Kirinna Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 a czy Morus nie miał być dzisiaj u fryzjera? czy cos mi się pomyliło? Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='Kirinna']a czy Morus nie miał być dzisiaj u fryzjera? czy cos mi się pomyliło?[/QUOTE] Nie :lol: Wizytę u fryzjera dziś miał Rufolec. My mieliśmy pójść do weta, ale cała moja kasa poszła na książki, więc muszę poczekać aż do przyjazdu Taty, by coś od niego wyżebrać ;) Quote
Kirinna Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='Ty$ka']Nie :lol: Wizytę u fryzjera dziś miał Rufolec. My mieliśmy pójść do weta, ale cała moja kasa poszła na książki, więc muszę poczekać aż do przyjazdu Taty, by coś od niego wyżebrać ;)[/QUOTE] a no rzeczywiście w matrasie jakby co sa fajne wyprzedaże:) Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='Kirinna']a no rzeczywiście w matrasie jakby co sa fajne wyprzedaże:)[/QUOTE] Wielkie dzięki za info, ale nie wiem czy w matrasie byłyby książki, których potrzebuję ;). A dokładnie chodzi mi o prowadzenie własnego zastępu ;) Tak czy inaczej to już jedna rybka, gdyż książki są już w drodze :) Quote
Kirinna Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 nie zrozumiałma. jak prowadzenie własnego zastepu? a o co w tym chodzi?:) Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='Kirinna']nie zrozumiałma. jak prowadzenie własnego zastepu? a o co w tym chodzi?:)[/QUOTE] Jestem w ZHP. Przez dwa lata miałam przerwę, teraz doszłam do nowej drużyny i od razu rzucili mnie na głęboką wodę - dali własny zastęp. Trochę będzie mi ciężko ustalić roczny plan pracy i cele zastępu oraz nawiązać przyjacielski kontakt, acz zawsze będąc dla swojego zastępu autorytetem, zważając na fakt, że jeszcze nie znam go aż tak dobrze :). No a jak na ambitną osobę przystało, chcę sprawdzić się w swojej roli, więc będę studiować kilka książek. Oczywiście rady innych zastępowych wzięłam sobie do serca i też będę z nich korzystać, ale ja muszę sama do wszystkiego dojść... porobić notatki, przemyśleć to i owo, stąd zakup książek :) Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='maryg22']Chcemy Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem :D Zaraz po szkoleniu psa (filmik na poprzedniej stronie) piesek w nagrodę mógł się wytarzać w... padlinie. Na szczęście jej oglądać nie musicie, była pod piaskiem (na filmiku chyba jej nawet nie widać), ale uwierzcie mi, że smród był niesamowity... A im bardziej intensywny, tym dla Morusa lepsza zabawa :) Tarzał się przez dobry kwadrans (potem już był zmuszony pójść z nami dalej). Oto fragment jego zabawy. [video=youtube_share;hjNNLUQEr2w]http://youtu.be/hjNNLUQEr2w[/video] Quote
Kirinna Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='Ty$ka']Jestem w ZHP. Przez dwa lata miałam przerwę, teraz doszłam do nowej drużyny i od razu rzucili mnie na głęboką wodę - dali własny zastęp. Trochę będzie mi ciężko ustalić roczny plan pracy i cele zastępu oraz nawiązać przyjacielski kontakt, acz zawsze będąc dla swojego zastępu autorytetem, zważając na fakt, że jeszcze nie znam go aż tak dobrze :). No a jak na ambitną osobę przystało, chcę sprawdzić się w swojej roli, więc będę studiować kilka książek. Oczywiście rady innych zastępowych wzięłam sobie do serca i też będę z nich korzystać, ale ja muszę sama do wszystkiego dojść... porobić notatki, przemyśleć to i owo, stąd zakup książek :)[/QUOTE] no to powodzenia:) Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='Kirinna']no to powodzenia:)[/QUOTE] Nie dziękuję, by nie zapeszyć ^^ Quote
rashelek Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Hmmm a czemu pozwalasz mu sie tarzac w trupach...? Quote
Baton Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Genialna nagroda ;) Szczególnie dla właściciela psa:evil_lol: Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='rashelek']Hmmm a czemu pozwalasz mu sie tarzac w trupach...?[/QUOTE] A czemu by nie? ;) Tym bardziej, że na to sobie wcześniej zapracował, a padlinka była pod piaskiem. Nawet przed samym tarzaniem miał za zadanie warować i czekać aż mu pozwolę. Na mój sygnał też przerwał tarzanie, z niechęcią, ale przestał ;). Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='maryg22']Genialna nagroda ;) Szczególnie dla właściciela psa:evil_lol:[/QUOTE] Cóż zrobić jak piesek lubi nagrody środowiskowe :lol: E, tam... ja się już przyzwyczaiłam do tego, że mój piesek zawsze na spacerze ma naturalne SPA :P Zapach w końcu wywietrzeje, a skoro psu sprawia to tyle frajdy. ;) Zresztą sama pisałam parę stron wcześniej (po tym właśnie spacerze), że potem pies wytarzał się w zgniłych czereśniach. I wiecie co? Wolę jak już robi to w padlinie :lol: A tak w ogóle to Morusa czeka kąpiel. :P Jak jutro będzie ładnie (bo dzisiaj pada), pies będzie czysty i pachnący. Pewnie do pierwszego spaceru pokąpielowego, ale dobre i to :lol: Quote
rashelek Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Cóż, ja mam inny pogląd na tarzanie, bo jednak pies blokowy i zanim wywietrzeje to idzie zginąć ;) Dlatego nie pozwalam jej się tarzać w trupach ani kupach, po prostu nie idzie tego zdzierżyć. Ale u was sytuacja inaczej wygląda, no i skoro to aż taka dla Morusa radość... :) Kiedy w końcu pochwalisz się jego fryzem? Quote
Talucha Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Ale tu ciśniecie z postami :evil_lol: Ja bym nie mogła taka wyluzowana patrzeć jak mój pies tarza się w padlince :lol: Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='phase']Muszę nadrabiać. :D Powodzenia. ;):) Wcale nie musisz :eviltong: Nie dziękuję ^^ [quote name='rashelek']Cóż, ja mam inny pogląd na tarzanie, bo jednak pies blokowy i zanim wywietrzeje to idzie zginąć ;-) Dlatego nie pozwalam jej się tarzać w trupach ani kupach, po prostu nie idzie tego zdzierżyć. Ale u was sytuacja inaczej wygląda, no i skoro to aż taka dla Morusa radość... :smile: Kiedy w końcu pochwalisz się jego fryzem? Fakt, pies blokowy to co innego. To nie jest tak, że ja na widok padliny skaczę z radości i mówię: "Masz piesku się wytarzaj" :cool3:. Najczęściej jest to "Cholera, coś tu zdechło", a na widok pieseczka radośnie biegnącego w tamtą stronę krzyczę "Chyba cię pogięło?! Wracaj tu NATYCHMIAST!", jednak raz na jakiś czas wykorzystamy taką padlinkę jako rozproszenie, a potem... jako nagrodę. ;) Nie jest to często, bo nie lubię jak pies się tarza, ale czasem stwierdzam, że sadysta też musi mieć wolne :eviltong: Fryz... yyyy.... kiedy go skończymy ;). Tzn. jak chcecie to wstawię jak wygląda przód psa, ale naprawdę nie ma rewelacji :) [quote name='Talucha']Ale tu ciśniecie z postami :evil_lol: Ja bym nie mogła taka wyluzowana patrzeć jak mój pies tarza się w padlince :lol: Oj tam, samo tak wychodzi :razz: A w błotku to co? :diabloti: Kompletny u Ciebie luz blues, ba! sesję psom robisz :eviltong: A padlinka nie jest taka zła, jak jeszcze towarzystwa dotrzymuje mi suka i koleżanka to cóż... pozwalam swojemu psu się wyszaleć i być psem :lol: Ale to naprawdę rzaaadko. [quote name='Milena9']Hej Świetny psiak Heeej :) Dziękujemy Wpadaj częściej ;] Jestem na Was zła. Nikt na nas nie nakrzyczał ze szkolenia ani nie wyśmiał :diabloti:. I nikt nas nie wspiera w odchudzaniu :( Jesteście złeeee :-(:evil_lol: Quote
rashelek Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Aj no to teraz zmienia postać rzeczy :lol: Bo serio myślałam, że on jak chce to się tarza :) Mika ma pozwolenie na tarzanie, ale w trawie, patykach, butelkach, ew. błocko zniosę. Ale kupa czy trup to już za wiele na moje nerwy. Ja was mogę powspierać w odchudzaniu! Tylko nie jestem pewna, czy to konieczne :D Pokaż chociaż ten przód, bo ja też mam problem z odpowiednim obcięciem tego dziadostwa. Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='rashelek']Aj no to teraz zmienia postać rzeczy :lol: Bo serio myślałam, że on jak chce to się tarza :) Mika ma pozwolenie na tarzanie, ale w trawie, patykach, butelkach, ew. błocko zniosę. Ale kupa czy trup to już za wiele na moje nerwy. Ja was mogę powspierać w odchudzaniu! Tylko nie jestem pewna, czy to konieczne :D Pokaż chociaż ten przód, bo ja też mam problem z odpowiednim obcięciem tego dziadostwa.[/QUOTE] Przecie jak dziad stoi wyżej, że pies za moim pozwoleniem poszedł się tarzać :D Innej opcji nie ma (nie znasz mnie czy jak? :diabloti: nie wiesz, że piesek niczego bez mojej zgody nie może? :diabloti:). Kupy też nie zniosę i jest na to kategoryczny zakaz. =) Oczywiste, że potrzebne. Ja wyglądam jak beczka (no prawie :P), pies też się omal nie turla... no to wspierać trzeba :D. A myślisz, że jak pokażę to Ci pomogę? Chyba, że w tym jak NIE obcinać :lol: Quote
Molowe Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 mojej uznanie że pozwalasz mu się tak tarzać ja bym chyba Moll tak nie pozwoliła zresztą Księżniczka się nie lubi tarzać XD właśnie ja też bym chciała zobaczyć go w nowej fryzurze :D Quote
rashelek Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Nie krzycz na mnie, bo napuszczę na Ciebie Mikrusa :mad: Tak, tak, ja wiem. Morus biedny, dręczony, nic mu nie wolno :( Trzeba go ratować :( Kupy są fujible i później trza jeszcze kąpać. Po padlinie jest cień szansy, że wywietrzeje... Wiesz, są dwie opcje: albo połączę się z Tobą w bólu krzywych kryz, albo wyśmieję, że nawet ode mnie gorsza jesteś :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='Molowe']mojej uznanie że pozwalasz mu się tak tarzać ja bym chyba Moll tak nie pozwoliła zresztą Księżniczka się nie lubi tarzać XD właśnie ja też bym chciała zobaczyć go w nowej fryzurze :D No widzisz... a u mnie zostały jakieś krzty ludzkości i pozwalam psu się tarzać. Tzn. kiedy mi się tak podoba :evil_lol: Fryzurą to ciężko nazwać - przycięłam tylko z przodku kłaki, ale tego na zdjęciach nie widać ;/ Du.. jasna no, odrosły trochę przez ten czas co marudziłam, że zdjęcia nie dam! [quote name='rashelek']Nie krzycz na mnie, bo napuszczę na Ciebie Mikrusa :mad: Tak, tak, ja wiem. Morus biedny, dręczony, nic mu nie wolno :-( Trzeba go ratować :-( Kupy są fujible i później trza jeszcze kąpać. Po padlinie jest cień szansy, że wywietrzeje... Wiesz, są dwie opcje: albo połączę się z Tobą w bólu krzywych kryz, albo wyśmieję, że nawet ode mnie gorsza jesteś :evil_lol: Ale ja krzyczeć lubię Napuszczaj, napuszczaj - rzucę na nią urok :diabloti: A Ty tylko gadasz zamiast działać. Pies ewidentnie żyje w makabrycznych warunkach, a ta to ignoruje :shake: No ja nie wiem co to za znieczulica panuje :shake: Widzisz - padlina nie jest taka zła :razz: Ja się sama z siebie wyśmiewam. Na zdjęciach to wygląda jeszcze straszniej, tym bardziej, że ja zwlekałam ze zdjęciami i już trochę sierść odrosła, i strasznie to wygląda :evil_lol: Quote
stokrotka.af Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 jak tak ogladam popisy Moruska to jest mi wstyd,że ja z Rufolcem niczego nie ćwiczę... :( Quote
rashelek Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Wpadnę do Ciebie i Ci go zabiorę, Miką puszczuję i tyle z tego będziesz mieć. Tylko mi jeszcze powiedz gdzie? :lol: Taka będe dobra dusza, super hero po prostu. Muszę pelerynę uprasować i majtki na rajstopy wciągnąć. Ale będzie szał :cool1: Truposz to jest truposz, tutaj nie ma co plusów szukać! To pokaż w końcu, potworze :( Quote
Recommended Posts