Jump to content
Dogomania

Młody ON Max pod obstrzałem na terenie strzelnicy- potrzebna pomoc. Ma nowy dom!:)

Recommended Posts

Posted

przywlokłam się i ja z wątku Bena, czytałam juz kiedyś wątek Maxa ale mi gdzieś zginął:p
Widzę,że psisko miało mega szczęscie taki domek mu się trafił:Cool!:bardzo się cieszę,szkoda tylko ,że tak mało takich domków.

savahna widzę,że rekrutujesz nową siłę roboczą do robienia ogłoszeń ;)
baaaaardzo przydatna,każda para rąk na wagę złota.

Dadziu napisał(a):
jak możemy Wam pomóc?co prawda bogaci nie jestesmy ale może zawsze parę groszy się uda podesłac

Dadziu moim zdaniem jesteś w błędzie, pozwolę sobie coś zacytować :"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty";)

Posted

dzięki AgataP:lol:,będe pomagac jak potrafię.narazie opowiadam na lewo i prawo o Filipie i Tarze.a Max z Rita byli przed chwilą na dluższym spacerze,Max dośc fajnie chodzi na smyczy a jak go puszczamy wolno to daleko nie odejdzie i przychodzi na komendę "do mnie Max":loveu:

Posted

to super,że psisko się słucha ale uważajcie proszę bo już nie jeden adoptowany psiak zwiał wystraszył się np. albo coś . Polecam adresówke na oddzielnej obróżce i wzmożoną czujność.

Posted

Agata P napisał(a):

savahna widzę,że rekrutujesz nową siłę roboczą do robienia ogłoszeń ;)

Nnnno, bo nam się gdzies zawieruszyłaś.:cool3::cool3::cool3: (;))
A serio to wszyscy wiemy jakie sa realia i dlatego ...fajnie Dadziu,że chcesz pomóc.:lol::lol::lol:
Dadziu, ja zwykle ogłaszam cały czas na tych samych serwisach, bo mam je opanowane , wiem gdzie, co i jak , więc idzie szybciej, ale nie wykluczone,że sobie ten dołączę. I zwykle jak robie to jednego psa na 22 serwisach i dopiero potem biorę się za następnego. Tak jest prościej z tekstem i zdjęciami.
Widze,że faktycznie bardzo chciałabyś pomóc, ale powolutku...rozeznaj się troszkę w dogo i serwisach a ja w przyszłym tygodniu Ci (Wam) pomogę.

Posted

Dadziu napisał(a):
jedziemy dzis z psiakami na caly dzie na dzialke ale sie wygonią:)pani z radia umiesci Tare n radiu Bielsko poslalam jej Twój link Sawahna

Bardzo wielkie dzięki w imieniu swoim i Tary.:lol::lol:

Posted

Ale miło sie zrobiło na watku Maxa:)
Dadziu cieszę się bardzo, ze trafił do Was. Na Rite musicie uważać, żeby się nie przejadła. Kiedys miałam psiaka, który z zazdrości o miskę nie opuszczał jej na chwile, po tym jak w naszym domu zamieszkał kolejny pies.Dużo winy w tym wszystkim można przypisać mojej mamie, która twierdziła, że nie można mu ograniczać jedzenia bo wtedy z pewnościa dostanie zawału. Dzeki więc sobie tył i w końcu wygladał jak kwadrat, ale fakt jest taki, że nic nie dawało mu radosci takiej jak miska. On w ogóle był troszke dziwakiem i jako szczeniak zostawił mi ślady na zawsze na ustach.

Teraz mam problem z moja roczna dziewczynka- może ktos pamięta Gabi(miała wątek), na osiedlu jest nowy bezdomniak, przygarniety przez sąsiadów i moje suczyna chyba pierwszy raz się zakochała. Pokonuje ogrodzenie i potajemnie sięz nim spotyka. Ręce mi opadają.

Posted

Nowe znalezisko mojej znajomej: suczka ok. 7-8 miesięcy w oczekiwaniu na I cieczkę, przebywa pod punktem ksero w naszym mieście (tam gdzie pracuje ta znajoma). Jest dokarmiana, ale co zrobić dalej? Pozwolić jej żyć na ulicy?
Oto ona (przepraszam za jakość zdjęć, ale robione beznadziejnym telefonem):

Posted

Fajnie ,że Tara w Radiu bielsko. :lol:
Dziewczyny jak wam idzie rozeznanie w temacie"ogłoszenia"?Jak są problemy to możemy spróbować razem, jak mawia Ginn "na małpę" przejść przez konkretny serwis. Oczywiście każdya z innym psem.:razz: Mysle,że potem te posty ogłoszeniowe trzeba bedzie pokasować,bo zaśmiwecają troche...No , ale to potem. Mam nadzieję ,że założycielka wątku nam wybaczy, ale działanie w dobrej sprawie.:p
Przy okazji wynikła jeszcze jedna kwestia dotycząca ogłoszeń. Na kogo podawać namiary przy konkretnym psie. Zawsze trzeba dopytać o kontakt. W przypadku Tary dobrze jest podać kontakt na Ginn, zarówno maila jak i telefon, bo ja o Tarze wiem niewiele, tyle co Ginn napisała na wątku. Poza tym jestem w tej kwestii zupełnie niedecyzyjna, bo to Ginn może jedynie zdecydować czy do konkretnego domu chce Tare dać czy nie.
Oczywiście zupełnie mi nie przeszkadza,że podałaś mojego maila , tylko,że ja bedę w razie zapytań musiała przekierować do Ginn, która w temacie najbardziej kompetentna;)
Widzę dziewczyny,że kolejna bieda w Starachowicach.....:roll:

Posted

Savahna,lecę za Toba jak ten pies tropiący :) Qrczę ,żeby tak wszystkie watki się kończyły jak ten ...ehhh
Jak chcesz moge Ci podać jeszcze jedną stronke do ogłoszeń,pan mówił mi,że ma sporo wejsć na psach do adopcji :)

Posted

kaja69 napisał(a):
Savahna,lecę za Toba jak ten pies tropiący :) Qrczę ,żeby tak wszystkie watki się kończyły jak ten ...ehhh
Jak chcesz moge Ci podać jeszcze jedną stronke do ogłoszeń,pan mówił mi,że ma sporo wejsć na psach do adopcji :)

Tylko czy to stronka o takim ogólnokrajowym zasiegu? Podac mozesz, się zobaczy, choć ja mam w rezerwie chyba ze 30 albo więcej adresów z których nie korzystam, bo bym nie wyrobiła, ale jak ma dużo wejść to może warto.
Mam nadzieje,że nas załozycielki watku nie ścigą za ten temat ogłoszeniowy.;)

Posted

Właśnie przed chwilą podrzucono mi pod bramę młodego onka (mówiąc po mojemy wilczurka). Jest w bardzo złym stanie. Wychudzony, sierść pozlepiana. Guz na pyszczku pod okiem. Jutro jak będę mogła to zrobię zdjęcia. Mam serdecznie dość.

Posted

Ginn napisał(a):
Właśnie przed chwilą podrzucono mi pod bramę młodego onka (mówiąc po mojemy wilczurka). Jest w bardzo złym stanie. Wychudzony, sierść pozlepiana. Guz na pyszczku pod okiem. Jutro jak będę mogła to zrobię zdjęcia. Mam serdecznie dość.

To masz ciekawie,Ginn:-(
Ja pomogę ogłaszać jak psina będzie do adopcji i z fotkami.ONkowate szczenięta błyskawicznie znajdują domy:-)

Posted

Zuzka2 napisał(a):
To masz ciekawie,Ginn:-(
Ja pomogę ogłaszać jak psina będzie do adopcji i z fotkami.ONkowate szczenięta błyskawicznie znajdują domy:-)

Tak, mieszkać w takim k.......m towarzystwie to faktycznie ciekawie. To jest szczeniak mocno wyrośnięty jeśli wogóle szczeniak. Może po prostu chudy i niewyrośnięty.

Posted

Dadziu napisał(a):
na galeri MAXA jest dodane zdjecie jak sie rozgoscił jasnie PAN

Jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć tutaj to sprawa nie jest trudna. Ja ściągnęłam sobie taki program: ImageShack Uploader. Jest on do ściągnięcia np pod tym linkiem: http://www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Grafika_i_DTP-Albumy-ImageShack_Uploader/12671
Jak się ściągnie i go zainstalujemy, to go otwieramy.
Potem klikamy opcję "Dodaj" w lewym dolnym rogu, wybieramy zdjęcie, które chcemy dodać.
Miniatura zdjęcia pojawi się po prawej stronie. Rozwijamy opcję "Zmiana rozmiaru", która znajduje się koło miniatury i ustawiamy 640x640 (dla forów).
Następnie klikamy "Wyślij" w prawym dolnym rogu. Po chwili pojawia nam się nowe okienko, klikamy na ciag znaków, który pojawia nam się pod napisem Hotlinki na fora1, prawy przycisk myszy, Copy i robimy Opcję Wklej prawym przyciskiem myszy w poście. Zdjęcie zostało wklejone. Należy tylko kliknąć Wyślij odpowiedź:)
Może to się wydawać trudne, ale po paru razach robi się to w przeciągu 10 sekund:)