Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vera vel Twiggy i Ninka są na malamucim forum i na konto malamucie są zbierane pieniążki, z których dostałam już zwrot za weta i 2 worki karmy, którą ja kupowałam
Ale wydaje mi się, że na początku też było zbierane na tym forum, ale nie wiem, na jakie i czyje konto.

Vera nie za bardzo lubi, jak pada i zaczęła korzystać z budy :D
a oglądaliśmy Ninki ząbki, nie wiem, czy uda się zdjęcie zrobić, ale chyba ktoś kiedyś ją kopnął w buzię, bo raczej tak naturalnie nie rosły. Ale nie ujmuje jej to urody ani nie przeszkadza w niczym ;)

Zamówiłam dla panienek ogłoszenia :)

Posted

[quote name='lilith27']ja wpłacałam w październiku na to konto na Verę,
tylko, że Vera na malamuckim ma inne imie - Twiggy[/QUOTE]
Ok, więc wpłacam na to konto ;) Dzięki :)

Posted

Myślałam, że Verze kończy się cieczka i będzie można umówić sterylkę, ale się przeliczyłam.. już zapomniałam, ile może trwać cieczka..

Vera coraz bardziej się otwiera. Byłoby dobrze, gdyby jeśli nie da rady z Ninką, to przynajmniej trafila do domku, gdzie już jest piesek - bardzo jej to pomaga..
Ninka z kolei dobrze, żeby miała towarzystwo, bo jest przysłowiowym 'wulkanem energii' :D

Posted

sylwija napisał(a):
Myślałam, że Verze kończy się cieczka i będzie można umówić sterylkę, ale się przeliczyłam.. już zapomniałam, ile może trwać cieczka..

podobno wskazane jest poczekać do 4 miesięcy od początku
wówczas jest cisza hormonalna

Posted

no nieźle :)
Z Very się straszny pieszczoch zrobił, wręcz się domaga, pokazuje brzusio i tak jest rozkoszna ;)
A Ninka - więcej energii ma chyba niż niejeden pólnocniak ;)

Posted

[quote name='sylwija']a oto Vera dzisiaj:

Nooooo teraz to jest haszczak pełną gębą :-)
Cudowny widok. Jest piękna.
A Ninka jaką ma sierść, jak urosła :-)

Takie widoki życzyłabym sobie oglądać w całym przyszłym roku...

Se popłaczę ;-) Mogę?

Posted

[quote name='jostel5']Jest piękna-po prostu!

I pomyśleć,że dzisiaj już mogłoby jej nie być,i jak straszne mogłoby być jej przechodzenie na drugą stronę TM....:(
zgadza się, nie przeżyłaby tej zimy, za każdym razem jak zaglądam na wątek mam w wyobraźni całą akcję ich przejęcia.

Sylwia, piękne zdjęcia, jak do kalendarza.
Ninka, mimo że taki zwykły kundelek, to coś w sobie ma ujmującego, poza poczwórnym ADHD oczywiście ;)