Agata P Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 przywlokłam się i ja z wątku Bena, czytałam juz kiedyś wątek Maxa ale mi gdzieś zginął:p Widzę,że psisko miało mega szczęscie taki domek mu się trafił:Cool!:bardzo się cieszę,szkoda tylko ,że tak mało takich domków. savahna widzę,że rekrutujesz nową siłę roboczą do robienia ogłoszeń ;) baaaaardzo przydatna,każda para rąk na wagę złota. Dadziu napisał(a):jak możemy Wam pomóc?co prawda bogaci nie jestesmy ale może zawsze parę groszy się uda podesłac Dadziu moim zdaniem jesteś w błędzie, pozwolę sobie coś zacytować :"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty";) Quote
Dadziu Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 dzięki AgataP:lol:,będe pomagac jak potrafię.narazie opowiadam na lewo i prawo o Filipie i Tarze.a Max z Rita byli przed chwilą na dluższym spacerze,Max dośc fajnie chodzi na smyczy a jak go puszczamy wolno to daleko nie odejdzie i przychodzi na komendę "do mnie Max":loveu: Quote
Agata P Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 to super,że psisko się słucha ale uważajcie proszę bo już nie jeden adoptowany psiak zwiał wystraszył się np. albo coś . Polecam adresówke na oddzielnej obróżce i wzmożoną czujność. Quote
Dadziu Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 dziewczyny mialam telefon z radia,sawanah proszę tu masz link wyslij ogłoszenie Tary i filipka i kogo tam jeszcze chcesz.dopóki się nie naucze to proszę rob to na tej stronce tezhttp://www.radiobielsko.pl/przygarnij-zwierzaka/strona-glowna Quote
savahna Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Agata P napisał(a): savahna widzę,że rekrutujesz nową siłę roboczą do robienia ogłoszeń ;) Nnnno, bo nam się gdzies zawieruszyłaś.:cool3::cool3::cool3: (;)) A serio to wszyscy wiemy jakie sa realia i dlatego ...fajnie Dadziu,że chcesz pomóc.:lol::lol::lol: Dadziu, ja zwykle ogłaszam cały czas na tych samych serwisach, bo mam je opanowane , wiem gdzie, co i jak , więc idzie szybciej, ale nie wykluczone,że sobie ten dołączę. I zwykle jak robie to jednego psa na 22 serwisach i dopiero potem biorę się za następnego. Tak jest prościej z tekstem i zdjęciami. Widze,że faktycznie bardzo chciałabyś pomóc, ale powolutku...rozeznaj się troszkę w dogo i serwisach a ja w przyszłym tygodniu Ci (Wam) pomogę. Quote
Dadziu Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 oki Dzieki za rade na dzisiaj DOBRANOC WSZYSTKIM PA PA!!!!!!! Quote
Dadziu Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 jedziemy dzis z psiakami na caly dzie na dzialke ale sie wygonią:)pani z radia umiesci Tare n radiu Bielsko poslalam jej Twój link Sawahna Quote
Ginn Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Dadziu napisał(a):jedziemy dzis z psiakami na caly dzie na dzialke ale sie wygonią:)pani z radia umiesci Tare n radiu Bielsko poslalam jej Twój link Sawahna Bardzo wielkie dzięki w imieniu swoim i Tary.:lol::lol: Quote
Ania102 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Ale miło sie zrobiło na watku Maxa:) Dadziu cieszę się bardzo, ze trafił do Was. Na Rite musicie uważać, żeby się nie przejadła. Kiedys miałam psiaka, który z zazdrości o miskę nie opuszczał jej na chwile, po tym jak w naszym domu zamieszkał kolejny pies.Dużo winy w tym wszystkim można przypisać mojej mamie, która twierdziła, że nie można mu ograniczać jedzenia bo wtedy z pewnościa dostanie zawału. Dzeki więc sobie tył i w końcu wygladał jak kwadrat, ale fakt jest taki, że nic nie dawało mu radosci takiej jak miska. On w ogóle był troszke dziwakiem i jako szczeniak zostawił mi ślady na zawsze na ustach. Teraz mam problem z moja roczna dziewczynka- może ktos pamięta Gabi(miała wątek), na osiedlu jest nowy bezdomniak, przygarniety przez sąsiadów i moje suczyna chyba pierwszy raz się zakochała. Pokonuje ogrodzenie i potajemnie sięz nim spotyka. Ręce mi opadają. Quote
aagataa8 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Nowe znalezisko mojej znajomej: suczka ok. 7-8 miesięcy w oczekiwaniu na I cieczkę, przebywa pod punktem ksero w naszym mieście (tam gdzie pracuje ta znajoma). Jest dokarmiana, ale co zrobić dalej? Pozwolić jej żyć na ulicy? Oto ona (przepraszam za jakość zdjęć, ale robione beznadziejnym telefonem): Quote
savahna Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Fajnie ,że Tara w Radiu bielsko. :lol: Dziewczyny jak wam idzie rozeznanie w temacie"ogłoszenia"?Jak są problemy to możemy spróbować razem, jak mawia Ginn "na małpę" przejść przez konkretny serwis. Oczywiście każdya z innym psem.:razz: Mysle,że potem te posty ogłoszeniowe trzeba bedzie pokasować,bo zaśmiwecają troche...No , ale to potem. Mam nadzieję ,że założycielka wątku nam wybaczy, ale działanie w dobrej sprawie.:p Przy okazji wynikła jeszcze jedna kwestia dotycząca ogłoszeń. Na kogo podawać namiary przy konkretnym psie. Zawsze trzeba dopytać o kontakt. W przypadku Tary dobrze jest podać kontakt na Ginn, zarówno maila jak i telefon, bo ja o Tarze wiem niewiele, tyle co Ginn napisała na wątku. Poza tym jestem w tej kwestii zupełnie niedecyzyjna, bo to Ginn może jedynie zdecydować czy do konkretnego domu chce Tare dać czy nie. Oczywiście zupełnie mi nie przeszkadza,że podałaś mojego maila , tylko,że ja bedę w razie zapytań musiała przekierować do Ginn, która w temacie najbardziej kompetentna;) Widzę dziewczyny,że kolejna bieda w Starachowicach.....:roll: Quote
kaja69 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Savahna,lecę za Toba jak ten pies tropiący :) Qrczę ,żeby tak wszystkie watki się kończyły jak ten ...ehhh Jak chcesz moge Ci podać jeszcze jedną stronke do ogłoszeń,pan mówił mi,że ma sporo wejsć na psach do adopcji :) Quote
savahna Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 kaja69 napisał(a):Savahna,lecę za Toba jak ten pies tropiący :) Qrczę ,żeby tak wszystkie watki się kończyły jak ten ...ehhh Jak chcesz moge Ci podać jeszcze jedną stronke do ogłoszeń,pan mówił mi,że ma sporo wejsć na psach do adopcji :) Tylko czy to stronka o takim ogólnokrajowym zasiegu? Podac mozesz, się zobaczy, choć ja mam w rezerwie chyba ze 30 albo więcej adresów z których nie korzystam, bo bym nie wyrobiła, ale jak ma dużo wejść to może warto. Mam nadzieje,że nas załozycielki watku nie ścigą za ten temat ogłoszeniowy.;) Quote
Dadziu Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 dobra robimy to na malpe.potrzebuje szybkiego kursu Quote
Ginn Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Dadziu napisał(a):dobra robimy to na malpe.potrzebuje szybkiego kursu Jestem zaaaaaa. Quote
Dadziu Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 na galeri MAXA jest dodane zdjecie jak sie rozgoscił jasnie PAN Quote
Ginn Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Dadziu napisał(a):na galeri MAXA jest dodane zdjecie jak sie rozgoscił jasnie PAN Na jakiej galeri - dlaczego ja nic nie wiem???? Quote
megi345 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 chyba chodzi o tą galerie: http://www.dogomania.pl/galeria/d/8801/ i o to zdjęcie: Quote
Ginn Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 megi345 napisał(a):chyba chodzi o tą galerie: http://www.dogomania.pl/galeria/d/8801/ i o to zdjęcie: O, dzięki wielkie, jakoś mi umknęło. Quote
ma_ga Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Rzeczywiście Jaśnie Pan! No cóż, muszę przyznać, że Ben nie ma tak dobrze :evil_lol:, chociaż też próbował :eviltong::lol:. Quote
Ginn Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Właśnie przed chwilą podrzucono mi pod bramę młodego onka (mówiąc po mojemy wilczurka). Jest w bardzo złym stanie. Wychudzony, sierść pozlepiana. Guz na pyszczku pod okiem. Jutro jak będę mogła to zrobię zdjęcia. Mam serdecznie dość. Quote
Zuzka2 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Ginn napisał(a):Właśnie przed chwilą podrzucono mi pod bramę młodego onka (mówiąc po mojemy wilczurka). Jest w bardzo złym stanie. Wychudzony, sierść pozlepiana. Guz na pyszczku pod okiem. Jutro jak będę mogła to zrobię zdjęcia. Mam serdecznie dość. To masz ciekawie,Ginn:-( Ja pomogę ogłaszać jak psina będzie do adopcji i z fotkami.ONkowate szczenięta błyskawicznie znajdują domy:-) Quote
Ginn Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Zuzka2 napisał(a):To masz ciekawie,Ginn:-( Ja pomogę ogłaszać jak psina będzie do adopcji i z fotkami.ONkowate szczenięta błyskawicznie znajdują domy:-) Tak, mieszkać w takim k.......m towarzystwie to faktycznie ciekawie. To jest szczeniak mocno wyrośnięty jeśli wogóle szczeniak. Może po prostu chudy i niewyrośnięty. Quote
aagataa8 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Dadziu napisał(a):na galeri MAXA jest dodane zdjecie jak sie rozgoscił jasnie PAN Jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć tutaj to sprawa nie jest trudna. Ja ściągnęłam sobie taki program: ImageShack Uploader. Jest on do ściągnięcia np pod tym linkiem: http://www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Grafika_i_DTP-Albumy-ImageShack_Uploader/12671 Jak się ściągnie i go zainstalujemy, to go otwieramy. Potem klikamy opcję "Dodaj" w lewym dolnym rogu, wybieramy zdjęcie, które chcemy dodać. Miniatura zdjęcia pojawi się po prawej stronie. Rozwijamy opcję "Zmiana rozmiaru", która znajduje się koło miniatury i ustawiamy 640x640 (dla forów). Następnie klikamy "Wyślij" w prawym dolnym rogu. Po chwili pojawia nam się nowe okienko, klikamy na ciag znaków, który pojawia nam się pod napisem Hotlinki na fora1, prawy przycisk myszy, Copy i robimy Opcję Wklej prawym przyciskiem myszy w poście. Zdjęcie zostało wklejone. Należy tylko kliknąć Wyślij odpowiedź:) Może to się wydawać trudne, ale po paru razach robi się to w przeciągu 10 sekund:) Quote
Recommended Posts