Chefrenek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='bonusowa']Dzięki ;) To super, bo bardzo zależy mi na tej nazwie. Czy do ZK można zapisać się na odległość? Mieszkam jeszcze w Anglii i nie bardzo mogę osobiście :roll:[/quote] Tego niestety nie wiem. Quote
*Samba* Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Raczej osobiście gdyż musisz wpisać swoje dane osobowe na takim "kwestionariuszu" i złożyć czytelny podpis,chociaż możesz napisać e-mail z zapytaniem u nas w oddziale odpisują ekspresowo:) Rejestracja przydomka do 3 miesięcy koszt ok 70 zł w zk i FCI tzn. jak zatwierdzą krajowy to oni już sami wysyłają dalej:???:i ty się już nie kłopoczesz z tym.Jak coś pomyliłam to proszę o uświadomienie:lol:;) Quote
Śnieżynka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ja mam pytanko odnośnie przydomka, czy przydomki muszę być zapisywane alfabetem łacińskim ?? bo mam parę pomysłów, ale w obcych językach... Quote
Impresja&Simarilion Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Ja czekałam na swój przydomek od początku czerwca. Przyszedł w zaszłym tygodniu dopiero. Nazywamy się Simarilion :p Quote
Paatrycja Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Podoba mi się Impresjo! ;) A czy ktoś wie, dlaczego tak długo oczekuje się na przydomek? A! I mam jeszcze takie pytanie: Od ilu lat można zapisać się do ZK? Bo ja o różnym wieku słyszałam i różny wiek widziałam w ZK. :roll: Quote
Viz Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Jak pamiętam to od 16, chyba, że coś się zmieniło. ;) Ja przydomek złożyłam na początku lipca i przyszedł również tydzień temu. :) Quote
Paatrycja Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [B]Viz[/B], a zdradzisz jego nazwę? :cool3: Quote
Viz Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Jasna sprawa. :) [b]Rapid Redness[/b], choć w najbliższych 3-4 latach na pewno nie zostanie użyty - jak dalej, zobaczymy. ;) Quote
Impresja&Simarilion Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [quote name='Paatrycja']Podoba mi się Impresjo! ;) A czy ktoś wie, dlaczego tak długo oczekuje się na przydomek? A! I mam jeszcze takie pytanie: Od ilu lat można zapisać się do ZK? Bo ja o różnym wieku słyszałam i różny wiek widziałam w ZK. :roll:[/quote] Dzięki :p Myśle, że to tak długo trwa tylko ze strony polskiej. Najpierw wysyłasz to do zarządu głównego, tam to pewnie czeka sto lat aż jakaś pani się zlituje i do FCI wyśle... Quote
Paatrycja Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Zapewne tak jest. :mad: A mam jeszcze jedno pytanie, czy na kwestionariuszu jest także rubruka do wypełnienia, gdzie podaje się do jakiej rasy/ras będzie należał przydomek czy to obojętne? Quote
elzbieta parzyszek Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Proszę o pomoc w rejestracji przydomka hodowlanego w FCI Quote
UTAAP Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Trzeba zglosic sie do swojego oddzialu ZKwP, wypelnic formularz, oplacic i czekac na decyzje ;) Quote
tetyda Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Mój przydomek został zatwierdzony, ale dowiedziałam sie o tym dzwoniąc do oddzialu. teraz czekam na potwierdzenie pisemne. Quote
tetyda Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Kurczę, dawno mnie tu nie bylo i mam nieaktualną sygnaturę, Sprawdzam, czy ją zmieniłam. Quote
lajla2009 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Witam i mam prośbę do zorientowanych.Złożyłam wniosek o przyznanie przydomka,sprawdziłam,że jedna z moich propozycji pojawiła się na stronie FCI.Co teraz?Mam czekać na jakieś pisemne potwierdzenie,dokument?Jeśli tak to czy przyjdzie pocztą, czy sama mam się zgłosić do swojego oddziału ZKwP?Z góry dziękuję za info... Quote
Ajdka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Ja dzwonilam do ZK i pytalam sie czy juz przydomek został przyznany :) Zrób tak samo :) Quote
Pieseczkowo Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Kochani mam do was takie dwa pytanka,poneważ czytam to wsyztsko kilka razy i jeszcze nie znalazłam odpowiedzi a wy pewnie jesteście dobrze zorientowani :) Mam kilka propozycji akurat tak z 5 i teraz pojawia mi się pierwsze pytanie. Spr.każdą nazwę i nie ma jej na wykazie FCI ale słyszałam już o przypadkach że mimo to nazwa nie została przyjeta w takim razie gdy by np.pierwsza pozycja się pojawiła to wtedy zostanie spr. druga i tak dalej ? a czy taki sposób jak tu ktoś pisał się spr. ze pisze się 4 istniejące i jedną swoją ktorej nie ma? bo rozumiem ze FCI spr. po kolei pozycje nie na chybił trafił ? a co dzieje się z momencie kiedy żadna z pozycji nie jest trafiona albo wybrana się nie podoba jednak ? mozna skladać jeszcze raz ? Przepraszam że was zamęczam ale chcę juz być pewna przy skladaniu i wiedzieć co może mnie czekać. Będę bardzoo wdzięczna za pomoc :) Quote
Rauni Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Jeśli wpiszesz kilka przydomków, z których żaden nie jest zarejestrowany w FCI, to w praktyce mogą Ci zatwierdzić dowolny z nich. Jeśli wpiszesz na przykład 4 istniejące i jeden ten swój, to może się też zdarzyć tak, że ten przydomek nie zostanie zatwierdzony i będziesz musiała składać wniosek jeszcze raz i jeszcze raz wnosić opłatę. [QUOTE]a co dzieje się z momencie kiedy żadna z pozycji nie jest trafiona albo wybrana się nie podoba jednak ? mozna skladać jeszcze raz ? [/QUOTE] A tego to nie rozumiem - przecież te przydomki wymyślasz Ty, więc jak to nietrafiona albo się nie podoba? Jeśli przydomek zostanie zarejestrowany, to zasadniczo po bombkach ;), to jest Twój przydomek, możesz jedynie kombinować z przepisaniem go na inną osobę i rejestrowaniem od nowa, sporo zachodu w każdym razie. Quote
Pieseczkowo Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Wielkie wielkie dzięki! mam nadzieję że przyjma jakiś z wybranych. Jeszcze raz dziękuję za pomoc :))) Quote
KW. Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote]a czy taki sposób jak tu ktoś pisał się spr. ze pisze się 4 istniejące i jedną swoją ktorej nie ma? [/quote] No ja na przykład tym sposobem zarejestrowałam swój przydomek ;) Wcześniej oczywiście sprawdzając czy taki bądź bardzo podobny istnieje. Z tym, że mnie na czasie nie zależało wiec w razie czego gdyby mimo wszystko coś im nie spasowało to manewr bym powtórzyła i tyle. A plus jest taki, że mam to co chciałam a nie ten który musiałabym mieć :P Quote
Pieseczkowo Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Dziękuję za pomoc i za wskazówki :D Quote
Olga RaQ Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 ja gdzieś czytałam że można wysłać jedną propozycję i liczyć na to że się uda, a jak się nie uda to wysłać ponownie inną... ale pytałam w moim oddziale i dostałm informację że jednej propozycji u nas by nie wysłali. Ja wysłałam 5, jako pierwszą wpisałam tą najlepszą wg mnie, niestety dostałam drugą z kolei... dobrze że nie żadną z trzech ostatnich bo były wymyślane "na siłę"... a mojej pierwszej propozycji nie było i nadal nie ma w wykazie FCI... i mam nadzieję że nigdy nie będzie :mad: Quote
Talagia Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Co polecacie... Mam jeden przydomek, na ktorym mi bardzo zalezy. Nie ma go w FCI i nie ma nawet nic podobnego. Poczatkowo wpisalam tylko jedna pozycje w proponowanych przydomkach... Pytanie brzmi czy mi to przyjma, czy lepiej dopisac jeszcze ze 2 istniejace juz hodowle? Mam dylemat :P Quote
ann1gorszapolowa Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ja podałam cztery propozycje- pierwszą podobną do tych które już były w FCI( z premedytacją, ponieważ wiedziałam że nie przejdzie), druga to ta na której mi zależało a dwie ostatnie wymyślone. Przeszła druga , ta na której najbardziej mi zależało. Czekałam dwa i pól miesiąca- potwierdzenie przyszło pocztą dwa tygonie po tym jak nazwa ukazała sie na stronach FCI. ( napisała ann1 na kompie gorszejpołowy) Quote
Recommended Posts