Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Beatką.

Bunia ma domek na 100%.

Tylko teraz transport do Wrocławia potrzebny !!!

Pani zwróci koszty podróży pociągiem - czy ktos mógłby pojechac ?

Ja nie mogę - teraz ciężki okres w pracy (nie dostanęe urlopu) a kolejne trzy weekendy mam szkolenie i egzamin.

Posted

Tak to prawda:loveu: Bunia zamieszka dwie ulicy dalej od mojej Mamy:cool1:..jej Pani jest nauczycielką, kocha jamniki...Bunia ją zauroczyła i już nie może się doczekać...to odpowiedzialna osoba, bardzo przygotowuje się na przyjazd suni, przeżywa ...martwiła się czy pozostawienie jej na kilka godzin w domku nie spowoduje smutku u małej, prosiła wczoraj o trochę czasu na przemyślenie;) ale jak potwierdziłam, że dla Buni to nie jest jakiś problem/grzecznie czeka i nie płacze/ ...natychmiast powiedziała to Ona jest moja!..Mamy się spotkać w weekend w celu podpisania umowy przedadopcyjnej...to tyle...a i Pani pokryje koszty, gdyby jakaś kochana duszyczka przywiozła Bunię pociągiem:loveu:

Posted

Jejciu jak się cieszę :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Tylko teraz z transportem będzie kłopot...
Ja to nawet nie mogę sobie pozwolić na jakikolwiek wyjazd. Już nie tylko ze względu na pracę, bo ja wogóle urlopu nie mam, ale przedewszystkim nie mogę zostawić dzieci samych. Czasem mój mąż jeździ w trasy do Wrocławia lub przez Wrocław ale to nigdy nie wiedomo z góry kiedy to będzie.
Ale popytam moze ktoś z moich ludzików będzie jechał w tym kierunku.
Bunia na AFN ma uzbierane 130 zł :multi:
Serdeczne podziękowania dla tych wszystkich, którzy wpłacają na Buniaka :loveu:

Posted

Już się transport organizuje. La Pegaza bedzie 19.01. jechac z Poznania do Wrocka. Amiska może do Gorzowa dowieźc jak nie będzie transportu Sz-n - Poznań. Coś będziemy kombinowac.

Do Poznania łatwiej dowieźc niż do Wrocławia.

A Bunia może u rodziców spokojnie do 19 zostac. :lol:

Posted

:multi::multi::multi:-Buniu duzo szczęścia w Nowym Domku---jak się cieszę!!!

Beatko jesteś WIELKA-:Rose::iloveyou::laola:
Buniu popatrz ile dobrych ludzi spatkałaś na swej drodze..Amiśka , Roxana,Ania i Jej Rodzice......Beatka Czarodziejka-podziwiam Was i Kocham...

Posted

:laola: O matko! Jak ja się cieszę :laola: Jestem strasznie szczęśliwa :multi:
Jak Ania mi to dziś powiedziała, to az podskoczyłam z radości :multi:
Jutro Buniaczek będzie w swoim NOWYM DOMECZKU :loveu:
Bunia ma naprawdę farta- domeczek znalazł się w niecały miesiąc, do konca poszukiwań nie musiała przebywac w schronisku i ten niesamowity fart z transportem!- to wszystko może oznaczać tylko jedno- Bunia ma farta jak nic i szczerze wierzę, ze teraz wszystko już musi być super :cunao:

[SIZE="5"]Buniu i Tobie kochana sunieczko i Twojej Pańci życzę wszystkiego naj, naj, najlepszego!!! Żebyście były szczęśliwe i w sobie mocno zakochane- a wszystko będzie wspaniałe :loveu:

[SIZE="4"]Szczególne podziękowania dla Amiśki- za to, że postanowiła pomóc Buni znajdując domek tymczasowy, dla AniG za to, że poratowała mnie w trudnej sytuacji zabierając Buniaczka do swoich rodziców, dla Ani cudownych rodziców, którzy opiekowali się Bunią, dla Beatki za to, że Buńci znalazła napewno cudowny domek, dla Pani weterynarz i jej męża za opiekę weterynaryjną nad Bunią i pomoc w odstawieniu jej do nowego domku i wielkie dzięki i duze buziaczki dla wszystkich tych, którzy wspomagali Bunię finansowo i dla wszystkich tych osób, które mocno trzymały kciuki za Buńkę i wierzyłi, że sie uda!
[SIZE="5"]Dziękuję Wam Wszystkim Kochani- jesteście poprostu CUDOWNI! :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu:

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Bunia jutro o 6 rano wyjeżdża, będzie o 12 -13 we Wrocku i Pani ją odbierze.

Muszę wstac o 5 i zawieźc Bunię. A ja tak lubię rano spac. :evil_lol:

Bea1 będzie w niedzielę u nowej Pani to pewnie zda relację. :lol:

Posted

AnkaG napisał(a):
Bunia jutro o 6 rano wyjeżdża, będzie o 12 -13 we Wrocku i Pani ją odbierze.

Muszę wstac o 5 i zawieźc Bunię. A ja tak lubię rano spac. :evil_lol:

Bea1 będzie w niedzielę u nowej Pani to pewnie zda relację. :lol:

i zrobi zdjecia:eviltong:

Posted

Bunia już w nowym domku!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:dzwoniła jej Pani, malutka zwiedziła mieszkanie, zjadła dość sporo... Pani przygotowała suche jedzonko, mokre i surową wołowinkę:crazyeye:miała wybrać i wybrała oczywiście mięsko.Teraz zawinęła się w swój ukochany kocyk/przyjechała z nim/ i walczy ze sobą aby nie spać, bo tyle się dzieje..trzeba czuwac, obserwować...Pani tuli malutką, mówi ciepłe słowa.. wtedy zamyka oczka:placz:i zasypia..Polizała już Pania kilka razy w rękę..kochana jamnisia.
Bądź szczęśliwa kruszynko!!!!

Posted

Jestem szczęśliwa niemożliwie :loveu: :loveu: :loveu:
Jej Pancia też będzie szczęśliwa, że ma Bunię. Kochana sunieczka jeszcze nie raz i nie dwa wyliże swoją ukochaną Pańcie po rękach- bo z niej jest niesamowita lizawka :loveu:
Wszystkiego dobrego Buniu :loveu:

Posted

Ten domek to nie moja zasługa tylko Bea1. :loveu:

Naprawdę szczęśliwy traf, że zadzowniłam do wetki spytac o dalsze leczenie sznupki i jak powiedziałam, ze Bunia ma domek we Wrocławiu i tylko teraz musimy jakoś transport załatwic to spytała: A na kiedy potrzebujecie? Ja na to: Ona może w każdej chwili jechac bo domek już czeka.

A moja kochana wetka Basieńka: Mój mąż (też wet) jutro jedzie do Wrocławia zawieżc naszego psa to może Bunię zabrac.
I się okazało, że Pani do której jechała Bunia mieszka niedaleko. :loveu:

Bunia dostała na drogę środek na chorobę lokomocyjną - na wszelki wypadek, który działa nasennie.

Kochana Pani Marta zadzwoniła do mnie ok. 14 (byłam na kursie i dlatego dopiero teraz piszę), że Bunia dotarła i jest już u niej w domku. Troszkę się jeszcze Buni nóżki plątały po środku jaki dostała.

Dałam Buni kocyk i sweterek które miała do spanka, żeby się raźniej w nowym domku czuła.
Napisałam liścik do Pani Marty, żeby wiedziała co Bunia miała zrobione i jak jeśc dostawała.

Pani Marta myślała, że Bunia jest większa. ;) Waży 6,1 kg.

Wczoraj długo rozmawawiałyśmy przez telefon. :lol:

Dziękujemy Pani Marcie za oferowanie Buni cudownego domku. :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Jeszcze Wam coś powiem:

We wrześniu podjęłam decyzję o wirtualnej adopcji pieska z naszego szczecińskiego schroniska. W ciągu tych 3,5 miesiąca musiałam 5 razy wybierac nowego pieska, bo co wybrałam to wkrótce został adoptowany. Pani która zajmuje sie stroną schroniska ostatnio mi powiedziała, że przynoszę szczęście pieskom. :loveu:

Posted

Aniu ściskam Cie mocno i życzę Ci dużo zdrowia i wytrwałości w tym co robisz:loveu: .
Wszystkim Wam dziekuję, ze mogłam Was poznac (niektórych osobiscie) tak wspaniałych i czułych na krzywdę słabszych.:calus: