mshume Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [U][B]Co dalej z psem???[/B][/U] Byłam apel o pomoc, zgłosiło się kilka osób a psiak dalej siedzi w garażu zadredziały i cierpi... Jest możliwość transportu do Wwy, na co czekacie?Weźcie coś postanówcie, bo żal serce ściska, jak ten biedak cierpi w tej skorupie (wiem, bo widziałam wiele takich przypadków, czasami leczenie skóry było bolesne, długie i kosztowne)... Quote
Anula Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Dalej praktycznie nie wiadomo kto ma decydujący głos w sprawie polepszenia bytu psa i zdecydowanej decyzji co dalej i jakie działania podejmować.Brak konkretów.Pies jest pozbawiony na dzień dzisiejszy wizyty u fryzjera,kastracji,DT,DS,ogłoszeń.Deklaracje też chyba wiszą w powietrzu bo nie wiadomo do kogo mają trafić. Quote
Andzike Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Trafik w tym tygodniu przyjeżdza do Warszawy na DT do mojej mamy, gdzie zostanie obcięty, odjajczony i mam nadzieję szybko trafi do DS :) Quote
Klaudus__ Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 [quote name='mshume'][U][B]Co dalej z psem???[/B][/U] Byłam apel o pomoc, zgłosiło się kilka osób a psiak dalej siedzi w garażu zadredziały i cierpi... Jest możliwość transportu do Wwy, na co czekacie?Weźcie coś postanówcie, bo żal serce ściska, jak ten biedak cierpi w tej skorupie (wiem, bo widziałam wiele takich przypadków, czasami leczenie skóry było bolesne, długie i kosztowne)...[/QUOTE] [I]I owszem - jest transport i pies pojedzie - z tego co mi wiadomo to ani wczoraj ani dzisiaj transportu nie było! Figu jedzie wtedy kiedy jedzie i ja chyba nic nie przyspieszę - prawda? [/I] Quote
mshume Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Decyzji nie było... Chodziło mi o informację,co uzgodniłyscie, bo nie było to jasne.Ciesze sie, ze wszystko postanowione :) Quote
Bogusik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Jest wiec nadzieja,ze Trafik wreszcie wyladuje w dt...a obciecie i kapiel przyniesie mu ulge...!Czekamy na nowe wiadomosci o Tobie Trafiku!!! Quote
Missaygon Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='mshume'][U][B]Co dalej z psem???[/B][/U] Byłam apel o pomoc, zgłosiło się kilka osób a psiak dalej siedzi w garażu zadredziały i cierpi... Jest możliwość transportu do Wwy, na co czekacie?Weźcie coś postanówcie, bo żal serce ściska, jak ten biedak cierpi w tej skorupie (wiem, bo widziałam wiele takich przypadków, czasami leczenie skóry było bolesne, długie i kosztowne)...[/QUOTE] mshume, on już nie cierpiał w tych włoskach wiesz, po dziewczyna brata ma maszynkę do swojego yorka i dlatego razem żeśmy go "wyskubały" ;] a skórkę pod spodem miał zdrową, żadnych odparzeń :] Quote
Missaygon Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Wczoraj w nocy Trafik trafił do Andzike, jest na miejscu, cały i szczęśliwy. Dalsze info, foto na czasie :) Pozdroofki Quote
Andzike Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Missaygon']Wczoraj w nocy Trafik trafił do Andzike, jest na miejscu, cały i szczęśliwy. Dalsze info, foto na czasie :) Pozdroofki[/QUOTE] Maluch przyjechał ok. 3 w nocy, razem z moim tymczaskiem zadredowanym kudłaczo-sznaucerkiem (zaproszę Was potem na jego wątek ;))[B] Figu[/B], dzięki za dostarczenie maluchów pod sam dom! Trafik jest absolutnie boski :loveu::loveu::loveu: Grzeczny, mądry, niczego się nie boi, pięknie chodzi na smyczy, załatwia się na spacerze (chociaż oblał mi róg w kuchni:angryy:) Ktoś go rozpieścił:razz: i mięsko z ryżem jest beee ;) wczoraj darowałam mu kąpiel, ale dziś nie ma przebacz - przyjedzie ciotka Czaputkowa i wykąpie malucha w szamponie dla białych cudów i wyrówna to co mu zostało do obcięcia :) Piesek bez żadnej traumy, nie boi się schodów, windy, samochodu, innych psów (całkowite przeciwieństwo drugiego psiaka, który panikuje na widok każdej z tych rzeczy:shake:). Zostawiłam towarzystwo same w domu, mam nadzieję, że go nie rozniosą ... ;) Wieczorem relacja z kąpieli i fotki... i.... jedziemy dziś na wizytę zapoznawczą z pewną bardzo sympatyczną Panią... ;) Quote
malagos Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Rany, Andzike, on rzeczywiscie jest rewelacyjny! Hawańczyk, powiadasz?...... jak moja tymczasowa Gapacia! Ile wazy ten kawaler? cudnie, ze Twoja Mama go wzieła! :) Quote
Andzike Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='malagos']Rany, Andzike, on rzeczywiscie jest rewelacyjny! Hawańczyk, powiadasz?...... jak moja tymczasowa Gapacia! Ile wazy ten kawaler? cudnie, ze Twoja Mama go wzieła! :)[/QUOTE] on jest tylko odrobinę większy od mamusinej Shiby czyli maltanki .... ;) Postaram się zrobić im dziś wieczorem wspólne zdjęcie to zobaczycie różnicę, a raczej jej brak w wielkości ;) Quote
mshume Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Nie moge sie doczekac fotek. On jest biały czy kremowy? Mysle , czy to nie jest cotton de tulear ;) Quote
Andzike Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='mshume']Nie moge sie doczekac fotek. On jest biały czy kremowy? Mysle , czy to nie jest cotton de tulear ;)[/QUOTE] On jest generalnie szary ... ;) zobaczymy jakiego będzie koloru po kąpieli ;) Quote
mshume Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 A włos ma miekki? kto tego slicznota wyrzucił? :( mam nadzieję, że Pani się w nim zakocha :) Quote
Andzike Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='mshume']A włos ma miekki? kto tego slicznota wyrzucił? :( mam nadzieję, że Pani się w nim zakocha :)[/QUOTE] Włos ma przycięty na króciutko, więc cięzko stwierdzić, ale na moje małe doświadczenie z takimi rasowymi psami jest raczej z tych mięciutkich :) Quote
Jasza Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Aaaa, zagadka rozwiązana ;-) Czekam jeszcze na wątek twojego dredzika... Osiołek? Quote
mshume Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 I charakter ma taki , jak psiaki z grupy biszonów, słodziak mały. :loveu:No właśnie, załóż wątek tymczaskowi, pewnie twój ulubiony osiołkowato kudłaty:evil_lol:.[quote name='Andzike']Maluch przyjechał ok. 3 w nocy, razem z moim tymczaskiem zadredowanym kudłaczo-sznaucerkiem (zaproszę Was potem na jego wątek ;))[B] Figu[/B], dzięki za dostarczenie maluchów pod sam dom! Trafik jest absolutnie boski :loveu::loveu::loveu: Grzeczny, mądry, niczego się nie boi, pięknie chodzi na smyczy, załatwia się na spacerze (chociaż oblał mi róg w kuchni:angryy:) Ktoś go rozpieścił:razz: i mięsko z ryżem jest beee ;) wczoraj darowałam mu kąpiel, ale dziś nie ma przebacz - przyjedzie ciotka Czaputkowa i wykąpie malucha w szamponie dla białych cudów i wyrówna to co mu zostało do obcięcia :) Piesek bez żadnej traumy, nie boi się schodów, windy, samochodu, innych psów (całkowite przeciwieństwo drugiego psiaka, który panikuje na widok każdej z tych rzeczy:shake:). Zostawiłam towarzystwo same w domu, mam nadzieję, że go nie rozniosą ... ;) Wieczorem relacja z kąpieli i fotki... i.... jedziemy dziś na wizytę zapoznawczą z pewną bardzo sympatyczną Panią... ;)[/QUOTE] Quote
Andzike Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Jasza']Aaaa, zagadka rozwiązana ;-) Czekam jeszcze na wątek twojego dredzika... Osiołek?[/QUOTE] Wysłałam Ci mmsa ;) Quote
Monia85 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Swoim charakterkiem psiak pokazał, że jest bardzo hawankowy :cool3:. Teraz trzeba mu tylko znaleść dom, który będzi zasługiwał na takiego psa. Chciałabym przelać 10zł-jestem jeszcze przed wypłatą, ale mam nadzieję, że choć trochę to pomoże. Proszę o nr konta na PW. Quote
Andzike Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Monia85']Swoim charakterkiem psiak pokazał, że jest bardzo hawankowy :cool3:. Teraz trzeba mu tylko znaleść dom, który będzi zasługiwał na takiego psa. Chciałabym przelać 10zł-jestem jeszcze przed wypłatą, ale mam nadzieję, że choć trochę to pomoże. Proszę o nr konta na PW.[/QUOTE] moniu, poczekajmy do wieczora, porozmawiam z Panią nt zrobienia kastracji na jej koszt. Quote
Andzike Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Andzike']moniu, poczekajmy do wieczora, porozmawiam z Panią nt zrobienia kastracji na jej koszt.[/QUOTE] Baardzo dziękuję za chęć pomocy! :) Quote
BUDRYSEK Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Andzike']Baardzo dziękuję za chęć pomocy! :)[/QUOTE] Tersik [URL]http://schronisko.ustronet.com/index.php?option=com_easygallery&task=category&cid=1426&Itemid=33[/URL] zaloz watek a ja potem wkleje foty z drogi :) Quote
Recommended Posts