Sabina02 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 O Matko jaka cudna bida! Cioteczki, moze zapytajcie ciocie Emiś o miejsce w hoteliku dla Almondka (jesli platny hotelik wchodzi w gre). Emiś ma napisane w podpisie, ze ma dwa miejsca wolne w warunkach domowych. Oto link do hotelowego wątka: http://www.dogomania.pl/threads/208485 Quote
_ogonek_ Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Boję się szczerze powiedziawszy wysyłać psa do płatnego DT. Na przykładzie losów Rokiego i Rozi obawiam się, że zabraknie kasy i potem grunt się będzie pod nogami palił... Najlepiej byłoby znaleźć BDT lub DS... Quote
Sabina02 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='Ingrid44']Sabinko, czy wiesz jakie tam sa ceny ?[/QUOTE] Niestety nie wiem, trzeba zapytac Emiś. [quote name='_ogonek_']Boję się szczerze powiedziawszy wysyłać psa do płatnego DT. Na przykładzie losów Rokiego i Rozi obawiam się, że zabraknie kasy i potem grunt się będzie pod nogami palił... Najlepiej byłoby znaleźć BDT lub DS...[/QUOTE] Trzeba poprostu probowac zbierac deklaracje od osob sprawdzonych. Sadze ze warto. O BDT jest bardzo trudno, z DS niestety tez nie wiele lepiej. Quote
_ogonek_ Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='Sabina02'] Trzeba poprostu probowac zbierac deklaracje od osob sprawdzonych. Sadze ze warto. O BDT jest bardzo trudno, z DS niestety tez nie wiele lepiej.[/QUOTE] Wiem, tylko ta wizja na prawdę mnie przeraża, gdyż to jest trudne zadanie...\ Miałam ruszyć sprawę staruszków, ale totalnie mi ostatnio nie idzie... Quote
Ingrid44 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Prawda jest ze mozna by uzbierac np 300 zl ale ktos musial by sie tym zajac. Pojsc na zebry po Dogo, ja niestety nie dam rady, pracuje na wiecej niz caly etat + godzine jazdy w jedna strone. Pozatym wszyscy mysla ze latwo jest znalezc staruszkowi DS i nie bedzie dlugo siedzial w Hoteliku a to niestety nie jest prawda. Mam 10 staruszkow na ktore place deklaracje i od poczatku zdawalam sobie sprawe ze to bedzie do kona ich zycia bo ludzie nie chca brac chorych staruszkow( zdarzaja nie piekne duszyczki ale jest ich tak malo) bo wiadomo ze trzeba placic zaleczenie itd. I tak wykruszaja sie deklaracje i robi sie bardzo ciezko. Tak wiec moim skromnym zdaniem trzeba szukac BDT , gdzie Dziadziunio dozyje swoich dni. Quote
paulinken Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Jeśli będziecie zbierać na Almondzika to ja się dołożę. Większość moich deklarowiczów to dziadki, bardzo rzadko zdarza się, że znajdują domy... Quote
_ogonek_ Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Popytam po BDT na dogo, może ktoś się zgodzi wziąć dziadulka za karmę, wet. i ewentualnie mniejsze opłaty, bo 300 zł m-cznie... Nie gniewajcie się ale ostatnio bardzo przeraża mnie podejmowanie tych zobowiązań. Paulinken, bardzo ci dziękuję za deklarację. Będę kochana pamiętać o Tobie. Jutro się ogarnę i zacznę działać. Quote
_ogonek_ Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Ja też . Mam dla Was niespodziankę za to ;) Mam super pomysł na ogłoszenie tego dziadka (Jurand też miał być ale niuniuś choruje...). Koniec z oklepanym promowaniem psa polegającym na wzbudzaniu litości w innych ;) Mamy innowatorski pomysł. Senior może być gwiazdą ;) Almond jest cudnym modelem i chętnie spędzi emeryturę u boku człowieka. Ale nie jako stary bezbronny pies, lecz jako... pies z show biznesu :D Almond DEBEŚCIAK :p To zawadiackie spojrzenie... Almond luzak Takiego psa chciałby mieć każdy :lol: Tekst do ogłoszeń jeszcze się tworzy. Ale pomysły mile widziane ;) Quote
siekowa Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Cudowny z niego dziadziuś. :loveu: Wstawiłam Almonda na profile Adopcje starszych psów (NK i FB). Quote
Ingrid44 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Swietny pomysl Ogonku i bardzo nowatorski. Jak najbardziej pochwalam :) :) :) Dziadziunio wyglada bosko :) Quote
_ogonek_ Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Żeby nie było - żadne zwierzę nie ucierpiało przy realizacji mojego szatańskiego planu :evil_lol: Wezmę się dzisiaj za napisanie czegoś fajnego. Quote
Ingrid44 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='_ogonek_']Żeby nie było - żadne zwierzę nie ucierpiało przy realizacji mojego szatańskiego planu :evil_lol: Wezmę się dzisiaj za napisanie czegoś fajnego.[/QUOTE] CZekamy z niecierpliwoscia :):) :) Quote
_ogonek_ Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Przerzucam z wczorajszego dzisiaj na dzisiejsze:P Idę stworzyć coś... Quote
Sabina02 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Musimy cos ruszyc... Nie mozemy tkwic w tym samym punkcie. Na poczatek, ja deklaruje 25 zl miesiecznie na Almondka. Paulinken tez pisala ze sie dolozy. Paulinken, ile moglabys zadeklarowac miesiecznie? Quote
_ogonek_ Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='Sabina02']Musimy cos ruszyc... Nie mozemy tkwic w tym samym punkcie. Na poczatek, ja deklaruje 25 zl miesiecznie na Almondka. Paulinken tez pisala ze sie dolozy. Paulinken, ile moglabys zadeklarowac miesiecznie?[/QUOTE] Dziękuję :loveu:. Trzeba by tylko poszukać czegoś... Idę na przeszpiegi ;) Quote
_ogonek_ Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Zaglądam do Almonda. Ciotki, ja kompletnie się na tym nie znam - która ma jakieś wtyki i wie gdzie jest fajne DT? Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Wiem ze Syla z Zabrza bierze czasami staruszki na BDT z kosztami na veta.Wiem ze ma teraz ich kilka. Bjuta tez ja zna . Moze by ja zapytac. Quote
_ogonek_ Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='Ingrid44']Wiem ze Syla z Zabrza bierze czasami staruszki na BDT z kosztami na veta.Wiem ze ma teraz ich kilka. Bjuta tez ja zna . Moze by ja zapytac. Cenna wskazówka ;) Cioteczki, ja jestem skłonna oddać go do PDT ale za rozsądniejszą cenę... Almuś jest bezkonfliktowy, samiec, suczka - nieważne z każdym się dogada,,, Tekst piszę, nie wiem jak to ugryźć... Wejdźcie na bazarek: Quote
Ingrid44 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Moze znajdzie sie gdzies Bezplatny DT na Dogo. Mam taka cicha nadzieje. Rotek zna Syle bo jest na niektorych watkach . Quote
Recommended Posts