andegawenka Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 sylwija napisał(a):dzięki, napisałam tam o Nince :) Na miejscu tej Pani wybrałabym Ninkę:-) Quote
sylwija Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 andegawenka napisał(a):Na miejscu tej Pani wybrałabym Ninkę:-) ja też :D bo słodziutka z niej sunia, i taka niczyja już tyle czasu.. Quote
gallegro Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Z góry przepraszam za prywatę, ale to super ważne i ekstra pilne, a dotyczy suni podobnej nieco do Very: http://www.dogomania.pl/forum/threads/231885-Zat%C5%82ucze-mnie-kijem-a-jak-si%C4%99-zlituje-zastrzeli-M%C5%82oda-malamutka-b%C5%82aga-o-lito%C5%9B%C4%87%21?p=19636274#post19636274 Quote
sylwija Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 a Ninka ma dzisiaj kolegę, wrócił właśnie z adopcji, nie ma, co z nim zrobić :( - http://www.dogomania.pl/forum/threads/226614-wspanialy-husky-Teodor-z-klatki-pokochany-w-nowym-domku O Ninkę zapytań nie ma wcale, co dziwne, bo jest i młoda, i fajna, i grzeczna, i ładna. - i od psów i do kotów się nadaje,.. ech.. Quote
docha Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 ten piękny huski wrócił??? Ninka znajdzie swego, lepiej niech poczeka jakby miała trafić fatalnie. Quote
sylwija Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 docha napisał(a):ten piękny huski wrócił??? Ninka znajdzie swego, lepiej niech poczeka jakby miała trafić fatalnie. pewnie, ze tak. szczególnie, że ona niekłopotliwa, a wrażliwa jednocześnie tylko ona nie może na zimno zostać w kojcu. przedtem była z Verą i razem w budzie spały, a teraz trzeba ją do domu wziąć, a u nas zapsienie, zakocenie, że dodatkowe stworzenie w domu będzie ciężko bardzo..ciasno..i gęsto.. Teodor - niestety i nauczka, ze jak się ma wątpliwości, to lepiej nie ryzykować, tylko zaufać intuicji.. Quote
gallegro Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 sylwija napisał(a):(...)O Ninkę zapytań nie ma wcale, co dziwne, bo jest i młoda, i fajna, i grzeczna, i ładna. - i od psów i do kotów się nadaje,.. ech.. Identycznie jest z naszym Kleksem. Młody, zdrowy, ślicznie umaszczony, (prawie całkiem) grzeczny ;-) i ... cisza. Nikt normalny o niego nie pyta, Dzwonili z lokalnej gazety, ale takie buraki, że nawet nie chciało mi się gadać... Quote
gallegro Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 sylwija napisał(a):(...)Teodor - niestety i nauczka, ze jak się ma wątpliwości, to lepiej nie ryzykować, tylko zaufać intuicji.. Święte słowa. My również to przerabialiśmy. Niby wszystko O.K. opiekunowie zdają się być rozumni, ale coś Ci podpowiada, że to nie do końca TO. Od pewnego czasu ufamy intuicji i nie ryzykujemy, bo potem człowiek ma do siebie pretensje, że jej nie posłuchał... Quote
sylwija Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Ninka toleruje Teodora ;) nie jest to Vera, czy Aqsa, więc początkowo trochę na niego poszczekiwała i !podgryzała go :D ale potem już biegały razem. Noc minęła spokojnie, nawet zjadły razem kolację.. ktoś wie o pewnym i szybkim bazarku ogłoszeniowym?? - pilnie potrzebuję ogłoszeń: dla Teodora - powrót z adopcji, Ninki- od roku na DT oraz 4 kociaków.. Quote
Igiełka Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 sylwija napisał(a):Ninka toleruje Teodora ;) nie jest to Vera, czy Aqsa, więc początkowo trochę na niego poszczekiwała i !podgryzała go :D ale potem już biegały razem. Noc minęła spokojnie, nawet zjadły razem kolację.. Zaglądam do Ninki :) w sumie początki są zawsze trudne ale potem już idzie z górki- dobrze że w końcu zakumplowały się Cioteczko przykro mi z powodu Teodora czy wiadomo co bylo przyczyną zwrotu z adopcji? :-( Quote
sylwija Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Igiełka napisał(a): Cioteczko przykro mi z powodu Teodora czy wiadomo co bylo przyczyną zwrotu z adopcji? :-( beznadziejni ludzi, nic nie robili z tego, co się zobowiązali - mam nadzieję, że go nie popsuli całkiem i że żołądek nie całkiem rozwalony, Brzydkie słowa mi się cisną na usta :angryy: a za efekty swojego zachowania, zaniedbania winili Teodora.. Tragizm..:mad: Quote
Igiełka Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 sylwija napisał(a):beznadziejni ludzi, nic nie robili z tego, co się zobowiązali - mam nadzieję, że go nie popsuli całkiem i że żołądek nie całkiem rozwalony, Brzydkie słowa mi się cisną na usta :angryy: a za efekty swojego zachowania, zaniedbania winili Teodora.. Tragizm..:mad: to jakiś koszmar normalnie brak słów :mad::shake: Quote
inga.mm Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 ktoś się reklamował w reklamie bazarków z ogłoszeniowym Quote
sylwija Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 dzięki, kupiłam ogłoszenia, odzewu brak.. dalej bezdomna :( ale niezła agentka ;) Quote
sylwija Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 jest śliczna, jest kochana i .. nikt jej nie chce.. Quote
pikola Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 A jakie ma cudne uchole:loveu: http://images10.fotosik.pl/2369/59d82143941e3c8agen.jpg Quote
docha Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 chyba przy Teodorze odżyła. jest:loveu: cudo, i taka wymiarowa, nie za duża, nie za mała tak w sam raz na wycieczki w przyczepce rowerowej ;) Quote
sylwija Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 noo fajna jest :) i w mieszkanku grzeczna i nie zaczepia kotów w domu znów zamówiłam jej ogłoszenia.. Quote
Igiełka Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 piękna i jaka pomysłowa :) uszyska urocze Quote
Agata Balu Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 A nie dałoby się nakręcić jakichś filmików oddzielnie z ludźmi w zabawie i w zabawie z psami? Zdjęcia nie oddają relacji wielkości oraz zachowania. Mówmy szczerze: Ninka nie jest fotogeniczna, na zdjęciach wychodzi masywnie, a i nadzwyczajną urodą też nie grzeszy. Filmy mogłyby zachęcić. Quote
docha Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 jak to? Ninka urodą nie grzeszy? ona jest śliczna z tymi oślimi uszami. To jest jednak kwestia gustu. Ja sama łapię się na tym, że nad urodą jakiegoś psiaka znajomi się rozczulają, a ja się zastanawiam gdzie jego piękność? Ninka jest ewidentnie w moim guście. Po dzisiejszym info Sylwi, że żyje w zgodzie z kotami, rozmyślałam, że gdybym miała tylko warunki na trzeciego psa- brałabym bez zastanowienia ją. Dla mnie ona jest świetnym psem pod każdym względem. Quote
handzia Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='docha']jak to? Ninka urodą nie grzeszy? ona jest śliczna z tymi oślimi uszami. To jest jednak kwestia gustu. Ja sama łapię się na tym, że nad urodą jakiegoś psiaka znajomi się rozczulają, a ja się zastanawiam gdzie jego piękność? Ninka jest ewidentnie w moim guście. Po dzisiejszym info Sylwi, że żyje w zgodzie z kotami, rozmyślałam, że gdybym miała tylko warunki na trzeciego psa- brałabym bez zastanowienia ją. Dla mnie ona jest świetnym psem pod każdym względem.[/QUOTE] Dla mnie też :) Jest prześliczna :) Quote
sylwija Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 (edited) w życiu filmów nie kręciliśmy, ale może faktycznie warto spróbować.. ja też w ocenie zwierzaków jestem totalnie subiektywna - urody szczególnie :D, moim osobistym kotem Yoszkiem byłam tak zauroczona i zachwycona, i zakochana w nim, że mówiłam i mówię zresztą Yoszko-Ślicznoszko, a przyjechała moja koleżanka i pyta - co to za brzydactwo :-D ale też czasem lubię jak np. ktoś jeszcze pozna psa i sam tez wyda o nim opinię, bo jakoś ja (my - z TZem) mamy z nimi dobry kontakt i jakoś fajnie się dogadujemy, i się nimi zachwycamy. Niby staram się obiektywnie, ale jakoś wolę zwierzaki niż ludzi i łatwiej je zrozumieć, zresztą widzę, że psom, kotom też zależy na dobrej z nami współpracy i komunikacji Wiadomo, że każde stworzenie ma jakiś charakterek, np. Ninka jest bardzo przyjacielska i towarzyska do psów, ale jednocześnie na pewno nie pozwoli sobie wejść na głowę, widać to w kontakcie z Teodorem, on jest szybszy i bardziej energiczny niż ona, na początku była trochę niepewna i właśnie pokazywała mu zęby, usuwając się jedncoześnie, a jak zobaczyła, że zabawa przednia, to bawią się razem, biegają po kojcu.. ale w jednej budzie nie śpią - jak z Verą. Do ludzi jest nieufna na początku, ona przecież taka młodziutka, a musiała naprawdę być mocno bita, przeganiana, nie wiem - kopana? ale jak się czuje bezpieczna, to jest milutka :) Edited September 19, 2012 by sylwija Quote
Igiełka Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Zaglądam do suni :) Ninka przeszła wiele złego ale teraz widać że jest szczęśliwa Quote
sylwija Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 szczęśliwa to byłaby w swoim domku, ale .. u nas przynajmniej bezpieczna, niegłodna, niebita.. kupiłam jej ogłoszenia - na jednym bazarku 20, na drugim -40, odzew zerowy.. nie wiem, dlaczego Ninki nikt nie chce.. Quote
Recommended Posts