Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='maryg22']http://img440.imageshack.us/img440/4843/p1080824x.jpg
Jakie cudo:loveu:
Jakie cudo, brzydal i tyle :P Jego współtowarzysze byli śliczni, ale szczekali z daleka, więc im zdjęć nie robiłam :D

[quote name='maryg22']http://img88.imageshack.us/img88/8215/p1080826t.jpg Ale fajnie tu Morus wyszedł :lol:
"Matka, zabierz tego gówniarza, bo zaraz mnie jasny szlag trafi" - naprawdę tu już M. miał dość malucha i gdybyśmy nie poszli pewnie jego granice wytrzymałości zostałyby przekroczone.

Posted

[quote name='Mada95']Ale Morus ma poważne spojrzenie na ostatnim zdjęciu...

A na Lejdi kiedyś skoczyło coś a'la przerośnieta chihuahua i próbowała ją pogryźć, serialnie próbowała ją chapnąć ale Lejdi robiła uniki i chciała uciekać....[/QUOTE]
W tym pierwszym poście? :)

Nas często dopadają jakieś takie małe cosie. I Morus też robi najpierw uniki, delikatnie daje znać, że mu się to nie podoba, jednak jeśli pies tego nie poszanuje, mój cicho warknie, z czasem coraz głośniej, a na samym końcu jest krótka i szyka korekta, ale unikamy tego, bo może się to źle skończyć dla kruszynki ;) To znaczy, rzadko Dziuniek ma okazję warczeć czy się sfrustrować tak ostatecznie, bo wie, że go uratuję z opresji właśnie poprzez odejście (sobie pójdziemy kawałeczek dalej gdzie będziemy sobie ćwiczyć komendy) :).

Posted

Takie małe coś (czyt. Joy) kilka dni temu zaczęło szczekać na rottweilera... Wystarczyło że ten na nią spojrzał a ta natychmiast za mną się schowała "mamusiu, ratuj!":lol: Normalnie byłam w szoku! Ona, szczekanie, inny pies. Nie, to nie możliwe:lol:

Posted

[quote name='maryg22']Takie małe coś (czyt. Joy) kilka dni temu zaczęło szczekać na rottweilera... Wystarczyło że ten na nią spojrzał a ta natychmiast za mną się schowała "mamusiu, ratuj!":lol: Normalnie byłam w szoku! Ona, szczekanie, inny pies. Nie, to nie możliwe:lol:
Rottki to wbrew pozorom bardzo grzeczne i zrównoważone psy. Wiem coś o tym, bo czasem męczę takie dwa :diabloti: A Joy... cóż, poczuła tę rottkową Siłę Ducha i wolała zamknąć szczekaczkę :lol:

[quote name='rashelek']Zdjęcia :loveu:
A Ty chyba mówiłaś, że Twój pies to się nie bawi? :lol:
Macie je dzięki maryg22 :D
Bo się nie bawi... jedynie różowa, piszcząca piłeczka czasem idzie w ruch. Jednak jak sama widzisz - dosłownie moje dwa rzuty i piesek się kładzie, i twierdzi że już dość. :roll:

[quote name='phase']OJ, jakie małe, tyci coś. :loveu:
http://img440.imageshack.us/img440/4843/p1080824x.jpg

Ale ma śliczne oczka. :smile:
http://img576.imageshack.us/img576/3293/p1080836z.jpg
Hehe... robi furorę. Morus może czuć się zazdrosny :evil_lol:

Oczka ma czarujące Morrrus :loveu: A to zdjęcie jak tylko zrobiłam to skojarzyłam sobie z fotką Bena anorektycznej nerki :razz: Nawet mają z Dziuniem podobny odcień oczu :loveu:

[quote name='maryg22']To do mnie?
Raczej do mnie jako autorki zdjęć :P

Posted

[quote name='Ty$ka']Rottki to wbrew pozorom bardzo grzeczne i zrównoważone psy. Wiem coś o tym, bo czasem męczę takie dwa :diabloti: A Joy... cóż, poczuła tę rottkową Siłę Ducha i wolała zamknąć szczekaczkę :lol:

Macie je dzięki maryg22 :D
Bo się nie bawi... jedynie różowa, piszcząca piłeczka czasem idzie w ruch. Jednak jak sama widzisz - dosłownie moje dwa rzuty i piesek się kładzie, i twierdzi że już dość. :roll:

Hehe... robi furorę. Morus może czuć się zazdrosny :evil_lol:

Oczka ma czarujące Morrrus :loveu: A to zdjęcie jak tylko zrobiłam to skojarzyłam sobie z fotką Bena anorektycznej nerki :razz: Nawet mają z Dziuniem podobny odcień oczu :loveu:

Raczej do mnie jako autorki zdjęć :P
Ha! Widzicie jaka jestem wspaniała :lol:
A no tak... jakoś faktów nie skojarzyłam:oops:

Posted

[quote name='maryg22']Ha! Widzicie jaka jestem wspaniała :lol:
A no tak... jakoś faktów nie skojarzyłam:oops:[/QUOTE]
I jakże skromna :lol:

Czasem się zdarza :P

Posted

Dwa rzuty to i tak całkiem nieźle :D Powiem Ci, że ja czasem chciałabym mieć psa, który tak nie potrzebuje wymęczenia. Niezawsze jest na to czas i pogoda, a pies nie zrozumie. Wszystko ma plusy i minusy po prostu ;)

Posted

[quote name='rashelek']Dwa rzuty to i tak całkiem nieźle :D Powiem Ci, że ja czasem chciałabym mieć psa, który tak nie potrzebuje wymęczenia. Niezawsze jest na to czas i pogoda, a pies nie zrozumie. Wszystko ma plusy i minusy po prostu ;)[/QUOTE]
Tylko, że to nie jest tak, że Morus jest leniem. Owszem, nie jest wyczynowcem, zabawy go nużą, ale np. aby go zmęczyć muszę z nim iść biegać. Albo na długi spacer (z tym że tutaj musi mieć przerwę na spokojną eksplorację terenu i odpoczynek) - po prostu preferuje on inne formy wymęczenia się ;). Natomiast zafiskowanie na punkcie zabawek nam nie grozi :P
I o ile zabawki można rzucać i w domu (dodając elementy szkolenia), tak biegać... to nijak z psem. Chyba, że kupi się psu bieżnię :D

Posted

Właśnie o tym mówię, mojemu psu 2h spaceru nie wystarczą. Ona te 2h musi spędzić na bieganiu za patykiem czy piłką (ofc z przerwami), bo inaczej ją roznosi. Także możemy się zamienić na tydzień, zobaczymy kto dłużej wytrzyma :evil_lol: Pod tym względem różnią się diametralnie :D

Posted

[quote name='rashelek']Właśnie o tym mówię, mojemu psu 2h spaceru nie wystarczą. Ona te 2h musi spędzić na bieganiu za patykiem czy piłką (ofc z przerwami), bo inaczej ją roznosi. Także możemy się zamienić na tydzień, zobaczymy kto dłużej wytrzyma :evil_lol: Pod tym względem różnią się diametralnie :D[/QUOTE]

Twoja 2h biegania za piłką, mój 2h biegania z pańcią :lol: hehe
Cóż, nawet największe klony muszą czymś się różnić ;)

Posted

Ej! ładnie Morus w nowej fryzurze wygląda! :) Nie wiem co się tak kryłaś :P

Moja wczoraj próbowała biegać i po 3 susłach łapka znów zaczęła krwawić :(
Tak mi jej żal, bo niewybiegana biedulka chodzi i smutna..

Posted

Morusowe oczy normalnie są hipnotaizing :diabloti:
Jest śliczny a przez to Dogo ciągle nie mogę wejść do nikogo jedynie przez google wy też tak macie ??

Posted

[quote name='Patik']Morusowe oczy normalnie są hipnotaizing :diabloti:
Jest śliczny a przez to Dogo ciągle nie mogę wejść do nikogo jedynie przez google wy też tak macie ??[/QUOTE]

Ja klikam najpierw zakładkę forum, potem pierwszy lepszy wątek i dopiero wtedy mogę wejść w ustawienia i subksrybowane wątki..