Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój wet wykastruje Go kiedy będzie trzeba - także o to martwić się nie trzeba.
Priorytetem jest teraz szukanie transportu.
Dzisiaj pozakładam wątki na transportowym.
Mam teraz urwanie głowy...
I 4 nowe koty mieszkające na... cmentarzu...
Zaraz jade je nakarmić - może zrobię jakieś zdjęcia...

Posted

A może warto już Kubusia zabrać stamtąd..Tak zimno jest..Lepiej nie kusić losu..Domek czeka, trzeba kuć żeazo póki gorące...Żeby się nie okazało że np. chory i nie można wykastrowac tfu tfu.....

Posted

Luna007 napisał(a):
to może też napisz, że transport może być na 2 razy z Pszczyny do Wawki i tutaj jakoś się go przetrzyma z wawki do Mławy.............

Do Warszawy mogłaby przewieźć Go Figu

Posted

Dziewczyny jest szansa na dom stały w Warszawie dla Kubusia, ale pod warunkiem opłacania kosztów utrzymania i weterynarza- niestety osobę, która by go przyjęła nie stać na zwierzaka. Całe życie miała i psy i koty- ostatni kot "odszedł" w wieku kilkunastu lat na cukrzycę- insulina już nie pomagała i trzeba było go uśpić. Teraz moja koleżanka jest sama i brakuje jej towarzystwa zwierzaka, ale tak jak pisałam nie stać ją na jego posiadanie. Mieszka w małym domku z małym ogródkiem. Jednego jestem pewna- miałby u niej naprawdę świetnie...Oczywiście musiałby przejść kastrację, ale ktoś pisał, że mógłby w Warszawie załatwić jakoś taniej albo wogóle za darmo... Więc co o tym sądzicie? Jak podejmiecie jakąś decyzję dajcie znać...

Posted

no brzmi dobrze, tylko qurcze to odpowiedzialność............ kiedyś psa utrzymywałam jednej Pani,ale teraz jestem bezrobotna i trudno mi powiedzieć co będzie za miesiąc, za rok - a tutaj chodzi o deklarację na całe życie kotka..................a że Kubusiowi byłoby u niej świetnie w to nie wątpię........

Posted

no dołożyć ja też się moge, ale niestety nie mogę sie zadeklarować, że przez 15 lat będę miała stała deklarację -jeszcze utrzymanie to pół biedy jak się nie szaleje to 40 pln wystarczy na miesiąc, ale jak się choroby zaczynają to wtedy masakra z wetem - a ta koleżenka nie ma szans, żeby jej sytuacje uległa poprawie w przeciągu powiedzmy roku?

Posted

Ja na przykład mam w domu 2 psy i 2 koty. Pierwszą sunię wzięłam ze schroniska ponad 8 lat temu i stwierdziłam,że jakoś dam radę ją utrzymać, w razie czego pomoże mi rodzina, 1,5 roku temu wzięłam 2 kotki a rok temu drugiego psa w momencie kiedy miałam bardzo dobrą pracę i spore perspektywy, choć również już troje dzieci na utrzymaniu, a tu w międzyczasie mąż stracił pracę, później ja...mąż znalazł a ja nadal bezrobotna:( I teraz mi trudno utrzymać tę gromadkę, przerzuciłam się na gorszą karmę i jedzenie, ale stwierdziłam, że oddać ich nie oddam, bo pokochałam...co będzie dalej to zobaczymy, ale jestem optymistką:)

Posted

[email protected] napisał(a):
z wawy do mnie to już 120km a nie 400 może ktoś będzie jechał .

Myślę, że kwestia transportu jest do dogrania, najważniejsze, aby kocie było bezpieczne. Bardzo się dziwię, że nikt będący bliżej nie zlitował się nad Kubusiem...
Nikt z osiedla, na którym usiłuje sam się zaprosić...

Posted

tam to już jego przyjaciel umarł i nikogo to nie wzruszyło - no z Wawki znacznie nie bliżej, więc trzeba kombinować transport - tylko u kogo on mógłby przeczekać - u mnie mógłby tylko u mnie kk, więc jest duże ryzyko zarażenia...............może u Basi, albo u tej dziewczyny o której pisała Johannalind
a swoją drogą to straszne, że osoby, a kobiety w szczególności po 50 nie maja szans na pracę!!!! no ale z czegoś żyć trzeba, zresztą ja po 40 i też nic znaleźć nic nie mogę.......no zawsze można iść na kasę do marketu

Posted

ja bym go wziął na ds,tylko czy on moje koty zaakceptuje i czy moje koty jego,mam nie szczepione koty jeszcze,i w uszach mają to co tak swędzi,nie wiem jak to się nazywa,świerzb.nie wiem,tak swierzbowca.skoro jest okropnym miziakiem to szkoda żeby go tam bili.u mnie był by 4 tym kotem, 4 koty i 2 psy mam,noo takie małe zoo,tu są moje futra:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=97130&sid=3c42b9f41cfb7e1aafeffbfb0f763dd0