Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O kurczaki. Ale w boksie? Byli na spacerze?
Bo na spacerze to lepiej żeby nie szli koło siebie i po wejściu do boksu, też trzebabyło zawsze chwilę odczekać, ale jakoś afer nie było.
Chyba Sancik już za stary dla tego urwisa.
Choć ostatnio z exploit-oi właśnie zwróciłyśmy uwagę, że coś Gacek robi się pewniejszy siebie i butniejszy.
Może niech jeszcze exploit-oi się wypowie jak to ocenia?
A Santo bardzo pokiereszowany? On się raczej nie odwinie, ale też nie bardzo ucieknie :(

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W boksie. Nic poważnego, na szczęście.

Sancik nie trafi do Ż-etki, bo wiem co zrobił wiosną 2010 i dlatego staram się go nigdzie nie przekładać.
Spacerów było mało, bo tylko z kwl'em byliśmy i od 14tej, ale Sheila znana jako Kudłata Wariatka i Antek robią postępy :D

Niunia adoptowana!!! 1a adopcja grudniowa.

Cieszę się z dzika. Ostatnio wspomniała mi o nim lekarka K.K. i była bardzo zdziwiona, że ten pies ma wolontariusza :) Ucieszyła się, maiłam ci to przekazać.

Zapraszam na bazarek na kaukazika Mojo:
książki, filmy, lampki choinkowe, różne drobiazgi, kawa, herbata, biżuteria, pluszaki, akcesoria dla psów

Posted

Jak można wejść do Francescowej kałuży???!!! Przecież on ją zajmuje całym sobą :diabloti:

Smolik na filmie wygląda raczej na naprawionego, a przynajmniej ożywionego :)
Oby dało się mu szybko oczka wyleczyć.

W "Ż"-tce trochę tłoczno :( I lepiej niech Sancik idzie do domu niż do "Ż".

I znowu kolejne psiaki, których nie znam :(
"Sheila znana jako Kudłata Wariatka i Antek "

Pierwszej grudniowej adopcji GRATULUJĘ, i oby tak już do końca grudnia codziennie przynajmniej jedna :)

A ja dziś odwiedziłam Rudego, za trochę zmontuję filmik, bo zdjęć nie udało się temu szaleńcowi zrobić.
Biegał, skakał, szczekał i.... poznał mnie. Jaka była radość niespodziewana :) :) :)
Ja ciągle nie mogę w to uwierzyć, że on mnie pamięta i tak się cieszy na mój widok :)
morisowa musisz go odwiedzić, choć to już inny Rudy. Grubaśny (waży 26 kg), dziarski, mimo, że tylne łapiny się chwieją.

Posted

[quote name='inga.mm']Słuchajcie, Noemi popełniła swój pierwszy bazarek.
Zobaczcie klikając choinkę w mojej sygnaturce.
Zdolna jest!!!![/QUOTE]

Ingo wielkie dzięki za uznanie :) Ze zdolnościamy różnie bywa :) ALe na bazar zapraszam serdecznie :)

Sancik był dziś na spacerze, jutro wieczorkiem pełniejsza relacja z R4, a mam co relacjonować.

Posted

I zaczynamy relację :)
Sancik jak zwykle wstydliwy na spacerze

Jednak pycholek czasem się śmieje :)

ALe za kratami już nie jest tak wesoło :(

:( :( :(

Posted

A teraz o zadziwiających postępach kolegów z sąsiednich boksów.
Puszek już drugi raz trącał mnie, żeby go głaskać. Nie ucieka jak przekładam nogę nad smyczą, nie chce bym wyszła z boksu jak wracamy ze spaceru, przytula się do mnie. Spokojnie dał sobie wyciąć dredy za uszkami. Generalnie jest to zupełnie inny psiak :) Zobaczcie na filmie. Mini szalona psińca, miała takiego dreda, którego uznałam za jej ucho, dopiero po jakimś zauważyłam, że to dred. Został wycięty i trochę innych dredów, na tyle na ile pozwoliła jej niecierpliwa natura :)
Byliśmy też z KWL-em z Olkiem i Chochelką kochaną skoczką :) Olek został zapięty na dwie smycze, czyli obroża i szelki :) Jakby z tego się wydostał, to zdecydowanie wolność mu się należy. I pierwszy raz Olek szedł z zawiniętym ogonem. Było już ciemno, ale nie mogłam sobie odmówić zrobienia filmu :)
[video]http://youtu.be/5ZBdFHKVbyc[/video]

Aby lepiej było widać Olkowy ogon zrobiłam zdjęcie

I jeszcze jeden "bohater" z boksu Santo - Gacek, sprawca ran na Sancikowym uchu :(

Gacek jest cudowny, ale potrzebuje BARDZO DUŻO ruchu. Energia go rozsadza.

Na spacerze była też "Ż"etka, boks Rudolfa i oczywiście nie pamiętam kto jeszcze, ale chyba jeszcze ktoś był :(

Posted

Postępy naszych dzików (Olek, Puszek, Ola) bardzo cieszą :loveu:

Gackowi przydałby się dom z ogrodem do wybiegania...

Apsa, dzięki za spacery :lol: Dobrze pamiętasz imiona. I Śrubka poznałaś! Bura to Baśka Ewy i Ani, ale one już dawno jej (i reszty boksu) nie odwiedzały.

Co zrobił Santo? pomyśl i nie pytaj...

Dzięki za fotkę Owcy, takiego m brakowało na wątek. Choć i tak nie wiem, co z nim robić, czy cokolwiek ma jeszcze sens :-(

Posted

APSA dzięki za fotorelację i spacerki :)

Morisowa choć nie zawsze się udaje, ale zawsze ma sens.
Ja wreszcie wykorzystałam dzień rodzinnie, co od dawna się mojej rodzince należało, więc wszystkie zaległości postaram się nadrobić w tygodniu.
Również te ŁOwcowe.

Posted

ale się Pani Dyrechtor dziś w TVP Info produkowała.....
aże mię się bebechy skręcali

wolontariusze, tacy wspaniali, psy wyprowadzają, promują itp.
Zachwyt niemal ekstatyczny

Wolontariusze są wspaniali, tylko dlaczego to promowanie psów napotyka na opór?

Posted

APSA napisał(a):
A propos, Morisowa, czy nie pora na kolejne podanie odświeżające zgodę na promocję?

nie wiem, nie pamiętam, może

magdyska25 napisał(a):
I wczoraj Refren i spółka wyszły.

Wiem, wystarczyło dziś spojrzeć na boks :p
Zamknięte na dwie zapadki,a nie na jedną :eviltong:

APSA napisał(a):
Jeszcze miałam zapytać, czy wiadomo coś więcej o adopcji Angary?
(mojego ulubionego jęczarka niemieckiego ;-))

Wiadomo. Pan pisałam do nie ze dwa tygodnie temu i zamilkł. Potem napisał, że chorował i chce się spotkać nadal. Na żywo wrażenie... hmmm :roll: człowieka chorego. Ale do psa odnosił się dobrze, ponoć wychował się z owczarkiem, mieszka w boku, do niedawna żona nie zgadzała się na psa, ale własnie się rozwiódl, więc już może. Wiek nie przeszkadzał. Kreon będzie podawać. Zapraszał na wizytę poadopcyjną.

Posted

[quote name='APSA']A propos, Morisowa, czy nie pora na kolejne podanie odświeżające zgodę na promocję?

Nie, tym razem mamy zgodę powiązaną z umową wolontariacką, dopóki jesteśmy wolontariuszami zgoda automatycznie jest.

Posted

morisowa napisał(a):
Dziś Santo, Gacek i Cyna były luzem na wybiegu :)

A ja mam nawet filmik z tego wydarzenia :) Tylko muszę obrobić.
Zresztą nie tylko oni biegali sobie luzem :)

Posted

morisowa napisał(a):
Dziś Santo, Gacek i Cyna były luzem na wybiegu :)

ja to sobie chyba dopowiadam....
Zobaczyłam wpis iiiii Santo, Gacek i Cyna......
Domy oj więcej adopcji potrzebnych!

Jak Santo dogaduje się z innymi psami? Jest raczej ustępujący czy rządzić lubi?

Posted

Santo "nie da sobie w kaszę dmuchać" w takim dosłownym znaczeniu, bez podtekstów.
Czyli rządzić nie rządzi, ale nie ustąpi gdy ktoś próbuje rządzić nim.
Ja nie zauważyłam, żeby szukał zaczepki do walki. Suczki bardzo lubi, więc z suczką na pewno by się dogadał. Z psem dominującym też, pod warunkiem, że ów pies nie będzie go przepędzał, głównie od miski ;)
ALe niech jeszcze morisowa wypowie się w tym temacie, bo Ona nieco inaczej postrzega Santo, a na pewno dłużej go zna i więcej widzi.

Uszko Santowe już wyleczone :)

Posted

Obecnie Sancik już jest starszym pieskiem, który nie lubi wchodzić w konflikty. Tak jak napisała Noemi1 - nadal nie lubi się poddawać innym, ale sam nie dominuje psów. Myślę, że może spokojnie mieszkać z psami swojej wielkości i większymi. Tylko do malucha bym go nie wydała, bo mu nie zaufam w tym temacie. Kiedyś razem z Aperolem pokazał, że małemu nie odpuści.

Smolik :multi:
ech, adopcje szkodzą ;)

Posted

Smoliku, cieszę się, że oczka uratowane i to tylko zły wpływ adopcji ;)

Wczoraj na wybiegu był wreszcie Santo, Gacek (pies szkolony) i Cyntia.
Wbrew pozorom nałatwiej było potem złapać Cynkę, a najtrudniej... Santo :)
Tu filmik z szaleństw wybiegowych:

[video]http://youtu.be/3JVf_1THA2Q[/video]

Oraz kolejny szalony boks czyli Rudolf, Margerita i Labomba :) (doznałam uszczerbku na zdrowiu :) od kochanej Margo)
Na spacerze byli także Puszek i Mini, oraz Chochelka.

A później.... odwiedziłam
Poznajecie tego Jegomościa?