ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Meeaw nie daj się oszukać. Sprawdź czemu tak się stało? Jaki ten ktoś ma dowód ,że to jego piesek? Bardzo to dziwne.......... Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Napisałam smsa do Meeaw żeby nie wydawała pieska. Mam nadzieję ,że posłucha, to bardzo podejrzana sprawa... Kurcze , skąd nagle właściciel..... Quote
Justyna Lipicka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 kto gubi szczeniaka na 9tym piętrze??!! "właściciel" już go zabrał??i sąd wiedział gdzie jest "jego" pies?? Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Nie , Meeaw ma go zanieść po powrocie do domu:(( Błagam wyślijcie też do niej smsy ,żeby tego nie zrobiła . Trzeba bardzo dokładnie to sprawdzić. To młoda osoba,łatwo ją oszukać. Kurcze ja jestem skłonna dzisiaj wieczorem tam pojechać i sprawdzić o co chodzi. Quote
Monika2 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Justyna Lipicka']kto gubi szczeniaka na 9tym piętrze??!! "właściciel" już go zabrał??i sąd wiedział gdzie jest "jego" pies??[/QUOTE] W pierwszym poscie Meeaw pisala przeciez,ze gdy znalazla psinke to wywiesila ogloszenia...,wiec musial byc tez tam podany telefon lub adres. MEAW-zanim wydasz ta psine temu niby wlascicielowi,kaz mu sie wytlumaczyc DLACZEGO TEKI MALY SZCZENIAK BYL WIECZOREM NA 9 PIETRZE W KLATCE SCHODOWEJ?! Ciekawe co odpowie...I JA BYM NA TWOIM MIEJSCU NIE ODDAWALA TEGO PSA TEJ OSOBIE CO GO NIBY ZGUBILA!!! Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 No właśnie, kto gubi szczeniaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Lili8522 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Kurcze rzeczywiście to jest dziwne... Ten szczeniak już NIBY domu nie potrzebuje... Tamta sunia też hmmm.... Quote
Guest aniapiotrek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 też uważam że warto to sprawdzić bo skoro jako szczeniak nie był obdarzony opieką to nie wiadomo jak bedzie traktowany gdy dorośnie, Quote
Monika2 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='ewu']Nie , Meeaw ma go zanieść po powrocie do domu:(( Błagam wyślijcie też do niej smsy ,żeby tego nie zrobiła . Trzeba bardzo dokładnie to sprawdzić. To młoda osoba,łatwo ją oszukać. Kurcze ja jestem skłonna dzisiaj wieczorem tam pojechać i sprawdzić o co chodzi.[/QUOTE] Ja usiluje sie dodzwonic do tej dziewczyny,ale nie odbiera!!!! EWU - a mozesz dzis tam podjechac i zabrac tego malucha...Ktos mu podobno juz oferuje DT ??? Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ostatecznie trzeba to sprawdzić. Może jesteśmy zbyt podejrzliwe ale lepiej dmuchać "na zimne" Quote
saphira18 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Monika2']Ja usiluje sie dodzwonic do tej dziewczyny,ale nie odbiera!!!! EWU - a mozesz dzis tam podjechac i zabrac tego malucha...Ktos mu podobno juz oferuje DT ???[/QUOTE] nie odbiera bo pewnie jest na uczelni / w szkole... na pewno się do was odezwie. cierpliwości cioteczki bo i tak musimy czekać na więcej info od Meeaw Quote
Inek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Gdyby ktoś pomógł z transportem, ja też mogę zaoferować DT bezpłatny dla psiaka. Jestem z Łodzi. Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Eh.... właśnie mi napisała,że właściciel przyjdzie go odebrać . To młoda , wspaniała Dziewczyna i nie bardzo wie jak zareagować. Proszę skontaktujcie się też i poprzyjcie moje obawy.Nie ma obowiązku wydawania pieska, nie ma dowodu,że to psiak tego człowieka.Ustawa nakazuje opiekę, jaka to opieka????? Niech udowodni powód zgubienia pieska !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Monika2 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='saphira18']nie odbiera bo pewnie jest na uczelni / w szkole... na pewno się do was odezwie. cierpliwości cioteczki bo i tak musimy czekać na więcej info od Meeaw[/QUOTE] Czy ktos moze dzis tam do niej pojechac,zanim bedzie za pozno i odda tego psa ??? Quote
Monika2 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='ewu']Eh.... właśnie mi napisała,że właściciel przyjdzie go odebrać . To młoda , wspaniała Dziewczyna i nie bardzo wie jak zareagować. Proszę skontaktujcie się też i poprzyjcie moje obawy.Nie ma obowiązku wydawania pieska, nie ma dowodu,że to psiak tego człowieka.Ustawa nakazuje opiekę, jaka to opieka????? Niech udowodni powód zgubienia pieska !!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Mozesz tam pojechac do niej dzis? Quote
Olga7 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='ewu']Eh.... właśnie mi napisała,że właściciel przyjdzie go odebrać . To młoda , wspaniała Dziewczyna i nie bardzo wie jak zareagować. Proszę skontaktujcie się też i poprzyjcie moje obawy.Nie ma obowiązku wydawania pieska, nie ma dowodu,że to psiak tego człowieka.Ustawa nakazuje opiekę, jaka to opieka????? Niech udowodni powód zgubienia pieska !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tego samego zdania ! Niech ten czlowiek udowodni ,że pies jest jego oraz wytlumaczy ,dlaczego taki malutki piesek znalazl się sam na 9p. -bezbronny i bez żadnej opieki ...No i nie mial ani obroży ani szelek ?? Czyli sladu posiadania domu ?? Jesli nawet wyszedl z mieszkania w tym wieżowcu -to powinni natychmaist go szukać a nikt nie zglosil się na rozwieszane tam ogloszenia !! Jesli Meeaw -to b.mloda dziewczyna ,to trzeba jej pomóc osobiście w tej sprawie ,by ten maluszek nie zostal bezprawnie wydany w nieodpowiednie ręce . Trzeba obejrzeć dokladnie maluszka by potem wypytać tego właściela o szczególy jego wygladu -no i jesli ma fot. z tym szczeniaczkiem ,dobrze przyjrzeć się ,czy to oby na 100% ten sam szczeniaczek . Quote
iwonamaj Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Kurcze, mocno podejrzane...Ciekawe czy ten niby właściciel ma książeczkę zdrowia malucha i jak tłumaczy obecność szczeniaka na 9 pietrze... Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ma podobno zdjęcia z psiakiem . Dzwonił facet a potem zmartwiona żona....Kurcze nie wiem.. Prosiłam Meeaw o sygnał to z nią pogadam. Quote
Guest aniapiotrek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 jeszce jedna zastanawiająca sprawa, skoro właściciele byli tak stęsknieni to dlaczego sami nie porozwieszali ogłoszeń, dla mnie to jakaś abstrakcja, i pewnie jeszce mieszkają w zupełnie innym bloku Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 No właśnie....... Czekam na odzew , zadzwonię do Meeaw jak będzie dyspozycyjna.Szkoda ,że Jej Mama nie sprawdzi o co chodzi, może poproszę żeby to też zrobiła. Quote
elik Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jeśli nie okażą książeczki zdrowia psiaka to nie wydałabym go. Właściciel, który: 1. nie posiada książeczki zdrowia psa, 2. gubi psa w takich dziwnych okolicznościach, 3. nic nie robi w tym kierunku, żeby go znaleźć nie gwarantuje psu należytej opieki i nie powinien posiadać żadnego zwierzęcia. Quote
Lili8522 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='elik']Jeśli nie okażą książeczki zdrowia psiaka to nie wydałabym go. Właściciel, który: 1. nie posiada książeczki zdrowia psa, 2. gubi psa w takich dziwnych okolicznościach, 3. nic nie robi w tym kierunku, żeby go znaleźć nie gwarantuje psu należytej opieki i nie powinien posiadać żadnego zwierzęcia.[/QUOTE] Dokładnie zgadzam się z tym!! Oby go tylko nie oddała... Quote
Justyna Lipicka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 mam nadzieję że to tylko nieporozumienie...choć chyba za bardzo wierzę w ludzi...też jestem zdania że powinien udowodnić, że to jego pies, pokazać książeczkę i się nieźle tłumaczyć z tej "zguby"!! ja niestety podjechać tam nie mogę bo w pracy do 22 jestem:( Quote
ewu Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Rozmawiałam z Meeaw.Szczeniak jest z bloku nieopodal. Rozmowa z Panem była dziwna, potem Pani już niby zmartwiona... Piesek dość chudy ... Prosiłam, żeby nie wydawała psiaka póki nie sprawdzi na 1000%. Jest dt i transport i tego pilnujmy. Właściciele dziwni. Ktoś z dogo też dzwonił i to samo mówił co ja. Meeaw obiecała ,że weźmie te rady do serca.Czekamy więc na wieści. Prosiłam żeby zaangażowała Mamę. Quote
Recommended Posts