Jump to content
Dogomania

Ma kilka miesięcy a tyle przeżył :( bity, wypadek, 2 operacje- Goździk ma dom :))

Recommended Posts

• Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam szczęście do ludzi. Poznaję fantastycznych, wrażliwych na psią krzywdę, gotowych dzielić się tym, co mają ze zwierzakami. Jedną z takich osób jest Agnieszka Suchora. Nie dość, że sama przygarnęła z ulicy dwa psiaki i jedną kotkę, to jeszcze potrafi dostrzec na stacji smutnego i opuszczonego psiaka, po którego po jej opowieścicah po prostu pojechałam 150 km i przywiozłam do hoteliku, który Agnieszka opłaca w całości. To jednak nie wszystko, bo Agnieszka postanowiła wspomóc jeszcze jakiegoś psiaka. Wysłałam jej kilka zdjęć, między innymi zdjęcia Zuzu, Soni, Goździka, i Grandy. I wiecie co? Nie umiała wybrać i postanowiła pomóc całej czwórce:loveu:
Z ogromną radością przekazuję dzisiaj 400 zł od Agnieszki do równego podziału na psiaki:
Zuzu - 100 zł
Soni - 100 zł
Goździkowi - 100 zł
Grandzie - 100 zł

Prawdopodobnie do grona obdarowanych dołączy również mój Kulfon, narazie jednak jest w ciut lepszej sytuacji finansowej, niż pozostala czwórka, dlatego w pierwszej kolejności pieniądze idą do nich.

Dzisiaj jest jeden z lepszych poniedziałków w roku! Nie dość, że szczeniaczek z krowiego łańcucha, bez żadnej budy zostal zabrany w bezpieczne miejsce, to jeszcze psiaki dostały konkretny zastrzyk finansowy!!! A do tego po południu jadę do mojego Kulfona, żeby zabrać go na szczepienie :loveu:

Posted

[quote name='obraczus87']Ehhh żeby takich osób jak PAni Agnieszka było więcej :) super, że istnieja takie osoby![/QUOTE]
To prawda, bez takiego wsparcia nic byśmy nie mogły, własnych już nie starcza :(

Posted

:painting::modla::modla::iloveyou::iloveyou:witam sercem , ciociu myszko , moj bazarusiek sie juz skonczyl dla cudenka Gozdzinka , jak beda wplaty z bazareczku - potwierdz prosze bardzo na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/215115-Motyll-i-ksiazka-dla-maluszka-Gozdzika!-zapraszamy!od24.09-30.09-do-godz-22.00 pozdrawiam z nadzieja, Gozdziuniu z przyjacioleczka sunka - cudniiiiiiiiiiii!

Posted

A ja pragne tylko nadmienic ,ze moje wplaty na Gozdzika sa dwie (raz 30zl tak ..i 20 zl z bazarku ewy gonzales ,bo na przekazie nie widnieje ,ze to bazarek Ewy tylko ze bazar dla Gozdzika,wiec zeby sie zgadzalo )

Posted

Lecę na bazarek, może będzie coś dla mnie i zdążę kupić:-)
Pani Agnieszka z sercem kobieta i jaki ma gest do tego serca, aż mi się łza zakręciła.....

Posted

[quote name='ewa gonzales']:painting::modla::modla::iloveyou::iloveyou:witam sercem , ciociu myszko , moj bazarusiek sie juz skonczyl dla cudenka Gozdzinka , jak beda wplaty z bazareczku - potwierdz prosze bardzo na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/215115-Motyll-i-ksiazka-dla-maluszka-Gozdzika!-zapraszamy!od24.09-30.09-do-godz-22.00 pozdrawiam z nadzieja, Gozdziuniu z przyjacioleczka sunka - cudniiiiiiiiiiii!
Dzięki serdeczne :loveu: , zaraz sprawdzę konto i wpiszę.

[quote name='unixena']A ja pragne tylko nadmienic ,ze moje wplaty na Gozdzika sa dwie (raz 30zl tak ..i 20 zl z bazarku ewy gonzales ,bo na przekazie nie widnieje ,ze to bazarek Ewy tylko ze bazar dla Gozdzika,wiec zeby sie zgadzalo )
Zgadza się, są dwie, jedną wpiszę Goździkowi, druga będzie zbiorczo a bazarku Ewy ;)
Dzięki :loveu:

Posted

Gwoździczek wesoły. Jak się cieszy też piszczy:)
Przy braniu na ręce jeszcze popuszcza ze strachu, ale dochodzi do siebie. Będziemy dziś u weta, zapytam o tę jego łapkę, czy robić kontrolne rtg

Posted

[quote name='mysza 1']Weci zalecili rehabilitację i "zmuszanie" małego do używania łapki. Bardzo ją odciąża, aż przegięty bidulek chodzi.
Ale Ronja go będzie prostowała ;)[/QUOTE]
łapkę trzeba ćwiczyć - masować, prostować, zginać troszkę. pewnie będzie się bał i piszczał w niebogłosy:( i całe nasze zaufanie szlag trafi. trudno, najważniejsze jest jego zdrowie.
potrzebne będzie też usg, gdzie umiejscowione są jądra i kastracja. koszt takiej kastracji będzie wyższy niż normalnie - doktor powiedział, że przy cięciu jamy brzusznej policzy jak za sterylkę dla nas (czyli i tak ze sporą zniżką)

Posted

Goździk jest bardzo biedny i trochę się boimy tych ćwiczeń z łapką. Boli go :( poza tym bardzo nerwowo reaguje na takie zabiegi :(
jeszcze jest wystraszony po tym wszystkim, musimy mieć więcej czasu. Poza tym, dom dla niego musi być naprawdę delikatny i wyjątkowy.

Posted

[quote name='poczwarka']A co z rehabliltacją w wodzie?[/QUOTE]
Na razie nie mamy takich możliwości, zresztą weci powiedzieli, żeby zacząć spokojnie. Wyjazdy do miejsca z takimi usługami będą dla niego dużo bardziej stresujące :( a hotel Ronji jest pod Warszawą.
Zaczniemy od masaży i podobnych i trzeba będzie go delikatnie nakłaniać do używania łapki.