sylwija Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 Ninka - może troszkę tęskni, ale Aqsa ją bardzo absorbuje, Aqsa chudnie i nadrabia stracony czas - i to ona jest inicjatorem zabaw :) Verę musiała Ninka rozruszać, a tu jest wpsólna natychmiastowa chęć do zabawy. Bardzo bym chciała, żeby Ninka trafiła do domku, w którym nie będzie jedynaczką, chyba że ktoś jej tyle czasu i uwagi poświęci, że jej to wynagrodzi ;) Quote
docha Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 czytam, czytam, trochę oczy mi się pocą. Ninka, kochanie będzie dobrze. Quote
sylwija Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 dostałam zdjęcie Very i Nutki wypoczywających, ale nie mam kabelka do telefonu.. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Vera, co prawda, buzia uśmiechnięta, a ogon w dole, ale to kwestia czasu. Cieszy się, ale nie jest jeszcze pewna, czy to już jest ostatni zmiana, że to już jej dom stały.. NInce zaraz zamawiam ogłoszenia, więc proszę o kciuki :) i tylko do jutra bazarek dla moich podopiecznych Teodora i Rune - zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/228907-Uczta-kinomana-dla-Teodora-i-Rune-Do-07-07-do-godz-22-giej Quote
sylwija Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 Ninka nie ma czasu na nic, zabawa z Aqsą ją pochłania ;) trochę się rozglądała na początku, ale spoko. Vera też myślę, że szybko zobaczy, że to nie kolejny tymczas, a dom po prostu :) Quote
docha Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='sylwija'] Vera też myślę, że szybko zobaczy, że to nie kolejny tymczas, a dom po prostu :)[/QUOTE] oby tak było! z całego serca jej tego życzę. Quote
pikola Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Ja tez!I Ninka sie doczeka..to tylko kwestia czasu. Quote
Igiełka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 myślę podobnie :) a prędzej czy póżniej tymczasowiczki sylwiji trafiają do dobrych własnych domków:) Quote
docha Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 są wieści od Very? ...i jak tam Ninka? szaleje? Quote
inga.mm Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='sylwija']Vera też myślę, że szybko zobaczy, że to nie kolejny tymczas, a dom po prostu :)[/QUOTE] Czasem lepiej kolejny DOBRY tymczas, niż to co przeszła w swoim pierwszym życiu. Taki piekny i dobry pies i tyle wycierpiał. Quote
sylwija Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 i ostatnie wieść z DS Very: [quote name='"galea"']Witajcie :) Trochę moja siostra oszczędna jest w słowach, wiec może napiszę co-nieco :smile: - Vera zaliczyła dzisiaj podwójną kąpiel w jeziorku - do południa i wieczorem. Mam wrażenie, że w poprzednim wcieleniu była wodołazem :-D Kąpiel sprawia jej naprawdę wielką frajdę i wygląd jej uśmiechniętej paszczy, skoki, pływackie rundy i wariackie gonitwy to naprawdę bezcenny widok, gorzej z moim samochodem po powrocie :PP Poza tym jest przekochana. Uwielbia spacery - na widok szelek i smyczy natychmiast się ożywia. Coraz rzadziej też ciągnie ogonem po ziemi. Szkoda tylko, że póki co nie złapały kontaktu z Nutką, na spacerach jest ok, w domu się tolerują, ale kontaktu nie ma. Jakiś tydzień temu Vera zaatakowała nawet Nutkę przy powitaniu ze mną, wystarczyło, że szczur wychylił głowę zza krzaka, na szczęście skończyło się na strachu. To był jedyny raz do tej pory, kiedy Vera pokazała rogi. Niemniej mamy nadzieję, że przyjdzie dzień, kiedy zobaczymy panny razem szalejące na podwórku. Vera daje nam wszystkim dużo radości, w weekend to nawet była awantura, kto dostąpi zaszczytu wyjścia z królewną na spacer, wygrałam ja :twisted: a u Ninki wszystko ok, poza brakiem zupełnym zainteresowanych jej adopcją.. Quote
jostel5 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 http://images47.fotosik.pl/1456/c24c68b95150e284.jpg Zdjęcie do kalendarza!!!:) Absolutna Piękność!!!!:) Quote
gallegro Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Żałuję, że jej poprzedni "opiekunowie" nie są internetowi, bo wysłałbym im to zdjęcie, opatrzone stosowną "dedykacją" :mad:. Sądzę, że na widok Księżniczki Very z ostatniej fotki, niejednemu popłynie łezka szczęścia... Quote
Tigraa Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Ja już beczę... przepiękna jest i ta uśmiechnięta, szczęśliwa gębusia... bezcenny widok :-) Quote
gallegro Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 (edited) [quote name='gallegro'](...)To przesympatyczna i mądra sunia, a kiedy powróci do równowagi fizycznej, będzie też przepięknym i dorodnym przedstawicielem swojej rasy.(...) Powyższe znalazłem podczas retrospektywnej lektury wątku. No i okazuje się, że miałem nosa, choć wtedy jeszcze nie przypuszczałem, że aż tak bardzo ;-). Zastanawiam się, jaki odsetek ludzi byłby w stanie wyobrazić sobie obecną Verę, po obejrzeniu poniższego zdjęcia... Nieprawdopodobna metamorfoza... Dzięki sylwija za to co zrobiłaś dla tej biednej suni... Edited July 20, 2012 by gallegro Quote
handzia Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Ależ ona jest piękna, ciarki mnie przeszły dosłownie ;) Oczywiście na tym zdjęciu z nowego domu ;) Quote
sylwija Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 jest rewelacyjna :) i chyba mocno pokochana już w nowym domku :) żeby się jeszcze z Nutką zaprzyjaźniła - trzymam kcuki a Ninka nieuchwytna do zdjęć ;) Quote
sylwija Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 a my od dłuższego czasu widzimy te psiaki, szczęście - nie w takim stanie, jak Vera i Ninka, ale też mnie przygnębia i nie do końca wiem, co robić :( - http://www.dogomania.pl/forum/threads/229830-mazowiecka-wie%C5%9B-zaniedbane-psiaki Quote
sylwija Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Ninka wciąż bezdomna.. :( zapytań brak, mimo, ze ostatnio miała 130 ogłoszeń.. Quote
handzia Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Taka śliczna sunia, to niepojęte, że nikt nie zadzwonił. Ale głowa do góry, kiedyś nadejdzie jej dzień :) Quote
Tigraa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 U Kleksa też cisza, choć jest młodziutki i naprwdę śliczny. Ani jednego telefonu. Nie wiem, wymarli wszyscy czy co? Zostali tylko dogomaniacy? Ech... Quote
docha Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 gallegro napisał(a):Żałuję, że jej poprzedni "opiekunowie" nie są internetowi, bo wysłałbym im to zdjęcie, opatrzone stosowną "dedykacją" :mad:. (...) coś Ty, przecież nie wiemy co tym razem tam biega po posesji i czy coś nowego przy drzewie nie koczuje? Quote
Recommended Posts