Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja to świetnie wiem...Ale nowy opiekun musi także widzieć w Medarze wspaniałego psa, nie tylko worek bez dna!
Muszę się do czegoś przyznać.
Był moment, kiedy nie wierzyłam, że Medar wyjdzie z tego. Nawet przeszło mi przez myśl, że może nie powinien się już męczyć...
Na szczęście Ktoś nie szczędził wysiłków i środków.
Szczerze powiem , że ja na niego bardzo długo patrzyłam jako na psa cieżko chorującego, mającego raczej średnie szanse na adopcje. Żal mi było że tak musiał się nacierpieć w swoim życiu.
Zauroczył mnie na amen dopiero w zeszły piątek. Biegał sobie po wybiegu a ja robiłam mu zdjęcia. Kiedy go zawołałam podszedł. Merdał ogonem. Lekko biegał. No cóż , linię ma modelki ale bardzo, bardzo dużo w nim radości i życia.
Wydatki będą na pewno większe niż w przypadku "normalnego" psa, ale Medar jest wart tych pieniędzy!

Posted

ooooooooooooooożeby mój tak chciał przybiegac za 3 razem jak go wołam
a on przybiega jak mówie DRAGON MASZ !!!!!!!!! i to nie zawsze
jak mówie wychodzimy to sie kładzie
jak mówie siad ...to on patrzy jakby był głuchy...
itd itd a ma juz 3 lata :shake:
wiem wiem
sama go tak rozpieściłam no bo jak taka kupe futra nie kochać i nie rozpiszczac ???

Posted

Moja tymczasowa onka Saba też głuchnie jak pień, jak mówię nie to, co chciałaby usłyszeć. Poza tym ma stwierdzony niedosłuch, bo staruszka i po przejściach...ale kiedy zaszeleści papierek, to słyszy z drugiego końca ogrodu ;)

Posted

[CENTER]:loveu: Jasne ze tak- jestem zuch Chlopak i jestem bardzo energiczny .
Tylko patrzcie jak ta wiosna mnie rozpiera i jaka radosc wnosi w moje zycie jeszcze tylko odnalezc to jedno serce kochane....:oops:
no zrobcie cos- [SIZE=3][U]ponoc wiosna to czas na milosc[/U][/SIZE]:loveu: :loveu: :loveu:
a ja jestem taki spragniony...
pokazcie swoje serca...[/CENTER]

[CENTER][IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/92264df4e87a983fca4c0cedbd8e765d,5,19,0.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER]ciekaw swiata -nowych ludzi...no i gdzie to uczucie...ludzkie serce ktore mnie pokocha????
[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/eceec8528d3adef1e7770e0b777a4572,5,19,0.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER]Dzis widzialam Medarka- naprawde niebywale- jak siegne pamiecia i przywolam Jego stan i posture ze stycznia-SKORA I KOSCI BYLY WSZEDZIE, a teraz chlopak ma potezna glowe bacznie wszystko obserwuje reaguje na wszystko jest poprostu NIESAMOWITY-JEDYNY!
SLUCHAJCIE NIE MA NAD CZYM SIE ZASTANAWIAC...
dom DLA Medara natychmiast!
[SIZE=5]JEST PRAWDZIWYM KSIECIEM:razz:[/SIZE] [/CENTER]

Posted

ALCIA pięknie to ujełaś

domek dla mederka ....

czy wogóle był ktoszainteresowany z allegro ?
czy ktos o niego pytał ??
tam jest jeszcze berney bernardyn wystwiony tez ładny ?

Posted

Ale przystojniak z tego Medarka :razz: . Trzymam kciuki za domek najlepszy z najlepszych. Po tym co przeżył zasługuje właśnie na taki :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Posted

[quote name='Ania W']No cóż , linię ma modelki ale bardzo, bardzo dużo w nim radości i życia.
Wydatki będą na pewno większe niż w przypadku "normalnego" psa, ale Medar jest wart tych pieniędzy![/quote] Zazdroszczę Ci Aniu, że go widziałaś w tak dobrej formie... Ja w głowie mam obraz szkieletu w brudnym, mikroskopijnym boksie...
Pamiętam jak skontaktowałam sie w jego i Czarok sprawie z Emir. Jak mi kazala jeździc do tej speluny. A ja byłam sama i strasznie sie bałam :oops: Ta okropna posesja bez dzwonka... Raz zastalam otwartą bramę i wjechalam na podwórko samochodem. Reflektorami oślepiłam psy... Ten widok był przerażający...
A potem przyjechała Emir z Olgą. Przeprowadziła interwencję po mistrzowsku. A ja stałam osłupiona jak taka p....pka, i nie wiedziałam co robić:oops: Byłam pod wielkim wrażeniem, i nie wierzyłam, że to się dzieje... Nie wierzyłam, że Emir doprowadziła do uwolnienia tych biednych psów, i że jadą po nowe życie.
Ale Aniu, wierzyłam cały czas, że im się uda. Nie mogło być inaczej... Swoje młode życie przecierpiały. Musiało się odmienić, musialo być dobrze.
I jest:multi: Dzięki uporowi Emir:loveu:

Posted

Słuchajcie a gdzie on jest oprócz allegro? Czy ktoś go wystawiał?
Może jakaś osoba od początku zaangażowana w jego sprawę powstawiałaby go na różne strony? Przynajmniej , żeby trafił na te najbardziej "chodliwe" - grata, kupiępsa, gumtree ( z tych było kilka adopcji)
Może jakiś plakacik. Ja służę zdjęciami w większej rozdzielczości gdyby było trzeba.
Nie można się łudzić , że przez zwykłe podnoszenie wątku dom szybko się znajdzie...

Posted

ja Go umiescialam na Beniach w molosach
i na lukrowanych
mysle ze tu tez trzeba zrobic oddzielny watek albo zmienic ten tyltu bo jest nieczytelny i dokleic ten watek