Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Milo ma szansę na domek w Poznaniu. Decyzja o Jego ew. adopcji powinna zapaść jeszcze dzisiaj. Potencjalny domek ma spore doświadczenie z dużymi psami - niedawno odszedł ich ulubieniec doberman.
Mocno trzymam kciuki !!!

Posted

gallegro napisał(a):
Milo ma szansę na domek w Poznaniu. Decyzja o Jego ew. adopcji powinna zapaść jeszcze dzisiaj. Potencjalny domek ma spore doświadczenie z dużymi psami - niedawno odszedł ich ulubieniec doberman.
Mocno trzymam kciuki !!!

zatem trzymamy kciuki :kciuki::kciuki: Miluś ślicznoto...chcesz zostać poznaniakiem?;)

Posted

Oj tak! Trzymamy kciuki!!

Kochani, życzę Wam wszystkim szczęścia i spełnienia marzeń w 2007r.!! A wszystkim pieskom najcudowniejszych domów!

Czy ktoś jutro się wybiera do P.L.?

Posted

Gdyby ilość dało się "przekuć" w jakość... Tylko w ciągu ostatniej godziny kilkakrotnie odpowiadałem na pytania związane z adopcją Milo ;). Dwa z nich wyglądały na poważne. Nic dziwnego, to śliczny psiak. Prawdopodobnie będzie duży, dlatego uczulam na to wszystkich mieszkających w niewielkich mieszkaniach. Mam nadzieję, że w końcu znajdzie się ten jeden jedyny domek...

Posted

Przed chwilą skończyłem rozmowę z bardzo miłą Panią, która jest gotowa adoptować Milo "od ręki". Jest to wspomniana wcześniej rodzina, która niedawno straciła dobermana. Państwo mieszkają na obrzeżach Poznania w szeregowcu (mieszkanie ok 90 m2) z przylegającym ogródkiem. Po rozmowie mam pozytywne wrażenia, ale... niestety Państwo nie mogą przyjechać po psiaka (plan przywiezienia psiaka przez ojca Pani nie wypalił). Domek jest gotów partycypować w kosztach transportu (nie rozmawiałem o szczegółach). Przy okazji dostarczenia Milo można by zlustrować domek ;-)

Jeszcze kilka osób nie odpowiedziało na moje wiadomości z Allegro.
Co robić ? Czekać ? Do kiedy ?

Posted

Myślę, że jeżeli znalazła się osoba odpowiedzialna, która jest gotowa podarować temu psu miłość, nie znaną mu do tej pory.. to nie ma na co czekać.Nie mniej jednak nie tylko ja tutaj decyduje.Równie ważne jest tutaj zdanie Ulvhedinn i oczywiście dr.Orzechowskiego.

Posted

P. Orzechowski jest ZA...
>Ulv, co Ty na to? Na PW mogę Ci podesłać tel. do zainteresowanej.

Jeśli TAK, powinniśmy pomyśleć o okazyjnym transporcie.

W Psim Losie jest przepełnienie :shake:.

Posted

Klamka zapadła. Od nowych opiekunów psiaka otrzymałem już niezbędne dane teleadresowe. Mam nadzieję, że juz za kilka dni Milo będzie grzał doopkę w swoim nowym domku.

Posted

To jest dobry pomysł, pod warunkiem, że znajdzie sie chętny... Milo to nieduży psiak i na dodatek póki co "niemobilny". Nie powinno być z nim problemu. Gdybym mieszkał w Warszawie, może bym się zdecydował, ale z Siedlec to kawał drogi i przesiadki :shake:.
Ciotki, może dajcie znać na wątku transportowym.

Posted

Worek sie rozwiązał... Otrzymuję wciąż oferty adopcji Milo. Psiak cieszy się ogromnym powodzeniem ;). Gdyby wspomniana adopcja w Poznaniu z jakiegoś powodu nie doszła do skutku (mam nadzieję, że wszystko będzie O.K.), w okolicy Chrzanowa czeka na Milo domek z ogródkiem (zdecydowany na 100%).
Mam nadzieję, że przynajmniej jedną z tych kilkunastu wstępnych ofert, uda mi się wykorzystać w celu wyadoptowania innego psiaka :razz:.

Żeby jeszcze Vanilka, Wedelek, Lady i inne psiaki z P.S. znalazły domki... Tak bardzo bym chciał...

Posted

Przed chwilą otrzymałem informację, że współpracownik Pani z Poznania jest służbowo w Warszawie. Mógłby przy okazji zawiezć psiaka do Jego nowego domku, ale... no właśnie, nie jestem pewien czy można Go przekazać kierowcy, a jeśli tak to w jakiej formie (potwierdzenia odbioru ?). Znany jest adres domku, więc możnaby się umówić na kontrolę poadopcyjną. Pani czeka na info (PILNE!!!), a Ulv nie odbiera tel.
Co robimy ?

EDIT. Wszystko uzgodnione. Na kierowcę, który ma odebrać Milo, czeka w klinice P. Orzechowski. Mam nadzieję, że już po południu otrzymamy pierwsze info z nowego domku psiaka.

Posted

Moim zdaniem, jeśli ktoś z Poznania jest w stanie odwiedzić domek, to psiak powinien jechać. Dobrze byłoby sporządzić umowę adpocyjną.

A co będzie jeśli Milo nie zacznie chodzić? (tfu,tfu,tfu) Czy Państwo są zdecydowani przeprowadzić diagnostykę i go leczyć. Przepraszam za to pytanie, ale lepiej na zimne dmuchać.