Husky4ever Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Mam wielką prośbę. Mamy takie oto cudo w schronisku, bardzo fajne i bardzo żywiołowe (przy tym psiaku haszczaki wymiękają. :cool3: )... Czy Runner jest w typie jakiejkolwiek rasy? Wygląd ma dość niespotykany, więc może akurat? http://schroniskoradlin.webs.com/apps/photos/album?albumid=12192620 Quote
Marta1990 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 to na pewno jakiś mix husky może z owczarkiem. Jest śliczny , mam nadzieję ,że szybko znajdzie dom. Quote
beta ata Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Husky z owczarkiem australijskim :-) ...biorąc pod uwage wygląd i temperament. Warto skontaktować sie z ludźmi zajmującymi sie psimi sportami, zwłaszcza psimi zaprzęgami, ale nie tylko. Jakiś czas temu gdzieś przeczytałam, że facet "bawiący się" w psie zawody zaprzegowe szukał psa z dużą energią po tym, jak mu jeden pies okulał... To pewnie już nieaktualne, ale kto wie... Rozesłanie wici wśród takich osób mogłoby pomóc w znalezieniu psu odpowiedniego właściciela. Za młodu miałam suczke o podobnym charakterze, to oznacza rano godzinny spacer, czyli dla niej była to godzina biegania non stop :-) i po południu dwugodzinny spacer, czyli dwie godziny biegania non stop. I nie ma zmiłuj, ona musiała codziennie wybiegać swoje. Takiemu psu potrzebny jest ktoś zdrowy, silny, z pasją i bardzo konsekwentny w stosunku do siebie samego. Quote
Husky4ever Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 z owczarkiem australijskim Hihihi, czyli dobrze celowałam jeszcze na samym początku. =) Swoimi kolorkami bardzo przypominał mi Aussie. Beta Ata, Runner na samym początku miał identyczny charakter jak Twoja sunia. On nie potrafił chodzić, on musiał biec, biec i jeszcze raz biec. Postój był dla niego udręką. ;) Teraz kiedy dostał suczkę husky do kojca trochę się jednak opanował i nauczył CHODZIĆ. Wypuszczone na wybieg wzajemnie się przeganiają, więc pewnie stąd ta zmniejszona żywiołowość. Quote
Husky4ever Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 No to teraz kolejny psiak. :) http://schroniskoradlin.webs.com/apps/photos/album?albumid=12233187 Prawie identyczny pies widnieje na okładce takich małych książeczek wydawanych przez Royal Canin, które możemy znaleźć u weterynarzy. Quote
panbazyl Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Husky4ever napisał(a):No to teraz kolejny psiak. :) http://schroniskoradlin.webs.com/apps/photos/album?albumid=12233187 Prawie identyczny pies widnieje na okładce takich małych książeczek wydawanych przez Royal Canin, które możemy znaleźć u weterynarzy. ma cudne imię :) Quote
Husky4ever Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 A równie cudną rasę, pytanie tylko - JAKĄ?:???: Quote
LadyS Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Oj wątpię, żeby można było pod jakąś rasę przyrównać - jak na posokowca ma za jasną głowę, jak na ogara za wyraźną maskę i nie taki pysk... Quote
Husky4ever Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Jak będę następnym razem w schronisku to postaram się zrobić zdjęcie okładce tej książeczki i wtedy jeszcze raz się przyjrzę i Was również o to będę prosić. :) Quote
panbazyl Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 a musisz akutat ten egzemplarz do jakiejś rasy podporządkować? Nie moze to być pies wielkopolsko-radliński? Quote
Husky4ever Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Panbazyl, brak rasy nie będzie problemem, ale 1. bardzo mnie to wewnętrznie korci, a tego bardzo nie lubię. ;) 2. bo jeżeli akurat byłby choćby w typie jakiejś rasy, to być może w świetle tego zwiększy to jego szansę na adopcje? Quote
panbazyl Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 wiem, rozumiem. :) Moze się znajdzie ktos kto pozna co to za rasa :) Z pewnością będzie to jakaś wyjątkowo rzadko spotykana. Trzymamy kciuki :) Quote
Paulina87 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ja mam taką grubą książkę z rasami psów i na świecie jest tyle różnych ras, że prawie każdego kundelka można podciągnąć pod jakąś rasę ;). Quote
bobroska. Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Napisz w temacie z grami, w grze "jaka to rasa" jeśli o tamtego psa chodzi. ;) Quote
Husky4ever Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Marta1990 napisał(a):Czy Runner znalazl dom? Nie, Runner nadal poszukuje aktywnego domu. Quote
Jara Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Bazyl w typie owczara belgijskiego "maliniaka" tylko z klapniętym uchem ;) Quote
Doma17 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Jak dla mnie to Runner wygląda na mieszankę husky z wilczakiem czechosłowackim, a Bazyl to jakiś mix z posokowcem hanowerskim tylko może trochę za lekko zbudowany. Ale obydwaj są słodcy. :lol: Quote
kingula Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Husky4ever']Mam wielką prośbę. Mamy takie oto cudo w schronisku, bardzo fajne i bardzo żywiołowe (przy tym psiaku haszczaki wymiękają. :cool3: )... Czy Runner jest w typie jakiejkolwiek rasy? Wygląd ma dość niespotykany, więc może akurat? http://schroniskoradlin.webs.com/apps/photos/album?albumid=12192620 Może coś w stylu łajki wschodniosyberyjskiej? Quote
Husky4ever Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Dziękuję bardzo za włączenie się w 'gdybanie' nad rasami naszych piesków. :) Quote
Daga&Maks Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='kingula']Może coś w stylu łajki wschodniosyberyjskiej?[/QUOTE] mi też na pierwszy rzut oka skojarzył się z łajką Quote
zaginiona sara Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Jak dla mnie mieszaniec po leonbergerze a może źle zobaczyłam. Quote
Recommended Posts