Bonsai Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Wchodzę na wątek, żeby zobaczyć jakiego to zadłużonego psiaka będę focić i.... ręce opadają. To już nie pierwszy pies porzucony przez tę fundację w hotelu. Podobnie rzecz ma się ze Skinnim, który jest u yumanji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/189887-Skinni-powrót-z-adopcji-%21%21%21%21Komplentny-brak-kasy-%21%21 To się w głowie nie mieści ! :shake: Quote
Olena84 Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Bonsai napisał(a):Wchodzę na wątek, żeby zobaczyć jakiego to zadłużonego psiaka będę focić i.... ręce opadają. To już nie pierwszy pies porzucony przez tę fundację w hotelu. Podobnie rzecz ma się ze Skinnim, który jest u yumanji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/189887-Skinni-powrót-z-adopcji-!!!!Komplentny-brak-kasy-!! To się w głowie nie mieści ! :shake: No wlasnie poczytalam i widze ze ta sama sytuacja:( Quote
malawaszka Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 ooo a ja własnie przyszłam tu napisać, że Murzynowi brakuje dobrych zdjęć - super, że będzie sesja! a reszty... nie skomentuję... ech Quote
Lidan Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Wierzę gorąco, że ten fajny psiak znajdzie domek. Może właśnie dobre zdjęcia pomogą mu go znaleźć ;-) Quote
yhm Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Na swoim bazarku zebrałam dla Murzynka 126 zł. Pieniądze zostaną przekazane na konto hoteliku. Zgodnie z ustaleniami podjętymi z DIF, kwota zostanie odliczona od kolejnego rachunku wystawianego dla Fundacji. Przykro mi, że mimo moich próśb wysyłanych do dziewczyn z Fundacji, nie doczekałam się żadnej pomocy w prowadzeniu i ogłaszaniu bazarku. Quote
EVA2406 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Ja też byłam z wizytą w hoteliku, przy okazji sesji fotograficznej Poleńki i widziałam Murzynka. I tak sobie myślę, że chłopak i tak ma dużo szczęścia, że trafił właśnie do Ani i że ma grono wielbicielek, chcących naprawdę mu pomóc. Jestem pełna podziwu i szacunku dla DIF za to, że trzyma psa, pomimo że dług za hotelik jest większy. Jednak najbardziej bulwersuje mnie stosunek osób, które są odpowiedzialne za pas i które podpisywały umowę z hotelikiem. Jestem w stanie pojąć problemy finansowe, ale nie jestem w stanie zrozumieć buty i arogancji, żeby nie powiedzieć ostrzej...... Dziękuję Aniu, że masz dobre serce, choć wiem, że tym dzieci nie nakarmisz. Quote
mdk8 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 mam pytanie , w czerwcu wpłaciłam dla Murzynka na konto Fundacji ale w takiej sytuacji może lepiej by było abym wpłacała na konto Hoteliku? Quote
yumanji Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 [quote name='Bonsai']Wchodzę na wątek, żeby zobaczyć jakiego to zadłużonego psiaka będę focić i.... ręce opadają. To już nie pierwszy pies porzucony przez tę fundację w hotelu. Podobnie rzecz ma się ze Skinnim, który jest u yumanji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/189887-Skinni-powrót-z-adopcji-!!!!Komplentny-brak-kasy-!! To się w głowie nie mieści ! :shake: Ciekawostka....ale tutaj przynajmniej fundacja czesciej sie odzywa. Quote
Hotel KADIF Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Sytuacja Murzynka się nie zmieniła. Nadal siedzi w hotelu zadłużony po uszy. Wpłynęły pieniądze od Zwierzaków za maj, ale nadal są niezapłacone rachunki za styczeń i luty. Fundacja zalega również za czerwiec, lipiec i sierpień. Murzyn nie ma karmy. Karma miała zostać dostarczona do hotelu do dzisiaj. Nie ma. Wobec tego doliczamy od jutra 2 zł stawki żywieniowej za dobę. Do dnia dostarczenia karmy cena za dobę pobytu Murzynka w naszym hotelu wynosi 10 zł. Quote
Olena84 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Nie wiadomo co tu pisać jak to sie czyta... Quote
mdk8 Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 mdk8 napisał(a):mam pytanie , w czerwcu wpłaciłam dla Murzynka na konto Fundacji ale w takiej sytuacji może lepiej by było abym wpłacała na konto Hoteliku? poproszę nr. konta h. skoro sytuacja tak wygląda. Jak tylko będę mogła to pomogę. Quote
Olena84 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 mdk8 napisał(a):poproszę nr. konta h. skoro sytuacja tak wygląda. Jak tylko będę mogła to pomogę. Pytasz o konto Dif czy Fundacji? Fundacji jest na pierwszej stronie. Ale rozliczenia nie ma, czy nie mogę znaleźć. Dif podaj i mnie konto swoje na pw. Quote
mdk8 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 pytam o konto Hoteliku. Skoro Fundacja się nie wywiązuje z płatności to wolę wpłacać bezpośrednio no Dif. Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 A może umieścić na początku konto hoteliku i będziemy wpłacać bezpośrednio? Też poprosimy o numer-jak będziemy mogli to pomożemy.. E/W/R Quote
Hotel KADIF Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Kochani! Bardzo dziękuję za chęć pomocy dla Murzynka-Wrzeszczymordy! :) Na hasło, że pies nie ma karmy błyskawicznie zareagowała yhm i wpłaciła na moje konto 50 zł za które dzisiaj kupiłam Murzynkowi Butchers'a. Dzisiaj wieczorem karmę do hotelu dostarczyła również Kinia1984 - 15 kg Brita, więc psina ma zapas 25 kg. Bardzo Wam dziękuję w imieniu Muzia :) Jeśli chodzi o sprawy finansowe i Waszą deklarację wpłaty bezpośrednio na konto hotelowe to nie za bardzo wiem jak to rozwiązać, ponieważ na konto hotelowe nie przyjmujemy wpłat innych niż od naszych kontrahentów za wystawione rachunki. Na konto prywatne też nie zbieram pieniędzy, bo prędzej czy później ktoś się do mnie przyczepi, że to nieopodatkowany dochód ;) Nie chciałabym, żebyście pomyśleli, że olewamy Waszą pomoc i nie chcemy współpracować, ale po prostu nie mam wiedzy jak to wygląda pod względem księgowym i prawnym. W dniu dzisiejszym wpłynęła wpłata od Fundacji za styczeń w wysokości 244 zł. Więc zadłużenie Fundacji na dzień dzisiejszy wygląda tak: Luty r-k 11/2013 na kwotę 224,00 zł (niezapłacone) Czerwiec r-k 46/2013 na kwotę 204,90 (niezapłacone) Lipiec r-k 65/2013 na kwotę 248,00 zł (niezapłacone) Sierpień r-k 75/2013 na kwotę 248,00 zł (niezapłacone) Razem pozostało do spłaty: 924,90 zł. Czyli zadłużenie cały czas przekracza kwotę 900 zł. :( Quote
Kara. Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Nie odzywam się w tym wątku bo nie bardzo wiem co pisać:shake: Ale sądzę, że te wpłaty można by jakoś rozwiązać. Robię przelewy za rachunki mojego Taty i nikt się nigdy nie przyczepił, że się nie zgadza nazwisko i adres. I nawet to księgują prawidłowo. A jak na wątkach spłacają długi bezpośrednio do lecznicy, to oni też jakoś to rozwiązują. Może wystarczy podawać numer rachunku, bo co Cię właściwie obchodzi z jakiego konta przyszła zapłata? Ważne, że zapłacone. Większy problem chyba będzie miała fundacja z tym galimatiasem;) Quote
anouk92 Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Wooooooowwww! Ale zdjęcia!!! Piękne!!!!! Ciotki proszę niech ktoś poszuka bazarku ogłoszeniowego i zgłosi Murzyna, ja zapłacę tylko proszę o info na PW z info gdzie przelać kaskę. Przepraszam ale kompletnie nie mam czasu szukać bazarku. Dif wie dlaczego, ha, ha :) Zwierzaki w Potrzebie wstawcie nowe fotki na wydarzenie na Facebooku - teraz to już ktoś naprawdę musi się zakochać ;) Quote
Bonsai Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Tu jest 25 ogłoszeń za 3 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/247104-VI-OGŁOSZENIOWY-BAZAREK-Tanio-od-3-zł-do-20-09-13-22-00 Poza tym myślę, że warto zainwestować w ogłoszenie wyróżnione, np. na gumtree.pl (20 zł/tydzień) Quote
Olena84 Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Niesamowite, to naprawde Murzynek :crazyeye:? Quote
Recommended Posts