Jump to content
Dogomania

Młody ON Max pod obstrzałem na terenie strzelnicy- potrzebna pomoc. Ma nowy dom!:)

Recommended Posts

Posted

To ja jutro rano wkleje mini kursik. Myśle,że może od gumtree zaczniemy bo tam na prawde dużo wejść.Ale zrobić sobie folder w komputerze potraficie, co? Bo trzeba bedzie sobie przygotować folder w którym będziecie miały zdjęcia do ogłoszeń i tekst. ;)

Posted

savahna napisał(a):
To ja jutro rano wkleje mini kursik. Myśle,że może od gumtree zaczniemy bo tam na prawde dużo wejść.Ale zrobić sobie folder w komputerze potraficie, co? Bo trzeba bedzie sobie przygotować folder w którym będziecie miały zdjęcia do ogłoszeń i tekst. ;)

Czy to ma być jeden folder, czy dwa osobne - na zdjęcia i na tekst. Kopiować prawym przyciskiem myszki??

Posted

Jeden folder w którym bedziesz miała foty i tekst konkretnego psa.;)
Kopiować ,no tak prawym , ja odruchowo robię, ale prawym....:roll:To znaczy lewym musisz sobie tekst zaznaczyc a prawym skopiować. Poza tym dobrze mieć,że tak powiem " w kupie " wszystkie adresy. Ja mam skopiowane i w wordzie wklejone.I ten dokument tez mam u siebie obok folderów wszystkich psów do ogłoszeń. No i jak sobie startuję z ogłoszeniami to otwieram dokument z adresami, zrzucam na pasek, potem z folderu konkretnego psa otwieram tekst ogłoszenia i tez na pasek zrzucam. Wtedy mozna zaczynać.:lol:

Posted

Tak na pasek dolny. Jak klikniesz tą kreskę poziomą co jest w prawym górnym rogu to Ci zleci właśnie na dolny pasek. Ja najpierw twieram sobie adresy, potem tekst do konkretnego psa. Zdecydowanie łatwiej (moim zdaniem ) jest robić najpierw jednego psa na wielu serwisach niż odwrotnie, bo wtedy musisz miec na pasku jedynie adresy i jeden tekst.
[pytania wcale nie sa głupie jak sie jest z kompem nie za pan brat i nie robiło się nigdy głoszeń. Rozumiem bo miałam podobnie....;)

Posted

OK. Ja dziś nie za wiele poćwiczę ale mam sporo problemów z umieszczeniem nowego prezentu - niestety psy nie są zbyt przyjacielskie. Jak wypiszesz co i jak to jutro wstanę rano i poćwiczę. Chyba, że inaczej to widzisz?

Posted

savahna napisał(a):
Ja sobie ogłoszę jednego psa i jutro Wam wkleję co po kolei w konkretnym serwisie się robi. Pewnie dałybyście radę same, ale jak wolicie z asekuracją to czemu nie.;)

Będę Ci bardzo wdzięczna. Rano lepiej mi się mysli - jestem skowronkiem. Dziś już myślę tylko o spaniu i jak psy rozmieścić aby sobie krzywdy nie zrobiły.

Posted

Ginn pozdrawiamy Ciebie i Twoją sforę.tak sobie myśle ze ten psiak ktorego Ci podrzucili mial wyjatkowe szczescie mógl wylądowac gdzieś w lesie:( a tak to jest u wspanialej z wielkim sercem kobiety.calujemy Cie

Posted

Dadziu napisał(a):
Ginn pozdrawiamy Ciebie i Twoją sforę.tak sobie myśle ze ten psiak ktorego Ci podrzucili mial wyjatkowe szczescie mógl wylądowac gdzieś w lesie:( a tak to jest u wspanialej z wielkim sercem kobiety.calujemy Cie

Wiesz jest takie powiedzenie "jak się ma miękkie serce to należy mieć twardą d..ę. Ja niestety w październiku kończę 60 lat i d..ę mam coraz miększą (chyba to jest dobrze po polsku).

Posted

Dadziu napisał(a):
aagataa8 masz talent do uczenia innych to było proste z Twoją pomocą,:cool3::lmaa:to ja i komputer:eviltong:

Cieszę się bardzo:) Ale sama myślę, że ja nie potrafię tłumaczyć....

Posted

Dziewczyny, coś tam naskrobałam. Mam nadzieje,ze bedzie czytelne. Wole jednak wysłać na pw albo na maila, bo jest tego sporo i sie wprawdzie nie znam, ale nie wiem czy można tak w poscie to umiescic, czy się w ogóle zmieściłoby i czy mod by sie nie doczepił. Dadziu jak nie będziesz umiała pw znaleźć to Ci maila wyślę;)

Posted

savahna napisał(a):
Dziewczyny, coś tam naskrobałam. Mam nadzieje,ze bedzie czytelne. Wole jednak wysłać na pw albo na maila, bo jest tego sporo i sie wprawdzie nie znam, ale nie wiem czy można tak w poscie to umiescic, czy się w ogóle zmieściłoby i czy mod by sie nie doczepił. Dadziu jak nie będziesz umiała pw znaleźć to Ci maila wyślę;)

Dzięki - dla mnie możesz na pw lub na maila - jak Ci wygodniej.

No właśnie dostałam pw. Biedna - ale się napisałaś. Wielkie dzięki.
Ja teraz będę się szykować z Bonusem do weta do Starachowic. Jak wrócę to zrobię zdjęcia i założę mu wątek.
Na moje psy znów poszło po 130 ogłoszeń a wynik tak,że zadzwoniła jakaś idiotka po "szczeniaka dla dziecka na podwórko" i jakaś mocno nie zdecydowana kobietka na maila. I to wszystko na ponad 700 ogłoszeń. Zwariować można.

Posted

Agata P napisał(a):
Ginn ,a jak nowy''nabytek''??

"Nabytek" czyli Bonus przespał noc bardzo spokojnie. Mam wrażenie, że chce tylko trzech rzeczy, jeść, pić i spać. Martwi mnie bo od wczoraj nie zrobił siusiu.
Szykuję się z nim do weta do Starachowic. Gdy wrócimy zrobię mu zdjęcia i założe wątek.

Posted

Ginn jak opanujesz ogłoszenia to bedziesz mogła na kilku najbardziej obleganych serwisach robic swoim psom w każdy piatek na przykład i zawsze bedą gdzies na widoku. A w weekend sporo wejść. Niestety przy tylu psach do ogłoszeń osoba,że tak powiem postronna nie da rady tego robic.:roll:
Dadziu do Ciebie tez poszło pw. ;)