_ogonek_ Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Co wy na to? SENIOR GWIAZDĄ! Wejdź i się przekonaj! Panie i Panowie! Mamy zaszczyt przedstawić Państwu wyjątkowych seniorów. Gwiazdy jedyne w swoim rodzaju! Typ inny niż pospolici celebryci. Ci, których mamy zaszczyt reklamować nie zadzierają nosa, dziękują za każdą poświęconą im chwilę. Gdzie indziej takich psów nie znajdziesz!!! Pozowanie do zdjęć – dla nich to nie problem. Uroda, fotogeniczność i anielska cierpliwość sprawiają, że wszyscy i wszystko ich kocha! Na dzień dzisiejszy chcą zmienić ich obecne miejsce zamieszkania. Mało luksusowy kurort o nazwie schronisko już im się nie podoba. W związku ze zmianą pory roku na chłodniejszą poszukujemy dla dwóch seniorów dwóch ustronnych i spokojnych domów. A oto i nasze gwiazdy: Almond – mały, dojrzały pan. Z chęcią zawiera nowe kontakty międzyludzkie i międzypsie. Amator karmy w puszkach i wszystkiego co miękkie i aromatyczne. Jednak braki w uzębieniu nie występują. Miłośnik krótkich wypraw poza boks. Idealnie wpasuje się w każde otoczenie. Jurand – średniej wielkości, dojrzały pan. Koneser dłuższych wypraw poza boks u boku człowieka nie zważający na przeszkody. Zapoznawanie nowych miejsc, osób i zwierząt to dla niego nie problem. Szybko aklimatyzuje się w nowym miejscu. Nie ma specjalnych wymagań, dopasuje się do każdego miejsca. Obaj panowie lubują się w przyjemnych przechadzkach by dumnie prezentować swoje wdzięki. Szukamy 2 OSÓB/2 RODZIN, które zechcą przyjąć pod swój dach któregoś w tych wyjątkowych psich gwiazd!!! Wybierzemy dla nich najlepszy dom. Dzwoń lub pisz prędko! Tel. 790 241 451 [email protected] teksty tyczy sie i Juranda i Almonda bo beda chlopaki razem oglaszani. mam tez takie zdjecia Juranda jak Almonda, ale spadam do szkoly;) Quote
_ogonek_ Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 [quote name='Sabina02'] Cioteczki, moze zapytajcie ciocie Emiś o miejsce w hoteliku dla Almondka (jesli platny hotelik wchodzi w gre). Emiś ma napisane w podpisie, ze ma dwa miejsca wolne w warunkach domowych. Oto link do hotelowego wątka: http://www.dogomania.pl/threads/208485 Zaczynam się zastanawiać nad PDT dla Almonda... Tylko kurczę nawet jeżeli byłoby to 300 zl to dość pesymistycznie patrzę w przyszlość... Pisałam do Syli, zobaczymy co odpisze, ale wątpię aby miała miejsce. Quote
Ingrid44 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ogloszenia dla obu psiakow sa super. Ogonku,masz zdecydowanie talent pisarski i wspaniale poczucie humoru. Trzymam kciuki zeby ktos pokochal obu seniorow. Quote
_ogonek_ Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Ingrid44 napisał(a):Ogloszenia dla obu psiakow sa super. Ogonku,masz zdecydowanie talent pisarski i wspaniale poczucie humoru. Trzymam kciuki zeby ktos pokochal obu seniorow. Oj tam oj tam ;) Jak się ogarnę to ich ogłoszę :D Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Dzwoniłam do _ogonek_ i wyjaśniłam, co i jak. Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ingrid44 napisał(a):Wiem ze Syla z Zabrza bierze czasami staruszki na BDT z kosztami na veta.Wiem ze ma teraz ich kilka. Bjuta tez ja zna . Moze by ja zapytac. Ingridko, ja jestem z Gliwic i mam zabrzańską Żabcię na BDT. Może pamiętasz...miałam okazję poznać Twojego brata, Tomka, był u mnie po Kapsliczka, jak psiuniek jechał do kikou.Niestety, ale nie mogę zabrać Almondka, choć to bardzo fajny psiaczek i w moim typie, bo śleputek.Mój 13letni śleputek, Edi, nie toleruje innych samców, dlatego biorę same sunie.Jednak teraz, po śmierci Karenki, ze względu na skomplikowaną sytuację rodzinną, nawet kolejnej staruszki wziąźć nie mogę.Mogę pomóc tylko jednorazową wpłatą, albo daniem fantów na bazarek, bo zrobić, nie umiem. Quote
_ogonek_ Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Syla napisał(a):Ingridko, ja jestem z Gliwic i mam zabrzańską Żabcię na BDT. Może pamiętasz...miałam okazję poznać Twojego brata, Tomka, był u mnie po Kapsliczka, jak psiuniek jechał do kikou.Niestety, ale nie mogę zabrać Almondka, choć to bardzo fajny psiaczek i w moim typie, bo śleputek.Mój 13letni śleputek, Edi, nie toleruje innych samców, dlatego biorę same sunie.Jednak teraz, po śmierci Karenki, ze względu na skomplikowaną sytuację rodzinną, nawet kolejnej staruszki wziąźć nie mogę.Mogę pomóc tylko jednorazową wpłatą, albo daniem fantów na bazarek, bo zrobić, nie umiem. Syla, wielkie dzięki za odpowiedź :) i ofertę pomocy. Mamy nadzieję, że uda się jakoś Almondowi pomóc, bo martwi mnie to że ten maluszek zimę w schronisku będzie musiał przesiedzieć. To samo z Jurandem, a dwa psy w PDT... Ciężka sprawa. Miejmy nadzieję że uda nam się... Quote
Ingrid44 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Syla , Pieknie Dziekujemy za odpowiedz. Ja jestem na watku Zabci i Reksia i innych Zabrzanskich pieskow. Pomyslalam ze zapytamy i moze Ty bedziesz miala jakis pomysl albo znala jakies BDT bo z deklaracjami chyba nie damy rady :( Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ingrid44 napisał(a):Syla , Pieknie Dziekujemy za odpowiedz. Ja jestem na watku Zabci i Reksia i innych Zabrzanskich pieskow. Pomyslalam ze zapytamy i moze Ty bedziesz miala jakis pomysl albo znala jakies BDT bo z deklaracjami chyba nie damy rady :( Jesteś zawsze i wpłacasz zawsze przed terminem.Często nawet, dopłacasz, ponad deklarację, żeby wesprzeć potrzebującą bidę, bo deklarujący się wykruszają.Proponuję spróbować, deklaracje zebrać dla Almonda, jak się nie uda, to trudno.Nawet jak znajdzie BDT, to będą też inne potrzeby, bo to w końcu staruszek i kasa się przyda.Z DZ takie dziadki nie idą, umieszczałam już kilka ślepków w tej gazecie i nic, choć te starsze, nawet ok 10 letnie, ale zdrowe, to zdarza się, że znajdują tak dom.Nie wiem dlaczego, ludzie boją się ślepoty u psa.Miałam 4 takie, widzące sercem , teraz mam tylko jednego ślepego i nie zamieniłabym go na widzącego.Deklaruję stałą wpłatę 10 zł i zrobienie bazarku na Almondka, tzn danie fantów i wysyłka, bo bazarek zrobi inna osoba. Quote
Satrina Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Cześć, wzruszył mnie bardzo Almondzik a psiak, którego wspierałam znalazł juz swój dom, więc mogę zaoferować 30 pln stałej miesięcznej wpłaty;-) Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Bardzo dziękujemy Satrina w imieniu Almonda - śleputka. Almondzik ma już 40 zł stałych deklaracji; 10 - Syla + bazarek 30 - Satrina :loveu: __________________40 zł już jest KTO JESZCZE POMOŻE ŚLEPEMU STARUSZKOWI, KTÓRY MOŻE NIE PRZEŻYĆ ZIMY W SCHRONISKU, BO ZIMA MA BYĆ WCZESNA, DŁUGA I CIĘŻKA..... Quote
Ingrid44 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ja moge dac 20 zl miesiecznie . Wiec mamy juz chyba 70 zl staych bo wczesniej chyba paulinken oferowala 10 zl. Trzeba by wpisac na pierwsza strone i pomalu szukac domowego hoteliku. Quote
Satrina Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Zgadzam się z Ingrid, trzeba by było wrzucić w tytuł wątku ile jeszcze brakuje stałych deklaracji. Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Dla niego to być, albo nie być...Pomóż przeżyć zimę i dołóż się do mojego życia, brakuje 230 zł... Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Bardzo dziękujemy lukles6 w imieniu dziadeczka Almonda !!! Pomóż przeżyć zimę i dołóż się do mojego życia, brakuje aż, albo tylko, 200 zł... Quote
Satrina Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ja dorzucam jeszcze 10 pln, czyli w sumie 40 pln. Quote
_ogonek_ Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Ciotki, mieszkacie daleko, ale wyściskać was to mało... Zmieniam tytuł, wrzucam wszystko do 1 posta i ślę zaproszenia... Dzięki!!! Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Satrina napisał(a):Ja dorzucam jeszcze 10 pln, czyli w sumie 40 pln. Pomóż przeżyć zimę i dołóż się do mojego życia, brakuje aż, albo tylko, 190 zł... 10 - Syla + bazarek 40 - Satrina :loveu: 20 - Ingrid44 :loveu: 10 - paulinken:loveu: 30 - lukles6 :loveu: __________________________110 zł Quote
_ogonek_ Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Syla napisał(a):Pomóż przeżyć zimę i dołóż się do mojego życia, brakuje aż, albo tylko, 190 zł... 10 - Syla + bazarek 40 - Satrina :loveu: 20 - Ingrid44 :loveu: 10 - paulinken:loveu: 30 - lukles6 :loveu: __________________________110 zł Dodaj proszę 25 zł od Sabiny02, czyli w sumie: 135 zł :multi: Już prawie połówka :D Ja deklaruję od siebie bazarki. Nawet jakl zbierzemy 250-270 zł to ja już bym go słała, resztę się jakoś bazarkami nadrobi. Quote
Recommended Posts