Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Jutro mam zawozić dobermana z Tych i prawdopodobnie drugiego z Rudy Śląskiej do Wrocławia gdzie ktoś miał przejąć te psiaki i zawieź dale do Niemiec.

Proszę o ostateczne potwierdzenie tej sytuacji, gdzie mamy się spotkać i czy mam brać dobermana z Rudy Śląskiej

Mój telefon
601-294-064

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w zawiązku z zaistniałą sytuacją związaną z Daga_27 w imieniu osób związanych z ND wklejam nasze stanowisko. bardzo prosimy o skupienie na meritum czyli dalszej pomocy dobciom. wyjaśnienie sprawy pozostawiamy osobom i instytucjom upoważnionym.

[quote]
[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman]W imieniu osób skrzykniętych parę miesięcy temu na Dogomanii po to by ratować dobermany i wielokrotnie wymienianych jako NADZIEJA DOBERMANA chcemy publicznie oświadczyć, że oczekujemy wyjaśnień, faktur i zwrotu nierozliczonych pieniędzy pobieranych przez Dagę_27 ze skarpety Nadzieja Dobermana na AFN oraz przekazywanych przez nas na jej prywatne konto. [/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wpłaty na skarpetę Nadzieja Dobermana pochodziły przede wszystkim ze zbiórek robionych przez nas na allegro(aukcja cegiełkowa), naszych wpłat własnych, co łatwo można sprawdzić w rozliczeniach oraz z bazarów, na których fantami były przedmioty będące nasza własnością a przekazane na ten cel. Tym samym pociąganie do finansowej odpowiedzialności wobec AFN osób, które same na ten cel wpłacały dobrowolnie jest krzywdzące i nie na miejscu.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bardzo nam przykro, że w wielu kontekstach i wypowiedziach jesteśmy stawiani w jednym szeregu z osobą, która okazała się (z sobie tylko znanych powodów) nieuczciwa i zawiodła zaufanie wielu, w tym osób najbliżej z nią poprzez Dogomanię współpracujących [/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]i okazujących sympatię oraz chęć pomocy. Nie ma usprawiedliwienia na oszustwa, wyłudzanie publicznych pieniędzy, nie tłumaczy tego żadna sytuacja finansowa ani życiowa. [/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Przez kilka miesięcy wspólnymi siłami i przy pomocy innych Dogomaniaków uratowaliśmy wiele dobermanów - do wglądu wątek Nadzieja Dobermana, portal [/SIZE][/FONT][URL="http://www.nadzieja-dobermana.pl/"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#0000ff]www.nadzieja-dobermana.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][SIZE=3][FONT=Times New Roman], zdjęcia psów z nowych domów, również kontakty do domów adopcyjnych.[/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Daga_27 pomagała jako dom tymczasowy (DT) zarówno nam jak i „bokserom w potrzebie”, schronisku w Ostródzie, miała kontakt z Fundacją Niechciane i Zapomniane. [/FONT][/SIZE][/COLOR]

[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Teraz jesteśmy odsądzani od czci i wiary - jako „przyjaciółki Dagi” czy jej poplecznicy/ wspólnicy. Każdy z nas mieszka w innej części Polski i może ufać tylko słowu pisanemu lub mówionemu przez telefon. Podobnym zaufaniem obdarzyło Dagę wielu ludzi z Dogomanii.[/FONT][/SIZE][/COLOR]

[COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kwestie finansowe z AFN wyjaśni Fundacja bezpośrednio z Dagą, nas czeka próba odzyskania naszych pieniędzy przeznaczonych na pomoc konkretnym psom oraz odbudowanie wzajemnego zaufania. Drugim zadaniem, z którym będziemy się mierzyć to działanie w taki sposób, aby podobna sytuacja już się nie powtórzyła.[/FONT][/SIZE][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3]NADZIEJA DOBERMANA jest inicjatywą osób prywatnych, mającą na celu pomoc dobermanom, które są psami „niewdzięcznymi” z racji swojego charakteru, wielkości oraz złej reputacji w społeczeństwie. Staramy się prowadzić nasze działania w sposób rozważny, skuteczny. Bardzo chętnie przyjmiemy pomoc i konstruktywną krytykę ze strony osób doświadczonych, pracujących w fundacjach, stowarzyszeniach, ułatwi nam to dalsze kroki w trudnej sytuacji, w jakiej się znaleźliśmy.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/quote]

Posted

w sprawie Borysa - fundacja Hundenhilfe Polen będzie sie kontaktowała z Waszymi Niemcami od dobermanów w celu uzgodnienia i dostarczenia Borysa w sierpniu do domu.
Przed tym prawdopodobnie Borys przejdzie jeszcze w Polsce operacje oczu.

Posted

LUDZISKA!! Sory za offa ale dużo ludzi tu wchodzi!!!

POMOCY!!! ON UMIERA!!!!!

[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6384403#post6384403[/url]

Posted

[quote name='modliszka84']w sprawie Borysa - fundacja Hundenhilfe Polen będzie sie kontaktowała z Waszymi Niemcami od dobermanów w celu uzgodnienia i dostarczenia Borysa w sierpniu do domu.
Przed tym prawdopodobnie Borys przejdzie jeszcze w Polsce operacje oczu.[/quote]
A co jest Bryskowi w oczy? Kiedy operacja? Zdąrzy sie wszystko zagoić i wzmocnic przed drogą?

Posted

Borysek ma coś z powiekami. Jakos mu sie wywijają tak, że oczy ma wiecznie zaropiałe.
Beate z Hundenhilfe Polen, która co miesiąc zabiera od nas kilka psów, chce zasponsorowac tą operację, aby sie pies nie męczył. Ona bedzie w Polsce 9-10 sierpień i wtedy - gdy dogada się w Niemczech kto Boryska chce - to go zabierze.

A dzis Borysek dostał ode mnie duża kość ze ścięgien, schował w budzie i pilnuje jej cały czas.

Posted

A dzis Borysek dostał ode mnie duża kość ze ścięgien, schował w budzie i pilnuje jej cały czas.[/quote]

hihi -100% dobka w dobku jednym słowem-bedzie pilnowal a nie zje(skad ja to znam:evil_lol: )

Posted

[quote name='dzodzo']A dzis Borysek dostał ode mnie duża kość ze ścięgien, schował w budzie i pilnuje jej cały czas.[/quote]

hihi -100% dobka w dobku jednym słowem-bedzie pilnowal a nie zje(skad ja to znam:evil_lol: )[/quote]

:evil_lol: taa.. a najpierw przez 10 minut stał z tą koscią w zębach przy kracie i wszystkim pokazywał, że ma. Potem schował w budzie, połozył sie obok i tyle.

Posted

serdecznie gratuluje teraz panu co mu bedzie sprzatal!!!!!!!!!!

może bez rączki wyjśc:evil_lol:
jak Beja ma cos takiego jak kosć to ma wzrok zabójcy i lezy i pilnuje
i nie chce wyjsc na dwor
czasem rekwiruje jej taka zdobycz bo boje się ze kogoś kto o tym nie wie capnie jak niechcacy wyciagnie reke-np.dzieci
a ze ona i tak nie ma zębów-więc i tak nie może zjeść a po co komu ryzyko;)

Posted

np wynoszenie z szafy kazdego buta i noszenie caly dzien w pysku wybranego,ewentualne zmiany...oraz radosc jak slyszy "gdzie jest moj but"????to te strony?czy moja dobka jest "inna":oops: :evil_lol:

Posted

[quote name='karusiap']np wynoszenie z szafy kazdego buta i noszenie caly dzien w pysku wybranego,ewentualne zmiany...oraz radosc jak slyszy "gdzie jest moj but"????to te strony?czy moja dobka jest "inna":oops: :evil_lol:[/quote]

na pewno jest taka sama -ma tylko inne odpały:loveu:
mysłałam jeszcze o takiej stronie dobków:ulubiona zabawa pod tytułem "zamiziaj mnie na śmierc"tzn głaszcz, głaszcz, nie przestawaj, miziaj, miętoś, drap za uszkami

Posted

to sprawdź dobrze:)
a tak nawiasem piszc to moja dobermania uwielbia wszelkie psy i suczki rasy labrador:crazyeye: gdzie nie pojdziemy i nie spotkamy takowego to jest wielka przyjaźn i zabawa więc moze cos w tym jest Gonitwa?;)

Posted

[quote name='karusiap']np wynoszenie z szafy kazdego buta i noszenie caly dzien w pysku wybranego,ewentualne zmiany...oraz radosc jak slyszy "gdzie jest moj but"????to te strony?czy moja dobka jest "inna":oops: :evil_lol:[/quote]

Oj tak....Spartan tak robil. Z szafy nie wyciagal ale kapcia zawsze w pysku mial na powitanie. Jak mu sie dwoch na raz nie udalo to potem sie mowilo "przynies drugiego". I przynosil ale nie zawsze od pary :-)
Eh...kochane psisko z niego bylo.....

Beata

Posted

[quote name='dzodzo']to sprawdź dobrze:)
a tak nawiasem piszc to moja dobermania uwielbia wszelkie psy i suczki rasy labrador:crazyeye: gdzie nie pojdziemy i nie spotkamy takowego to jest wielka przyjaźn i zabawa więc moze cos w tym jest Gonitwa?;)[/quote]

A może i jest... Muszę przestudiować rodowód- może ktoś się pomylił i ma jakąś dobciową krew...
Tylko,że Orientes nie jest przyjazny do psów nad czym ubolewam strasznie bo widok bawiących się futrzaków jest cudowny....

Posted

[quote name='Gonitwa']Tylko,że Orientes nie jest przyjazny do psów nad czym ubolewam strasznie bo widok bawiących się futrzaków jest cudowny....[/quote]

To sprawdz dobrze ten rodowod ;) Takie zachowanie u psow dobeczkow jest typowe.

Beata

Posted

[quote name='dzodzo']
mysłałam jeszcze o takiej stronie dobków:ulubiona zabawa pod tytułem "zamiziaj mnie na śmierc"tzn głaszcz, głaszcz, nie przestawaj, miziaj, miętoś, drap za uszkami[/quote]
bo jak nie to Cie walne lapa??:evil_lol:

Beatko Spartan byl pieknym i na pewno przekochanym psiakiem...a teraz czuwa nad Toba i ciotkami...

Posted

Dziękujemy bardzo fundacji Nothilfe za uratowanie ze schronisk dwóch dobermanów: Dobka i Diany, oraz za przekazanie wspaniałych prezentów!
A oto fotorelacja:
Poznanie się Dianki i Dobka:diabloti:
[IMG]http://images24.fotosik.pl/32/f4bad4e09b6dff25.jpg[/IMG]
[IMG]http://images27.fotosik.pl/33/98fd53c1d12e7e80.jpg[/IMG]
Dobek z "głaszczącą ręka:cool3:":
[IMG]http://images24.fotosik.pl/32/2ba44cfa3f139e53.jpg[/IMG][IMG]http://images25.fotosik.pl/32/9f9ef647ef9ed5a6.jpg[/IMG]
Dianka:
[IMG]http://images24.fotosik.pl/32/23fe1bbfdfea3ea6.jpg[/IMG][IMG]http://images30.fotosik.pl/32/7125b817324b436c.jpg[/IMG]

Posted

Moja Dea też koniecznie musi witać domowników z kapciem w pysku:lol: Albo z czymkolwiek, byle można było ponosić. Ale kość mogę jej odebrać bez problemów, w sumie to bym jej mogła z gardła smakołyk wyjąć, i by nic nie zrobiła, gorzej z obcymi:cool3:

Posted

Cudne wieści o Dianie i Dobku :p
Zapisujemy się na listę dobermanów-noszących-coś-w-pysku.
U nas, jak u Dea, Milwa najczęściej wita nas z kapciem w gębie, nie rozpoznaje jeszcze rozmiarów, mężowi daje mój a mnie jego, a szkoda ;)