Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zagląda, zagląda ;)

Ja również pomyślałam sobie o wybiegu z wybuchową trójcą- psy puszczone to jednak co innego niż na smyczy (wyrywają ręce)- no ale co się dziwić- raz na tydzień/2 spacery a wszystkie żywiołowe.

Wiecie może jak 24 schronisko otwarte?
Wczoraj nie zdążyłam wyjść z Dobkiem- rozgadałam się bardzo....no i mam wyrzuty sumienia.

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydaje mi się, że gdzieś widziałam, że 12:00-14:00, ale na stronie nie ma, chyba to było ogłoszenie na bramie.
I podobnie jakoś w Święta. Jednak nie jest informacja 100%.

Posted

Morisowa, trudno by było żebyś nie poznała :)
ALe inni jakoś milczą, więc chyba jednak nie poznają.

APSA a ta dziewczynka Cię nie zjadła????

EDIT: A zapomniałam w końcu Wam powiedzieć, że Dorota-Rudy ma podobno jakiś dom, który chętnie przygarnie 2 Benki lub psy w typie Benka.

Posted

morisowa napisał(a):
jakie wymagania co do benkowatych? jakie warunki?

Wiem tylko, że dom z ogrodem. Wymagania: ma być porzucony lub ze schroniska. Innych chyba nie ma. To dom dla dwóch bezdomnych Benków lub Benko-podobnych.
Jutro dopytam Dorotę. W razie czego mi przypomnij.

Posted

WOW 24 mam aż godz! Szaleństwo heh.

Hary- no wstyd....

Karinie- nic strasznego- przy okazji wizyty jeszcze poskarżyłam się że apetyt księżniczki ma. No i jakby to nie było za fajnie wylądowała na ursocamie przez miesiąc bo woreczek + żółć może powodować ból- stąd czasami brak apetytu.
Na razie je o wiele lepiej i wydaje mi się, że już się zaokrągla. Zobaczymy.
Poza tym początki niewydolności nerek, wątroba nawet ok, serce- wada coś z niedomykaniem.
Jednym słowem: starość- ma już ok. 13 lat to i się zdrowie sypie.

Posted

APSA napisał(a):
Imienia Harego nie pamiętać, wstyd i hańba! :mad:
Przy okazji, wiesz już, co wyrosło Karinie w pysku?

Dostałam od schroniska odpowiedź na pytanie o godziny :) :
24,12,11 adopcje w godz. 12-13
25,12,11 adopcje w godz. 12-14
31,12,11 adopcje w godz. 12-14
01,01,12 adopcje w godz. 12-14

Dziękujemy za wyczerpującą informację, aż do przyszłego roku :)

magdyska25 napisał(a):
WOW 24 mam aż godz! Szaleństwo heh.

Hary- no wstyd....

Karinie- nic strasznego- przy okazji wizyty jeszcze poskarżyłam się że apetyt księżniczki ma. No i jakby to nie było za fajnie wylądowała na ursocamie przez miesiąc bo woreczek + żółć może powodować ból- stąd czasami brak apetytu.
Na razie je o wiele lepiej i wydaje mi się, że już się zaokrągla. Zobaczymy.
Poza tym początki niewydolności nerek, wątroba nawet ok, serce- wada coś z niedomykaniem.
Jednym słowem: starość- ma już ok. 13 lat to i się zdrowie sypie.

Oj wstyd, Harego nie pamiętać ;)

Magdyska jak to 13 lat staruszek. Ja uważam, że to taki akuratny wiek. Pies nabiera rozumu, poważnieje.
WIerzę, że Karinka pozbiera się i będzie dobrze, choć faktycznie w tym wieku wspomagacze potrzebne.

A dziś trochę psiakó było na spacerach, choć ja jak zwykle ostatnio dotarłam dość późno.
Jutro zdam relację.

Posted

Noemi1 napisał(a):
A dziś trochę psiakó było na spacerach, choć ja jak zwykle ostatnio dotarłam dość późno.

A ja całkiem zawaliłam i z niczym nie wyszłam. Choć przywiozłam szelki dla dziczek od Francesca i liczyłam na wspólny spacer całej czwórki. I szelki dla Jereza, coby go tej smyczy nauczyć (Apsa, te od ciebie to na kaukaza albo doga Jerez w nich utonął). I do 14.30 z pracą się wyrobiłam. Ale co poradzić jak głowa chora.

Posted

Ja również tak uważam, że 13 lat to jeszcze nie tragedia ale ponad 5 lat w schronisku niestety zrobiło swoje. Poza tym jak już dobrze wiemy po tymczasie Apsy- nie tylko on jest przypadkiem, który choruje po schronisku.
U mojej wychodziło wszystko przez prawie 2 lata ale jak poszło to pełną serią.

Posted

No i wreszcie obrobiłam zdjęcia i filmiki i mogę zdać relację :)

Sporo psiaków jednak wyszło :)
Przeszczesliwy Francesco na wybiegu, w drugiej czesci filmu.

[video]http://youtu.be/DHwBLC0iXFQ[/video]

Olcia i Puszek

Zolza i kolega

I zbiorcze zdjecia, dla ambitnych do rozpoznania kto zacz.

Posted

Podczytuje wątek schroniskowy i nie umiem sie w niego wpasować, ale życze psom wspaniałych domów, a opiekunom schroniskowym życze bezrobocia!
Tak! własnie tak!, żeby nie było ani jednego bezdomnego zwierzęcia.

Rozmarzyłam się...

Posted

[quote name='inga.mm']Podczytuje wątek schroniskowy i nie umiem sie w niego wpasować, ale życze psom wspaniałych domów, a opiekunom schroniskowym życze bezrobocia!
Tak! własnie tak!, żeby nie było ani jednego bezdomnego zwierzęcia.

Rozmarzyłam się...

A któż to tak się do nas uśmiecha?

Zapomniałam napisać, że to najmniejsze beżowe stworzenie okazało się najbardziej dziabatym zwierzętym w schronie.
Na szczęście obeszło się bez ran, choć próby wbicia we mnie białych zębisk odbyły się :)
Olcia nwet dość szybko i bezboleśnie dała się zapiąć :)

Posted

APSA napisał(a):
Baśka? Jeżeli to z tyłu to Śrubek.
nie znam
Leo :loceu:
Puszek lub Olcia
Saracen
Puszek z sunią, imienia nie pamiętam

Zaliczyłam chociaż na trójkę? ;)

Basi imienia ja nie pamiętam :)
ALe to maleństwo to nie Śrubek. Strasznie kłapało zębami w klatce.
Leo OK
Olcia :)
Saracen - brawo :)
I Puszek z Mini (imię od koleżanki Myszki Miki )

Posted

[quote name='APSA']Baśka? Jeżeli to z tyłu to Śrubek.

to nie ten boks - Brenin małe wredne coś Darka ;)

Gratuluję owczara !!!! dodam dla niewtajemniczonych, że owe przenosiny między boksami przez opiekunów to było przeciąganie go na pętli. Bardzo się z neigo cieszę, jeden z tych, co mi wisiał na sumieniu

I ja go chcę na dt ??? !!!

Posted

[quote name='morisowa']to nie ten boks - Brenin małe wredne coś Darka ;)

Gratuluję owczara !!!! dodam dla niewtajemniczonych, że owe przenosiny między boksami przez opiekunów to było przeciąganie go na pętli. Bardzo się z neigo cieszę, jeden z tych, co mi wisiał na sumieniu

I ja go chcę na dt ??? !!!

APSA pierwszych czarnulków nie rozpoznaję. Następne wiadomo :) VIII "Ż" :)

Morisowa, małe wredne nie jest aż tak bardzo wredne :eviltong:, próbowało ale nie dziabnęło.
To coś w bagażniku to z VIII Żet?
Ja tam auto pojemne, ale to się kiedyś wyda :)
A ten owczar to był Twój???
APSA gratulacje :)

Posted

APSA napisał(a):
Wołowinkę muszę dziś kupić :) Ale dla moich :eviltong:

PS. Przenosiny Cwaniaka chyba wszystkim wyszły na dobre :) Opiekun mówi, że nie ma z nim problemu, a ja się bardzo cieszyłam, ze przy wyjmowaniu psów z Ż-ki nie trzeba wściekle uważać na ogony, łapy, ręce i buty :)

Pierwsze słyszę :crazyeye: A gdzie się przeniósł nasz Cwanieczek????
To już o kalosze martwić się nie muszę ???

Posted

Noemi1 napisał(a):
A ten owczar to był Twój???

nie był mój, był jednym z psów "nie do adopcji" - "świrem" , którym chciałam się zająć (tak jak Kudłata Wariatka z kolegą - nimi się akurat zajęłam w końcu; teraz łażę na r2 do rudego "agresora - świra" i coraz bardziej się lubmy :lol: Kiedyś marzyłam o psie z r6, ale zanim się zebrałam to inny wolontariusz go oswoił. Dynda mi jeszcze "sarplaninac" z r6.

magdyska25 napisał(a):
Mały biało-czarny to odjajczony niedawno Pan?

tak - odjajczony na Twoją prośbę :cool3: :diabloti:

Od wakacji chciałam dać Cwaniaka Piotrkowi na rejon. Teraz w końcu groosia załatwiła to z dyr. Cwaniak marznie, to fakt. Ale ma czysto, pełną michę, opiekun się go nie boi i pies się uspokoił bo nie ma na kogo tam polować (tylko jeden pies obok, a wokół przestrzeń).

Antares - jak go dostałam to obserwowałam wzrost formy i poprawę humorku. Za to od miesiąca obserwuję ... starzenie się... Kilka dni temu rozmawiałam z kwl'em, że Antares cicho żyje i cicho odejdzie :/

3139/11 - :loveu:

Posted

Sanciku oby ten Nowy Rok przyniósł Ci kochający domek na zawsze :)
Wszystkiego najlepszego również dla odwiedzających nas na wątku :)

A Wam chciałam się pochwalić, że egzamin zdałam :)