sleepingbyday Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 dorota, no nie mogłam, co poradzę. w najbliższą sobotę zakładam, że jadę, of kors. no, mówiłam, że film do plucia na ekran ;-) Quote
Neris Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Nie mogłam jej dzisiaj wywabić z wody, biedny zgrzany pies... Pierwszy raz od nie wiem sama kiedy zdjęłam buty i popylałam po łące i po brzegu rzeki boso, nie wiem dlaczego zawsze tam chodzę obuta jak żołnierz, nawet spacer po gorącym piasku jest super... Quote
Abrakadabra Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 (edited) Neris, ta kąpiel naprawdę jej się dzisiaj należała... Przy okazji podziałała zbawiennie m.in. na uszka, które totalnie zwiędły pod wpływem dzisiejszej temperatury :) Neris dokonała cudu :) osiągnęła NIEMOŻLIWE! Dzięki !!! Diara zna komendę "siad", prawie reaguje na "waruj", i to co mnie osobiście najbardziej powaliło (pamiętam swoje zakwasy w barkach i łydkach) - NIE CIAGNIE NA SMYCZY :) Potrafi też powstrzymać na wodzy swoje emocje i była łaskawa nie wskakiwać mi na ramiona... Akurat za odzwyczajenie jej od tego typu zachowań jestem Ci szczególnie wdzięczna - mogłam w stanie nienaruszonym kontynuować swoje obowiązki służbowe i nikt nie domyślił się, co ja dzisiaj wyczyniałam ... Dlaczego Ty chodzisz w butach nad rzeką??? Brataj się z naturą, wdychaj świeże powietrze, wsłuchuj się w szum wody... Bosheeee! Ludzie nie doceniają tego co mają... Edited May 22, 2012 by Abrakadabra Quote
Neris Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 jakie "PRAWIE"? Normalnie umie, że trochę krzywo to co, upał jest! Abra przyjechała w kremowej spódniczce, dobrze w sumie że Diara nie była nad rzeką NAJPIERW :) Nad rzeką są bardzo ostre trawy, twarde, bardzo bolą stopy. Dopiero tuż nad wodą jest zielona trawa, mięciutka. Quote
Abrakadabra Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Neris']jakie "PRAWIE"? Normalnie umie, że trochę krzywo to co, upał jest! Abra przyjechała w kremowej spódniczce, dobrze w sumie że Diara nie była nad rzeką NAJPIERW :) Nad rzeką są bardzo ostre trawy, twarde, bardzo bolą stopy. Dopiero tuż nad wodą jest zielona trawa, mięciutka. OKI :) Masz rację - Diara umie warować na komendę.. :) Dzisiejsze temperatury źle wpłynęły nie tylko na psy.. Ok. 15.00, będąc w Ciechanowie (ponad 100km od domu), chcąc kupić wodę mineralną zorientowałam się, że nie mam portfela. Jeszcze nigdy nie jechałam tak przepisowo: w pasach, max 100/h i bez gadania przez komórkę. Na szczęście portfel był w domu, w innej torebce... Ps. Neris - cierpienie uszlachetnia :) Quote
Abrakadabra Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Czy ktoś ma pomysł na ogarnięcie takiego "przypadku"...? Bo do 12.00 usiłowałam coś z tym maluchem zadziałać... Nie udało się.. Podobno od tygodnia leży przy tej drodze.. Dzisiaj zawiadomiła mnie o tym psiaku osoba, która jeździ tamtędy codziennie... Quote
sleepingbyday Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 [quote name='Abrakadabra']OKI :) Masz rację - Diara umie warować na komendę.. :) Dzisiejsze temperatury źle wpłynęły nie tylko na psy.. Ok. 15.00, będąc w Ciechanowie (ponad 100km od domu), chcąc kupić wodę mineralną zorientowałam się, że nie mam portfela. Jeszcze nigdy nie jechałam tak przepisowo: w pasach, max 100/h i bez gadania przez komórkę. Na szczęście portfel był w domu, w innej torebce... Ps. Neris - cierpienie uszlachetnia :) normalnie nie wierzę, aż żałuję, ze mnie tam nie było, zeby to zobaczyc. to chyba nawet lepsze od refrenu: "wyłączyłam czajnik, czy nie?" Co do psa, cholera, nigdzie miejsca? psi anioł, józefów, nic? Quote
Abrakadabra Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 sleepingbyday napisał(a): Co do psa, cholera, nigdzie miejsca? psi anioł, józefów, nic? Pojechałam, żeby go złapać, a potem ew. martwić się o jego dalszy los... Przez głowę przemknął mi nawet Paluch. Podszedł do mnie, kiedy wysiadłam z auta, zaszczekał kilka razy i odsunął się, kiedy wyciągnęłąm ręce. Uznałam, że nie jest totalnym dzikusem i zamierzałam schwytać go na pętlę ze smyczy. Widok sznurka w mojej dłoni nakręcił go na tyle negatywnie, że postanowił dać "nogę"... gnając przed siebie środkiem ulicy. Kojarzy już mój samochód, rozpoznaje go z daleka... Psiak jest z rodzaju tych "trudnych" i podejrzewam, że większym problemem będzie odłowienie, niż DT... Zgłosiłam go do UG w Radzyminie. Straż Miejska pojechała na miejsce i podobno nigdzie go nie było. Jeśli dadzą radę go złapać - trafi do Klembowa. Ps. Żałuj, że Cię nie było :))) Quote
Neris Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Od razu niech do Niemiec wyślą, po co przystanki robić... Quote
Iljova Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Co słychać u moich ulubionych oszołomek ??? :evil_lol: Quote
Abrakadabra Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Iljova napisał(a):Co słychać u moich ulubionych oszołomek ??? :evil_lol: Ilona - wszystko w normie:) Neris zabłysła swoim konstruktywnym komentarzem i nas opuściła :) Bardzo miło nam słyszeć, że jesteśmy "ulubione" :loveu: Quote
Neris Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Abrakadabra napisał(a):Ilona - wszystko w normie:) Neris zabłysła swoim konstruktywnym komentarzem i nas opuściła :) Bardzo miło nam słyszeć, że jesteśmy "ulubione" :loveu: Czuję, że się czepiasz! Quote
Abrakadabra Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Neris napisał(a):Czuję, że się czepiasz! Bingo ! Masz jakiś inny pomysł? Quote
Abrakadabra Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Ej! No co Wy??? Jaka zadyma? Jak będę chciała zadymy, to wejdę na mój ulubiony wątek :) Quote
cancer43 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Eeeeeeeeeeeeeee !!! Jestem zawiedziona !!!!! Quote
Abrakadabra Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 cancer43 napisał(a):Eeeeeeeeeeeeeee !!! Jestem zawiedziona !!!!! Cancer.... Coś wymyślimy! Quote
Iljova Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 A już myślałam że będzie zabawnie ..... A tu nic ..... Quote
Abrakadabra Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Iljova napisał(a):A już myślałam że będzie zabawnie ..... A tu nic ..... Ilonko, jeśli chcesz, to możemy stworzyć forum dyskusyjne, dotyczące klimatów, które uwielbiam :) SBD i Neris chyba wiedzą o co chodzi :evil_lol: chyba, że macie swoje własne propozycje ... Marta z Viva Kielce zatroszczy się o ogłoszenia dla Diary i ich odświeżanie. Mam nadzieję, że ktoś wreszcie zachwyci się jej "niepospolitą" urodą i cudownym charakterem. Quote
Iljova Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 A to ciekawe co to za klimaty które Ty uwielbiasz :lol: Quote
sleepingbyday Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 to po prostu manipulująca plotkara z agresywnymi, niebezpiecznymi psami. jakies wątpliwości? Quote
cancer43 Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 sleepingbyday napisał(a):to po prostu manipulująca plotkara z agresywnymi, niebezpiecznymi psami. jakies wątpliwości? Heeeeeeh !!! Podoba mi się !!!!!!! Quote
Abrakadabra Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 SBD, ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego mnie oczerniasz i zasiewasz ziarno niepokoju wśród osób, które odwiedzają ten wątek :) Quote
Recommended Posts