmuje we wtorki i środy (jeszcze się dowiem). Może powie nam co dalej i czy w ogóle jest jakieś dalej...:(

Posted

czesc jestem i zapisuje.
Postaram sie zrobic dla sunki, "ckliwy" tekst ale ktos moze mi powiedziec cos o jej zachowaniu.
Najlepiej w formie "kocha człowieka, jest bardzo przytulaśna" albo "sunia pomalutku otwiera sie na ludzkie towarzystwo, ktorego nigdy nie miala" albo "jest agresywna i zżera ludzi" no cokolwiek o niej :)
A reszta psiakow? Widzialam tego szorsciaka z wiadrem ajkis zlewek :(
Czy ta baba nie wezmie sobie suni nastepcy przypadkiem? Ehhhhhhhhh :(

PS.
Kora na 100% mnie sprzedała! Ze mnie żadna pisarka nie jest!

Posted

a skąd sprowadzić?
sunia owtiera się na człowieka powolutku, jest grzeczna w domu, zachowuje się jakby jej nie było, natomiast na dworze wesoła, radosna, skora do zabawy

Posted

Witajcie,
widziałam zapytanie o amigdalinę dla niuni na watku Daszki - jeśli trzeba, służę pomocą.
Jedno opakowanie amigdaliny to koszt ok. 500 zł. ale Tiga jest malutka - dla niej to wystarczy na pól roku, a potem daj Boże może już nie będzie trzeba.
Mogę od ręki zapytać Dr o czas sprowadzenia amigdaliny - proszę o ewentualne pw jeśli potrzeba.

Posted

Przychodzę do Was po poradę. Wiem, że tu jest dużo doświadczonych dogomaniaczek, w dodatku z południowo-zachodniej Polski.

W hoteliku u zuziM koło Zgorzelca mamy starszą sunię Mikę.
Od niedawna nasza dziewczynka zaniemogła i nie chodzi.
Była oczywiście zdiagnozowana i jest leczona, ale może ktoś nam coś doradzi...
Może można jej jeszcze jakoś pomóc...
Podpowiedziano nam żeby suni zrobić USG albo tomografię - tylko my nie znamy tych rejonów Polski - może podpowiecie nam jakiś gabinet, któremu można zaufać? Najbliżej Zgorzelca to chyba Wrocław, Jelenia Góra...

http://www.dogomania.pl/threads/175721-MIKA-nie-ma-ju%C5%BC-pecha!-Mo%C5%BCe-cieszy%C4%87-si%C4%99-%C5%BCyciem-w-hoteliku-ale-szuka-domu.../page60

Jeśli ktoś ma czas to od strony 60 zaczyna się problem.
Będę wdzięczna za każdą radę i pomoc.

Posted

no Tiga jakoś nie akceptuje mojego Tżta.. dzisiaj byli sami a ona nasikała na łóżko i jeszcze w jednym miejscu, strasznie się go boi.
Poza tym na dworze szaleje jak zawsze (kółka, skakanie)
to co jej niby 'odrasta" to wet mówił że na razie nie ma co panikować, że to może być od tego zabiegu

b17 jesteśmy w stanie kupić jako TOZ, trzeba pomyśleć

a to zdjęcie przed zabiegiem:

chciałam dziś zdjęcie zrobić tego miejsca ale samej jest ciężko, może jutro ze Stefcią mi się uda zrobić

Posted

no raczej dobrze, dalej boi się Tżta a ten dopiero do roboty idzie od nast tyg, biedna
porobiłam jej kilka ogłoszeń, tekst zamieszczę poniżej
jeżeli trzeba będzie to w grę wchodzi również płatny dt dla Tigi, dożywotni

dzisiaj miałyśmy z Tigą taką śmieszną sytuację na spacerze, spotkałyśmy yorka w ubranku w moro, który stanął w pozycji "myśliwskiej" (nie wiem jak to się profesjonalnie mówi), łapa przednia podniesiona, ogon na wysykości tułowia i tułów lekko przechylony do przodu, no uśmiałam się jak głupia :lol: a Tiga się go wystraszyła :crazyeye: takiego maleńtaska

Tekst:

[FONT=Times New Roman]TIGA to 2 letnia sunia, która przeżyła już wiele. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kiedyś była wesołym szczeniaczkiem, który czerpał radość z poznawania świata. Była bardzo towarzyska. Niestety po jakimś czasie została zamknięta w betonowym kojcu bez okien i żyła tam sama, porzucona i niekochana. Jej opiekun karmił ją regularnie, ale niestety nie dawał jej nic więcej. Sunia nie wychodziła stamtąd minimum rok czasu. Biedna Tigunia siedziała tak wbita w betonowy róg. [/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Na szczęście dobrzy ludzie zabrali ją stamtąd, wystraszoną, nieufną, kulącą się na widok człowieka. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tiga trafiła do domu tymczasowego, gdzie uczy się na nowo ufać ludziom. Okazała się spokojną, wyciszoną sunią, damą, delikatnie stąpającą po ziemi. Jeszcze w strachu, jeszcze nie wierzy, że dostała szansę na nowe życie. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Niestety po 2 miesiącach okazało się że Tigunia jest chora na nowotwór złośliwy. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tigunia szuka wspaniałego pełnego miłości, spokojnego domu tymczasowego lub stałego. Nie wiadomo ile zostało jej jeszcze życia. Pokrywamy leczenie suni. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Tiga jest grzeczna i czeka na człowieka z wielkim sercem dla zwierząt.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
Kontakt: 726714598 (po 15-tej), [email protected][/FONT]