Ajula Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 oj Marta ale Cię ten mały złapał za serce :) a właściwie jak on ma na imię? Quote
farmerka63 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 ...on najprawdopodobniej ma na imię DROŻDŻ[SIZE=2] ...[SIZE=2]wnioskując z przyrostów kolesia ;) Quote
MALWA Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 A mnie się podoba komplet - i mały i mamuśka! Quote
martaipieski Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 oboje sa wspaniali, gdybym tylko mogła żadnego z nich bym nie oddała, a co do imienia sami nie wiemy, moja mam dzisiaj oznajmiło że się Atos będzie nazywał:/ bo ja jestem z moimi psicami u chłopaka od wczoraj no i pod moja nieobecnośc mama niańczy Sziwe i małego wiec go dzisiaj tak nazwała, chociaż nowy domek i tak mu penie imie zmieni Quote
Hala Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 A ja sie cieszyłam że Ajmarek z niego będzie... no ale cóż :) Quote
martaipieski Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 mi chodziły po głowie jeszcze inne imiona, podobał mi sie Sybir też no ale nich bedzie, mama sie na tymczasy zgodziła to niech chociaż imie jednemu nada:) Quote
Pola17 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 hey matrapieski a co z tymi wycieńczonymi kotami ? one do adopcji ?? mam kilka domów które szukaja psa moge ci od stopnic namiary jesli chcesz ? Quote
martaipieski Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 koty sa do adopcji o ile ktos zechce takie biedaki chore, po odpchleniu i odrobaczeniu wygladaja nieco lepiej leczyć ich niestety nie dam rady na odległość:( pewnie namiary mozesz dać ale ja mam wysokie wymagania :D pilnie szukam domu dla tej małej http://www.dogomania.pl/threads/215065-mikrosunia-szczeniak-wyci%C4%85gnieta-ze-schroniska-na-awaryjny-DT-pilnie-szuka-domu?p=17682867#post17682867 Quote
martaipieski Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 podnosimy.................................. Quote
MALWA Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Hej Marta! Jak tam psiaki? Jeśli będziesz robiła bazarek, to wrzuć tu link, troche popodrzucam, zeby biło po oczach!!! Quote
martaipieski Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 hej:) psiaki maja sie dobrze, z małym planuje iść do Pani zoopsycholog bo młody ma dziwne reakce na obcych, boi sie nowych ludzi i warczy na nich tak jak dorosły pies ,co nie jest normalnym zachowaniem, w przyszłości może być agresywny w sytuacji gdy bedzie się czuł zagrozony Pani zoopsycholog udzieliła mi tel. kilku rad ale chciałaby oba psy zobaczyć na zywo i zaobserwować również zachowanie Sziwy. bazarek zrobie jak tylko znajdę na to troche czasu:) Quote
Pola17 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 marta wyslij mi prosze zdj tego staruszka i kilku psów mniejszych np jamnikowatych sznaucerowatych pudelkowatych kundelki 5 i tego młodego bernardyna Quote
martaipieski Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Pola17 chodzi o psy z Jędrzejewa?? wejdz na watek i tam mi powiedz o które chodzi bo ich tyle jest że nie wiele mi to mówi młody bernardyn, staruszek itd. :( Quote
Hala Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 co u szczeniorka? No i oczywiście mamuski ;> Quote
martaipieski Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 dobrze dziekujemy po weekendzie jedziemy na szczepienie malca, i chcę aby wet obejrzał skórę Sziwy jeszcze raz, może teraz już bedzie można jakieś leki jej dać bo mały już tak często cyca nie ciagnie. Sziwa już na imię reaguje przychodzi na zawołanie chyba że coś ją bardzo mocno interesuje to wtedy ma mnie gdzieś:) mały tez już na Atosa reaguje imię strasznie pospolite, no ale niech sie mama cieszy :D małego oduczam agresji przy jedzeniu, ostatnio dość mocno mnie i mojego chłopaka pokąsał co nie jest normalnym zachowaniem u psa w jego wieku:( na szczęście szybko się uczy wyczytałam w internecie że dobrym sposobem jest wymiana daje mu kromkę chleba i wymieniam na coś smacznego, początkowo nie chciał oddać warczał ale chyba załapał o co chodzi i od wczoraj ani razu nas nie zaatakował (jak już mówiłam nie znam sie na wychowywaniu szczeniąt, ale kontaktowałam sie z zoopsychologiem powiedział ze takie zachowania normalne nie sa i jesli go nie oduczymy to ktoś kiedyś może mieć z nim poważne problemy, na obcych tez reagował agresywnie gdy ktoś chciał go pogłaskać, więc teraz nowi ludzie kucają nie utrzymując z nim kontaktu wzrokowego i Atos sam z ciekawości do nich podchodzi, nic na siłę no i robi chłopak postepy) Quote
Hala Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 No to z niego może mały tyran wyrosnąć.. trzymaj tam Marta rękę na pulsie. ;) Quote
martaipieski Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 boje się że jak znajdzie domek to będą chcieli go oddac jak się z niego taka ,,bestia" zrobi:( trzeba nad nim popracować robi postepy ale to wymaga pracy i czasu, dzisiaj znowu warczał niemiło:( Quote
MALWA Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Serdecznie zapraszam na bazarek, który jest m. in. dla Sziiwy i malca! http://www.dogomania.pl/threads/215470-Nowe-ksiÄ…ĹĽki-oraz-BiĹĽu!-Na-trzy-pilne-cele!!!-Do-09.10.11-r.-gody.-22.00?p=17733292#post17733292 Quote
martaipieski Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 coraz bardziej się obawiam rozstania, nie wyobrażam sobie tego, z drugiej strony 5psów to też nie jest najlepszy pomysł:( u nas prawie wszystkie tymczasy zostały na stałe :/ Diana na 3 dni ale po 3 dniach juz cięzko było ją oddac tak się do nas przykleiła. Saba fakt faktem że gdy się przybłakała miała ok 11 lat i małe szanse na dom, ale szybko zaprzestalismy poszukiwań nowego domu. Jedna z moich kocic tez była na tymczas, króliki tak samo....ehhhh ja nie mogę brać zwierzat na tymczas, ja przywiązuje sie do nich, ale gdy one przywiazują sie do mnie nie mam serca ich oddac, zawieść ich zaufania..................... Jutro chyba z Sziwa i Atosem pojade na szczepienie, Atos ma teraz 7 tygodni i wazy 7kg wet mówił że to odpowiedni moment na szczepienie pytałam tez czy mozna zaszczepić 4tyg. szczeniaka powiedzieł że NIE!!! a oto fotki dzisiejsze i z 24 wrzesnia kilka http://imageshack.us/g/209/dsc00832ij.jpg/ Quote
MALWA Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Super zdjecia, mały wprost rozkoszny! Te zdjęcia z postu wyżej są robione w mieszkaniu. Czy to oznacza, ze Sziwa i mały mieszkają teraz u Ciebie w domu, czy nadal w budzie w kojcu? I jak reakcja pozostałych suczek na Sziwę? Quote
xxxx52 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='MALWA']Super zdjecia, mały wprost rozkoszny! Te zdjęcia z postu wyżej są robione w mieszkaniu. Czy to oznacza, ze Sziwa i mały mieszkają teraz u Ciebie w domu, czy nadal w budzie w kojcu? I jak reakcja pozostałych suczek na Sziwę?[/QUOTE] .............. Quote
Recommended Posts