Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klaudus__']Tak - nadal się błąka.
Jest jednak opcja dt.
Duszyczka oferująca dt chce jednak pozostać chwilowo anonimowa.
Warunkiem,że Kubuś może tam trafić na tymczas jest:

- test na białaczkę
- odpchlenie
- odrobaczenie
- ogólne oględziny przez weta
- karma (AKANA)
- szczepienia
- żwirek

Niestety są tam kotki dzikuski,które nie mogą się niczym zarazić.
Trzeba też zabezpieczyć Kubusia karmą, żwirkiem.
Ewentualne koszta wet także trzeba mieć na uwadze - że będą przez nas ponoszone.
Kuba byłby bezpieczny i mieszkałby w domku na czas szukania ds.

Mam zapytanie. Ile pieniędzy tak mniej więcej potrzeba na te sprawy. Chciałam jutro zrobić przelew. Niech Kubuś już idzie do tego domku.

Posted

To nie jest tak,że Kubuś wybrał sobie karmę.
W dt kociaki są karmione zbiorowo, i są karmione dobą karmą - Nie koniecznie musi to być AKANA - może być inna,ale lepsza.
Bo przecież nie będziemy Kubusia karmić osobno czymś gorszym.
Test na białaczkę to koszt około 80 zł + porządne odrobaczanie + odpchlenie. Myślę,że na JUŻ trzeba ze 150 zł nazbierać.
Później tylko zamówić karmę i jakiś żwirek.

Posted

Oczywiście że Kubuś będzie jadł taką samą karmę jak inne zwierzaki w domku..I że to musi być dobra karma..Klaudia czy mam rozumieć że już zaczynasz zbiórkę..Bo chyba już pora....Trzeba to jasno powiedzieć i zabierać Kubusia..

Posted

[quote name='Klaudus__']To nie jest tak,że Kubuś wybrał sobie karmę.
W dt kociaki są karmione zbiorowo, i są karmione dobą karmą - Nie koniecznie musi to być AKANA - może być inna,ale lepsza.
Bo przecież nie będziemy Kubusia karmić osobno czymś gorszym.
Test na białaczkę to koszt około 80 zł + porządne odrobaczanie + odpchlenie. Myślę,że na JUŻ trzeba ze 150 zł nazbierać.
Później tylko zamówić karmę i jakiś żwirek.

Klaudus napisała że na początek 150 zł potrzeba. Nastepnie na karmę i żwirek. Później będzie kastracja.

Posted

jeśli chodzi o karmę to mam Purine Pro Plan dla kastratów ,ale jeśli wszystkie koty karmione są razem to chyba rzeczwiście lepsza jest ta sama karma ,żeby nie robić problemów .Jak będzie znane konto do wpłat to poprosze na PW .Tak się ciesze ,że Kubuś ma szanse na lepsze życie.

Posted

kabaja napisał(a):
jeśli chodzi o karmę to mam Purine Pro Plan dla kastratów ,ale jeśli wszystkie koty karmione są razem to chyba rzeczwiście lepsza jest ta sama karma ,żeby nie robić problemów .Jak będzie znane konto do wpłat to poprosze na PW .Tak się ciesze ,że Kubuś ma szanse na lepsze życie.

Konto do Klaudus. Zaraz CI wyślę.

Posted

bakusiowa napisał(a):
Mam zapytanie. Ile pieniędzy tak mniej więcej potrzeba na te sprawy. Chciałam jutro zrobić przelew. Niech Kubuś już idzie do tego domku.

Zrobiłam dzisiaj przelew internetowy dla Kubusia.

Posted

Na kastrację nie zbieramy,bo mój wet za free ją zrobił.
Dziękuję za każdy grosik dla Kubulka.
Są już pierwsze koszta - trzeba jak najprędzej działać.
Może ktoś jakiś bazarek zrobi?

Posted

Klaudia no napisz więcej co u Kubusia..Aż się zwijam z braku wiadomości, gdzie jest, kiedy jedzie a przedewszystkim jak się czuje...Prosimy..Przykro mi że więcej niż dyszkę nie mogę dać, ale mnie samej zagląda głód w oczy, już nie mówiąco moich futrach ( chociaż dla nich to ja zawsze mam)

Posted

BasiaD napisał(a):
Klaudia no napisz więcej co u Kubusia..Aż się zwijam z braku wiadomości, gdzie jest, kiedy jedzie a przedewszystkim jak się czuje...Prosimy..Przykro mi że więcej niż dyszkę nie mogę dać, ale mnie samej zagląda głód w oczy, już nie mówiąco moich futrach ( chociaż dla nich to ja zawsze mam)

U mnie to samo, ale dla Kubusia zaraz wysyłam Klaudus na Twoje konto

Posted

A więc tak...
Kubuś już w dt - białaczki nie ma.
Każdy kto miał przyjemność Go poznać jest Nim zachwycony.
To niesamowity, dostojny, przytulak.
Nie da się nie zakochać...
Serio...
Teraz pozostaje zakupić karmę i żwirek.
Kubuś nawet wetowi podobał się nieziemsko.
Nie było problemu z odrobaczaniem, sprawdzaniem uszek i całego Kubusiowego ciałka.
Niestety Kuba bardzo pogryziony - musiał się wdać w jakąś bójkę - uszka,brzuch, łapki - nawet pod łapeczkami - wszędzie.
U weta spotkał się z Owczarkiem niemieckim - nie zrobił na Nim żadnego wrażenia :lol:
Dostojnie siedział - i wiedział,że jest najważniejszy na świecie :)

Posted

[quote name='Klaudus__']A więc tak...
Kubuś już w dt - białaczki nie ma.
Każdy kto miał przyjemność Go poznać jest Nim zachwycony.
To niesamowity, dostojny, przytulak.
Nie da się nie zakochać...
Serio...
Teraz pozostaje zakupić karmę i żwirek.
Kubuś nawet wetowi podobał się nieziemsko.
Nie było problemu z odrobaczaniem, sprawdzaniem uszek i całego Kubusiowego ciałka.
Niestety Kuba bardzo pogryziony - musiał się wdać w jakąś bójkę - uszka,brzuch, łapki - nawet pod łapeczkami - wszędzie.
U weta spotkał się z Owczarkiem niemieckim - nie zrobił na Nim żadnego wrażenia :lol:
Dostojnie siedział - i wiedział,że jest najważniejszy na świecie :)

Zuch z chłopaka

Posted

o rany jak bardzo się cieszę...W poniedziałek prześlę obiecaną dyszkę...Wiedziałam, że to Kocio-Słodzio..Szkoda że nie mógł trafić do mnie...Klaudus jesteś wielka...

Posted

[quote name='bakusiowa']Ciekawe jak Kubulek sprawuje się w domku tymczasowym?[/QUOTE]
On nie wie, że to tymczas, z pewnością się cieszy, że ma wreszcie upragniony domek...