Aga_Mazury Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Agama napisał(a):Wspomoge Maluskiego i organizuje szersza pomoc,z kim i kiedy moze on pojechac do Olsztyna Postaram się z nim pojechac w tygodniu...razem z kierownictwem schroniska... jutro będę umawiała wizytę... chcę tez zabrać Ernesta (owczarka na badanie w kierunku dysplazji) skoro już będziemy jechać.... nie wiem...czy gdyby była taka możliwośc i potrzeba to odrazu go zostawiać w klinice...bo wiadomo...potem co?...wyjdzie z kliniki za kilka (kilkanaście dni) i....? ma wrócić do klatki w schronie...chyba nie bardzo...warto by było...aby już nie musiał wracać do schronsika.... Quote
Evelin Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 To wtedy co??? Wchodzi w gre DT lub hotelik?????? Quote
Aga_Mazury Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Malusi ma umówioną konsultację w Olsztynie na chirurgii w czwartek na 9.00 nie iwem co robić jesli będzie mógł zostać odrazu...zostawiać czy zabierać... muszę się zastanowić Quote
pajunia Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Dzieki Agus, ze tak szybciutko udalo Ci sie za wizyte zalatwic. Miejmy nadzieje, ze to nic powaznego. Oby. trzymam kciuki za Malutkiego, aby sie wszystko udalo. Quote
Matusz Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 3mam duże kciuki za Malusiego !!! :):thumbs: Quote
Agama Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 Aga wydaje mi sie ,ze nalezy zrobic podstawowe badania ,czy jest na tyle silny aby podolac ewentualnej operacji/w jakiej kondycji ma serducho ,watrobe i nerki/ boje sie o niego Quote
Evelin Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Piszcie co dalej z Maluskim....Musimy jakos poradzić... Tylko coś nie tak to Dogo chodzi...Miejmy nadzieje,że się poprawi... Quote
Aga_Mazury Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 oczywiście że bez tych badań ani rusz...dlatego też jedziemy do Olsztyna żeby to wszystko zrobić.... wybierzemy opcję leczenia (lub nie leczenia) najbardziej bezpieczną i komfortową dla Malusiego... Quote
Agama Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Aga czy rano beda mu zrobione badania o ktorych pisalam i czy decyzje o pozostawieniu go w klinice uzalezniasz od wynikow badan Quote
Aga_Mazury Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Nie wiem dokłądnie co rano będzie robione...napewno badanie chirurgiczne, mam nadzieję, że prześwietlenie o iile będzie potrzebne...a potem jesi będzie wskazanie do operacji to pozostałe badania...tylko nie wiem o któej moga być wtedy ewent. wyniki... oczywiście nie ukrywam, że koszt tego wszystkiego tez będzie miał dla mnie znaczenie...bo na Malusiego nie mam nic pieniędzy w skarpecie :shake: więc...cóż...zobaczymy...cos się da zrobić...chwilowo będę się ratować skarpetą ogólną Ostródy... zabieramy też jeszcze jednego psa na badania, owczarka niemieckiego Ernesta...na badania w kierunku dysplazji... mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić jak trzeba... Quote
Evelin Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 :kciuki: :kciuki: :kciuki: Trzymajcie się jutro....Wszyscy... I jak będzie cos wiadomo napisz Aga.... Quote
Aga_Mazury Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Evelin napisał(a)::kciuki: :kciuki: :kciuki: Trzymajcie się jutro....Wszyscy... I jak będzie cos wiadomo napisz Aga.... Napiszę napiszę..... martwię się .... najbardziej martwię się o trzeciego psiaka co jedzie z nami (dziś, że tak powiem się "doczepił" do transportu)...psiak niestety jest po wypadku prawdopodobnie i od kilku dobrych dni nie wstaje...:shake: Quote
Evelin Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Aga trzymam kciuki i myślę,że wiesz ,że w razie jakiegos dramatu pomoge finansowo.... Mam prosbę do ostródzian,jesli jeszcze nie głosowaliście na molosach,to wesprzyjcie mieleckie schronisko....Ostatnio akcja ostróda udała się..Oczywiście jesli nie koliduje to z przekonaniami... Quote
Aga_Mazury Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 dziękuję wszystkim.......mam nadzieję, że jutro będą same dobre wieści :) Quote
pajunia Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Musza Agus, musza byc tylko dobre wiesci. Innych nie chcemy. Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Przed chwilą miałem telefon od Agi, ten trzeci psiak bo wypadku co nie wstawał, ma uraz kręgosłupa...:-(:-(:-( !! Oby dało sie cos zrobic !!! Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Malusi ma zerwane więzadła, koszt operacji 400 zł A ten trzeci psiak, po wypadku co nie wstawał - Kamyczek, ma bardzo poważny uraz kręgosłupa :placz::placz: Nie wiadomo czy da sie cos zrobić... trwają badania !!! :-(:-( Ernest tak jak podejrzewaliśmy ma dysplazję... Quote
Aga_Mazury Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Malusi nasz ma wstawione w łapine dwa implanty...prawdopodobnie jest to juz stary uraz i wysoce prawdopodobne, że na brak pewnie pomocy w małej mieścinie jakiej znaleziono Malusiego...spowodował być może, że ktoś go najzwyczajniej wyrzucił :angryy: podobno to częste schorzenie u psów tych małych ras....a że drogie w leczeniu więc.... wet mówił, że ma to podstawy genetyczne i może być sytuacja taka, że druga noga mu się kiedyś "zepsuje" :( generanie nie powinien się przeciążać za bardzo....czyli podusia...kanapa...i te sprawy codzienne psów poduszkowych :) zdjęc niestety mało gdyż malusi był u mnie na rękach...(a waży dokładnie 5,55 ;)) dopiero po przyjezdzie do schroniska Quote
Agama Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 oj Maluski ciesze sie ,ze juz po wszystkim AGA podaj nr konta Quote
pajunia Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Oj Agus odetchnelam, czyli bedzie mogl jechac? Czy te implantaty musza byc usuniete, czy to na stale? Quote
Aga_Mazury Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 pajunia napisał(a):Oj Agus odetchnelam, czyli bedzie mogl jechac? Czy te implantaty musza byc usuniete, czy to na stale? implanty na stałe...podobno ta noga będzie taka mocna...że szoook...e istnieje ryzyko, że zacznie tak śmigać że wykończy wtedy drugą nogę...tym bardziej, że do najmocniejszych ona tez nie należy... Agama konto AFN-u z dopiskiem "Malusi Ostróda" :Rose: Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Przydałby się DT dla Malusiego !! A najlepiej na stałe ! Do góry Malusi !! szybciutko !! Niech Cię ludzie zobaczą ! Quote
Agama Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 ponoc domek na niego czeka tylko musi byc zdrowy Quote
Matusz Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Agama napisał(a):ponoc domek na niego czeka tylko musi byc zdrowy a no prawda.... jeny ja mam jakąś sklerozę ostatnio !! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::mad::mad::mad: Quote
Recommended Posts