inka33 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Cudeńku, hopsaj wysoko i potem delikatnie w trawkę! :Rose: Oszczędzaj łapkę, Karmelku przesłodki! :glaszcze: Quote
Ewa Marta Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Mam szczęście do ludzi. Poznaję fantastycznych, wrażliwych na psią krzywdę, gotowych dzielić się tym, co mają ze zwierzakami. Jedną z takich osób jest Agnieszka Suchora. Nie dość, że sama przygarnęła z ulicy dwa psiaki i jedną kotkę, to jeszcze potrafi dostrzec na stacji smutnego i opuszczonego psiaka, po którego po jej opowieścicah po prostu pojechałam 150 km i przywiozłam do hoteliku, który Agnieszka opłaca w całości. To jednak nie wszystko, bo Agnieszka postanowiła wspomóc jeszcze jakiegoś psiaka. Wysłałam jej kilka zdjęć, między innymi zdjęcia Zuzu, Soni, Goździka, i Grandy. I wiecie co? Nie umiała wybrać i postanowiła pomóc całej czwórce:loveu: Z ogromną radością przekazuję dzisiaj 400 zł od Agnieszki do równego podziału na psiaki: Zuzu - 100 zł Soni - 100 zł Goździkowi - 100 zł Grandzie - 100 zł Prawdopodobnie do grona obdarowanych dołączy również mój Kulfon, narazie jednak jest w ciut lepszej sytuacji finansowej, niż pozostala czwórka, dlatego w pierwszej kolejności pieniądze idą do nich. Dzisiaj jest jeden z lepszych poniedziałków w roku! Nie dość, że szczeniaczek z krowiego łańcucha, bez żadnej budy zostal zabrany w bezpieczne miejsce, to jeszcze psiaki dostały konkretny zastrzyk finansowy!!! A do tego po południu jadę do mojego Kulfona, żeby zabrać go na szczepienie :loveu: Quote
mysza 1 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Bardzo Ci dziękuję, podziękuj bardzo serdecznie Pani Agnieszce.:loveu::loveu::loveu: Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ehhh żeby takich osób jak PAni Agnieszka było więcej :) super, że istnieja takie osoby! Quote
mysza 1 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='obraczus87']Ehhh żeby takich osób jak PAni Agnieszka było więcej :) super, że istnieja takie osoby![/QUOTE] To prawda, bez takiego wsparcia nic byśmy nie mogły, własnych już nie starcza :( Quote
mysza 1 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/215563-NOWE-S%C5%82odycze-zabawki-audiobooki-ksi%C4%85%C5%BCki-KT-na-kilka-ps%C3%B3w-do-9.10-do-21?p=17744409#post17744409 Quote
Nadziejka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 :painting::modla::modla::iloveyou::iloveyou:witam sercem , ciociu myszko , moj bazarusiek sie juz skonczyl dla cudenka Gozdzinka , jak beda wplaty z bazareczku - potwierdz prosze bardzo na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/215115-Motyll-i-ksiazka-dla-maluszka-Gozdzika!-zapraszamy!od24.09-30.09-do-godz-22.00 pozdrawiam z nadzieja, Gozdziuniu z przyjacioleczka sunka - cudniiiiiiiiiiii! Quote
unixena Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 A ja pragne tylko nadmienic ,ze moje wplaty na Gozdzika sa dwie (raz 30zl tak ..i 20 zl z bazarku ewy gonzales ,bo na przekazie nie widnieje ,ze to bazarek Ewy tylko ze bazar dla Gozdzika,wiec zeby sie zgadzalo ) Quote
Nadziejka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 :buzi::buzi::modla::iloveyou::modla::iloveyou::iloveyou::iloveyou:ciociu unixena:loveu::loveu::loveu:dziekuje stokroc :multi::multi::multi: Quote
Awit Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Lecę na bazarek, może będzie coś dla mnie i zdążę kupić:-) Pani Agnieszka z sercem kobieta i jaki ma gest do tego serca, aż mi się łza zakręciła..... Quote
Nadziejka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 :loveu:pozdrawim kruszynke ksieciunia rudaszka, jak dzisiaj serce kochane? Quote
mysza 1 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='ewa gonzales']:painting::modla::modla::iloveyou::iloveyou:witam sercem , ciociu myszko , moj bazarusiek sie juz skonczyl dla cudenka Gozdzinka , jak beda wplaty z bazareczku - potwierdz prosze bardzo na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/215115-Motyll-i-ksiazka-dla-maluszka-Gozdzika!-zapraszamy!od24.09-30.09-do-godz-22.00 pozdrawiam z nadzieja, Gozdziuniu z przyjacioleczka sunka - cudniiiiiiiiiiii! Dzięki serdeczne :loveu: , zaraz sprawdzę konto i wpiszę. [quote name='unixena']A ja pragne tylko nadmienic ,ze moje wplaty na Gozdzika sa dwie (raz 30zl tak ..i 20 zl z bazarku ewy gonzales ,bo na przekazie nie widnieje ,ze to bazarek Ewy tylko ze bazar dla Gozdzika,wiec zeby sie zgadzalo ) Zgadza się, są dwie, jedną wpiszę Goździkowi, druga będzie zbiorczo a bazarku Ewy ;) Dzięki :loveu: Quote
ronja Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Gwoździczek wesoły. Jak się cieszy też piszczy:) Przy braniu na ręce jeszcze popuszcza ze strachu, ale dochodzi do siebie. Będziemy dziś u weta, zapytam o tę jego łapkę, czy robić kontrolne rtg Quote
mysza 1 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Weci zalecili rehabilitację i "zmuszanie" małego do używania łapki. Bardzo ją odciąża, aż przegięty bidulek chodzi. Ale Ronja go będzie prostowała ;) Quote
Nadziejka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 odwiedzam z nadzieja dla cudnego psiego serduszka:multi: Quote
ronja Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='mysza 1']Weci zalecili rehabilitację i "zmuszanie" małego do używania łapki. Bardzo ją odciąża, aż przegięty bidulek chodzi. Ale Ronja go będzie prostowała ;)[/QUOTE] łapkę trzeba ćwiczyć - masować, prostować, zginać troszkę. pewnie będzie się bał i piszczał w niebogłosy:( i całe nasze zaufanie szlag trafi. trudno, najważniejsze jest jego zdrowie. potrzebne będzie też usg, gdzie umiejscowione są jądra i kastracja. koszt takiej kastracji będzie wyższy niż normalnie - doktor powiedział, że przy cięciu jamy brzusznej policzy jak za sterylkę dla nas (czyli i tak ze sporą zniżką) Quote
Ewa Marta Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Czeka Was jak widzę dużo pracy z łapką, ale skoro ma być poprawa, to warto:-) Quote
mysza 1 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Goździk jest bardzo biedny i trochę się boimy tych ćwiczeń z łapką. Boli go :( poza tym bardzo nerwowo reaguje na takie zabiegi :( jeszcze jest wystraszony po tym wszystkim, musimy mieć więcej czasu. Poza tym, dom dla niego musi być naprawdę delikatny i wyjątkowy. Quote
unixena Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Odwiedzam malutkiego Gozdziczka z nadzieja ,ze lapinka w koncu wyzdrowieje .... Quote
mysza 1 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='poczwarka']A co z rehabliltacją w wodzie?[/QUOTE] Na razie nie mamy takich możliwości, zresztą weci powiedzieli, żeby zacząć spokojnie. Wyjazdy do miejsca z takimi usługami będą dla niego dużo bardziej stresujące :( a hotel Ronji jest pod Warszawą. Zaczniemy od masaży i podobnych i trzeba będzie go delikatnie nakłaniać do używania łapki. Quote
Recommended Posts