Magdalena Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 dziś poszedł dla Mikusia przelew ze skarpety kudłaczy Quote
kasiaczek87 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Budrysku- my w razie braku innych opcji jestesmy w stanie oczekiwania, nic nam się nie zmieniło.Na rok mógłby być u nas Quote
Onaa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Czy ogłoszenia Mikusia w formie takiego apelu będą ok. ? [FONT=Courier New, monospace][SIZE=3]Pilnie szukamy opiekuna tymczasowego lub domu stałego, który zaopiekuje się tym biednym poszkodowanym pieskiem.[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New, monospace][SIZE=2]Oto krótka ale bolesna historia Mikusia:[/SIZE][/FONT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][SIZE=2]Kilka dni temu dwoje ludzi wybrało się na spacer ze swoimi psiakami. Nad maleńką rzeczką w gęstych zaroślach usłyszeli [/SIZE][SIZE=2][B]żałosne szczekanie, wycie i skomlenie...[/B][/SIZE][SIZE=2] nie mogli przejść obojętnie! Gdy przedarli się przez nie , zobaczyli szarpiącego się małego, niespełna 10kg psiaka, który nie miał siły by utrzymać się na nogach... nie mógł się wyplątać, stać, ruszać... walczył z ogromnymi rzepami bezskutecznie... tylna prawa łapka wisiała bezwładnie, a oczy tak dziwnie patrzyły... Zabrali psiaka i zanieśli do schroniska i ... niestety tu nie mógł otrzymać koniecznej pomocy, nie ma weterynarza do poniedziałku! [/SIZE] [B]A pies wyje z bólu, strachu... dzięki dobrej osobie psiak trafił do weterynarza.[/B][/SIZE][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][SIZE=2][B]Wstępna opis i diagnoza:[/B][/SIZE][SIZE=2]starszy pies o wadze niespełna 10kg... sierść w strasznym stanie- zakołtuniony, sfilcowany, niezliczona ilość rzepów wplątana w długie futro na jedno oko nie widzi, na drugim jest zaćma tylna łapa wybita w biodrze, wisi bezwładnie(RTG) wygłodzenie[/SIZE][/SIZE][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][SIZE=2]ogólne osłabienie organizmu [/SIZE][/SIZE][/FONT] [/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][SIZE=2]rokowania ostrożne... [/SIZE][COLOR=#ff0000][B]Kto lub co sprawiło że Mikuś znalazł się w takim stanie w jakim jest obecnie, jak długo czekał na ratunek... [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/INDENT] [INDENT][COLOR=#ff0000][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][B]tego nie wiemy, ale teraz najważniejsze to pomóc temu biednemu psiakowi. [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=2][B]21 paźniernika została przeprowadzona konieczna operacja,[/B][/SIZE][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=2][B]dramat rozpoczyna się teraz ponieważ Mikuś NIE MA GDZIE ZAMIESZKAĆ po operacji a POWRÓT do SCHRONISKA to dla niego jest równoznaczne z WYROKIEM ŚMIERCI.[/B][/SIZE][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][B][FONT=Arial Black, sans-serif]PILNIE SZUKAMY DOMU TYMCZASOWEGO[/FONT] dla tego malutkiego staruszka... Jest maleńki (ok. 10 kg), bardzo grzeczny, chudy, zabiedzony, skołtuniony.[/B][/SIZE][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][B]Potrzebuje miłości, troskliwej opieki i rehabilitacji.[/B][/SIZE][/FONT][/INDENT] [INDENT][COLOR=#ff0000][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][B]CZY KTOŚ pomoże MIKUSIOWI ?[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][B]Jeśli chcesz, jeżeli możesz jakoś pomóc MIKUSIOWI lub chcesz się więcej dowiedzieć na temat jego stanu zdrowia [/B][/SIZE][/FONT] [/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][B]zadzwoń tel. [/B][/SIZE][/FONT][COLOR=#000000][B]607 488 598 [/B][/COLOR] [/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][B]lub napisz mail .... ??? [/B][/SIZE][/FONT][/INDENT] [INDENT][FONT=Courier New, monospace][SIZE=3][COLOR=#00ae00][FONT=Arial Black, sans-serif]MIKUŚ czeka i bardzo PROSI o POMOC ![/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/INDENT] Quote
BUDRYSEK Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 przepraszam, ze mało jestem na dogo ale mam nieziemski kocioł ostatnio :( w dodatku mam kolejną inwalidkę...Ptysia musiała mieć amputowana łapeczkę :( nie wiem jak to teraz będzie? jak sobie poradzi? pilnie szukam chocby na kilka pierwszych tygodni bdt, w moim stadku bedzie miała cięzko :( bardzo proszę o pomoc! [url]http://www.dogomania.pl/threads/216675-Amputowali-mi-%C5%82apeczk%C4%99...co-dalej-POMOCY!!!?p=17874968#post17874968[/url] u MIkusia ok na szczescie :) nockę przespał spokojnie, rano po spacerku zjadł sniadanie i teraz pewnie siedzi pod drzwiami i wacha bo z drugiej stropny kociaki na siłę chcą Go poznac ;) Portos sam sobie otworzyl drzwi do pokoju i sam sie wprosił...dwa dziadeczki obwachały się, pomerdały ogonkami i połozyli sie kolo siebie :) tylko Oscarek nie zadowolony bo dalej nie ma kto sie z NIm bawić...musi meczyc kociaki ;) dopiero jutro zobcze sie z wetem ktory operował i podam wiecej szczegolow na temat dalszego leczenia, dostaje leki p/bolowe, w czw ma dostac jeszcze antybiotyk, trzeba kupic jakies witaminy - jutro wszystko ustalę i zabiorę fv na razie mamy MIkusia odkarmic i dopieszczac :) bardzo dziękuję ,ze Jesteście z MIkusiem :) zaglądnijcie prosze do Ptysi...:( Quote
Jasza Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='kasiaczek87']Budrysku- my w razie braku innych opcji jestesmy w stanie oczekiwania, nic nam się nie zmieniło.Na rok mógłby być u nas[/QUOTE] Czyżby mowa o DT? Quote
zuzlikowa Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='Magdalena']dziś poszedł dla Mikusia przelew ze skarpety kudłaczy[/QUOTE] Bardzo dziękujemy skarpecie... wpływy i znane wydatki już umieszczone w poście 3... dokument wydatków wstawi BUDRYSEK... Quote
BUDRYSEK Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='kasiaczek87']Budrysku- my w razie braku innych opcji jestesmy w stanie oczekiwania, nic nam się nie zmieniło.Na rok mógłby być u nas[/QUOTE] super :) dzieki :) niestety wet nie zaleca na razie tak dlugich podrozy...Olsztyn jest daleko :( ale jak bede na kontroli w czwartek to jeszcze dopytam napisz proszę jakie mozesz zaoferowac warunki MIkusiowi? i czy zgadzasz sie na wizyte kogos zaufanego....moze z dogo ktos Cie zna? Quote
zuzlikowa Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Wybaczcie,że wpadam jak po ogień... to nie lekceważenie ani Was, ani Mikusia... przed momentem miałam telefon z Fundacji..."mój" Alik... Ali Baba jest w bardzo złym stanie! :( UWAGA!...sprzed minuty:-(... Błagam , pomóżcie... Monika jest teraz w lecznicy z Ali Babą:-(...miał być kastrowany, ale niepokoiło Fundację zachowanie Alika, więc zrobiono przy okazji prześwietlenie łapki na którą co jakiś czas kulał...[B] jest podejrzenie nowotworu kości![/B]:-(:-(:-( Błagam... zaczynam robić nowe wydarzenie dla Alika, ale i inne zwierzęta w Fundacji potrzebuję wsparcia ... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/216284-Klasycy-SF-fantasy-horroru-nie-tylko_ksi%C4%85%C5%BCki-i-kasety-wideo_Fundacja-BERNARDYN_31?p=17875029&posted=1#post17875029"]http://www.dogomania.pl/threads/2162...1#post17875029[/URL] Pomózcie choć w pokazywaniu bazarku... podnoszeniu wątku Mikusia...miejcie także cierpliwość- ja nie umiem robić na dwa fronty:oops: Quote
kasiaczek87 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 A więc o warunkach : domowe, w mieszkaniu w bloku. Mam swoje 2 psiaki(suka i pies) adoptowane z fundacji z Łodzi(pomagajmy razem)oba po przejściach, ale już dochodzą do "normalności";) O mnie- za rok lekarz weterynarii, więc opiekę umiałabym mu zapewnić, i behawiorysta- amator;) Co do wizyty- a prosze bardzo możecie mnie odwiedzać,pod warunkiem,że wykorzystam odwiedzającego:diabloti:( mój pies jest na etapie przekonywania się , że inne człowieki też nie chcą mu nic zrobić, więc odwiedzający miałby za zadanie pokazać mu, że ma przyjazne zamiary) Kto mnie zna- chyba najbardziej anovip(od niej mam oba psiaki), ale także anetek100,Ania_i_kropka( z tzw. "widzenia" i kontaktu mailowego) To co byłoby konieczne to regularne wpłaty na potrzeby psiaka, bo sama nie mam dochodu, a nie mogę obciążać mamy kosztami opieki za kolejnego zwierza. Tak jak mówiłam możliwość by staruszek przyjechał do mnie jest, ale dla jego dobra lepiej by było gdyby znalazł się DT bliżej- przejazd przez prawie cała Polskę nie jest wcale takim super pomysłem, ale w razie braku jakiegokolwiek wyjścia - czekamy Quote
Selenga Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [B][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1897366123"][B]http://allegro.pl/show_item.php?item=1897366123[/B][/URL][/B] Quote
wawer Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Zapraszam na krótki bazarek z udziałem Mikusia! Quote
feliksik Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Jasza'] Hania już chyba wpłaciła. Dziękuję Wam za Niego![/QUOTE] tak, już 300zl wpłacone:loveu: Quote
Onaa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Zrobiłam kilka ogłoszeń Mikusia, z apelem o dt dla niego. Quote
Nadziejka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 :iloveyou::modla::modla::modla::thumbs::thumbs:biedunku odwiedzam , z nadzieja , jak dobrze ze juz bezpiecznys czarnulenku Quote
zuzlikowa Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='wawer']Zapraszam na krótki bazarek z udziałem Mikusia![/QUOTE] ...:crazyeye:ludzie, ale cudny!...już byłam...widziałam i:-( żałowałam "bezmamonnych" dni! Piękne i dla najcudniejszych psiaków- kundelków przesłodkich i w biedzie! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216711-***LUKSUS-na-DZIE%C5%83-KUNDELKA***-Psie-kubki-z-angielskiej-porcelany-do-p%C3%B3%C5%82nocy-31.10[/URL] Quote
zuzlikowa Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='feliksik']tak, już 300zl wpłacone:loveu:[/QUOTE] [quote name='Dogo07']Zrobiłam kilka ogłoszeń Mikusia, z apelem o dt dla niego.[/QUOTE] [quote name='Selenga'][B][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1897366123"][B]http://allegro.pl/show_item.php?item=1897366123[/B][/URL][/B][/QUOTE] Dziękuję bardzo w imieniu Mikusia... wczoraj nie dopytałam BUDRYSKA jak maluszek...dziś nie odpuszczę i się dowiem! A możę BUDRYSEK uda się wejść na wątek?...coś ma ogromne problemy z netem(transfer?...nie zrozumiałam do końca o czym mowa:oops:...ot, zgredzik) Quote
zuzlikowa Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='kasiaczek87']A więc o warunkach : domowe, w mieszkaniu w bloku. Mam swoje 2 psiaki(suka i pies) adoptowane z fundacji z Łodzi(pomagajmy razem)oba po przejściach, ale już dochodzą do "normalności";) O mnie- za rok lekarz weterynarii, więc opiekę umiałabym mu zapewnić, i behawiorysta- amator;) Co do wizyty- a prosze bardzo możecie mnie odwiedzać,pod warunkiem,że wykorzystam odwiedzającego:diabloti:( mój pies jest na etapie przekonywania się , że inne człowieki też nie chcą mu nic zrobić, więc odwiedzający miałby za zadanie pokazać mu, że ma przyjazne zamiary) Kto mnie zna- chyba najbardziej anovip(od niej mam oba psiaki), ale także anetek100,Ania_i_kropka( z tzw. "widzenia" i kontaktu mailowego) To co byłoby konieczne to regularne wpłaty na potrzeby psiaka, bo sama nie mam dochodu, a nie mogę obciążać mamy kosztami opieki za kolejnego zwierza. Tak jak mówiłam możliwość by staruszek przyjechał do mnie jest, ale dla jego dobra lepiej by było gdyby znalazł się DT bliżej- przejazd przez prawie cała Polskę nie jest wcale takim super pomysłem, ale w razie braku jakiegokolwiek wyjścia - czekamy[/QUOTE] Dziękuję za informacje... zaznaczam by nie umknęło. A co do wyjazdu Mikusia... chyba wnioski zasadne. Za gotowość dziękujemy! Quote
MALWA Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Zuzlikowa - napisałam wczoraj na pw, ze wpłaciłam deklarację stałą za październik, listopad i grudzień 2011 r. na podane konto, tylko nie podałam, że od MALWY i dla kogo. Mam nadzieję, ze nie będzie problemu z odnalezieniem tej wpłaty. Quote
zuzlikowa Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Rozliczenie Mikusia zrobione jest w poście 3 zgodnie z wiedzą na ok. godz. 12/13 (wpływy)... jeśli doszły inne wpłaty zostaną wykazane najprawdopodobniej dzisiaj...ujmę je w dzisiejszym rozliczeniu. Dziękujemy bardzo w imieniu Mikusia! Mikuś szuka domu... najlepiej stałego na dożycie lub chociaż na dłuższy czas, domu tymczasowego... To malutki, milutki i bezproblemowy psiak- staruszek, który marzy o wygodzie, cieple, spokoju i pełnej miseczce. Quote
Recommended Posts