Sara_mia_speranza Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 No tak ...od kiedy Feluś znalazł dom...i zamieszkał u mnie, juz prawie nikt nie interesuje się jego losem...ci co obiecywali pomoc również zaginęli, ale cóż...tak to zazwyczaj bywa.Jedynym wyjatkiem jest jolakar za co jej serdecznie dziękuje, a poniżej zamieszczam focie Feliksia z dzisiejszego hasania po działce...bo przecież nie ma nic piekniejszego niż psi uśmiech :) " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
gosiaczek&mobil Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Sara ja cały czas śledze Wasze losy i przesyłam pozdrowienia dla Ciebie, dzieci i oczywiście mojego pieszczoszka Felusia, który wyglada po prostu rewelacyjnie. Wszystkie wolontariuszki z Palucha też pozdrawiają! Quote
jolakar Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Felek rzeczywiście wygląda rewelacyjnie, to nie ten sam piesek dzięki Tobie Agnieszko. Miejmy nadzieję, że z oczkami też się wszystko powoli unormuje. Nie wiem jak jest na prawdę ale ja mam wrażenie że Feluś widzi, może minimalnie ale na zdjęciu, gdzie siedzi i spogląda daleko to nie chce mi się wierzyć, że jego oczka nie widzą. Ja cały czas namawiam Cię na wizytę u Garncarza. Duża buźka dla Ciebie i Felka:buzi: Drodzy forumowicze - trochę przykro, że deklaracje pomocy pozostają w sferze wirtualnej, to nie wróży niczemu dobremu na przyszłość w podobnych przypadkach - a szkoda :sad: Quote
Sara_mia_speranza Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Dziękuję Ci Jolu z całego serce, bo tak naprawdę tylko z Twojej strony odczuliśmy pomoc i realne zainteresowanie.I masz racje, Feluś nie jest całkiem ślepy, w niewielkim stopniu ale jednak widzi i chciałabym aby tak pozostało. Co do wizyty u Garncarza biorę to pod uwage, jednak na razie nadal czekamy na wyniki wymazu z oczków.Poza tym na ostatniej wizycie pan weterynarz u którego bylismy uswiadomił nas że górne powieki niestety równiez trzeba będzie zoperowac:( Na razie jednak do czasu otrzymana wyników leczymy uszka...no i nasze wykastrowane jajeczka bo niestety sa obtarte, a bynajmniej tak wyglądają-pojawiła sie na nich niewielka ranka:( Z jazda wizytą widzę jak wiele jeszcze trzeba bedzie poświecić Felusiowi i jak długie leczenie go czeka.Mam jednak nadzieje, ze starczy mi nie tylko sił... i że nie zawiodę się na ludziach oferujacych wcześniej pomoc w jego sprawie. Pozdrawiamy Quote
Sara_mia_speranza Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Z całego serduszka dziękujemy jolakar i Ciemny...one wiedzą za co ;)... A dziękujemy o właśnie ta.... Quote
ciemny Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Nie ma za co dziękować, to ja dziękuje, że dałaś Felixowi dom. Quote
Sara_mia_speranza Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Jest , jest ...niestety wielu jest ludzi słowa, ale nie czynu jednak wy obydwie należycie do tych którzy nie rzucają słów na wiatr. Serdecznie pozdrawiamy:) Quote
Sara_mia_speranza Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Jest , jest ...niestety wielu jest ludzi słowa, ale nie czynu jednak wy obydwie należycie do tych którzy nie rzucają słów na wiatr. Serdecznie pozdrawiamy:) Quote
andzia69 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Sara - zrobiłaś z tego biednego nieszczęśnika cudnego psa!!!:loveu: W niczym nie przypomina tego biedaka z czerwonymi spuchniętymi oczkami z pierwszych stron wątku. Pomimo,że śledzę jego losy za bardzo się nie udzielam w wątku. No cóż - mogę na razie pomóc tylko dobrym słowem:shake: Psiak z Ligoty, ktory jest u mnie na tymczasie od 30stycznia doszedl w miarę do siebie, ale teraz czeka go operacja guza na strunie głosowej we Wroclawiu - bo niestety w Kielcach nikt się tego nie chce podjąć. Więc ciesz się kobitko,że masz fachowców pod ręką i odchodzi ci chociaż jazda ponad 300 km w jedną stronę, zostanie w obcym mieście w razie komplikacji itp. rzeczy. Zawsze trzeba znaleźć dobre strony w nieprzyjemnych sytuacjach;) Quote
Sara_mia_speranza Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Cóż, w pewnym sensie masz racje;) I wam rzyczę aby wszystko się udało :) Quote
Sara_mia_speranza Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 No wreszcie mamy wyniki badania wymazu z oczków !!... niestety Feluś ma gronkowca w oczkach :( ....ehhh podobno brałam zdrowego psa ...szkoda słów na schroniskowego weta ... Tak, więc czeka nas jeszcze więcej leczenia, ale mam nadzieję że jak nie samik to z waszą pomocą damy rade. Pozdrawiamy i dziekujemy daroczyńcom ;) Quote
ciemny Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Agnieszko, pod koniec kwietnia bede z moim potworkiem jechać na kontrolną wizytę do dr. Garncarza, może też byś pojechała, byłaby okazja aby się poznać, no i miałabyś zdiagnozowane oczka Felka. Quote
Sara_mia_speranza Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Chętnie się wybierzemy.Prosze tylko o w miarę wcześniejsze info kiedy miałoby to dokładnie byc abym mogła sie przygotowac fnansowo no i zorganizować czas...ahhh...no i wreszcie musze kupić kaganieć , bo obawiam się że przy większej ilości piesków w poblizu awantura byłaby murowana;) Quote
Sara_mia_speranza Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Ahhh...i byłabym zapomniała....podziekowania dla papay ...juz wie za co ;) Quote
ciemny Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Spoko, wizytę masz już opłaconą :), ja niestety jestem zajęta nawet wieczorami do 23 kwietnia, będę nas umawiać na 26 lub 30 kwietnia, napisz tylko od której mogłabyś być na Zdrojowej? Quote
papay Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Cześć dziewczyny , fajnie że mieszkacie blisko siebie ... Saruniu nie ma za co dziękować to tylko niewielka kropelka............ Mam nadzieję że z Felkiem wszystko będzie w porządku , trzymam kciuki. Quote
jolakar Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Sara - koniecznie skorzystaj z wizyty u Garncarza, fajnie jakbyście mogly pojechac razem z ciemny - tylko rzeczywiscie trzeba byłoby zabezpieczyć pychole chłopakom żeby od okulisty nie jechać do chirurga;) , o koszty się nie martw - damy radę, ważne żeby Felek się nie męczył. Quote
Sara_mia_speranza Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 No właśnie, chętnie skorzystamy tylko jakie godziny wogóle wchodzą w gre?? bo niestety obydwa terminy to dni robocze bynajmniej dla mnie niestety, poza tym nie byłam w tamtych okolicach wiec nie wiem ile zajmiemi podróz, a na pewno pojedziemy autkiem gdyż nie wiem czy Feluś wogóle nadaje się do środków transportu miejskiego. Tak wiec Kasiu w jakich mniej wiecej godzinach mielibyśmy się tam stawić?? Quote
ciemny Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Jeśli dobrze pamiętam to gabinet czynny jest od 17 do 21 to są okolice Powsińskiej/Bonifacego. A co do chirurga to dr. Grncarz też jest niezłym :), a moja ślepotka tylko w domu jest bojowa, gryzie tylko swoich braciszków, w gościach zachowuje sie jak najgorsza ciapa :) Quote
Sara_mia_speranza Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Moja ślepotka niestety wszędzie lubi warczeć na wszystko co ma sierść :( ale jakoś damy rade z tym ;) A co do terminu wizyty chyba raczej bardziej nam pasuje 30, i to zdecydowanie w godzinach naj najpóźniejszych...co prawda postaram się urwac chociaz troszkę z pracy, ale tak czy inaczej bede musiała pojechac po slepaczka do domku, a potem z powrotem wawka...a więc poprosimy na jak najpóźniejszą godzine ...moze tak koło 19:30 ? Quote
ciemny Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 OK, to będę umawiała nas na 30 w godzinach wieczornych. Wesołych Świąt dla wszystkich. Quote
Sara_mia_speranza Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Ok, i ja przyłączam się do zyczeń... Z okazji Wielkiej Nocy miłości mocy, jajka smacznego, tyłeczka mokrego, smacznej babeczki, dwa litry wódeczki, słodkiego baranka, imprezy do ranka. I wielu szczęśliwych domków dla potrzebujacych i nezdomnych ogonków ;) Życzy Aga, z dziećmi i pomarszczonym ;) Quote
papay Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Wszystkim Wesołego Alleluja ! smacznego jajka :sabber: no i zdrówka ! Emilia z rodziną i zmarszczuchami Quote
papay Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Kasiu ,Agnieszko jak tam wspólny wypad do weta . Co udało Wam się dowiedzieć ? pozdrawiam Quote
Recommended Posts