Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asher napisał(a):
Oooo, żyjecie! :multi:
Gratulacje dla Baloo :cool3: :multi:

nie dziekuje bo czekam na usg:lol:.ale...balootek ma wziecie -u suczek nie badanych :mad: i ta jedna jedyna jest badana i piekna :loveu:.inne uslyszaly NIE

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

daga10011 napisał(a):
nie dziekuje bo czekam na usg:lol:.ale...balootek ma wziecie -u suczek nie badanych :mad: i ta jedna jedyna jest badana i piekna :loveu:.inne uslyszaly NIE

No i dobrze, że robisz selekcję :multi:

A tak a propos, o ile pamiętam, Baloo miał jakieś problemy z łapami. To było z zaniedbania, a nie dysplazja? Zaznaczam, że nie chcę rozpętywać burzy tym pytaniem, to nie złośliwość :oops: Pytam z ciekawości, choć nie podejrzewam, że kryłabyś chorym psem :)

• 3 weeks later...
Posted

asher napisał(a):
No i dobrze, że robisz selekcję :multi:

A tak a propos, o ile pamiętam, Baloo miał jakieś problemy z łapami. To było z zaniedbania, a nie dysplazja? Zaznaczam, że nie chcę rozpętywać burzy tym pytaniem, to nie złośliwość :oops: Pytam z ciekawości, choć nie podejrzewam, że kryłabyś chorym psem :)

Asher-Balootek oczywiscie jest przebadany w kierunku HD z wynikiem A(planuje jeszcze ED ale wybudzil sie na stole przy badaniach i nie chcialam dokladac narkozy).Koslawe ma lapska -to fakt i kazdy kto sie nim interesuje dostaje o tym szczere info -krowia postawa tez jest dziedziczna ,ale w jego przypadku to byly chyba bledy zywieniowe i zatuczenie:-(,jesli jednak przekaze ta postawe to bedzie wycofany z hodowli-podjelam decyzje o zrobieniu mu reproduktora bo mam przeciez suki z nim blisko spokrewnione i lapy maja w porzadku,jego rodzicow znam na zywo i rowniez lapy maja super(w koncu to utytulowane bardzo psy),jego rodowod ma dobra ceche pod wzgledem zdrowia -przewaza wynik HD/A w 4 pokolenia wstecz,pomijajac exterier i tytuly przodkow ,a sporo tam interchampionow,no i sam Baloo w sobie oprocz tych brzydkich tylnich lap to dla mnie ideal leona -potezny,duzy ,kudlaty z dobra glowa,poprawne powieki ,mocna kosc i bardzo lagodny do ludzi charakter i na dodatek nie szczeka:multi:

Posted

Justa,dziekuje za foteczke pysia Kajowego :loveu:,jej glowka i pys to dla mnie ideal:multi:.
Wszystkim zycze Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego nowego roku,dużo zdrowia dla was i psiaków i wszelkich stworzonek:multi:

Posted

i jak juz tu jestem:oops: a jakos nieczesto bywam na dogo :oops: to pare fotek dorzuce.
Kajcia z kostka:cool3:

i syn Kajci z kostka:cool3:

i synus w pozycji wystawowej

lepetyne ma pol po mamie pol po dziadku:lol:,a kolor to chyba po naszym listonoszu:eviltong:

Posted

Daga, jeszcze raz to napiszę, gratuluję podejścia do hodowli! :klacz:

Chacha, a ja jeszcze pamiętam, jak pojawiłas się na DGM, jako świeżo upieczona właścicielka małego leośka... :cool1: :cool3: ;)
Potem niespodziewanie (dla nas :cool1:) pojawiła się Gala, potem zapowiadana wcześniej Kaja... A teraz to ja już nie wiem, ile ty właściwie masz futer :evil_lol: ;)

Posted

moje suczki dzisiaj-w koncu mamy snieg:multi:
urodzinkowa Kaja -dzis konczymy 3 latka:loveu:,moja sylwestrowa panienka ,czarna smoczyca:lol:

Enigma

Gala

Wszystkim zycze Szczesliwego Nowego Roku 2008:multi:

Posted

Ja też Ci życzę

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

i juz mam swoje życzenie noworoczne :oops:.....

...... daj nam trochę śniegu :lol:.

U mnie sypie kaszka manna :placz:, w takim tempie to i do wiosny nie nasypie :placz:

Posted

a to wlasnie ow rudzielec -Ginger,fotki na szybko cykane :oops:

musze kiedys nagrac filmik jak sie tluka z Kiarka:lol:.Spia razem,jedza razem ale poza tym sie gonia i tluka -bezkrwawo naturalnie ..ot trudna kocia milosc:lol:

• 1 month later...
Posted

dlugo nas nie bylo ale bedziemy sie chwalic -jak zwykle:oops::eviltong:
to na poczatek moze Balootek -skoltuniony lekko:oops:

29 stycznia zostal tatusiem 6 szczeniat:lol:
ktore obecnie maja 2 tygodnie i kilka dni ale fotki sprzed dwoch dni ..waga krecikow w wieku 2 tygodni to prawie 2 kilo do 2900 gram:cool3:
a oto one

Posted

no to czas na Kaje ktora zrudziala lekko:lol: i wlasnie 2 dni temu wrocila od meza a co z tego bedzie ..poczekamy i zobaczymy:cool1:

tu jej maz odpoczywa:loveu:

a to on w calej okazalosci (jest niefotogeniczny wyjatkowo -to jest cala historia bo wcale nie do niego jechalam:oops::lol: )

a tu synus Kaji z miotu A 13,5 miesiaca:oops: