Jump to content
Dogomania

Dzięki zgranej pomocy Cioteczek - TRAFIK W NOWYM DOMKU!! :):):) Szybka akcja :D

Recommended Posts

Posted

[U][B]Co dalej z psem???[/B][/U] Byłam apel o pomoc, zgłosiło się kilka osób a psiak dalej siedzi w garażu zadredziały i cierpi... Jest możliwość transportu do Wwy, na co czekacie?Weźcie coś postanówcie, bo żal serce ściska, jak ten biedak cierpi w tej skorupie (wiem, bo widziałam wiele takich przypadków, czasami leczenie skóry było bolesne, długie i kosztowne)...

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dalej praktycznie nie wiadomo kto ma decydujący głos w sprawie polepszenia bytu psa i zdecydowanej decyzji co dalej i jakie działania podejmować.Brak konkretów.Pies jest pozbawiony na dzień dzisiejszy wizyty u fryzjera,kastracji,DT,DS,ogłoszeń.Deklaracje też chyba wiszą w powietrzu bo nie wiadomo do kogo mają trafić.

Posted

[quote name='mshume'][U][B]Co dalej z psem???[/B][/U] Byłam apel o pomoc, zgłosiło się kilka osób a psiak dalej siedzi w garażu zadredziały i cierpi... Jest możliwość transportu do Wwy, na co czekacie?Weźcie coś postanówcie, bo żal serce ściska, jak ten biedak cierpi w tej skorupie (wiem, bo widziałam wiele takich przypadków, czasami leczenie skóry było bolesne, długie i kosztowne)...[/QUOTE]
[I]I owszem - jest transport i pies pojedzie - z tego co mi wiadomo to ani wczoraj ani dzisiaj transportu nie było!
Figu jedzie wtedy kiedy jedzie i ja chyba nic nie przyspieszę - prawda?
[/I]

Posted

[quote name='mshume'][U][B]Co dalej z psem???[/B][/U] Byłam apel o pomoc, zgłosiło się kilka osób a psiak dalej siedzi w garażu zadredziały i cierpi... Jest możliwość transportu do Wwy, na co czekacie?Weźcie coś postanówcie, bo żal serce ściska, jak ten biedak cierpi w tej skorupie (wiem, bo widziałam wiele takich przypadków, czasami leczenie skóry było bolesne, długie i kosztowne)...[/QUOTE]

mshume, on już nie cierpiał w tych włoskach wiesz, po dziewczyna brata ma maszynkę do swojego yorka i dlatego razem żeśmy go "wyskubały" ;] a skórkę pod spodem miał zdrową, żadnych odparzeń :]

Posted

[quote name='Missaygon']Wczoraj w nocy Trafik trafił do Andzike, jest na miejscu, cały i szczęśliwy. Dalsze info, foto na czasie :) Pozdroofki[/QUOTE]

Maluch przyjechał ok. 3 w nocy, razem z moim tymczaskiem zadredowanym kudłaczo-sznaucerkiem (zaproszę Was potem na jego wątek ;))[B] Figu[/B], dzięki za dostarczenie maluchów pod sam dom!
Trafik jest absolutnie boski :loveu::loveu::loveu: Grzeczny, mądry, niczego się nie boi, pięknie chodzi na smyczy, załatwia się na spacerze (chociaż oblał mi róg w kuchni:angryy:)
Ktoś go rozpieścił:razz: i mięsko z ryżem jest beee ;) wczoraj darowałam mu kąpiel, ale dziś nie ma przebacz - przyjedzie ciotka Czaputkowa i wykąpie malucha w szamponie dla białych cudów i wyrówna to co mu zostało do obcięcia :)
Piesek bez żadnej traumy, nie boi się schodów, windy, samochodu, innych psów (całkowite przeciwieństwo drugiego psiaka, który panikuje na widok każdej z tych rzeczy:shake:).
Zostawiłam towarzystwo same w domu, mam nadzieję, że go nie rozniosą ... ;)
Wieczorem relacja z kąpieli i fotki...
i.... jedziemy dziś na wizytę zapoznawczą z pewną bardzo sympatyczną Panią... ;)

Posted

Rany, Andzike, on rzeczywiscie jest rewelacyjny! Hawańczyk, powiadasz?...... jak moja tymczasowa Gapacia! Ile wazy ten kawaler?
cudnie, ze Twoja Mama go wzieła! :)

Posted

[quote name='malagos']Rany, Andzike, on rzeczywiscie jest rewelacyjny! Hawańczyk, powiadasz?...... jak moja tymczasowa Gapacia! Ile wazy ten kawaler?
cudnie, ze Twoja Mama go wzieła! :)[/QUOTE]

on jest tylko odrobinę większy od mamusinej Shiby czyli maltanki .... ;) Postaram się zrobić im dziś wieczorem wspólne zdjęcie to zobaczycie różnicę, a raczej jej brak w wielkości ;)

Posted

[quote name='mshume']Nie moge sie doczekac fotek. On jest biały czy kremowy? Mysle , czy to nie jest cotton de tulear ;)[/QUOTE]

On jest generalnie szary ... ;) zobaczymy jakiego będzie koloru po kąpieli ;)

Posted

[quote name='mshume']A włos ma miekki? kto tego slicznota wyrzucił? :( mam nadzieję, że Pani się w nim zakocha :)[/QUOTE]

Włos ma przycięty na króciutko, więc cięzko stwierdzić, ale na moje małe doświadczenie z takimi rasowymi psami jest raczej z tych mięciutkich :)

Posted

I charakter ma taki , jak psiaki z grupy biszonów, słodziak mały. :loveu:No właśnie, załóż wątek tymczaskowi, pewnie twój ulubiony osiołkowato kudłaty:evil_lol:.[quote name='Andzike']Maluch przyjechał ok. 3 w nocy, razem z moim tymczaskiem zadredowanym kudłaczo-sznaucerkiem (zaproszę Was potem na jego wątek ;))[B] Figu[/B], dzięki za dostarczenie maluchów pod sam dom!
Trafik jest absolutnie boski :loveu::loveu::loveu: Grzeczny, mądry, niczego się nie boi, pięknie chodzi na smyczy, załatwia się na spacerze (chociaż oblał mi róg w kuchni:angryy:)
Ktoś go rozpieścił:razz: i mięsko z ryżem jest beee ;) wczoraj darowałam mu kąpiel, ale dziś nie ma przebacz - przyjedzie ciotka Czaputkowa i wykąpie malucha w szamponie dla białych cudów i wyrówna to co mu zostało do obcięcia :)
Piesek bez żadnej traumy, nie boi się schodów, windy, samochodu, innych psów (całkowite przeciwieństwo drugiego psiaka, który panikuje na widok każdej z tych rzeczy:shake:).
Zostawiłam towarzystwo same w domu, mam nadzieję, że go nie rozniosą ... ;)
Wieczorem relacja z kąpieli i fotki...
i.... jedziemy dziś na wizytę zapoznawczą z pewną bardzo sympatyczną Panią... ;)[/QUOTE]

Posted

Swoim charakterkiem psiak pokazał, że jest bardzo hawankowy :cool3:. Teraz trzeba mu tylko znaleść dom, który będzi zasługiwał na takiego psa. Chciałabym przelać 10zł-jestem jeszcze przed wypłatą, ale mam nadzieję, że choć trochę to pomoże. Proszę o nr konta na PW.

Posted

[quote name='Monia85']Swoim charakterkiem psiak pokazał, że jest bardzo hawankowy :cool3:. Teraz trzeba mu tylko znaleść dom, który będzi zasługiwał na takiego psa. Chciałabym przelać 10zł-jestem jeszcze przed wypłatą, ale mam nadzieję, że choć trochę to pomoże. Proszę o nr konta na PW.[/QUOTE]

moniu, poczekajmy do wieczora, porozmawiam z Panią nt zrobienia kastracji na jej koszt.

Posted

[quote name='Andzike']Baardzo dziękuję za chęć pomocy! :)[/QUOTE]

Tersik

[URL]http://schronisko.ustronet.com/index.php?option=com_easygallery&task=category&cid=1426&Itemid=33[/URL]

zaloz watek a ja potem wkleje foty z drogi :)