Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja w rózne miejsca wysyłam pytania, czy ktoś nie potrzebuje aktywnego psa, ale dotąd cisza...
Ja nie mogę go wziąć na tymczas, bo teraz jestem udu...ona zdrowotnie na maxa. Czeka mnie długi leczenie, pobyt w szpitalu, potem pewnie sanatorium, oprocz tego rehabilitacja. Porażka. Mąż ma tylko miesiąc urlopu.
Już się martwię o swoje dwie suki, sąsiadka deklaruje, że zajmie się nimi i nie muszę sie martwić, ale jakoś trudno mi wyobrazic sobie, że dwa miesiące mnie nie ma w domu, nie wiem, czy uda mi sie jakoś uniknąc leczenia wyjazdowego. Nawet jeśli tak, to naprawdę nie jestem teraz w formie, żeby wziąć energicznego psa... Przykro mi, bo technicznie warunki mam i chętnie wzięłabym go do siebie, chociaż na zimę.

Trzeba go intensywnie ogłaszać.

Posted

Dziekuje wszystkim za pomoc. Miejmy nadzieje, ze przed tą prawdziwa zima Maxiu juz bedzie w cieplym domku ....

Max jest na Dolnym Sląsku - 15 km od Zgorzelca ( niemiecka granica ).

Posted

I co tam u pieska? Wspomnę o nim znajomemu, który miał belga (groenendaela) więc wie o co chodzi, ale teraz już nie chce brać nowego psa... Może jednak zmieni zdanie ;)

Posted

Podnosze Maxa i przybiegam powiedziec, ze Maxa wrzucam do pliku ktory zostanie dolaczony do gazetki zakladowej w sporej koroporacji majacej siedzibie we Wroclawiu (gazetka ma naklad prawie 2,5 tys. sztuk). Jeden z pracownikow jest fanem owczarkow (co prawda niemieckich ale Maxa nie moglam pominac pomimo ze belg) zaproponowal zeby w kazdym miesiacu ukazywaly sie ogloszenia psiakow w potrzebie skupiamy sie na ONkach ale w kazdym numerze dorzucam 1 kundelka, 1 psiaka innej rasy plus jednego spoza dolnegoslaska w wielkiej potrzebie.

Posted

Ironiaaa napisał(a):
No to super! Bede trzymac kciuki! Miejmy nadzieje, ze Max znajdzie szybko dom, nie bardzo zeby taki maliniak sie marnowal!

Jest tez drugi domek chetny ....
Pan byl mysliwym i pewnie by mial mozliwosc zrobienia z Maxa karnego, poslusznego psiaka.
ale moze rodzina , ktora stracila niedawno belga bedzie dla Maxa cieplejsza ....
To trudny wybor, ale to nie ja decyduje ......

Posted

Hmmm czy ja wiem czy ten mysliwy jest dobrym pomyslem. Biorac pod uwage, ze ta rodzina ma doswiadczenie z belgami (nie ukrywajmy dla niedoswiadczonej osoby jest to wyzwanie- belgi maja swoje charakterki, zdolne bestie ale i cwane) to moze byc strzalem w dziesiatke.
Z drugiej strony wiecie jak Max sie czuje wsrod dzieci?
Ja np. wiem, ze jeden z moich chlopakow wsrod dzieciakow bylby przytloczony i nie czul by sie dobrze, a drugi mialby raj...