Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Lala ma ok.1,5 roku i jest spanielką. Rudą i prześliczną. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Zadbana sunia - widać że wychowywana była w domu, żywa, energiczna, wesoła. I za co spotkał ja tak okrutny los – za co dostała wyrok skazujący na najgorszą chyba śmierć – śmierć z głodu i wyczerpania.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Lala została bowiem znaleziona w lesie przez grzybiarzy – była przywiązana do drzewa w miejscu, gdzie nie przebiegają trasy spacerowe. Gdyby nie Ci ludzie – jej ostatnie godziny życia były pełne męki.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Powiedzcie proszę – za co? Dlaczego?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kim trzeba być, żeby coś tak okrutnego zrobić niedużej, młodej i łagodnej suni.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sunia jest na kwarantannie i właśnie ma cieczkę. Ale powoli szukamy dla małej domu…nie powinna długo przebywać w schroniskowej budzie.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Tak ogólnie – nie wiem co napisać, bo tak żal. Jak musiała się bać – nie wiemy ile w tym lesie była. Dobrze że już bezpieczna. [/FONT]

Posted

Śliczna jest, dobrze że sezon grzybowy i akurat trafiła na ludzi którzy ją zabrali, bo inaczej nie chcę nawet myśleć. Jak tak dalej pójdzie na stronie fundacji oprócz "nasze psy" trzeba będzie zrobic dział "nasze spaniele" :(

Posted

[quote name='klaki91']Głowę jej trzeba wyskubać bo jeszcze ma te szczeniece kudły :) ślicznotka, kocham cockery[/QUOTE]

nie skubac! ta grzywka jest najlepsza! ;p na leb ktos upadl zeby w lesie já wiázac, zamiast choc przy drodze... i dlaczego pozbyl siétakiej slicznotki? moze ma jakies jako-niespodzianké, które wyjdzie w praniu ;/

Posted

[quote name='emilia2280']nie skubac! ta grzywka jest najlepsza! ;p na leb ktos upadl zeby w lesie já wiázac, zamiast choc przy drodze... i dlaczego pozbyl siétakiej slicznotki? moze ma jakies jako-niespodzianké, które wyjdzie w praniu ;/[/QUOTE]
Emilia nie kracz! :mad:

Skubać łepetynkę, skubać! :evil_lol:

Posted

Dostała by bardziej spanielową główkę :D w ogóle gdyby ją wytrymować i podstrzyc to by furore zrobiła :)

Może ją wywalili bo ma ADHD (czyli po prostu zachowuje się jak spaniel..)

Ah, aż sama ją bym wzięła gdybym nie miała mojego rudzielca, już od kilku lat mi się cocker marzy :cool:

Posted

a na to wszystko mam dla Was kiepską wiadomość, bo pod opieką fundacji będzie kolejny spanielek z Komornik, piękny czarny z totalnym ADHD, do tego braki w wychowaniu ale cóż chłopak ma z 6/7 miesięcy wszystko do zrobienia tylko by trzeba za to zabrać się szybko.... jak będę mieć fotki to zrobie wątek

Posted

[quote name='snuszkak']a na to wszystko mam dla Was kiepską wiadomość, bo pod opieką fundacji będzie kolejny spanielek z Komornik, piękny czarny z totalnym ADHD, do tego braki w wychowaniu ale cóż chłopak ma z 6/7 miesięcy wszystko do zrobienia tylko by trzeba za to zabrać się szybko.... jak będę mieć fotki to zrobie wątek[/QUOTE]

Co taki ich wysyp ostatnio..
Czemu ludzie biorą spaniele, ta rasa wcale nie jest taka łatwa, zwłaszcza, że niektórym ludziom (a raczej ich większości) totalnie brak konsekwentności

Posted

[quote name='snuszkak']a na to wszystko mam dla Was kiepską wiadomość, bo pod opieką fundacji będzie kolejny spanielek z Komornik, piękny czarny z totalnym ADHD, do tego braki w wychowaniu ale cóż chłopak ma z 6/7 miesięcy wszystko do zrobienia tylko by trzeba za to zabrać się szybko.... jak będę mieć fotki to zrobie wątek[/QUOTE]
Nie no totalna załamka... :mdleje:

A w schronisku koło mnie jest 3-miesięczna złota spanieleczka, znaleziona. :-(
Strasznie dużo ostatnio szczeniaczków i młodziutkich spanieli do adopcji... :shake:

Ludzie to chyba myślą, że spaniele to takie miśki, co tylko leżą na kanapie, ładnie wyglądają i pachną, a to prawdziwe psy z charakterem i to czasem wcale nie łatwym, potrzebują dużo ruchu, brudzą się i kołtunią. :roll:

Posted

[quote name='Soko']O tak, nie mogę doczekać się zimy i tych kuleczek ze śniegu znoszonych do domu.. ;p[/QUOTE]

....wiem o czym mówisz. Ja uwielbiam też te wszystkie "gratisy" w sierści przyniesione do domu po spacerze :-)

Posted

[quote name='Marylin']....wiem o czym mówisz. Ja uwielbiam też te wszystkie "gratisy" w sierści przyniesione do domu po spacerze :-)[/QUOTE]

hehe, moja ostatnio do domu przyniosla... slimaczka bez skorupki fuuuuuu. a ja wrzasku narobilam ze sunia ma... kleszcza :p zlapalam toto przez récznik papierowy coby go wykrécic z suni a to pach -péklo buuuuu fuuuu

Posted

[quote name='emilia2280']hehe, moja ostatnio do domu przyniosla... slimaczka bez skorupki fuuuuuu. a ja wrzasku narobilam ze sunia ma... kleszcza :p zlapalam toto przez récznik papierowy coby go wykrécic z suni a to pach -péklo buuuuu fuuuu[/QUOTE]
Bleeee... obrzydlistwo! :eek2: