Guest Elżbieta481 Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 (edited) Myślę DIF,że nr konta mogłabyś podesłać albo tu zamieścić...Może wspólnymi siłami,,urwałoby się,,chociaż tę końcówkę?A może jakby jakaś uzdolniona osoba była tu na wątku i założyła na bazarku taki bazarek ceglany..Trzeba jakoś tę ,,żabę-niedopłatkę,,zjeść...Szkoda mi tego psa.. i stąd ten pomysł ceglanego bazarku.. A skoro DIF pisała wczesniej,że wpłata z Fundacji przyszła za styczeń to sytuacja jest naprawde poważa.. Będę zaglądać na wątek PS.Gdyby był pomysł jak rozwiązać sprawy finansowe to dajcie cynk nam na PW,bo musze już znikać. Elżbieta Edited September 16, 2013 by waldi481 Quote
Kinia1984 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 (edited) Piękne zdjęcia! dzięki Bonsai ! lece wstawić na fb Zrobiłam ogłoszenia na tablica.pl, gumtree i cafeanimal aha karma nie jest ode mnie tylko fundacyjna:) Edited September 17, 2013 by Kinia1984 Quote
Lidan Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Nie mogę się napatrzyć na śliczne zdjęcia tego fajnego psiaczka ;-) Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Konta nie widzę-to nie wiem co ma być dalej...Bez konta naprawdę trudno coś poradzić i jak ..No nic-wygląda na to,że trzeba iść dalej. Trzymaj się piesku! EOT Elżbieta Quote
mdk8 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 zapraszam na " smaczny bazarek" dla 3 starszych schorowanych psiaków http://www.dogomania.pl/forum/threads/247374-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-smacznego-kulinaria-II-do-6-10-do-22-00?p=21347923#post21347923 Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 (edited) I jeszcze jedno-obiecuje,że to będzie moja ostatnia wypowiedż na tym wątku: hotel dla psów jakikolwiek to nie jest instytucja charytatywna.Ja nie wiem jak jest w przypadku hoteliku DIF czy to jest działalność gospodarcza itd,bo mi się z irytacji nie chce czytać od początku wątku.Ja widzę że jest pies,jest hotel i jest dług.I ten dług rośnie,a chciałam zauważyć,że za drzwiami pażdziernik i kolejna płatność za hotelik tym razem właśnie za pażdziernik.Ktoś założył hotel chyba po to,aby miec jakiś dochód nie?A jak narazie to ja widżę sama długi albo spore długi.. Myślę tak,że albo zostanie podany numer konta i kto będzie chciał wpłaci cokolwiek celem zmniejszenia długu,albo wpłaci na poczet bieżącej należności.I trzeba się na coś zdecydować albo numer konta i cokolwiek albo figa z makiem,bo ja nie wiem kiedy coś spłynie na konto z ramienia osób.które zostawiły w hotelu psa.A numeru konta nie ma i tyle..Miałam jednak do tej pory wrażenie,że w Polsce mamy prawników-więcej powiem!myślałam,że mamy w kraju księgowych ii oni mogą powiedzieć jak od strony formalnej takie wpłaty zaksięgować.Chciałam zaproponować-może ktoś tu zagląda i umie zrobić dla psa z tego wątku bazarek cegiełkowy?Cegiełki za 2,3 lub 5 zł celem zmniejszenia długu...Bo sadziłam,że lepiej odzyskać coś niż nic!Skoro jednak nie podano numeru konta to znaczy,że ja tu wlazłam bez sensu.Dziękuję za uwagę- ja nie mam zwyczaju narzucać się z pomocą tam gdzie jej nie chcą.W Polsce niestety nie brakuje psów bezdomnych i może im się przydam.. Życzę miłego rozwiązywania nierozwiązanego problemu długu.Chyba,że DIF zdecydowała się na ,,łykanie,,żaby-to tym bardziej się nie narzucam.Pozostanę z nadzieją,że za ten kartofel nie zapłąci pies,bo przecież wiemy wszyscy,że DIF ma wielkie serce nie?I wyszła na tym jak przysłowiowym Zabłocki na mydle. I ja doskonale pamiętam jak oburzałam się na kogoś kto odwiózł psa z hotelu,ale ja widzę,że do tego wszystkiego to albo w lewo albo w prawo,bo właściciel hotelu też musisz płacić rachunki i żyć!..A potem będą się ludzie dziwić,że ktoś nie chce brćc psa do swojego hotelu...Ja się już nie dziwię. Elżbieta Edited September 25, 2013 by waldi481 Quote
Olena84 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Numer konta jest w pierwszym poście: [FONT=Arial Narrow] [SIZE=4]Konto do wpłat ( o które bardzo prosimy!!!!):[/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4]Zwierzaki w Potrzebie 05-200 Wołomin ul.Legionów 55/1 NORDEA BANK POLSKA 77 1440 1387 0000 0000 1256 7437 [/FONT] Quote
Hotel KADIF Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 [quote name='waldi481']I jeszcze jedno-obiecuje,że to będzie moja ostatnia wypowiedż na tym wątku: hotel dla psów jakikolwiek to nie jest instytucja charytatywna.Ja nie wiem jak jest w przypadku hoteliku DIF czy to jest działalność gospodarcza itd,bo mi się z irytacji nie chce czytać od początku wątku.Ja widzę że jest pies,jest hotel i jest dług.I ten dług rośnie,a chciałam zauważyć,że za drzwiami pażdziernik i kolejna płatność za hotelik tym razem właśnie za pażdziernik.Ktoś założył hotel chyba po to,aby miec jakiś dochód nie?A jak narazie to ja widżę sama długi albo spore długi.. Myślę tak,że albo zostanie podany numer konta i kto będzie chciał wpłaci cokolwiek celem zmniejszenia długu,albo wpłaci na poczet bieżącej należności.I trzeba się na coś zdecydować albo numer konta i cokolwiek albo figa z makiem,bo ja nie wiem kiedy coś spłynie na konto z ramienia osób.które zostawiły w hotelu psa.A numeru konta nie ma i tyle..Miałam jednak do tej pory wrażenie,że w Polsce mamy prawników-więcej powiem!myślałam,że mamy w kraju księgowych ii oni mogą powiedzieć jak od strony formalnej takie wpłaty zaksięgować.Chciałam zaproponować-może ktoś tu zagląda i umie zrobić dla psa z tego wątku bazarek cegiełkowy?Cegiełki za 2,3 lub 5 zł celem zmniejszenia długu...Bo sadziłam,że lepiej odzyskać coś niż nic!Skoro jednak nie podano numeru konta to znaczy,że ja tu wlazłam bez sensu.Dziękuję za uwagę- ja nie mam zwyczaju narzucać się z pomocą tam gdzie jej nie chcą.W Polsce niestety nie brakuje psów bezdomnych i może im się przydam.. Życzę miłego rozwiązywania nierozwiązanego problemu długu.Chyba,że DIF zdecydowała się na ,,łykanie,,żaby-to tym bardziej się nie narzucam.Pozostanę z nadzieją,że za ten kartofel nie zapłąci pies,bo przecież wiemy wszyscy,że DIF ma wielkie serce nie?I wyszła na tym jak przysłowiowym Zabłocki na mydle. I ja doskonale pamiętam jak oburzałam się na kogoś kto odwiózł psa z hotelu,ale ja widzę,że do tego wszystkiego to albo w lewo albo w prawo,bo właściciel hotelu też musisz płacić rachunki i żyć!..A potem będą się ludzie dziwić,że ktoś nie chce brćc psa do swojego hotelu...Ja się już nie dziwię. Elżbieta[/QUOTE] Elu, bardzo Ci dziękuję za wypowiedź. Niestety nie wiem co mam napisać.... Chyba to co pisałam już wcześniej. Staram się zrozumieć dziewczyny, ale moje "zrozumienie" nie nakarmi moich dzieci. Pytałaś jak jest u DIF. Nasz hotel to działalność gospodarcza z której utrzymujemy rodzinę. Dlatego zawsze podkreślałam jak ważne są dla mnie regularne, comiesięczne opłaty. Każdy poślizg skutkuje rozsypaniem domowego budżetu, który u nas jest napięty jak otwarty parasol. Nasze dzieciaki mają 8 i 10 lat - III i IV klasa. Same książki do szkoły we wrześniu kosztowały nas 800 zł. To prawie tyle ile Muziek ma długu w hotelu. :( Do zapłacenia jest luty, czerwiec, lipiec, sierpień i teraz będzie wrzesień. Pewnie dostanę za jeden miesiąc., ale co z tego? Cały czas będzie to kwota prawie 1000 zł. To mnóstwo pieniędzy dla nas.... Trochę mnie poniosło, jak zobaczyłam na FB, że dziewczyny wybudowały dla swoich podopiecznych piękne kojce. Ja mogę o takich tylko pomarzyć. Nie no fajnie, że psiaki będą miały gdzie mieszkać, ale co z moim długiem?! Znowu usłyszę "Nie mamy"?! JA TEŻ NIE MAM.... Bazarek cegiełkowy? Dobry pomysł. Nie potrzeba fantów i nie trzeba latać na pocztę. Tylko kto go zrobi? Na mnie nie ma co liczyć, bo mam w tej chwili 15 psów i lada chwila przyjedzie 16-ty. Robię foty psom, filmiki, prowadzę wydarzenia na FB. Ciągle ktoś przyjeżdża lub wyjeżdża z psem. Nie wiem gdzie mam przód a gdzie tył. Dlatego tak rzadko bywam na wątku. Nie obrażaj się na nas, proszę.... I nie zostawiaj..... Ja wiem, że na wątku jest atmosfera nieciekawa i nie sprzyjająca pomocy. Praktycznie nikt tu nie zagląda. Tylko Olenka kochana, wierna temu psu jak pies ;) od samego początku. A Muziek siedzi i siedzi. Już sama nie wiem co robić, jak wybrnąć z tej sytuacji..... Quote
mdk8 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 podaj proszę nr. konta na pw tym osobom , które o to prosiły . Jest to jeden ze sposobów aby coś drgnęło . Można te wpłaty rozliczyć jako darowiznę na potrzeby konkretnego psa. Nikt mi nie może zabronić takiej wpłaty. Chcę , więc płacę. Będę czekała na nr. konta. I bardzo proszę napisz na początku wątku dokładnie ile wynosi opłata za m-c za które miesiące jest opłacone i dokładnie ile jest długu. Zrób to jeżeli chcesz aby coś drgnęło. Quote
Olena84 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 [quote name='DIF'] Praktycznie nikt tu nie zagląda. Tylko Olenka kochana, wierna temu psu jak pies ;) od samego początku. A Muziek siedzi i siedzi. Już sama nie wiem co robić, jak wybrnąć z tej sytuacji.....[/QUOTE] :oops: [quote name='mdk8']podaj proszę nr. konta na pw tym osobom , które o to prosiły . Jest to jeden ze sposobów aby coś drgnęło . Można te wpłaty rozliczyć jako darowiznę na potrzeby konkretnego psa. Nikt mi nie może zabronić takiej wpłaty. Chcę , więc płacę. Będę czekała na nr. konta. I bardzo proszę napisz na początku wątku dokładnie ile wynosi opłata za m-c za które miesiące jest opłacone i dokładnie ile jest długu. Zrób to jeżeli chcesz aby coś drgnęło.[/QUOTE] Tak mysle, trzeba pomyslec o Tobie i psie... Quote
Bonsai Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 A mnie zastanawia czy ktokolwiek zrobił jakieś ogłoszenia, poza wrzuceniem na Facebooka? Quote
Olena84 Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 [quote name='Bonsai']A mnie zastanawia czy ktokolwiek zrobił jakieś ogłoszenia, poza wrzuceniem na Facebooka?[/QUOTE] No hej - ja robiłam :mad:, nawet pani sie zgłosiła, po czym jadąc autobusem przemyślała sprawę i "pies jej przeszedł" :crazyeye: Quote
Kinia1984 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 robiłam gumtree i cafeanimal i moruska z tablicy mi wywalili ogłoszenie bo godzinę wczesniej dif wstawila Muźka na tablice Quote
yumanji Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Rozmawialam wczoraj z Kinga z fundacji,ponoc na dniach maja robic przelewy.Zobaczymy.Ja ze Skinnim mam w plecy za trzy miesiace. Quote
Bonsai Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='Olena84']No hej - ja robiłam :mad:, nawet pani sie zgłosiła, po czym jadąc autobusem przemyślała sprawę i "pies jej przeszedł" :crazyeye:[/QUOTE] Wiem, ale po jego sesji zdjęciowej czy ktoś robił? :) Quote
Olena84 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='Bonsai']Wiem, ale po jego sesji zdjęciowej czy ktoś robił? :)[/QUOTE] Tak mi się zdawało, że tak, ale nie pamiętam kto to pisał :oops: Quote
Kinia1984 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Murzynek,95647 http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/wolomin/murzynek-czeka-na-dom-524479788 tak ja robiłam... i DIF na tablicy Quote
Hotel KADIF Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Olena84']Czyli chyba nic:( Olenko... nic. Miałam niedawno jeden telefon w sprawie Murzyna, z gumtree. Brzmiał nieźle. Rodzina z 5-letnim chłopcem. Rodzina była zdecydowana na 100 %, ale... nie przyjechali. Może dlatego, że byli pewni, że Muziek jest brązowy tak jak na zdjęciach od Bonsai a on jest przecież czarny. W kwestii zadłużenia jest to samo co było. Wpłynęła wpłata za luty, ale został wystawiony rachunek za wrzesień. Czyli cały czas dług oscyluje w granicach 1000 zł. Quote
Olena84 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Ale to zawsze dwa telefony... ech, chyba wole, jak ludzie zadzwonią, i powiedzą, nie bo nie, a tak dają nadzieje, bez sensu... Quote
Hotel KADIF Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Olena84 napisał(a):Ale to zawsze dwa telefony... ech, chyba wole, jak ludzie zadzwonią, i powiedzą, nie bo nie, a tak dają nadzieje, bez sensu... No właśnie. I ja się napaliłam, zadzwoniłam od razu do Kini, ona też się ucieszyła a tu pipa :( Co prawda babka powiedziała, że mają samochód w naprawie i jak odbiorą z warsztatu to przyjadą. Ale to było jakieś 2-3 tygodnie temu i cisza. Ech, darowałam ich sobie. Jak ja zdecydowałam się na moją Ronię to chciałam mieć ją już, natychmiast. Pojechałam po nią do Krakowa, 350 km z dwójką małych dzieci. Łukasz miał wtedy 2 lata a Kindzia 4. Oni mieszkają w mazowieckim :( Quote
Olena84 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Nie wiem co z tym Muziem robić... tylko ogłoszenia jakoś to wszystko uratują - niewątpliwa zaleta dla psa ale i dla osób które mają dług, spróbuje znowu coś mu porobić - sama więc i mało będzie i to potrwa;) Quote
Hotel KADIF Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 Olena84 napisał(a):Nie wiem co z tym Muziem robić... tylko ogłoszenia jakoś to wszystko uratują - niewątpliwa zaleta dla psa ale i dla osób które mają dług, spróbuje znowu coś mu porobić - sama więc i mało będzie i to potrwa "Lubię to" :kciuki: :loveu: Quote
Olena84 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 A ja polubię jak to jakos ruszy wszystko:( Quote
Recommended Posts