Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam wieści
Tiga wróciła z adopcji, przyczyną była narośl po wewn stronie szczęki, koło zęba, wg weta z Bielawy - RAK! bez badań tak stwierdził, hmm, taki doświadczony? hmm nie sądzę
w domu Tiga zachowywała się super, spała w łóżku z panią, niestety dopiero co pochowali psa z rakiem i mówią że nie daliby rady psychicznie.. jakby się okazało że to nie rak to ją nadal chcą

Posted

Nie rozumiem zbytnio i nie wiem, czy taka rodzina powinna jednak ją dostać. A co jeśli się okaże, że ona zachoruje za miesiąc czy pół roku? też ją oddadzą Tobie na leczenie, a jeśli będzie zdrowa, to ją znowu wezmą? Trzeba ją zbadać, to najważniejsze. Jakby potrzebowała w tym pomocy, to daj znać.

Posted

podzielam zdanie i Nikaragui i Justiki. Sama nie wiem co zrobić. Na razie jednak badania.
We wt jedzie do dr Raka na konsultację i może pobranie wycinka. Ja się nie znam. Nie umiem ocenić co to jest,. Zresztą pierwszy raz to widzę, nie widziałam tego wcześniej.

Posted

ale może być złośliwy lub nie, prawda? hmm
jutro jadę do schronu z Tigą, nie mam transportu, a ciężko mi będzie z nią przez miasto biorąc pod uwagę moją ciążę, a Tigi pierwszą wizytę na mieście, jazdę tramwajem itd
czy ktoś ma jutro z rana czas i chęci by nam pomóc? Z domu mogę wyjść o 7 rano (tak mi opiekunka przychodzi)

Posted

xmartix napisał(a):

Czasami sama struktura i kolor 'mówi' jaki to rak, jak ktoś już naogląda się X przypadków to już 'wie', ale równie dobrze może to być zwykła narośl, a wet do dupy. Dlatego badania są konieczne. Ja niestety nie mogę pomóc, nie jestem zmotoryzowana.

Posted

Ja od rana pracuję, więc z transportem nie pomogę. Gdyby natomiast nic z tej wizyty nie wyszło, to jutro u nas w przychodni przyjmuje dr Hildebrand-onkolog. Mogę wziąć Tigę na wizytę (pokryję jej koszty)

Posted

xmartix napisał(a):
jutro jadę do schronu z Tigą, nie mam transportu, a ciężko mi będzie z nią przez miasto biorąc pod uwagę moją ciążę, a Tigi pierwszą wizytę na mieście, jazdę tramwajem itd
czy ktoś ma jutro z rana czas i chęci by nam pomóc? Z domu mogę wyjść o 7 rano (tak mi opiekunka przychodzi)

kurcze nie dam rady, chłop mi auto jutro zabiera :(

Posted

dzięki Justice zyskałam pomoc, dała znać naszym sąsiadom u których Tiga często przebywała i jutro rano mnie zawiozą z Tigą do schronu! :)
ale wiecie co, oni mówili mi że Tiga nie miała tej narośli wcześniej, karmili ją z reki, ziewała i nie zauważyli, a ta narośl mała nie jest
zresztą tak sobie myślę że jak Tiga miała sterylke to lekarz też powinien zauważyć bo np przy zabiegach wyciąga się język psa na zewnątrz żeby się nie zadławił więc zauważyłby tę narośl, tak sobie właśnie myślę eh

Posted

nie wiem hmm
lekarz dzisiaj powiedzial ze nie wiadomo czy to rak czy nie, ze trzeba wyciac i ze damy wycinek do badania i dopiero bedziemy myslec
nie wyklucza raka ale tez nie mowi ze na pewno nie
jutro Tiga o 16 ma zabieg

Justika dorzuca sie do kosztow zabiegu, dziekujemy bardzo