supergoga Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [FONT=Times New Roman]Lala ma ok.1,5 roku i jest spanielką. Rudą i prześliczną. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Zadbana sunia - widać że wychowywana była w domu, żywa, energiczna, wesoła. I za co spotkał ja tak okrutny los – za co dostała wyrok skazujący na najgorszą chyba śmierć – śmierć z głodu i wyczerpania.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Lala została bowiem znaleziona w lesie przez grzybiarzy – była przywiązana do drzewa w miejscu, gdzie nie przebiegają trasy spacerowe. Gdyby nie Ci ludzie – jej ostatnie godziny życia były pełne męki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Powiedzcie proszę – za co? Dlaczego?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kim trzeba być, żeby coś tak okrutnego zrobić niedużej, młodej i łagodnej suni.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Sunia jest na kwarantannie i właśnie ma cieczkę. Ale powoli szukamy dla małej domu…nie powinna długo przebywać w schroniskowej budzie.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tak ogólnie – nie wiem co napisać, bo tak żal. Jak musiała się bać – nie wiemy ile w tym lesie była. Dobrze że już bezpieczna. [/FONT] Quote
supergoga Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Wstawcie proszę na spanielkowe.... Quote
Boogie Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Śliczna jest, dobrze że sezon grzybowy i akurat trafiła na ludzi którzy ją zabrali, bo inaczej nie chcę nawet myśleć. Jak tak dalej pójdzie na stronie fundacji oprócz "nasze psy" trzeba będzie zrobic dział "nasze spaniele" :( Quote
supergoga Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 no niestety tak... dobrze chociaż, że zarówno Lucek jak i Lala są łagodne. Quote
Soko Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/809/12102011081.jpg/ Tutaj wygląda jak skrzyżowanie z pudlem ;) te nóżki ;) Naprawdę mi szkoda. Ale jednak nie jest przecież problemowym psem - powinna sobie poradzić. Gorzej, gdyby wykazywała agresję. Ale tak pełna ufności do obcych ludzi istotka musi ująć urokiem! Quote
Boogie Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Dobrze że młoda i łagodna, trzymam kciuki żeby szybko znalazła dom. Quote
klaki91 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Głowę jej trzeba wyskubać bo jeszcze ma te szczeniece kudły :) ślicznotka, kocham cockery Quote
Asia & Ginger Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ręce i cycki opadają... :mdleje: Suńka jest przepiękna! :loveu: :loveu: :loveu: Eh... gdybym tylko mogła mieć kolejnego psiaka... :-( Wrzuciłam Laleczkę na spanielowe. Quote
emilia2280 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='klaki91']Głowę jej trzeba wyskubać bo jeszcze ma te szczeniece kudły :) ślicznotka, kocham cockery[/QUOTE] nie skubac! ta grzywka jest najlepsza! ;p na leb ktos upadl zeby w lesie já wiázac, zamiast choc przy drodze... i dlaczego pozbyl siétakiej slicznotki? moze ma jakies jako-niespodzianké, które wyjdzie w praniu ;/ Quote
Asia & Ginger Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='emilia2280']nie skubac! ta grzywka jest najlepsza! ;p na leb ktos upadl zeby w lesie já wiázac, zamiast choc przy drodze... i dlaczego pozbyl siétakiej slicznotki? moze ma jakies jako-niespodzianké, które wyjdzie w praniu ;/[/QUOTE] Emilia nie kracz! :mad: Skubać łepetynkę, skubać! :evil_lol: Quote
snuszak Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='klaki91']Głowę jej trzeba wyskubać bo jeszcze ma te szczeniece kudły :) ślicznotka, kocham cockery[/QUOTE] jakie skubać, ten irokezik najlepszy! Quote
klaki91 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Dostała by bardziej spanielową główkę :D w ogóle gdyby ją wytrymować i podstrzyc to by furore zrobiła :) Może ją wywalili bo ma ADHD (czyli po prostu zachowuje się jak spaniel..) Ah, aż sama ją bym wzięła gdybym nie miała mojego rudzielca, już od kilku lat mi się cocker marzy :cool: Quote
Justyna Lipicka Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 tak to jest jak ludzie kupują psy nie zapoznając się choćby w necie z rasą... żal malutkiej:( mam nadzieję, że szybko znajdzie domek!! Quote
Marylin Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 O BOSHEEEEEEEEEEEEEEEEEE JAKA CUDOWNA! Grzywka do wytrymowania - dokładnie jak u mojej Marylinki. Co za SKU***Y z ludzi. Quote
snuszak Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 a na to wszystko mam dla Was kiepską wiadomość, bo pod opieką fundacji będzie kolejny spanielek z Komornik, piękny czarny z totalnym ADHD, do tego braki w wychowaniu ale cóż chłopak ma z 6/7 miesięcy wszystko do zrobienia tylko by trzeba za to zabrać się szybko.... jak będę mieć fotki to zrobie wątek Quote
klaki91 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='snuszkak']a na to wszystko mam dla Was kiepską wiadomość, bo pod opieką fundacji będzie kolejny spanielek z Komornik, piękny czarny z totalnym ADHD, do tego braki w wychowaniu ale cóż chłopak ma z 6/7 miesięcy wszystko do zrobienia tylko by trzeba za to zabrać się szybko.... jak będę mieć fotki to zrobie wątek[/QUOTE] Co taki ich wysyp ostatnio.. Czemu ludzie biorą spaniele, ta rasa wcale nie jest taka łatwa, zwłaszcza, że niektórym ludziom (a raczej ich większości) totalnie brak konsekwentności Quote
Soko Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Większości nie brakuje konsekwencji jeśli chodzi o mylne interpretowanie zachowań psów i metody wychowania... Quote
Asia & Ginger Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='snuszkak']a na to wszystko mam dla Was kiepską wiadomość, bo pod opieką fundacji będzie kolejny spanielek z Komornik, piękny czarny z totalnym ADHD, do tego braki w wychowaniu ale cóż chłopak ma z 6/7 miesięcy wszystko do zrobienia tylko by trzeba za to zabrać się szybko.... jak będę mieć fotki to zrobie wątek[/QUOTE] Nie no totalna załamka... :mdleje: A w schronisku koło mnie jest 3-miesięczna złota spanieleczka, znaleziona. :-( Strasznie dużo ostatnio szczeniaczków i młodziutkich spanieli do adopcji... :shake: Ludzie to chyba myślą, że spaniele to takie miśki, co tylko leżą na kanapie, ładnie wyglądają i pachną, a to prawdziwe psy z charakterem i to czasem wcale nie łatwym, potrzebują dużo ruchu, brudzą się i kołtunią. :roll: Quote
Soko Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 O tak, nie mogę doczekać się zimy i tych kuleczek ze śniegu znoszonych do domu.. ;p Quote
Marylin Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Soko']O tak, nie mogę doczekać się zimy i tych kuleczek ze śniegu znoszonych do domu.. ;p[/QUOTE] ....wiem o czym mówisz. Ja uwielbiam też te wszystkie "gratisy" w sierści przyniesione do domu po spacerze :-) Quote
emilia2280 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Marylin']....wiem o czym mówisz. Ja uwielbiam też te wszystkie "gratisy" w sierści przyniesione do domu po spacerze :-)[/QUOTE] hehe, moja ostatnio do domu przyniosla... slimaczka bez skorupki fuuuuuu. a ja wrzasku narobilam ze sunia ma... kleszcza :p zlapalam toto przez récznik papierowy coby go wykrécic z suni a to pach -péklo buuuuu fuuuu Quote
Asia & Ginger Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='emilia2280']hehe, moja ostatnio do domu przyniosla... slimaczka bez skorupki fuuuuuu. a ja wrzasku narobilam ze sunia ma... kleszcza :p zlapalam toto przez récznik papierowy coby go wykrécic z suni a to pach -péklo buuuuu fuuuu[/QUOTE] Bleeee... obrzydlistwo! :eek2: Quote
supergoga Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Biedny ślimaczek - może myślał że ma DT albo DS. Bardzo brzydko!!! Quote
Recommended Posts