Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Inka 33 przeslala mapke mysle ,ze warto jeszcze zaznaczyc gdzie , jakimi drogami ulicami chodzi sunia, dziekujemy bardzo:)

[img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/305879_1939201092026_1602377320_1578382_479902351_n.jpg[/img]

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='inka33'][B]Ellig[/B] - dostałaś ode mnie maila. :)

Edit - aha, już odebrałaś... :)

PS. zaznaczyłam co wiem.[/QUOTE]
Tak bardzo dziekuje , lepiej widac mapke jak sie zapisze i powiekszy:)

Posted

Super, Inka ale zdolna jesteś !!! Ja taka komputerowa nie jestem :-( !! Jak się zapisuje? Bo powiększyć może dam radę!
Łóżko-tapczan- też widziałam (nie mogłam zajrzeć bo jacyś panowie imprezę sobie na nim zrobili), natomiast nic co by budę przypominało ! Jedynie od strony CHODECKIEJ parku dobrze nie sprawdziłam, może okolice posterunku?
Buda miała być dla MAŁEGO ŁACIATEGO(BIAŁY W CIEMNE ŁATY) PSA?

Posted

Przez moment myslalam ,ze to jest Demi ale w opisie jest napisane, ze to jest pies.

[IMG]http://napaluchu.pl/foto/011102460_mini.jpg[/IMG]

[FONT=arial][SIZE=2][COLOR=#003366][FONT=arial][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=1][B]ID[/B]: 2266/11/P
[B]Gatunek[/B]: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ]
[B]Masc[/B]: brązowa przesiew. czarnym[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Wczoraj rozwiesiłam kilka plakatów wzdłuż Chodeckiej w stronę cmentarza i wzdłuż muru cmentarnego między Chodecką a Rembielińską. Chodziłam po krzakach wzdłuż muru cmentarnego na ww odcinku. Dziś kilka powiesiłam na odcinku Rembielińska-Budowlana, czyli bazarek, Carrefour, Lidl. No żeby chociaż ktoś się odezwał, naprowadził nas na jakiś ślad. Nawet jeśli ktoś przygarnął sunię, to żeby chociaż zadzwonił, że z nią wszystko ok.
Byłam kilka razy w Parku Bródnowskim, ale nigdy tam żadnej budy nie widziałam. Chyba, że jest w jakimś mało uczęszczanym miejscu, albo może kiedyś była.

Posted

Aga, ale mi to chyba się nie śniło ;-) byłaś przy rozmowie, jak te Panie mówiły o tej budzie ?! Tylko dziwi mnie to, że najpierw się zapierały że Demi nie widziały, później opowiedziały o tym że widziały właśnie w okolicach cmentarza, od strony Chodeckiej, później dorzuciły tego małego łaciatego i budę! Chyba, że mi się to śniło :evil_lol:!

Posted

Łaziłam dziś po krzakach niedaleko parkingu 2, czyli od strony Rembielińskiej - w zasadzie to między tym parkingiem a jeszcze jednym tez strzeżonym, jak mi się wydaje, który jest bardziej od strony Galerii Rembielińska. Tam jest taki teren częściowo ogrodzony. Jest tam dużo śladów bytności ludzi, tzn. imprezowiczów lub/i bezdomnych, ale niczego psiego nie zauważyłam...

Natomiast ta wersalka była dziś całkiem rozłożona, czyli wychodzi, że ktoś z niej korzysta, ale nie pies.

Powoli mam dość zaczepiania ludzi i pytania o Sunię, bo od kilku osób usłyszałam - lekko mówiąc - "niemiłe" komentarze...

Pies bazarkowy (nie bezdomny-parkowy), to suczka o imieniu Sara w kolorze czarno-ciemnobrązowo-podpalanym wielkości mniejszego wilka - na tyle, na ile udało mi się zobaczyć za ogrodzeniem bazarku, gdzie obok stoi buda z kojcem i napisem "nie dokarmiać Sary". Przynajmniej takiego dziś widziałam w towarzystwie cieciów na zamkniętym bazarku. (Przepraszam, jeśli nieskładnie piszę, ale muszę szybko zwolnić kompa.)

Czyli nie należy chyba podejrzewać, że paniom pomyliła się z tym parkowym łaciatym...

Może jutro więcej psiarzy spotkam w parku, to popytam, bo dziś to głównie spacerowiczów spotykałam i z nimi to już gadać nie chcę więcej! :(

W każdym bądź razie ja też nigdy wcześniej i teraz nigdzie też nie - w parku nie stwierdziłam niczego budo-podobnego, o łaciatym bezpańskim psie nie wspominając...

W okolicy komisariatu to jest taki kontener, jak na śmieci pobudowlane, wokół którego walają się resztki jadalne, co potwierdzi mój pies oraz Nausicaa z TŻ oraz ich psem. ;) Tam też nie widzieliśmy niczego psiego...

Na dziś, to chyba tyle. :bye:

Posted

[quote name='Malawia']Aga, ale mi to chyba się nie śniło ;-) byłaś przy rozmowie, jak te Panie mówiły o tej budzie ?! Tylko dziwi mnie to, że najpierw się zapierały że Demi nie widziały, później opowiedziały o tym że widziały właśnie w okolicach cmentarza, od strony Chodeckiej, później dorzuciły tego małego łaciatego i budę! Chyba, że mi się to śniło :evil_lol:![/QUOTE]

Czekamy na potwierdzenie Agi ;), a mi się śniło znalezienie Suni... :(

Posted

:evil_lol:zaraz za uszy ściągnę tu Agę:eviltong:
A teraz na poważnie:oops: w sobotę jak przeleciałam po Parku ok.14 to też psiarzy było mało, ale nawet jak nie psiarzy zaczepiam, to nikt jeszcze źle nie zareagował!

Tylko jeden incydent miałyśmy z AGA2402 w piątek wieczorem, jakaś pani z bokserem fuknęła na NAS, że ONA NAWET PSA NIE MA I ŻE INNE PSY JĄ TEŻ NIE INTERESUJĄ, A TAK WOGÓLE TO TEN BOKSER TEŻ NIE JEJ:crazyeye: i wiecie co, stanełam jak wryta, dosłownie wszystko mi opadło-szczena, ręcę, dobrze że ulotek z wrażenia nie zgubiłam! Aga wyciągnęła mnie z letargu, bo pewnie bym tak dłuuuugo stała, jak ogłupiała! Co za ludzie?!

Posted

Cioteczki!

Na wieczornym psim spacerze - nie do parku! - widziałam białego (hmm... właściwie to tak zakurzonego, że szarego) kudłatego psa w typie małego owczarka nizinnego - z płcią ukrytą pod kołtunami... Niewykluczone, że w okolicy karku miał ciemniejsza łatę, ale nie jestem pewna na 100%... Bez obroży. :( Bez człowieka w pobliżu. :(

Pobawił się chwilę z Kajtem, po którego zachowaniu względem zwierza też płci nie stwierdziłam. Kudłacz smaczkiem w postaci kiełbaski pogardził (z czego mój skwapliwie skorzystał - biedne wygłodzone zwierzę! ;)). Podejść do mnie nie chciał - chyba się bał. Po chwili czmychnął gdzieś za blok "i tyle go widzieli"... :(

Widziałam go między blokami, z których jeden ma adres Suwalska 30.

Może to ten parkowy rezydent, skoro głodny nie był...?! :crazyeye:

Posted

[quote name='mmd']Ale Wy się tam nachodzicie....
Czy ona się pod ziemię zapadła :shake:[/QUOTE]

Zapraszamy na Bródno! :diabloti: Każdą kolejną parę rąk/nóg/oczu przyjmiemy serdecznie i z otwartymi ramionami!!! :)

Posted

[quote name='Ellig']moze przez maila, moge wyslac, poprosze o kontakt na pw.[/QUOTE]
Ellig ja maila to umiem wyslac ;),tylko chodzi o to ,ze tamci nie maja kompa ,a ja nie mam funkcji-w komórce ,wiec raczej nie pomogę ,tylko sam opis psa...
Kiedyś ,ale nie w tym roku sporo łazilam po tym parku i nigdy zadnej budy nie widzialam ,a psiarzy tam jest sporo tylko chyba po pracy ida na spacer .

Posted

Odpowiedź na Twoje ogłoszenie "Zagineła mała , bezowa sunia na Bródnie w Warszawie!Nagroda" na Gumtree;
"
Witam
Przykro mi ale informacji nie mam, mieszkam na Bródnie na Łabiszyńskiej i mam sunie jamniczkę duzo spacerujemy jak tylko cokolwiek bede wiedziła dam znać.
A sprawdziliscie Państwo schroniska na Paluchu w Jóżefowie koło Legionowa a może ktos ja przygarnał , trzeba miec nadzieje ,że się znajdzie.
Pozdrawiam
E.O."

Witam
Widze ,że akcja poszukiwania Maxi trwa ( zobaczyłam w internecie ) ja spaceruje po parku i w okolicach pętli autobusowej mam przy sobie zdjecie Maxi , dodatkową smycz no i jedzonko może ją znajdziemy !!!

Pozdrawiam
E.O."

Posted

[quote name='inka33']Czekamy na potwierdzenie Agi ;), a mi się śniło znalezienie Suni... :([/QUOTE]
Szkoda ,ze nie na jawie................

Posted

[quote name='kasiek.']tylko sam opis psa...
.[/QUOTE]
Demi - ma ok. roku. Jest nieduża - sięga do połowy łydki.Kolor bezowy, z czarnymi wlosami taka jakby prega biegnaca od glowy przez kark do ogona, duze oczy, przy nosie czarna mordka. Początkowo jest trochę nieśmiałą sunią, ale przy bliższym kontakcie otwiera się, chce być jak najbliżej człowieka

Posted

[B]Malawia[/B] odebrala plakaty wydrukowane przez [B]Mysza1[/B], serdecznie dziekujemy, jest tego sporo.
[B]inka33[/B] czy [B]Malawia[/B] moze podrzucic do Ciebie troche plakatow i tasmy, ktore kupila,tak ,zeby mozna je bylo od Ciebie odebrac , chodzi o ludzi z Brodna?

Posted

[B]504 530 521 Malawia[/B]

[B]501 233 163 exploit-oi

[/B][B]791 566 678[/B] [I][B]Atomowka[/B][/I]
Tutaj nr i[B]nki33 [/B][B] 22 371 73 87[/B], który działa jak stacjonarny, ale jest przenośny (nomadic Sferii).

Uwazam, ze [B] Chodecka i okolice, bazarki, pawilony [/B][COLOR=red]i zabrac ze soba troche karmy jakies miseczki z woda ,zeby postawic w krzakach.moze kocyk, bo najlatwiej jest zlapac psiaka
.[/COLOR]
Telefon do [B]Bogusi 507 196 636[/B]

Telefon do[B] P.Ani[/B], wlascicielki [I]SUNI[/I] [B]500 709 717 adres, ul. Toruńska 52/3[/B]

[B]Aga 2402 tel na pw

[img]http://images8.fotosik.pl/2660/5f11e27c67ac3741.jpg[/img]
[/B]

Posted

[B]Malawia[/B], tylko spokojnie, zapewniam Cię, że z Twoją głową wszystko w jak najlepszym porządku:). Faktycznie, te spotkane kobiety mówiły o jakimś małym, białym w łatki piesku, dla którego ludzie postawili budę w parku i dokarmiają go. Ale tak naprawdę to nie wiadomo czy to nie jest kolejna plotka, a jeżeli nawet prawda to nie wiadomo kiedy to było i tak naprawdę gdzie to było, bo o ile teraz mnie pamięć nie myli to one mówiły, że "tak słyszały". A czy widziały rzeczywiście Demi-to też wielki znak ?

Posted

[quote name='Ellig']Demi - ma ok. roku. Jest nieduża - sięga do połowy łydki.Kolor bezowy, z czarnymi wlosami taka jakby prega biegnaca od glowy przez kark do ogona, duze oczy, przy nosie czarna mordka. Początkowo jest trochę nieśmiałą sunią, ale przy bliższym kontakcie otwiera się, chce być jak najbliżej człowieka[/QUOTE]
ok ,przekazałam ,jak któraś z dogo ..bedzie w okolicach Tokarza 1 i rozwiesi tam plakat ,to bedą mieli fotkę ;) ,tam w okolicy sa chyba dwie szkoły ,wiem ,ze dzieciaki lubią takie akcje - może pomogą
A w weekend mogę ich poprosic o spacer do parku ,jesli sunia tam była widywana

Posted

Kasiek ja się mogę z Nimi Jutro umówić, będę tam zawozić plakaty,np Łojewska róg Chodeckiej i dać im trochę ulotek :p. Około 17.30 np! A na Łojewskiej plakaty też wiszą.
[B]Dzwoniła do mnie Inka[/B], była na pierszym Parkingu od strony Kondratowicza, tam gdzie puszki były zostawione dla Demi, był psiolubny PAN ochroniarz i powiedział, że jakby co to trzyma rękę na pulsie, będzie próbował łapać Demi. Potwierdził to, że był w parku łaciaty kundelek, przychodził do tego pana po coś do jedzenia, ale już jakiś czas go nie było :shake: i że pies zawsze wracał w stronę ul. Wyszogrodzkiej.

Która CIOTECZKA ma blisko do CH Targówek? Może któraś tam, lub w okolicy pracuje :diabloti: ? Mam DO NIEJ prośbę, żeby powiesiła plakat Demi w Kakadu, pracownicy są też zwierzolubni i powieszą bez problemu. A obok CH Targówek jest jeszcze drugie olbrzymie Kakadu, i tam też można powiesić i w przychodni weterynaryjnej.
Jeśli nikt nie ma blisko to w sobotę tam pojadę .Ja dziś powiesiłam w Kakadu w Arkadii!
[B]Inka[/B] jak będę jutro kole 17 na Bródnie to podrzucę CI część plakatów, bo mieszkam zbyt daleko, żeby je wosić gdy znajdą się chętni do rozklejania!
Dzięki Aga2402, już myślałam że coś ze mną nie chalo !!!

Posted

Dziękuję, [B]Malawia[/B], za przekazanie informacji. :kiss_2:

Nie miałam dostępu do kompa, bo moje dziecięcie lekcje odrabiało - prezentacja na przyrodę.

Skrzynka kontaktowo-plakatowo-ulotkowa grzecznie czeka! :)

Tylko proszę o info ok. pół godziny przed dojazdem, co bym z psem nie polazła akurat...