miśiaga Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Już nie;). Chłopak jest na gratce: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/486801_smutny_oskarek_szuka_domu_bokser.html Szukaj domku biedaczku.... Quote
miśiaga Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 aaaa...napisałam, że Oskar zostanie wykastrowany, tak na wszelki... Quote
katrinko Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Miałam dwa telefony w sprawie Oskara, ale napiszę więcej wieczorem (jeśli dogo bedzie dzialac). Oba z Wrocławia, po ogłoszeniu w Wyborczej chyba. Quote
mOn4 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 katrinko - czy on nadal ma biegunki ? obym się myliła (!!!) ale być może choruje na wibriozę ( http://www.artax.pl/wibrioza.html ), musiałby to ocenić wet, bo tak na odległość to wiadomo. Jeśli byłoby takie podejrzenie, to z adopcją ostrożnie, trzeba byłoby uświadomić nowych właścicieli. No ale z ta wibriozą, to czarny scenariusz i oby się nie sprawdził. Może hotel (?). Nie wiem jak wygląda sytuacja z rozliczeniami - z tego co zdążyłam się zorientować to w Złotnikach k/Łodzi jest hotel za 10 zł. W tym hotelu jest też podobno boksiowy Julek. Jeśli adopcja by się nie powiodła :( , to może warto byłoby pomyśleć o tych Złotnikach, tylko nie wiem ile brakuje jeszcze w Oskarowej skarpetce:( Quote
AgaiTheta Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 dużo brakuje, dużo :placz: Domek tymczasowy nam potrzebny - PILNIE!!!!!!!! Quote
la_pegaza Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 no to z niecierpliwością czekamy na wieści... Quote
katrinko Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Nie wiem, czy wiadomości aż tak dobre. Dzwoniły dwie panie z Wrocławia, obie się zastanawiają jeszcze... Pierwsza pani, też miłosniczka boksiow, była też na stronie bokserów w potrzebie - nie zdecyduje się go wziąc, dopóki nie będzie wiadomo co mu dolega (bo powiedzialam o problemach jelitowych). Ma dzwonić jeszcze i dowiadywać się, co stwierdzono u niego. Druga przestraszyła się chyba odległosci, bo myslala że jest gdzieś w schronisku koło Wrocka. Obiecała się zastanowić. Nie wiem kiedy będzie wiadomo cokolwiek konkretnego o stanie zdrowia Oskara, bo nie miał jeszcze robionych żadnych badań :/ Nie wiem, czy w ogole wet go oglądał, czy nie. Dostaje za to dodatkowe posiłki i witaminy. M0n4, jedyne co mi nie pasuje w opisie tej choroby to to, że apetyt mu raczej dopisuje. Quote
mOn4 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 katrinko i całe szczęście, że ma apetyt :) mam nadzieję, że wystarczą leki odpowiednia dieta i wszystko będzie w porządku, choć zapewnienie Oskarowi takiej diety w schronie jest nieprawdopodobne. Jednak jak widać ludzie chcą już psy bez żadnych poważniejszych dolegliwości. Najlepiej jakby wet go obejrzał, wtedy może ta pani się zdecyduje:) a od czego jest uzależniona ta wizyta weterynarza? kierownik musi to zgłosić, na jakich zasadach to działa? może wydaliby Oskara, żeby badania mu zrobić? Quote
kama_i_ja Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Jestem może troche oderwana od tematu, ale zobaczcie jakie ogłoszenie jest w dziale "Przygarnę psa": http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44097 Jest niestety masa wątpliwości :( 1. Pisze, że chcą bokserkę, nie wiem czy tak tylko odnoście Sandry czy faktycznie państwo są zdecydowani tylko i wyłącznie na suńkę. 2. Piesek musi być KONIECZNIE dobrze nastawiony do kociaków. Przeczytałam cały wątek, ale ani słowem o tym nie wspomniano... Jednak patrząc na relacje ze współlokatorami Oskarek nie jest pokojowo nastawiony. 3. Szukają starszego, spokojnego pieska. A z tego co wyczytałam Oskarek na spacerze przestał być taki spokojny:P 4. O potencjalnych chorobach to chyba pisać nie trzeba... Myślę jednak, że pomomo tego, że Oskarek może w 100% nie jest zgodny z opisem, warto spróbować;) Ja pieska nie znam, dlatego nie chcę odpowiadać na to ogłoszenie. Jednak w wypadku Oskaraka sparawa jest na tyle pilna, że domek (gdyby oczywiście zgodził się przygarnąć Oskarka i spróbować) jeśli coś nie wyjdzie, można potraktować jako DT. No a jeśli są inne propozycje i telefony to oczywiście tym lepiej:) Tak tylko piszę o kolejnym możliwym wyjściu dla pieska... Może akurat. Quote
AgaiTheta Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='kama_i_ja']Jestem może troche oderwana od tematu, ale zobaczcie jakie ogłoszenie jest w dziale "Przygarnę psa": http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44097 Jest niestety masa wątpliwości :( 1. Pisze, że chcą bokserkę, nie wiem czy tak tylko odnoście Sandry czy faktycznie państwo są zdecydowani tylko i wyłącznie na suńkę. 2. Piesek musi być KONIECZNIE dobrze nastawiony do kociaków. Przeczytałam cały wątek, ale ani słowem o tym nie wspomniano... Jednak patrząc na relacje ze współlokatorami Oskarek nie jest pokojowo nastawiony. 3. Szukają starszego, spokojnego pieska. A z tego co wyczytałam Oskarek na spacerze przestał być taki spokojny:P 4. O potencjalnych chorobach to chyba pisać nie trzeba... Myślę jednak, że pomomo tego, że Oskarek może w 100% nie jest zgodny z opisem, warto spróbować;) Ja pieska nie znam, dlatego nie chcę odpowiadać na to ogłoszenie. Jednak w wypadku Oskaraka sparawa jest na tyle pilna, że domek (gdyby oczywiście zgodził się przygarnąć Oskarka i spróbować) jeśli coś nie wyjdzie, można potraktować jako DT. No a jeśli są inne propozycje i telefony to oczywiście tym lepiej:) Tak tylko piszę o kolejnym możliwym wyjściu dla pieska... Może akurat. Ten domek jest informowany o wszystkich psiakach. Oscarek tez tam jest przedstawiony ale nie wiemy nic o kotach! Zobaczymy! Quote
kama_i_ja Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 AgaiTheta napisał(a):Ten domek jest informowany o wszystkich psiakach. Oscarek tez tam jest przedstawiony ale nie wiemy nic o kotach! Zobaczymy! Ach! No.. to nie udało mi się pomóc:oops: Swoją drogą mogłam przewidzieć że dogomaniaczki mają oko na te sprawy;) Nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć dużo powodzenia:calus: Quote
la_pegaza Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Melduję, że Cezar jest podwójnie na adopcyjnej :lol: a Cezarem się nikt nie interesował? Byli razem w wyborczej. Quote
katrinko Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Dzisiaj dwa smsy pt. w jakim wieku są te pieski? Odpisałam na jeden, odpisałam na drugi; kolejny - a może jakieś inne, bo na tę rasę to za stare :-o Quote
la_pegaza Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 no roczny pies to już jedną łapą na drugim świecie :mad: co za ludzie... Quote
katrinko Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 La_pegaza, czy w ogłoszeniu nie ma nic o tym, gdzie pieski są? Dzisiaj dwa telefony i państwo od razu podziękowali, kiedy dowiedzieli się, że to Kędzierzyn, bo za daleko. Quote
la_pegaza Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Pani z wyborczej czasem skraca ogłoszenia wg własnego widzimisia :shake: Quote
Recommended Posts