xmartix Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 sama nie wiem jak to będzie, pod koniec maja rodzę, podejrzewam że w maju już będę miała masakrę z chodzeniem i tak dalej :roll: jeszcze jakiś czas przecież może u mnie być czy taka sunia z nowotworem to w ogóle dom znajdzie? trzeba będzie niebawem szukać jej innego dt dozywotniego na razie nic jej tam nie odrasta, ciągle tam zaglądam Quote
justika Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 No właśnie o tym myślałam. Nie wiem, czy znajdzie się dla niej jakiś dom....Kurcze, jakie to życie jest niesprawiedliwe:( Quote
kora78 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 dt dozywtnie u kikou. ja widze to tak. cholera jasna....... :((( Quote
xmartix Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 nawet jakieś płatne może być ale może na razie pozytywniej, trzeba ckliwy tekst i dużo ogłoszeń kto umie pisać takie tekst? Quote
kora78 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 kizi umie, ale jest teraz niedostepna. ja nie umiem. Quote
xmartix Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 wiecie co, albo ja jestem przewrażliwiona albo mam rację, to jej odrasta!!!!!! :( przecież nie można Tigę poddawać narkozie co 2 m-ce.. Quote
justika Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 O jejku, to niedobrze:(. Może trzeba wziąć te wyniki i iść z nią do onkologa? Może powie coś innego, coś poradzi..... Quote
Korenia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 xmartix napisał(a):wiecie co, albo ja jestem przewrażliwiona albo mam rację, to jej odrasta!!!!!! :( przecież nie można Tigę poddawać narkozie co 2 m-ce.. Niestety, ale z nowotworami tak jest. Są to komórki które bardzo szybko się mnożą. U psów następuje to dużo szybciej, niż u ludzi, ponieważ psy mają wyższą temperaturę ciała... :( Trzeba by było tak jak Justika mówi iść z nią do onkologa, dla samej konsultacji. Szczerze powiedziawszy to nie ma za dużych szans :( Poddawać ją chemii? Chyba nie ma sensu... zwłaszcza, że guz już odrasta, czyli na pewno marginesy wyciętego guza były zanieczyszczone... Quote
Basia1244 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ http://amigdalina.com.pl/?p=131 tylko dla czarownic Quote
justika Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ja ją mogę wziąć na wizytę, tak jak pisałam już wcześniej. Potrzebowałabym tylko jej wszystkie wyniki. Hildebrand przyjmuje we wtorki i środy (jeszcze się dowiem). Może powie nam co dalej i czy w ogóle jest jakieś dalej...:( Quote
NikaEla Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 wygląda na to , że niedługo nie będzie tego dalej... Quote
xmartix Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 wynik Asia już ma, musi mi tylko je jakoś dać, myślę że przez Pawła, na poniedziałek będę już miała Basia a gdzie kupić tę b17? Quote
kizimizi Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 czesc jestem i zapisuje. Postaram sie zrobic dla sunki, "ckliwy" tekst ale ktos moze mi powiedziec cos o jej zachowaniu. Najlepiej w formie "kocha człowieka, jest bardzo przytulaśna" albo "sunia pomalutku otwiera sie na ludzkie towarzystwo, ktorego nigdy nie miala" albo "jest agresywna i zżera ludzi" no cokolwiek o niej :) A reszta psiakow? Widzialam tego szorsciaka z wiadrem ajkis zlewek :( Czy ta baba nie wezmie sobie suni nastepcy przypadkiem? Ehhhhhhhhh :( PS. Kora na 100% mnie sprzedała! Ze mnie żadna pisarka nie jest! Quote
kora78 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 kizimizi napisał(a): PS. Kora na 100% mnie sprzedała! Ze mnie żadna pisarka nie jest! :DDDDDDDDDDD typ 2, sunia pomalutku otwiera sie na czlowieka. Quote
Jolanta08 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Zapisuję sobie wątek suni.Xmartix jeśli chodzi o amigdalinę to z tego co wiem nie jest dostępna w Polsce trzeba ją sprowadzić Quote
xmartix Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 a skąd sprowadzić? sunia owtiera się na człowieka powolutku, jest grzeczna w domu, zachowuje się jakby jej nie było, natomiast na dworze wesoła, radosna, skora do zabawy Quote
Basia1244 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 http://www.bazarek.pl/searchx.php/fraza,letril letril zamówisz przez internet Quote
ewa36 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Witajcie, widziałam zapytanie o amigdalinę dla niuni na watku Daszki - jeśli trzeba, służę pomocą. Jedno opakowanie amigdaliny to koszt ok. 500 zł. ale Tiga jest malutka - dla niej to wystarczy na pól roku, a potem daj Boże może już nie będzie trzeba. Mogę od ręki zapytać Dr o czas sprowadzenia amigdaliny - proszę o ewentualne pw jeśli potrzeba. Quote
AlfaLS Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Przychodzę do Was po poradę. Wiem, że tu jest dużo doświadczonych dogomaniaczek, w dodatku z południowo-zachodniej Polski. W hoteliku u zuziM koło Zgorzelca mamy starszą sunię Mikę. Od niedawna nasza dziewczynka zaniemogła i nie chodzi. Była oczywiście zdiagnozowana i jest leczona, ale może ktoś nam coś doradzi... Może można jej jeszcze jakoś pomóc... Podpowiedziano nam żeby suni zrobić USG albo tomografię - tylko my nie znamy tych rejonów Polski - może podpowiecie nam jakiś gabinet, któremu można zaufać? Najbliżej Zgorzelca to chyba Wrocław, Jelenia Góra... http://www.dogomania.pl/threads/175721-MIKA-nie-ma-ju%C5%BC-pecha!-Mo%C5%BCe-cieszy%C4%87-si%C4%99-%C5%BCyciem-w-hoteliku-ale-szuka-domu.../page60 Jeśli ktoś ma czas to od strony 60 zaczyna się problem. Będę wdzięczna za każdą radę i pomoc. Quote
xmartix Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 no Tiga jakoś nie akceptuje mojego Tżta.. dzisiaj byli sami a ona nasikała na łóżko i jeszcze w jednym miejscu, strasznie się go boi. Poza tym na dworze szaleje jak zawsze (kółka, skakanie) to co jej niby 'odrasta" to wet mówił że na razie nie ma co panikować, że to może być od tego zabiegu b17 jesteśmy w stanie kupić jako TOZ, trzeba pomyśleć a to zdjęcie przed zabiegiem: chciałam dziś zdjęcie zrobić tego miejsca ale samej jest ciężko, może jutro ze Stefcią mi się uda zrobić Quote
Jolanta08 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Spory był ten guzek ,biedna sunia oby wyszła z tego ... a co do reszty to wiadomo potrzeba czasu Quote
xmartix Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 no raczej dobrze, dalej boi się Tżta a ten dopiero do roboty idzie od nast tyg, biedna porobiłam jej kilka ogłoszeń, tekst zamieszczę poniżej jeżeli trzeba będzie to w grę wchodzi również płatny dt dla Tigi, dożywotni dzisiaj miałyśmy z Tigą taką śmieszną sytuację na spacerze, spotkałyśmy yorka w ubranku w moro, który stanął w pozycji "myśliwskiej" (nie wiem jak to się profesjonalnie mówi), łapa przednia podniesiona, ogon na wysykości tułowia i tułów lekko przechylony do przodu, no uśmiałam się jak głupia :lol: a Tiga się go wystraszyła :crazyeye: takiego maleńtaska Tekst: [FONT=Times New Roman]TIGA to 2 letnia sunia, która przeżyła już wiele. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Kiedyś była wesołym szczeniaczkiem, który czerpał radość z poznawania świata. Była bardzo towarzyska. Niestety po jakimś czasie została zamknięta w betonowym kojcu bez okien i żyła tam sama, porzucona i niekochana. Jej opiekun karmił ją regularnie, ale niestety nie dawał jej nic więcej. Sunia nie wychodziła stamtąd minimum rok czasu. Biedna Tigunia siedziała tak wbita w betonowy róg. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Na szczęście dobrzy ludzie zabrali ją stamtąd, wystraszoną, nieufną, kulącą się na widok człowieka. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tiga trafiła do domu tymczasowego, gdzie uczy się na nowo ufać ludziom. Okazała się spokojną, wyciszoną sunią, damą, delikatnie stąpającą po ziemi. Jeszcze w strachu, jeszcze nie wierzy, że dostała szansę na nowe życie. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Niestety po 2 miesiącach okazało się że Tigunia jest chora na nowotwór złośliwy. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tigunia szuka wspaniałego pełnego miłości, spokojnego domu tymczasowego lub stałego. Nie wiadomo ile zostało jej jeszcze życia. Pokrywamy leczenie suni. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tiga jest grzeczna i czeka na człowieka z wielkim sercem dla zwierząt.[/FONT] [FONT=Times New Roman] Kontakt: 726714598 (po 15-tej), [email protected][/FONT] Quote
Recommended Posts