agusiazet Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Na prawdę śliczna! Masowe ogłoszenia - na pewno dadzą jej dom. Quote
enia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='luka1']No i właściwie musi dom znaleźć w ekspresowym tempie. Dom tymczasowy lub stały ( oczywiście stały najmilej widziany) [B]bo mieszka właściwie na drodze[/B], w garażu może być nocą z terminem eksmisji w zanadrzu.[/QUOTE] czyli ona na ulicy.... Quote
malagos Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Podobno nie na ulicy, może nocować w garażu, teren ogrodzony pewnej instytucji - dlatego pytam o to Lukę, i nie mam odpowiedzi........... Quote
Scooby_Doo Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [COLOR=red]ale w sumie to brak odpowiedzi uniemozliwia tak naprawde szukanie domu dla niej[/COLOR] jesli nie wiadomo jak jest duza,ile ma lat skad mozna ja zabrac-miejscowosc itd.ja mieszkam w Poznaniu sama mam psa z "mordowni"pomagam psa jak tylko moge[COLOR=red] nie rozumiem jak odpowiedz moglaby zaszkodzic psu...raczej tylko je brak[/COLOR]...jesli to tajemnica lub tabu to nie wiem po co zalozono ten watek.......... Quote
Scooby_Doo Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 a jesli sa juz naprawde podstawy to mozna udzuelic odpowiedzi na pw Quote
karolina_g_k Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='emilia2280'] Czy jesli poznasz miejscowosc, zawazy to na Twojej dedcyzji o pomocy suni? Dopóki pies nie jest bezpieczny takie informacje mogá czasem tylko zaszkodzic psu, zwlaszcza jesli komus tam gdzie jest teraz przeszkadza.[/QUOTE] [B]emilia2280[/B] myslę, że ustalenie miejsca w którym przebywa ma zanczenie. Łatwiej podjechac po psa 5km niz np 300 ;) Mozna więc uzależnić danie DT od miejsca jego pobytu. Nikt nie prosi o dokładne dane tylko o podanie miejscowości. Moje pytanie o transport tez pozostało bez odpowiedzi, a to także może wpłynnąc na decyzję. A waga i orientacyjny wiek suni przyda się do ogłoszeń. Ja lubie konkretne informacje. Jest tu i tu, wazy tyle i tyle, dysponujemy (bądź nie) transportem, myślę, że ma tyle i tyle lat. W tej chwili jest bezpieczna bądź nie. Byłoby łatwiej, szybciej i przyjemniej ;) Quote
auraa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 ona jest prawie identyczna jak Toluś z mojego podpisu. Śliczna! On szuka domu ponad 2 miesiące. Może mała będzie miała więcej szczęścia. Ale łapy ma dziwne:shake: Quote
Scooby_Doo Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='karolina_g_k'][b]emilia2280[/b] myslę, że ustalenie miejsca w którym przebywa ma zanczenie. łatwiej podjechac po psa 5km niz np 300 ;) mozna więc uzależnić danie dt od miejsca jego pobytu. Nikt nie prosi o dokładne dane tylko o podanie miejscowości. Moje pytanie o transport tez pozostało bez odpowiedzi, a to także może wpłynnąc na decyzję. A waga i orientacyjny wiek suni przyda się do ogłoszeń. Ja lubie konkretne informacje. Jest tu i tu, wazy tyle i tyle, dysponujemy (bądź nie) transportem, myślę, że ma tyle i tyle lat. W tej chwili jest bezpieczna bądź nie. Byłoby łatwiej, szybciej i przyjemniej ;)[/quote] też tak uważam...bez danych nie mozna przygotować ogłoszeń... Quote
luka1 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [B][SIZE="5"]Dziś sunię zabrali do schroniska[/SIZE][/B]:-( Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale niektórzy ludzie pracują - ja co prawda nie pracuję zawodowo ale cały dzień jestem z psami. Dziś wróciłam wcześniej. Quote
enia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='luka1'][B][SIZE="5"]Dziś sunię zabrali do schroniska[/SIZE][/B]:-([/QUOTE] Boże, do którego??????? Quote
holmina Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 o matko biedna mała ja mieszkam kawał drogi od sląska,w dodatku nie da sie u mnie przeprowadzic PA z Gorzowa wielkop.ok 30km i nikomu nie chcailo sie jechac... bo dalabym bdt Quote
enia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 ale przeciez na FB ktos proponuje jej tymczas w ok.Warszawy! i co teraz? Quote
Agnieszka_K Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Boże:( a wiadomo do jakiego schroniska i czy można ją wyciągnąć? Mamy ofertę BDT - to dla maleńkiej wielka szansa mogłaby być! Quote
luka1 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Schronisko jest w Sochaczewie. Jest to całkiem dobre schronisko - o ile schronisko może być dobre. Było umówione, że sunia może zostać w warsztacie przez trzy cztery dni. Dziś zawiadomili schronisko i nie informując nas oddali sunię. Jest gruba, więc podejrzewają ją, że jest w ciąży. Mnie się wydaje, że jest po szczeniakach, ale nie jestem wetem i mogę się mylić. Wg procedury schroniskowej, będą czekać na oszczenienie. Szczeniaki usypia się, czasem zostawia się jednego ale zwykle wszystkie sa likwidowane. Sunia po wyleczeniu jest gotowa do adopcji. Cały ten czas sunia musi być w schronisku, chyba że... Dopuszczany jest DT ale w domu docelowym. Quote
Dorothy Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 DT w domu docelowym?? niejasne to dla mnie. No to dupa, ze tak powiem, rozumiem ze poki sie nie oszczeni nie wydadzą jej? Quote
luka1 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [quote name='Dorothy'] No to dupa, ze tak powiem, rozumiem ze poki sie nie oszczeni nie wydadzą jej?[/QUOTE] Dokładnie dupa Quote
emilia2280 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 no oki, to przeciez mozna powiedziec ze jedzie do domu docelowego. odkád to schroniska majá jakies systemy sprawdzania gdzie te psy tak naprawdé wydajá? to nie powinno byc zadnym problemem. jest DT, nawet 2, wiéc chyba mozna jutro já wyciágac i dowiezc do tego DT pod Warszawá? gdyby nie wypalil, to jest jeszcze Gorzów, tez do wykonania. Quote
wtatara Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Boże - te jej błagające oczka. Musimy ja ratować Quote
karolina_g_k Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ok. Wiemy juz gdzie jest. Czy zostanie wydana jesli ktos przyjedzie ja adoptować? Staramy się cos dla niej załatwić. Nie ma sensu trzymac jej tam do porodu (jesli rzeczywiście jest w ciazy). To barbarzyństwo. Chcemy wyciagnać ja i zrobic sterylizacje adopcyjną. Luka wiem, ze zbierałas na nia jakies pieniązk na FB. Udało się? Musimy wiedziec jak się przygotowac i finansowo i transportowo i formalnie. Quote
luka1 Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 [quote name='karolina_g_k']Ok. Luka wiem, ze zbierałas na nia jakies pieniązk na FB. Udało się? Musimy wiedziec jak się przygotowac i finansowo i transportowo i formalnie.[/QUOTE] Nic o tym nie wiem, żadnych pieniędzy nie zbierałam - Quote
luka1 Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Sprawdziłam jeszcze raz - nie ma żadnej wpłaty dla Finki. Quote
Recommended Posts