Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martaipieski napisał(a):
ogłoszenia maja, plakaty porozwieszane w okolicy i ogłoszenia na tablicy.pl
Mogłyby zostać bo warunki mam, tylko że ja psy lubie miec przy sobie, z moimi spie w łóżku wszedzie gdzie tylko moge to je zabieram, wszystko byłoby łatwiejsze gdyby Sziwa akceptowała moje suczki, ona robi postępy dzisiaj np. z Luną diana Sziwa i atosem byłam na pierwszym wspólnym spacerze, ale ona musiała byc na smyczy bo gdy któraś z moich suczek za blisko podchodzi to Sziwa warczy więc nie zaryzykuje z puszczenia ich wszystkich luzem, moje udaja że jej nie widza ale gdyby Sziwa zaatakowała to one by sie broniły...Malwa one nie maja u mnie najlepiej, najlepiej to by miały jakby były razem albo z osobna rozpieszczanymi jedynymi pupilkami mieszkajacymi na stałe w domu, ja je codziennie zabieram do domu, chodze codziennie na spacery puszczam luzem w ogrodzie ale noc i niewiele czasu za dnia ale jednak, spedzaja w kojcu

Doskonale rozumiem. Mnie jednak chodziło o to, ze mają u Ciebie najlepiej, bo mają opiekę, dom, nawet jeśli jet to buda czy kojec na podwórzu, pomoc ze strony lekarza i jedzenie. Nie śpią juz w norze wykopanej w ziemi, pod folią zarzuconą na jakiś kopiec, bo przecież tak wcześniej było, kiedyś tak było, kiedy je znalazłaś.... i mają jedzenie, o które to inne pieski, takie bezdomne, czy w schronie mogą tylko pomarzyć.

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta oczywiście, że mają dobrze u Ciebie, ale nie mozesz sobie zostawiać wszystkich tymaczsów. Pamiętaj, że kolejne biedy czekają na Ciebie.

Posted

doszłam do wniosku że jesli znajde im wymarzone domy to chyba i tak nie wezmę juz żadnej bidy na tymczas bo to pewne jak w banku ze prędzej czy później którys tymczas zostanie na stałe tak jak to było do tej pory więcej ich zostało niz znalazło nowe domy:( wiem że nie moge myśleć tylko o sobie i swoich uczuciach, ale nie wiem widocznie ja wyjątkowo się do tego nie nadaje:( a pomagać zwierzaczkom nigdy nie przestanę, bo by to robic nie muszę ich brać na DT, chociaż wiem że taka pomoc jest bardzo ważna ale można pomagac na wiele innych sposobów

Posted

[FONT=Tahoma]Przepraszam, że nie w temacie…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Oto piękny plakat zachęcający wszystkich do udziału w Dniu Kundelka w naszym schronie Serdecznie zapraszamy, naprawdę warto. Przewidywana moc atrakcji a największą będę oczywiście nasze rozkoszne psiaki
UWAGA! Komplet szczepień (bez wścieklizny) za 35 zł [/FONT]

Posted

Rozumiem ,że bardzo się boisz,że mogą trafić do złych ludzi,ale masz to szczęście,że psy są u ciebie i możesz wybrać odpowiedniego właściciela,ale myślę,że Atosowi można będzie znaleźć dobry dom,napisz w ogłoszeniu,że szukasz ludzi,którzy zechcą go ułożyć,bo tego potrzebuje i to pies z charakterem,może przed adopcją odwiedzą go parę razy u ciebie i poznają jego charakter?Napewno znajdą się tacy ludzie,którzy będą jego mądrymi przewodnikami(czyt.kochać nie rozpieszczać),tym bardziej ,że to mieszaniec psa północy i może znajdzie się ktoś taki mądry i odpowiedzialny,miłośnik psów północy,który szuka psa z charakterem?Widziałam kiedyś ,że jakiejś suni husky robiłaś allegro,może spróbowałabyś i im?

Posted

Aganela tak właśnie napisałam w ogłoszeniu:) mam nadzieje że tacy ludzie sie znajda bo innym ich nie oddam...wszyscy bardzo pokochalismy te psy a one do nas tez sie bardzo przywiazały:( Sziwa to chociaż do obcych sie cieszy bo atos trzyma si e na dystans.
Tak allegro umiem zrobić, kiedys gdzies na jakims portalu tez mi sie udało, musze w wolnej chwili spróbować, ja zrobiłam im na tablica.pl ale zrobiłam to od razu z tablicy nie przez allegro musze więc zrobic jeszcze raz tak by było widoczne również na allegro

Posted

o to Atosek musi trochę poznawać obcych ludzi,choć właśnie niektórzy ludzie lubią właśnie takie psy ''inne'',
które są miłe tylko dla rodziny,Atos jakoś mi przypomina Białego Kła..Dobrze,że Sziwa pozytywnie reaguje na obcych,
kazdy ma inny charakterek,

Posted

tak powinien poznawać ale mial dopiero jedno szczepienie wet powiedział ze dopiero po 2 bedzie mozna go zabierac na spacery w miejsca publiczne a drugie szczepienie ma miec 26
my mieszkamy troszke na odludziu nie mamy za wielu sasiadów, więc jedyni obcy to znajomi którzy mnie odwiedzają, oraz rodzina a Atos potrzebuje czasu by sie do kogoś przekonac, on nie polubi kogos w 10 minut:/

Posted

Zdjęcia
[SIZE=2]26.października byliśmy u weta
Sziwa zaszczepiona p. wściekliźnie 20zł Atos na wirusówki 40zł Sziwie zrobiliśmy jeszcze jedno usg bo ten brzuszek ma cos duzy ale na szczęście wszytko ok, tylko trzeba ja troszkę odchudzić. byłam z Sziwą i Atosem na spacerze w mieście po raz pierwszy, Sziwa super tylko troszkę ciagnie na smyczy a Atos niczego sie nie bał
Aha i Sziwa w czwartek jest umówiona na sterylizacje

Posted

a tutaj atos i moje kochane dziewczynki....
Atos mokry bo wpadł głupol do jeziora..później trzeba było go wycierac i suszyc

one tak od rana do wieczora z małymi przerwami, wczoraj mieliśmy gości Sziwa ok 3h biegała z Atosem przed domem, nie byłam z nia wczoraj na spacerze więc dziewczyna pierwszy raz nawiała, na szczęście nie daleko bo była u sasiada.

Sziwa za woda ąż tak nie przepada za to lubi aportować, no może nie do końca bo aportu nie przynosi jedynie go goni hihi

Posted

my już w domu, Sziwa smutna odpoczywa, ale wszystko poszło ok.
a ja kombinuje jak te towarzystwo odseparować:
Moje jak zostaja same zamkniete w 1 pokoju to jest ryzyko że się pogryzą
Sziwa musi być sama bo potrzebuje spokoju
Atos musi być oddzielony od Sziwy i najlepiej od moich bo on je podgryza i trzeba je miec na oku, bo nie wiem czy którejś z moich tez nerwy nie puszczą....a mam tylko 2 pokoje:/:(

Posted

martaipieski napisał(a):
my już w domu, Sziwa smutna odpoczywa, ale wszystko poszło ok.
a ja kombinuje jak te towarzystwo odseparować:
Moje jak zostaja same zamkniete w 1 pokoju to jest ryzyko że się pogryzą
Sziwa musi być sama bo potrzebuje spokoju
Atos musi być oddzielony od Sziwy i najlepiej od moich bo on je podgryza i trzeba je miec na oku, bo nie wiem czy którejś z moich tez nerwy nie puszczą....a mam tylko 2 pokoje:/:(

Najważniejsze, ze już Sziwa jest po operacji. Atos da radę, Sziwa też. Może mały pójdzie trochę do kojca w ciagu dnia, to będziesz miała ciut mniej na głowie.

Chciałam wczoraj odpisać na pw, ale masz Marta zapchaną skrzynkę.

Posted

puki co dajemy rade, Sziwa i Atos z moja mamą,a ja z naszymi dziewczynami w swoim pokoju . Atos chyba wie że jego mama źle się czuje i on też grzecznie spi, nie zaczepia jej i nawet jeszcze nie nasiusiał w domu :D (ale wychodze z nim co kilkanaście minut) nie wiem jak na noc, któreś chyba bedzie musiało spać w kenel-klatce i chyba bedzie to atos bo Sziwie może byc tam niewygodnie tym bardziej że na noc zakładam jej wdzianko i kołnierz:( oj cos czuje ze czekaja mnie nieprzespane noce :D

Posted

pierwsza noc Sziwy i Atosa w domu, nie było tak źle wstawałam do nich 3 razy, Sziwa spała grzecznie Atos tylko raz nasiusiał w domu, niestety do klatki na noc go nie zamknełam bo starał sie wydostać szczekał i piszczał, ale on chyba wie że jego mama chora i jej nie zaczepia, teraz Sziwa śpi a Atos meczy zabawki.

Posted

wczoraj bida nie mogła sobie miejsca znaleźć, i cały czas miała smutna mine: ,,cos TY kobieto mi zrobiła..."

Atos dopiero dzisiaj ja chciał zaczepiać bo spodobało mu się jej ubranko, ale odciagnełam go mówiąc ,,zostaw" i chyba zrozumiał, teraz jest grzeczny tylko sie nudzi i co chwile chce iść na dwór bo przychodzi pies sąsiada i się razem bawia ale ja nie moge z nim teraz na dworze siedziec i go pilnować, a samego go nie zostawie bo zaraz nawieje za psem sąsiada. Sziwie tez juz się nudzi siedzenie w domu rano długo leżała pod drzwiami bym ja wypuściła, na dwór wychodze z nią na smyczy żeby jej bieganie do głowy nie przyszło, wczoraj jak z nią wyszłam to chciała do kojca wejść:/

Posted

martaipieski napisał(a):
Atos za 5 dni skończy 3 miesiące, Sziwa jak na przedstawicielke rasy jest niesamowicie usłuchana przybiega na wołanie, pilnuje sie domu, a na spacerze nie oddala sie daleko, jest wspaniała

Atos ma 3 miesiace ojej ,to bedzie z niego" prawdziwy " pies,moze przerosnac swoja mame