Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tak ...od kiedy Feluś znalazł dom...i zamieszkał u mnie, juz prawie nikt nie interesuje się jego losem...ci co obiecywali pomoc również zaginęli, ale cóż...tak to zazwyczaj bywa.Jedynym wyjatkiem jest jolakar za co jej serdecznie dziękuje, a poniżej zamieszczam focie Feliksia z dzisiejszego hasania po działce...bo przecież nie ma nic piekniejszego niż psi uśmiech :)

" class="ipsImage" alt="">

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Felek rzeczywiście wygląda rewelacyjnie, to nie ten sam piesek dzięki Tobie Agnieszko. Miejmy nadzieję, że z oczkami też się wszystko powoli unormuje. Nie wiem jak jest na prawdę ale ja mam wrażenie że Feluś widzi, może minimalnie ale na zdjęciu, gdzie siedzi i spogląda daleko to nie chce mi się wierzyć, że jego oczka nie widzą. Ja cały czas namawiam Cię na wizytę u Garncarza.
Duża buźka dla Ciebie i Felka:buzi:

Drodzy forumowicze - trochę przykro, że deklaracje pomocy pozostają w sferze wirtualnej, to nie wróży niczemu dobremu na przyszłość w podobnych przypadkach - a szkoda :sad:

Posted

Dziękuję Ci Jolu z całego serce, bo tak naprawdę tylko z Twojej strony odczuliśmy pomoc i realne zainteresowanie.I masz racje, Feluś nie jest całkiem ślepy, w niewielkim stopniu ale jednak widzi i chciałabym aby tak pozostało.
Co do wizyty u Garncarza biorę to pod uwage, jednak na razie nadal czekamy na wyniki wymazu z oczków.Poza tym na ostatniej wizycie pan weterynarz u którego bylismy uswiadomił nas że górne powieki niestety równiez trzeba będzie zoperowac:( Na razie jednak do czasu otrzymana wyników leczymy uszka...no i nasze wykastrowane jajeczka bo niestety sa obtarte, a bynajmniej tak wyglądają-pojawiła sie na nich niewielka ranka:(
Z jazda wizytą widzę jak wiele jeszcze trzeba bedzie poświecić Felusiowi i jak długie leczenie go czeka.Mam jednak nadzieje, ze starczy mi nie tylko sił... i że nie zawiodę się na ludziach oferujacych wcześniej pomoc w jego sprawie.
Pozdrawiamy

Posted

Sara - zrobiłaś z tego biednego nieszczęśnika cudnego psa!!!:loveu: W niczym nie przypomina tego biedaka z czerwonymi spuchniętymi oczkami z pierwszych stron wątku. Pomimo,że śledzę jego losy za bardzo się nie udzielam w wątku. No cóż - mogę na razie pomóc tylko dobrym słowem:shake: Psiak z Ligoty, ktory jest u mnie na tymczasie od 30stycznia doszedl w miarę do siebie, ale teraz czeka go operacja guza na strunie głosowej we Wroclawiu - bo niestety w Kielcach nikt się tego nie chce podjąć. Więc ciesz się kobitko,że masz fachowców pod ręką i odchodzi ci chociaż jazda ponad 300 km w jedną stronę, zostanie w obcym mieście w razie komplikacji itp. rzeczy.
Zawsze trzeba znaleźć dobre strony w nieprzyjemnych sytuacjach;)

Posted

No wreszcie mamy wyniki badania wymazu z oczków !!... niestety Feluś ma gronkowca w oczkach :( ....ehhh podobno brałam zdrowego psa ...szkoda słów na schroniskowego weta ...
Tak, więc czeka nas jeszcze więcej leczenia, ale mam nadzieję że jak nie samik to z waszą pomocą damy rade.
Pozdrawiamy i dziekujemy daroczyńcom ;)

Posted

Agnieszko, pod koniec kwietnia bede z moim potworkiem jechać na kontrolną wizytę do dr. Garncarza, może też byś pojechała, byłaby okazja aby się poznać, no i miałabyś zdiagnozowane oczka Felka.

Posted

Chętnie się wybierzemy.Prosze tylko o w miarę wcześniejsze info kiedy miałoby to dokładnie byc abym mogła sie przygotowac fnansowo no i zorganizować czas...ahhh...no i wreszcie musze kupić kaganieć , bo obawiam się że przy większej ilości piesków w poblizu awantura byłaby murowana;)

Posted

Spoko, wizytę masz już opłaconą :), ja niestety jestem zajęta nawet wieczorami do 23 kwietnia, będę nas umawiać na 26 lub 30 kwietnia, napisz tylko od której mogłabyś być na Zdrojowej?

Posted

Cześć dziewczyny , fajnie że mieszkacie blisko siebie ...
Saruniu nie ma za co dziękować to tylko niewielka kropelka............
Mam nadzieję że z Felkiem wszystko będzie w porządku , trzymam kciuki.

Posted

Sara - koniecznie skorzystaj z wizyty u Garncarza, fajnie jakbyście mogly pojechac razem z ciemny - tylko rzeczywiscie trzeba byłoby zabezpieczyć pychole chłopakom żeby od okulisty nie jechać do chirurga;) , o koszty się nie martw - damy radę, ważne żeby Felek się nie męczył.

Posted

No właśnie, chętnie skorzystamy tylko jakie godziny wogóle wchodzą w gre?? bo niestety obydwa terminy to dni robocze bynajmniej dla mnie niestety, poza tym nie byłam w tamtych okolicach wiec nie wiem ile zajmiemi podróz, a na pewno pojedziemy autkiem gdyż nie wiem czy Feluś wogóle nadaje się do środków transportu miejskiego.
Tak wiec Kasiu w jakich mniej wiecej godzinach mielibyśmy się tam stawić??

Posted

Jeśli dobrze pamiętam to gabinet czynny jest od 17 do 21 to są okolice Powsińskiej/Bonifacego.

A co do chirurga to dr. Grncarz też jest niezłym :), a moja ślepotka tylko w domu jest bojowa, gryzie tylko swoich braciszków, w gościach zachowuje sie jak najgorsza ciapa :)

Posted

Moja ślepotka niestety wszędzie lubi warczeć na wszystko co ma sierść :( ale jakoś damy rade z tym ;)
A co do terminu wizyty chyba raczej bardziej nam pasuje 30, i to zdecydowanie w godzinach naj najpóźniejszych...co prawda postaram się urwac chociaz troszkę z pracy, ale tak czy inaczej bede musiała pojechac po slepaczka do domku, a potem z powrotem wawka...a więc poprosimy na jak najpóźniejszą godzine ...moze tak koło 19:30 ?

Posted

Ok, i ja przyłączam się do zyczeń...
Z okazji Wielkiej Nocy miłości mocy, jajka smacznego, tyłeczka mokrego, smacznej babeczki, dwa litry wódeczki, słodkiego baranka, imprezy do ranka.
I wielu szczęśliwych domków dla potrzebujacych i nezdomnych ogonków ;)
Życzy Aga, z dziećmi i pomarszczonym ;)

• 2 weeks later...