Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Fona, fotki nieprędko. Nie chcę sie na razie Łatkowi na opczy pokazywać, zeby mu nie mącić w głowie. Musi najpierw przyzwyczaić się dpo swojej pani i upewnić, ze jest jej i TYLKo jej.

a niowa pańcia?? nie może zrobic fotek???

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
19.01.07 na moje konto wpłynęlo 40 zł od Anielica. :loveu: Anielico, czy mogę te pieniążki przeznacyzć na Aresa (tego, uratowanego z wnyków - z amputowaną łapką)?

Tak, jasne, niech mu będzie na zdrowie!

Posted

Życzenie Fony chyba niedługo się spełni:p . Kasia obiecała zrobić Łatkowi (chyba tak jednak zostanie) fotki i przesłać mi je.

A oto najnowsze newsy:
Łatuś śpi w łóżku (w nogach u Kaśki):evil_lol: , śpi też na kanapie:evil_lol: , stróżuje, tzn. szczeka, jak ktoś jest na klatce, przynosi Kaśce zabawki. Kasia znalazła jakis duży ogrodzony teren, na którym spuszcza Łatka ze smyczy. Łatuś przynosi jej tam patyki.

Apetyt wspaniały, kupy super, humor też. Wszystko dobrze!!!!

Posted

Najprędzej foty zrobię pewnie ja.... We czwartek ja i kaśka idizemy ze swoimi psami do weta do kliniki na Kabatach (Pod Lipą 1). mój Mały bierze antybiotyk na zapalenie krtani i musze go skontrolować (będize pobór krwi), a Łatek tez idize na kontrolę i pobór krwi. To będize nasze pierwsze spotkanie od czasu, kiedy Łatuś ma stały dom. Kasia mówi, ze zaczął wybrzydzać z jedzeniem. :mad: Jak coś mu nie pasuje, domaga się inneog żarcia. Chyba się juz odkuł za okres glodu, gnojek jeden:evil_lol: .

Wizyta u weta we czwartek w południe.

Posted

No! To juz po pobraniu krwi. Latus się wtulił w Kasię, popłakał, ale zniósł jakoś. Jutro będa wyniki.

Bardzo ucieszył się na mój widok.:loveu: To było cudowne!!!! Jest bardzo wesoły, przytula się do kaśki. Waga co rpawda się nie zmieniła, ale to dziwne, bo wyraźnie nabrał ciała (co zresztą zobaczycie na zdjęciach). Ze sczepieniami chcą poczekac do wyników badania krwi.

Posted

Oto wyniki Łatusia (fantastyczne wyniki:multi: :multi: :multi: )

erytrocyty - 6,25 (5,5 -8)
leukocyty - 8, 92 (6-12)
hemoglobina - 9,1 (7,45 - 11,17)
hematokryt - 0,41 (0,37-0,55)
MCV - 66 (60-77)
płytki - 242 (200-580)
kwasochlonne - 4 (0-10)
pałeczki - 6 (0-3) - młodociane krwinki białe, może wynikać z przebytego stanu zapalnego - wg weta zignorować
segmenty - 63 (60-77)
limfocyty - 27 (12 -30)
ASPAT - 19 (1-37)
ALAT - 30 (3-50)
AP - 84 (20-155)
glukoza - 66 (70-120) był głodny - to prawda; Kaśka się skarżyła, ze chciał jej rano z głodu fotel zjeść:lol: :lol: , ale trzeba było badać na czczo

kreatynina - 0,8 (1 - 1,7) liczy się tylko podniesienie; wskaźnik nerkowy- nieistotne
mocznik - 27,5 (20-45)
białko całkowite - 73 (55-70) nieistotne podniesienie

No, laseczki! Mój Malutki też miał równolegle badaną krew i wątrobę ma w znacznie gorszym stanie niż nasz (O! przperaszam - Kaśki:loveu: )ukochany Łatuś! No, ale mój Malutki (któreog - mam nadizeję - zobaczycie na fotach, które wstawi Eloise) jest starutki, a Łatuś młodziak. I słodziak!

Posted

no eloise :knuje:

iza poprosiła mnie o cierpliwość więc czekam... zaglądam tu co dzień i zaś czekam.... :mad:

dajże te fotki!!! bo moja cierpliwość... ;)

i cieszem że Łatuś z którym myślami byłam od początku taki szczęśkiwy jest w nowym domku. wyrwany śmierci ze szponów-Zasłużył na to!!!
pozdrowionka dla nowej pani- Kasi.... :Rose:

Posted

Kaśka chyba jeszcze bardziej schudnie po tych spacerach z Łatkiem:evil_lol: . Ciągnie jak czort!!! Kasia kupiła mu wczoraj nową smycz (wyciąganą czarną taśmę) i kość do żucia. Wyniki badań krwi juz jej przekazałam. Teraz czas na szczepienia. koniec tego wstrętnego leczenia zastrzykami i pigułami. Łatek jest zdrowy jak koń (ciekawe, czy Eloise wstawi zdjęcie KUPY, którą zrobił Łatuś - strzeliłam fotę w mega-zbliżeniu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ).

Posted

będą fotki, ale przyznam szczerze, że kupkę pominę, bo nie przystoi pokazywać kupek w takim zbliżeniu... uwierzcie mi- kupa jak się patrzy :eviltong: