Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Neris']nawet "waruj" dzisiaj zrobiła 2razy pod rząd.
Ale zdjęcia się zrobić nie udało, na wszelki wypadek nie schylam się do niej z komórką.[/QUOTE]

Neris, ja bardzo doceniam, że Ty ją tak "ogarniasz"...

Posted

[quote name='sleepingbyday']zośka waruj do tej pory nie umie, mimo szkoleń. ale pewie dlatego, ze za bardzo z nia nie ćwiczyłam, siad wystarczy, a co.[/QUOTE]

Diara przez jakiś czas miała dziwnie- jak przód psa na ziemię, zadek do góry.
Ale "ZOSTAŃ" na razie bez rezultatu.

Nawet moja jamniczka OFKA umiała waruj-zostań, czym wzbudziła raz sensację w Gdańsku... a podobno łatwiej nauczyć żyrafę czytać niż jamnika wykonywać komendy.

Posted

[quote name='Neris']Diara przez jakiś czas miała dziwnie- jak przód psa na ziemię, zadek do góry.
Ale "ZOSTAŃ" na razie bez rezultatu.

Nawet moja jamniczka OFKA umiała waruj-zostań, czym wzbudziła raz sensację w Gdańsku... a podobno łatwiej nauczyć żyrafę czytać niż jamnika wykonywać komendy.[/QUOTE]

Hejka! Wróciłam :)
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...

Neris jestem Ci strasznie wdzięczna za te nauki :)
Jeśli przybierała takie pozy to może trzeba było wydawać komendę "ukłoń się" :evil_lol:
Mój Amor ma to obcykane. Tylko wpoiłam mu, jak miał jakieś 5 miechów :), a nie 5 lat.
A Babci Diarze ciężko to wszystko wytłumaczyć, chociaż napradwę widać Twoje poświęcenie, zaangażowanie i wyczucie!

Jesteś jednym z niewielu hotelików, które odwalają taką pracę z psiakami i za to Cię kocham!

Ps. Jak patrzę na 3 jamniki, które mieszkają 2 klatki obok , to też myślę, że to jakaś niereformowalna rasa.
Ale dzięki Bogu nie ulegam myśleniu stereotypowemu i niedostosowanie psów do warunków skłądam na karb ignorancji ich właściocieli.

A co z tymi jamnikami jest nie nie tak?

Posted

[quote name='sleepingbyday']zośka waruj do tej pory nie umie, mimo szkoleń. ale pewie dlatego, ze za bardzo z nia nie ćwiczyłam, siad wystarczy, a co.[/QUOTE]

A po co Zośce warowanie ?
Umie tyle rzeczy, że ta czynność moim zdaniem jest jej zupełnie zbędna.
Migotka też nie umie warować na komendę, ale jak powiem "siad" i "zostań" - to siedzi jak posąg i zostaje, dopóki nie powiem "OK" albo "do mnie " :)

Posted

[quote name='Abrakadabra']A po co Zośce warowanie ?
Umie tyle rzeczy, że ta czynność moim zdaniem jest jej zupełnie zbędna.
Migotka też nie umie warować na komendę, ale jak powiem "siad" i "zostań" - to siedzi jak posąg i zostaje, dopóki nie powiem "OK" albo "do mnie " :)[/QUOTE]

Weźmiesz Diarę i też ją nauczysz!
HA!

Posted

[quote name='Neris']Weźmiesz Diarę i też ją nauczysz!
HA![/QUOTE]

Hej!
Neris... Pewnie, że jej nie nauczę... ja obczajam tylko "zabawki" i "maskotki".
Na prawdziwych psach się nie znam :( Diara to nie moje gabaryty.. :)
Ale Tobie idzie świetnie.
Dlatego zawierzam Ci całkowicie...! Chyba się nie obraziłaś?

Posted

[quote name='Abrakadabra']Malagos, znowu się w coś wplątałaś? Zaraz zajrzę...[/QUOTE]

Samo-się, nie poradzę........ Podobny pies zgłoszony z sąsiedniej wsi, od tygodnia siedzi pod czyims płotem.

Posted

Wczoraj się nudziła i obcięła psu uszy..

Proszę wybaczyć, że burak wyczesany w 1/3, codziennie wyczesuję tonę, a ona produkuje nowe...

zwęszyli sarnę, ledwo ich utrzymaliśmy!

Posted

Oszywiździe, że urządzamy, teraz nad rzeką jest cudownie.

Dzisiaj sąsiad jechał na dół na skuterze, tuż obok mojego płotu przefiknął przez kierownicę i walnął na plecy. Motor wywalony, facet się zbiera. Biegnę patrzeć czy żyje, na co drugi sąsiad z góry krzyczy "Stanik załóż bo się ludzie pozabijają jak się zapatrzą".

Posted

Normalnie ubrana, w koszulce i spodniach. A stanika ZAPOMŁAM.

Sąsiad co się wywalił niedobry, nie lubim go, chciał zastrzelić swojego Szarika, szukałam mu wtedy w panice domu.

Posted

Iljova - Neris mieszka w bardzo klimatycznym i uroczym , aczkolwiek specyficznym miejscu :)
Widoki są urzekające - i wystarczy wyjść z domu...., żeby cieszyć oczy, serce i duszę niesamowitymi obrazkami...
Ja muszę przejechać 4km, żeby mieć 1/100 tego co ma Neris ( a najbliższy akwen wodny przyjazny takim psom jak moje ( pomijając basen przy Toruńskiej i Wisłę) to chyba w Dziekanowie Leśnym się znajduje...

Czasami jej zazdroszczę... też chciałabym sobie wyskoczyć z domu bez stanika..., a nawet beż makijażu nie mogę...

Neris - Diara zdecydowanie się ROZ-PUSIAŁA tudzież OD-PUSIAŁA !

Posted

[quote name='Neris']
Sąsiad co się wywalił niedobry, nie lubim go, chciał zastrzelić swojego Szarika, szukałam mu wtedy w panice domu.[/QUOTE]

Pamiętam szarikową akcję... , ale Karelkę i Manię powierzył Pani z Fundacji ;) i nie będzie już ślicznych malutkich szczeniaczków!

Posted

[quote name='sleepingbyday']dorota, oglądaj kolację dla palantów, bo kolejka sie zrobiła :-)

Ola, ja obejrzałam tego samego dnia, kiedy od Ciebie wzięłam!
Zaraz schowam do torby i będę wozić w samochodzie. Przypominaj mi na bieżąco, żeby oddać.
Zajefajny film, miałaś rację! Ryłam ze śmiechu na cały głos! Jednak francuskie komedie mają swój niezaprzeczalny urok :megagrin:.....

Żałuj, że nie byłaś ze mną w Korabiewicach.
Leżałabyś sobie na czyściutkiej, zielonej trawce... pod lazurowym błękitnym niebem... z jakimś spragnionym człowieka czworonogiem u boku..., a ja robiłabym Ci zdjęcia!

Qrcze... Mru z Pawłem i Agatą odwalają kawał wspaniałej roboty... Może skusisz się w najbliższą sobotę?

Posted

[quote name='Neris']Co OD-pusiała i ROZ-pusiała? Że gruba? :mad:[/QUOTE]

No co Ty???
ODPUSIAŁA - więc optycznie wyszczuplała.
To PUSIENIE powodowało złudzenie optyczne, polegające na postrzeganiu Buraka jako "zaokrąglonego" tu i ówdzie psa. Teraz zaczęła przypominać dawną, dystyngowaną i szlachetną psicę :)