Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Monika,wzruszyłam sie. DZIĘKI :Rose:
[URL]http://img854.imageshack.us/img854/5580/f9d1.jpg[/URL]

[quote name='malawaszka']nie strachaj się tylko badania rób! a nie macanie paluszkami! :kciuki:[/QUOTE]

Jednak paluszki moj wet ma dobre!

[quote name='zerduszko']A o so chodzi? Jakie badania?[/QUOTE]

Mordziasta ma oddech,który mi się nie podoba. Skonsultowałam z Malawaszką-powiedziala to co mi podsuwalo czarnowictwo. Poszliśmy do weta z zapaleniem pochwy. Dostaliśmy antybiotyk i osluchanie serca i plucek. Na wizycie kontrolnej znowu kompleksowe osluchanie i zalecenie aby antybiotyk wybrac do konca a później zobaczymy.
Oddech dalej mi sie nie podobał a Malawaszka postraszyla tarczyca :shake:
Poszlysmy dzisiaj(pada deszcz ze śniegiem). Mordziasta w poniedziałek troche kulala a dzisiaj lazła za mna i ledwo dolazla :shake: a zawsze na hasło:"idziemy do pana doktora'' zasuwa aż kurz idzie.
Bylo pobranie krwi z ktorego wyszlo jakies zapalenie ale nerki i wątroba OK. Tarczycy nie robia tylko gdzies wysylaja ale obiaj wykluczyli. To robimy USG (mamy teraz łysy brzuszek :placz: ). Przy pobieraniu krwi,wstawianiu na stół,ukladaniu była walka-mordeczka walczyla jak lwica :-) Jak wet wpychal jej koncówke pod żebra,to też była walka.
Wet szukał i szukal i poza pogrubiona scianą pęcherza NIC nie znalazł
Konsylium-dwóch-wetów zadecydowalo,ze damy antybiotyk i taki przec zapalny oraz przeciw bólowy na stawy. Dostanie jeszcze jutro a w piatek zobaczymy czy jest jakaś poprawa. Wetowi nie podobalo sie kolano Mordziastej.
Przy okazji podleczylam portfel aby nie miał nadwagi ;)

Edited by wilczy zew
Posted

tak zdjecie superanckie!!!
co do gatunkow zagrozonych to nie wiem czy wiecie ale calkowitym wyginieciem jest zagrozony gatunek wszy lonowych potocznie zwany mandami
ciekawa czy je beda tez chronic? w zoo trzymac?

Posted

[quote name='Tekla64']tak zdjecie superanckie!!!
co do gatunkow zagrozonych to nie wiem czy wiecie ale calkowitym wyginieciem jest zagrozony gatunek wszy lonowych potocznie zwany mandami
ciekawa czy je beda tez chronic? w zoo trzymac?[/QUOTE]

biedactwa - ciekawe czy ewentualni obrońcy będą szukać domów tymczasowych :evil_lol:

Posted

[quote name='Tekla64']tak zdjecie superanckie!!!
ciekawa czy je beda tez chronic? w zoo trzymac?[/QUOTE]

Nie, u Sandry siedzą, dwie, ale samce i bez jajec, więc marny los .

Posted

[quote name='JankaBezZiemii']biedactwa - ciekawe czy ewentualni obrońcy będą szukać domów tymczasowych :evil_lol:[/QUOTE]

może sami zostana DS

[quote name='WATACHA']Nie, u Sandry siedzą, dwie, ale samce i bez jajec, więc marny los .[/QUOTE]

Co fakt to fakt :B-fly: