beka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 to ciekawe komu wysłałam... Korcia z nowymi włascicelami Quote
brzośka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 super wieści!!! a jeszcze wczoraj pokazywałam znów Korę Tż-towi i mówiłam, że taka ładna a nikt jej nie chce... piekny prezent na Mikołaja dostała dziewczynka :) koniecznie zaproście szczęśliwych właścicieli na wątek, niech nam często piszą nowości o Korze :) Quote
Linssi Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Nowa pani Koruni ma obczajone wszystkie bezdomniaki na dogo ;) Quote
*Gajowa* Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Koruniu życzę szczęścia w nowym domku. Quote
beka Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Pani Kasia to wspaniała osoba, Korciu swietnie trafiłaś. Dziewczyny w schronisku w Kruszewie na dom czeka taka piękna sunia, mix onka. Przeżyła jako jedyna z miotu :( Pomóżmy jej znaleźć dom, Quote
Akrum Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 to ja mam nadzieję, że Pani Kasia czasami tu zaglądnie na wątek i coś o Koruni naszej kochanej napisze :) Powodzenia super psinko :) Quote
Patmol Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='beka'] Dziewczyny w schronisku w Kruszewie na dom czeka taka piękna sunia, mix onka. Przeżyła jako jedyna z miotu :( Pomóżmy jej znaleźć dom, ma swój wątek? Quote
*Gajowa* Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Zajrzyjcie ciotki do bardzo podobnej, młodziutkiej i poszkodowanej ONki http://www.dogomania.pl/threads/219082-Owczareczka-%C5%9Bliczna-%29 Quote
beka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Patmol sunia ok 4 miesiące watku nie ma. Mozana to zmienic oczywiście. A Korcia niestety znów sie wycofała. W domu w jednym iejscu lezy, nie chodzi nie zwiedza. Bardzo zestresowana. Państwo sie nie poddają, chcą pracować. Biedna Korcia Quote
Pyrdka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Biedna Kora. Sadzę, że potrzebuje troszką czasu. Quote
Akrum Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 biedna Kora, zbudowała sobie świat na nowo u Jamora i nagle wszystko znów się zawaliło. Ale to dla jego dobra, by była szczęśliwa. Dlatego cieszę się, że trafiła na tak wyrozumiałych i cierpliwych ludzi, którzy się nie poddali przy takich trudnościach. Kora potrzebuje czasu i na pewno się otworzy. Ona najprawdopodobniej nigdy w domu nie mieszkała, to jest dla niej nowość. Będzie dobrze - cierpliwość i wytrwałość przyniosą oczekiwane rezultaty. Quote
Patmol Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='beka']Patmol sunia ok 4 miesiące watku nie ma. Mozana to zmienic oczywiście. [/QUOTE] to może trzeba -bo cudna może szybciej by ją ktoś zauważył Quote
brzośka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 trzymam kciuki za Korę i jej właścicieli! i mam nadzieję, że tak jak zamierzają nie poddadzą się i wyciągną suczkę z tego marazmu :) Quote
Akrum Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 jak tam Kora się miewa, już się otwarła na nowych ludzi?? Quote
Akrum Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 i jak tam Kora, już się troszkę otwarła? Quote
beka Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Jest lepiej, zaufałą mezowi, i jak go traci z oczy to jest rozpacz, ale małymi kroczkami przełamuje swoje lęki. Quote
Pyrdka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Tak trzymaj Koruni. Zaufaj. Wszystkim będzie lżej. Quote
beka Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Nowe wiesci z domku Korci :) "Z dnia na dzień jest z nią coraz lepiej, jest jeszcze lękliwa i nieufna ,ale robi szybkie postępy. Jedyną osobą, której ufa i wielbi jest Pan, może dlatego , że woli mężczyzn niź kobiety;) .....ale tak na serio to On z nią pracuje najwięcej, chodzi na długie spacery kilka razy dziennie i wciąż z nią rozmawia. Wczoraj odważył się ją puścić w lesie; Kora była przeszczęśliwa , że może pobiegać i bardzo wdzięczna. Pilnowała się sama, nie tracąc kontaktu wzrokowego ze swoim Panem. Dziś puściliśmy ją znów, była bardzo posłuszna, reagowała na przywołania. To cudowny i bardzo mądry pies! Dziękujemy , że mogliśmy go wziąć do siebie!" mam tez fotki, poxniej wstawie Quote
Pyrdka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ufff. Cieszę się bardzo,że wszystko zaczyna się układać. Mądra z niej dziewczynka. Quote
Pyrdka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Gęba sama mi się śmieje. Miała dziewczyna szczęście. Właściciele również, ze wypatrzyli Korunię. Quote
Akrum Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 jej... wieści cudowne, a zdjęcia jeszcze piękniejsze :) Korcia dobrze trafiła :loveu: Quote
koreczka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Witam wszystkich ludzi o wielkich sercach ! Dziękujemy Pani Beacie, Jamorowi i Pani z Kielc, która odwiedzila nas w ramach wizyty przedadopcyjnej , że zaufali nam i moglismy wziąć Korkę do siebie. Po przeczytaniu wątku o Korze na tym forum, bardzo się wzruszyliśmy i jescze bardziej cieszymy sie , że Kora jest u nas. Proszę się nie martwić, Korunia ma u nas odpowiedzialny i cieply dom. Robimy wszystko by się jak najszybciej "zresocjalizowala"....i bardzo dobrze jej to wychodzi. Z dnia na dzień robi postepy, dziś pierwszy dzień po dwoch tygodniach od kiedy jest z nami odważyła się wejśc do salonu i już jej sie tu spodobało:multi:. Reaguje na nas bardzo zywo, cieszy się ,liże,gdy maż wychodzi na chwilę z domu , stoi przy oknie i piszczy za nim. Codziennie, trzy razy wychodzi na długi spacer do lasu....uwielbia te spacery...,w lesie czuje się jak ryba w wodzie i wydaje sie jakby nie miała żadnego problemu. Biega sama po lesie, bardzo sie pilnuje , znika na chwilę by pochwili wybiec z innej strony i pokazać się, że jest . Ma niespozyte sily do biegania , my robimy 4 km , a ona 8 km bo nadrabia trasę podwojnie. Trzeba tylko uważać by nie nadepnąć na gałąź lub nie poslizgnąć się schodzac z góry, bo się wtedy wystrasza. Na wieczór trochę znów się cofa....jest mniej komunikatywna i bardziej zamknięta, ale na pewno i to kiedyś jej przejdzie. Szczerze mówiąc przygotowani byliśmy na to, że jej socjalizacja będzie trwala bardzo długo, a tu Korcia nas codziennie mile zaskakuje:lol:. Pani Beato, Kora ma przy obrozy zawieszkę z adresem i numerami telefonów ..w razie draki, ale mam nadzieje , że wszystko będzie OK, pilnujemy jej jak oka w glowie! Kora jest bardzo mądrym, wspaniałym, prześlicznym, wdzięcznym i kochanym psiakiem:loveu:! Fajnie, że istnieje to forum , będę tu pisać o Korce:lol:. No i na koniec zdjęcia z dzisiejszego spacerku...chyba ich nie wtawię , bo nie wiem jak:-(...może ktos mi pomoże Quote
Recommended Posts