zula131 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 I znów cierpienie, ogromne cierpienie :-(... Walcz, maleńki :-( Quote
Onaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Biedny mały :(. Ja pytałam o rodzaj potrzebnej opieki dla psiaczka bo dt musi wiedzieć jakie obowiązki go czekają i czy temu podoła. Jak z załatwianiem, jak z raną, jak z oczkiem. Quote
__Lara Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 O ludzie, jaka bieda :( nie można przejść obojętnie :( Quote
baszon Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Jestem i ja.... Przytulam Milusia i ślę całą dobrą energię.... tylko tyle narazie mogę..... Quote
lika1771 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Mozna tez poprosic skarpete Tallot o pomoc jest to skarpeta pomagajaca staruszkom w potrzebie [url]http://www.dogomania.pl/threads/185536-Skarpeta-im.-Talcott-dla-starszych-piesków-w-potrzebie/page53[/url] Quote
kasiaczek87 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 budrysku jak mały? co powiedział doktor? Quote
azalia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Jaki biedaczek,jak mu pomóc,pytam ludzi,na razie nic.. Quote
Magdalena Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Skarpeta Kudłaczy może wspomóc staruszka kwotą 80zł. Prosimy jednak o wklejenie na pierwszą stronę dowodu poniesionych kosztów tzn paragonu z lecznicy itp Quote
feliksik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Jasza']Ja też...Feliksik - jak myślisz? 300 PLN? To będzie już chyba koniec Duniowego spadku.[/QUOTE] oczywiście, że tak poproszę o konto na PW. Ratujcie go. tylko czy on idzie do DT? ktoś jest może na oku? Quote
lika1771 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Magdalena']Skarpeta Kudłaczy może wspomóc staruszka kwotą 80zł. Prosimy jednak o wklejenie na pierwszą stronę dowodu poniesionych kosztów tzn paragonu z lecznicy itp[/QUOTE] Na ratowanie zycia 80zł,a na transport dla innego psiaka dajesz 150zł Quote
Yv1958 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Wplacilam na konto Fundacji 50 zl. dla Niego. Napiszcie, prosze, jak on sie czuje? Pytam o dom, gdzie sie da. Quote
Kamila Proc Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 szkoda, ze nie moge pomoc. ale bede rozglaszac Quote
zuzlikowa Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='Dogo07']Biedny mały :(. Ja pytałam o rodzaj potrzebnej opieki dla psiaczka bo dt musi wiedzieć jakie obowiązki go czekają i czy temu podoła. Jak z załatwianiem, jak z raną, jak z oczkiem.[/QUOTE] Na ten moment nie mamy tak szczegółowych wskazówek... znane będą najprawdopodobniej dzisiaj BUDRYSEK, gdy pojedzie(może już jest w lecznicy...czekam na wiadomości) po maluszka i uzyska zalecenia lekarza w zakresie dalszej opieki i postępowania. Niestety nie ma domu choćby tymczasowego dla Mikusia(była propozycja dt na 3tyg. w ok. Poznania, ale nie wiemy jak do tego odniesie się lekarz i choć bardzo wdzięczne jesteśmy za propozycję, to jednak musimy brać pod uwagę i stan psycho/fizyczny psiaka... czas 3 tyg. to nawet nie zakończony okres rehabilitacji, a droga nie tylko trudna do załatwienia w zakresie transportu, ale i długa dla Mikusia... a to bardzo stary psiak i musimy jeszcze pod uwagę brać jego samopoczucie i nie możemy fundować mu niepewnej przyszłości i przerzucać go co kilka tygodni z miejsca na miejsce... )... Najprawdopodobniej Mikuś trafi awaryjnie do bdt BUDRYSEK, ale absolutnie nie może tam zostać ze względu na ilość zwierząt oraz fakt, że BUDRYSEK nie ma możliwości utrzymania ponad dwudziestego zwierzaka... a do tego czeka ją kilkudniowy wyjazd... [B][SIZE=3]Bardzo potrzebny jest dom dla Mikusia... choćby tymczasowy, choć najlepszy byłby stały na dożycie, to ratowałby psiaka i bezterminowy dt! [/SIZE][/B] [B]Czy ktoś może napisać tekst do ogłoszeń psiaka i pomóc w pilnym ogłaszaniu Mikusia?[/B]...wiem,że zdjęcia są mało atrakcyjne, ale takie teraz mamy i na takich musimy pracować, a nie ma czasu czekać na nowe i ładne fotki ...dlatego tak ważny jest tekst ogłoszeń... czy ktoś może w tym pomóc? Quote
zuzlikowa Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='MALWA']Biedactwo, przeraża mnie skala cierpienia tego małego psiaka, głód, ból, odrzucenie i jeszcze obce, zimne miejsce w schronie ... Jeśli byłaby potrzeba stałej deklaracji na DT, to ja mogę 10 zł miesięcznie, tylko tyle, ale od czegoś byśmy już zaczęły... Może warto na 1 stronie zrobić rozliczenie, wtedy będzie wiadomo ile jest na pieska pieniążków. I bardzo się ciesze z tego, że Jasza i Feliksik przyszły tu z Duniowego wątku. Wrzuciłam tam wczoraj link, bo zauważyłam, że pojawił się kolejny ślepaczek. Jasza - za te 300 zł dla Ślepka bardzo dziękuję![/QUOTE] Ja nie umiem na ten moment przewidzieć jakie będą potrzeby Mikusia, dlatego na razie zanotuję Twoją deklarację stałą... dziękuję! Wrzucę je do pierwszego postu... za moment lecę na Fb sprawdzić jak wyglądają wpływy na Mikusia (wiem,że Fundacja wstawiła już wykaz wpływów) i przekleję na wątek do postu rozliczeniowego... być może BUDRYSEK uda się podać konkrety odnośnie wydatków dotychczasowych na Mikusia (jak wróci i wejdzie na neta)... [B]Deklaracje stałe dla Mikusia: _MALWA...10zł ................................................. razem...10zł[/B] Jasza, feliksik... i ja dziękuję bardzo! Quote
Onaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Czyli jednym słowem dla Mikusia potrzebny jest pilnie ds albo dt który będzie się nim umiał zaopiekować, samo bycie z psiakiem i czułe głaskanie go po łebku nie wystarczy. To może takie ogłoszenia pisać, że szukany dom lub opiekun tymczasowy dla pieska. Quote
Magdalena Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216502-Oferuj%C4%99-po-20-og%C5%82-dla-ka%C5%BCdego-psiaka-z-dogo[/url] dziewczyny robią bezpłatne ogłoszenia Quote
zuzlikowa Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='stonka1125']Jestem na zaproszenie, niestety nie udźwigniemy finansowo kolejnego futerka, mamy już cztery psiaki i kotkę na bdt, czekamy na kolejną suczkę, do tego nasze własne... mam ndzieje ze znajdzie sie dla niego jakieś ciepłe miejsce na zimę.[/QUOTE] ... to tym bardziej zrozumiesz problem jaki powstaje dla BUDRYSEK z ponad dwudziestym zwierzakiem w bdt... i nic nie pomogą 4 pokoje, ani możliwość odseparowania Mikusia od kociaków i 2 psiaków pozostałych( w tym szczeniorka szalonego i ruchliwego ponad miarę w bdt)... brak i srodków, brak i możliwości...za to nadmiar zwierząt. Pilnie potrzebna pomoc w postaci miejsca bezpiecznego dla Mikusia... choć dłużej terminowego dt (domu, nie kojca, ani pomieszczenia gospodarczego)... a najlepiej domu stałego na do życie... Quote
zuzlikowa Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='Magdalena']tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216502-Oferuj%C4%99-po-20-og%C5%82-dla-ka%C5%BCdego-psiaka-z-dogo[/url] dziewczyny robią bezpłatne ogłoszenia[/QUOTE] Dziękuję... Wiem o tym wątku(nawet zgłosiłam 4 psiaki do ogłoszeń), ale czas oczekiwania jest tak wydłużony, że na pewno nie uda się zrobić tego na już... a tu potrzebne ogłoszenia już... a nawet na wczoraj :( Quote
zuzlikowa Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='lika1771']Mozna tez poprosic skarpete Tallot o pomoc jest to skarpeta pomagajaca staruszkom w potrzebie [url]http://www.dogomania.pl/threads/185536-Skarpeta-im.-Talcott-dla-starszych-piesków-w-potrzebie/page53[/url][/QUOTE] Dziękuję... zobaczę jaki wynik wpływów dla Mikusia i w razie potrzeby będę pamiętać. Quote
zuzlikowa Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 [quote name='azalia']Jaki biedaczek,jak mu pomóc,pytam ludzi,na razie nic..[/QUOTE] domkiem na dożycie:-(... a może napisaniem tekstu do ogłoszeń i pomocą w ogłaszaniu... [B]teraz to priorytet[/B] Quote
Onaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 A jest jakiś tekst do ogłoszeń to jutro zrobie troche dla MIŚKA. Quote
Recommended Posts