Jump to content
Dogomania

bokser Oskar - wreszcie ma wymarzony dom w Warszawie :)))))))))

Recommended Posts

• Replies 747
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli Złotniki nieaktualne? p.s. można wystawić aukcję na alleg. cegiełki dla Oskara na hotel?? ja nie mam pojęcia jak to z prawnej strony wygląda:(

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Słuchajcie mamy miejsce w klinice w Lublinie.

Koszty średnie pomyślmy!
Było tam kilka już naszych boksiów!

Aga, ja bym była za, przy okazji przebadają go i będzie mozna
bezpiecznie wziąć go do domu, gdzie są zwierzęta.

Posted

Wrócilismy od weta, nie jest dobrze.
Oskar jest bardzo wyniszczony, powiedział. Ma anemię, z serduchem nie całkiem dobrze. Nerki i wątroba sa ok, ale jeśli stan ogolny się nie poprawi, to też mogą siąść. Stan pokrywy skórnej bardzo zły, grzybica i nurzyca.
W schronisku nie ma szans na wyleczenie, bo potrzebuje przede wszystkim dobrych warunków bytowych i własciwego żywienia, dobrej wysokoenergetycznej karmy z odp. dodatkami (dostaliśmy mala paczkę, ale to na parę razy). Kuracja przeciwgrzybiczna i przeciwnurzycowa też wymaga codziennych zabiegów, czego w schronisku mu nie zapewnią, ja też nie. Ma załozoną książeczkę. Przy tym stanie zdrowia nie zalecał szczepienia, wiec nie szczepiliśmy. Jesli szczepienie bedzie pilnie potrzebne, przejdziemy się najwyżej znowu. Tyle na razie.

Posted

to jest gorzej niż myślałam...musi być naprawdę źle skoro nawet szczepić nie należy. Trzeba działać i to szybko, hotel i leczenie, biedak cierpiał tak cichutko a naprawdę z nim źle:(

Posted

kochane jestem zby daleko zeby go zabrac ale moze moge mu poprostu cos wyslac z Gdanska paczka dojdzie w dwa dni tak mysle moze ta karme tylko jaka moze witaminki sie przydadza tylko tez jakie

Posted

poczekajmy, w poniedziałek będę rozmawiała z dyrektorem Lubelskiego Centrum Małych Zwierząt, mam nadzieje, że mają izolatkę i przyjmą nam Oscara. To wspaniali ludzie, pomagają nam już jakiś czas, mam nadzieje, że się uda!

Posted

la_pegaza napisał(a):
leczenie w schronisku w tej sytuacji wydaje się mało sensowne...

Trzeba go koniecznie wyciągnąć, zanim nie będzie za późno...

La pegaza, w naszej Klinice w Brynowie mamy dwa schroniskowe psiaki , w tym Ligocka Ivi z nuzencem, ktora jest tutaj leczona.
Moze to jest jakies wyjscie z tej trudnej sytuacji. Dla Oskarka kazdy dzien sie liczy! Transport biore na siebie a i na bazarek chetnie cos wystawię.
Sama juz nie wiem jak Oskarkowi pomoc:-(

Posted

AgaiTheta napisał(a):
poczekajmy, w poniedziałek będę rozmawiała z dyrektorem Lubelskiego Centrum Małych Zwierząt, mam nadzieje, że mają izolatkę i przyjmą nam Oscara. To wspaniali ludzie, pomagają nam już jakiś czas, mam nadzieje, że się uda!

Chyba ,ze uda sie w tym Lubelskim Centrum Malych Zwierzat