Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AKTUALIZACJA 29.10.11

Almond odszedł za TM... :( (*)(*)(*)
Nie udało się wygrać walki ze starością...

AKTUALIZACJA 22.10.11

Almond zbiera na PDT. Trzeba zdążyć przed zimą, gdyż ten dziadziuś może nie dać sobie rady w schronisku :(
Nie chcemy go skazywać na powolną śmierć w schroniskowym boksie.
Niech ostatnie dni jego życia będą najlepszymi.

JEŻELI MOŻESZ ZADEKLAROWAĆ DLA TEGO DZIADZIUNIA CHOĆ 5 ZŁ NAPISZ O TYM...
MILE WIDZIANE TEŻ INICJATYWY W POSTACI: JEDNORAZOWYCH DEKLARACJI, BAZARKÓW ITP.

Spis wszystkich deklaracji w poście 4.

Almond - kolejny staruszek uciechowski...
Kolejny wywalony na bruk przez człowieka, który zapewne nie wiedział na co skazuje niewinną istotę...
Potargany przez psy ze śladem po ciosie zębem na głowie przyjechał do schroniska.

Dzisiaj jedynym śladem z przeszłości jest malutka ranka na czole po zębie. Został wykąpany i po paskudnym błocie na grzbiecie nie ma śladu. Na pewno inne bezdomne psy go wytargały.

Almond jest nieadopcyjnym psem. Trzeba to powiedzieć wprost. Ale kiedy tylko o nim pomyslę łzy stają mi w oczach... :placz::-( Nie da się wytłumaczyć tego jaki jest kochany....

Jest głuchy jak pień i ma zaćmę. Widzi jedynie zarysy.

Można go zajść nawet z zaskoczenia - wzdrygnie się, ale po chwili kładzie uszka po sobie i zaczyna merdać ogonkiem. Do tego sam podtyka swój łepek do głaskania...
Podbił moje serce, i gdyby nie to, że nie mieszkam sama już byłby mój...

Almond jest małym pieskiem. Waży może z 10 kg, wiek liczymy już jako naście.... ok. 12-13 ...

Czystość zachowuje, aczkolwiek posikuje, nie wiem czy nie wytrzymuje, czy jak...

Jeżeli chodzi i jedzenie to niczym nie gardzi, ale ze względu na wiek ma problem z gryzieniem chrupków suchej karmy.

Zależy mi tylko i wyłącznie na jednym - znaleźć mu dom jak najszybciej... Zima może być dla niego trudna w schronisku...

Kontakt może być ze mną:
tel. 790 241 451
[email protected]

Obecnie przebywa w schronisku w Uciechowie

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

DEKLARACJE :loveu:

[SIZE=4]stałe:

10 zł - Syla :loveu:
40 zł - Satrina :loveu:
20 zl - Ingrid44 :loveu:
10 zł - paulinken :loveu:
30 zł - lukles6 :loveu:
25 zł - Sabina02 :loveu:
10 zł - Monika P. FB :loveu:
30 zł - Jolanta W. FB :loveu:
10 zł - Iwona B. FB :loveu:

[SIZE=4]jednorazowe:

30 zł - TZ Satriny :loveu:

[SIZE=4]inne formy pomocy:

Syla - bazarek :loveu:
_ogonek_ - bazarek :loveu:

Posted

Kasia Janik chciała swego czasu przygarnąć niedużego psa,jak odszedł staruszek adoptowany przez nią "na dogomanii".Nie wiem,czy to jeszcze aktualne,coś jej nie widać na wątkach.Żal mi Almondka bardzo.Wyczytałam,że hotel Ostoja"przyjmuje psiaki w potrzebie za połowę stawki hotelowej,ale nie wiem vczy mają tam też domowe warunki,bo on starowinek,no i nie wiem ile wynosi cała stawka,telefon 668 808 018,podaję dla zainteresowanych,jutro spróbuję zadzwonić i zapytać.Aha,to jest miejscowość Proszowice(małopolskie).

Posted

azalia napisał(a):
Kasia Janik chciała swego czasu przygarnąć niedużego psa,jak odszedł staruszek adoptowany przez nią "na dogomanii".Nie wiem,czy to jeszcze aktualne,coś jej nie widać na wątkach.Żal mi Almondka bardzo.Wyczytałam,że hotel Ostoja"przyjmuje psiaki w potrzebie za połowę stawki hotelowej,ale nie wiem vczy mają tam też domowe warunki,bo on starowinek,no i nie wiem ile wynosi cała stawka,telefon 668 808 018,podaję dla zainteresowanych,jutro spróbuję zadzwonić i zapytać.Aha,to jest miejscowość Proszowice(małopolskie).

A jaki ma ta osoba nick tutaj? Może napiszę, chociaż w nawale bied to pewnie już ma pupilka...

Niedługo zrobię mu ogłoszonka, tylko nie wiem jak to zrobić... Czy ma to być takie tragiczne czy radosne.

Dziękuję Wam za obecność. Razem więcej zdziałamy :)

Posted

azalia napisał(a):
Ogonku,ona miała nick-Katarzyna Janik albo Kasia Janik,ale chyba ten pierwszy.W hotelu nikt nie odebrał,spróbuję jeszcze.

dzięki wielkie :loveu:
poszukam potem i postaram się napisać :)

Posted

Ogonku, moze dodaj w tytule ze to slepaczek i staruszek , moze wiecej osob tu wejdzie z jakims pomyslem. Wiecj osob jest wrazliwych na staruszki w Schroniskach.

Azalia pisze o Kasi Janik. Jej nick na Dogo to Katarzyna Janik i jakis czas temu zaadoptowala staruszka ze Schroniska . Staruszek ma na imie Rico i Kasia wziela go juz jakis czas temu.( Link do watku Rico:http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=193514&goto=newpost

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Ogonku, moze dodaj w tytule ze to slepaczek i staruszek , moze wiecej osob tu wejdzie z jakims pomyslem. Wiecj osob jest wrazliwych na staruszki w Schroniskach.

Azalia pisze o Kasi Janik. Jej nick na Dogo to Katarzyna Janik i jakis czas temu zaadoptowala staruszka ze Schroniska . Staruszek ma na imie Rico i Kasia wziela go juz jakis czas temu.( Link do watku Rico:http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=193514&goto=newpost

Zmieniłam tytuł.
Dobrze że inny staruszek znalazł dom.

Almond i Jurand też znajdą - muszą.