Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kirinna']a czy Morus nie miał być dzisiaj u fryzjera? czy cos mi się pomyliło?[/QUOTE]
Nie :lol:

Wizytę u fryzjera dziś miał Rufolec. My mieliśmy pójść do weta, ale cała moja kasa poszła na książki, więc muszę poczekać aż do przyjazdu Taty, by coś od niego wyżebrać ;)

Posted

[quote name='Ty$ka']Nie :lol:

Wizytę u fryzjera dziś miał Rufolec. My mieliśmy pójść do weta, ale cała moja kasa poszła na książki, więc muszę poczekać aż do przyjazdu Taty, by coś od niego wyżebrać ;)[/QUOTE]

a no rzeczywiście

w matrasie jakby co sa fajne wyprzedaże:)

Posted

[quote name='Kirinna']a no rzeczywiście

w matrasie jakby co sa fajne wyprzedaże:)[/QUOTE]
Wielkie dzięki za info, ale nie wiem czy w matrasie byłyby książki, których potrzebuję ;). A dokładnie chodzi mi o prowadzenie własnego zastępu ;) Tak czy inaczej to już jedna rybka, gdyż książki są już w drodze :)

Posted

[quote name='Kirinna']nie zrozumiałma. jak prowadzenie własnego zastepu? a o co w tym chodzi?:)[/QUOTE]
Jestem w ZHP. Przez dwa lata miałam przerwę, teraz doszłam do nowej drużyny i od razu rzucili mnie na głęboką wodę - dali własny zastęp. Trochę będzie mi ciężko ustalić roczny plan pracy i cele zastępu oraz nawiązać przyjacielski kontakt, acz zawsze będąc dla swojego zastępu autorytetem, zważając na fakt, że jeszcze nie znam go aż tak dobrze :). No a jak na ambitną osobę przystało, chcę sprawdzić się w swojej roli, więc będę studiować kilka książek. Oczywiście rady innych zastępowych wzięłam sobie do serca i też będę z nich korzystać, ale ja muszę sama do wszystkiego dojść... porobić notatki, przemyśleć to i owo, stąd zakup książek :)

Posted

[quote name='maryg22']Chcemy
Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem :D

Zaraz po szkoleniu psa (filmik na poprzedniej stronie) piesek w nagrodę mógł się wytarzać w... padlinie. Na szczęście jej oglądać nie musicie, była pod piaskiem (na filmiku chyba jej nawet nie widać), ale uwierzcie mi, że smród był niesamowity... A im bardziej intensywny, tym dla Morusa lepsza zabawa :)

Tarzał się przez dobry kwadrans (potem już był zmuszony pójść z nami dalej). Oto fragment jego zabawy.
[video=youtube_share;hjNNLUQEr2w]http://youtu.be/hjNNLUQEr2w[/video]

Posted

[quote name='Ty$ka']Jestem w ZHP. Przez dwa lata miałam przerwę, teraz doszłam do nowej drużyny i od razu rzucili mnie na głęboką wodę - dali własny zastęp. Trochę będzie mi ciężko ustalić roczny plan pracy i cele zastępu oraz nawiązać przyjacielski kontakt, acz zawsze będąc dla swojego zastępu autorytetem, zważając na fakt, że jeszcze nie znam go aż tak dobrze :). No a jak na ambitną osobę przystało, chcę sprawdzić się w swojej roli, więc będę studiować kilka książek. Oczywiście rady innych zastępowych wzięłam sobie do serca i też będę z nich korzystać, ale ja muszę sama do wszystkiego dojść... porobić notatki, przemyśleć to i owo, stąd zakup książek :)[/QUOTE]

no to powodzenia:)

Posted

[quote name='rashelek']Hmmm a czemu pozwalasz mu sie tarzac w trupach...?[/QUOTE]

A czemu by nie? ;) Tym bardziej, że na to sobie wcześniej zapracował, a padlinka była pod piaskiem. Nawet przed samym tarzaniem miał za zadanie warować i czekać aż mu pozwolę. Na mój sygnał też przerwał tarzanie, z niechęcią, ale przestał ;).

Posted

[quote name='maryg22']Genialna nagroda ;) Szczególnie dla właściciela psa:evil_lol:[/QUOTE]

Cóż zrobić jak piesek lubi nagrody środowiskowe :lol:

E, tam... ja się już przyzwyczaiłam do tego, że mój piesek zawsze na spacerze ma naturalne SPA :P Zapach w końcu wywietrzeje, a skoro psu sprawia to tyle frajdy. ;) Zresztą sama pisałam parę stron wcześniej (po tym właśnie spacerze), że potem pies wytarzał się w zgniłych czereśniach. I wiecie co? Wolę jak już robi to w padlinie :lol:

A tak w ogóle to Morusa czeka kąpiel. :P Jak jutro będzie ładnie (bo dzisiaj pada), pies będzie czysty i pachnący. Pewnie do pierwszego spaceru pokąpielowego, ale dobre i to :lol:

Posted

Cóż, ja mam inny pogląd na tarzanie, bo jednak pies blokowy i zanim wywietrzeje to idzie zginąć ;) Dlatego nie pozwalam jej się tarzać w trupach ani kupach, po prostu nie idzie tego zdzierżyć. Ale u was sytuacja inaczej wygląda, no i skoro to aż taka dla Morusa radość... :)
Kiedy w końcu pochwalisz się jego fryzem?

Posted

[quote name='phase']Muszę nadrabiać. :D
Powodzenia. ;):)
Wcale nie musisz :eviltong:

Nie dziękuję ^^

[quote name='rashelek']Cóż, ja mam inny pogląd na tarzanie, bo jednak pies blokowy i zanim wywietrzeje to idzie zginąć ;-) Dlatego nie pozwalam jej się tarzać w trupach ani kupach, po prostu nie idzie tego zdzierżyć. Ale u was sytuacja inaczej wygląda, no i skoro to aż taka dla Morusa radość... :smile:
Kiedy w końcu pochwalisz się jego fryzem?
Fakt, pies blokowy to co innego. To nie jest tak, że ja na widok padliny skaczę z radości i mówię: "Masz piesku się wytarzaj" :cool3:. Najczęściej jest to "Cholera, coś tu zdechło", a na widok pieseczka radośnie biegnącego w tamtą stronę krzyczę "Chyba cię pogięło?! Wracaj tu NATYCHMIAST!", jednak raz na jakiś czas wykorzystamy taką padlinkę jako rozproszenie, a potem... jako nagrodę. ;) Nie jest to często, bo nie lubię jak pies się tarza, ale czasem stwierdzam, że sadysta też musi mieć wolne :eviltong:

Fryz... yyyy.... kiedy go skończymy ;). Tzn. jak chcecie to wstawię jak wygląda przód psa, ale naprawdę nie ma rewelacji :)

[quote name='Talucha']Ale tu ciśniecie z postami :evil_lol:
Ja bym nie mogła taka wyluzowana patrzeć jak mój pies tarza się w padlince :lol:
Oj tam, samo tak wychodzi :razz:
A w błotku to co? :diabloti: Kompletny u Ciebie luz blues, ba! sesję psom robisz :eviltong:
A padlinka nie jest taka zła, jak jeszcze towarzystwa dotrzymuje mi suka i koleżanka to cóż... pozwalam swojemu psu się wyszaleć i być psem :lol: Ale to naprawdę rzaaadko.

[quote name='Milena9']Hej
Świetny psiak
Heeej :)

Dziękujemy

Wpadaj częściej ;]

Jestem na Was zła. Nikt na nas nie nakrzyczał ze szkolenia ani nie wyśmiał :diabloti:. I nikt nas nie wspiera w odchudzaniu :( Jesteście złeeee :-(:evil_lol:

Posted

Aj no to teraz zmienia postać rzeczy :lol: Bo serio myślałam, że on jak chce to się tarza :) Mika ma pozwolenie na tarzanie, ale w trawie, patykach, butelkach, ew. błocko zniosę. Ale kupa czy trup to już za wiele na moje nerwy.
Ja was mogę powspierać w odchudzaniu! Tylko nie jestem pewna, czy to konieczne :D
Pokaż chociaż ten przód, bo ja też mam problem z odpowiednim obcięciem tego dziadostwa.

Posted

[quote name='rashelek']Aj no to teraz zmienia postać rzeczy :lol: Bo serio myślałam, że on jak chce to się tarza :) Mika ma pozwolenie na tarzanie, ale w trawie, patykach, butelkach, ew. błocko zniosę. Ale kupa czy trup to już za wiele na moje nerwy.
Ja was mogę powspierać w odchudzaniu! Tylko nie jestem pewna, czy to konieczne :D
Pokaż chociaż ten przód, bo ja też mam problem z odpowiednim obcięciem tego dziadostwa.[/QUOTE]

Przecie jak dziad stoi wyżej, że pies za moim pozwoleniem poszedł się tarzać :D
Innej opcji nie ma (nie znasz mnie czy jak? :diabloti: nie wiesz, że piesek niczego bez mojej zgody nie może? :diabloti:).
Kupy też nie zniosę i jest na to kategoryczny zakaz. =)

Oczywiste, że potrzebne. Ja wyglądam jak beczka (no prawie :P), pies też się omal nie turla... no to wspierać trzeba :D.

A myślisz, że jak pokażę to Ci pomogę? Chyba, że w tym jak NIE obcinać :lol:

Posted

mojej uznanie że pozwalasz mu się tak tarzać ja bym chyba Moll tak nie pozwoliła zresztą Księżniczka się nie lubi tarzać XD właśnie ja też bym chciała zobaczyć go w nowej fryzurze :D

Posted

Nie krzycz na mnie, bo napuszczę na Ciebie Mikrusa :mad:
Tak, tak, ja wiem. Morus biedny, dręczony, nic mu nie wolno :( Trzeba go ratować :(
Kupy są fujible i później trza jeszcze kąpać. Po padlinie jest cień szansy, że wywietrzeje...
Wiesz, są dwie opcje: albo połączę się z Tobą w bólu krzywych kryz, albo wyśmieję, że nawet ode mnie gorsza jesteś :evil_lol:

Posted

[quote name='Molowe']mojej uznanie że pozwalasz mu się tak tarzać ja bym chyba Moll tak nie pozwoliła zresztą Księżniczka się nie lubi tarzać XD właśnie ja też bym chciała zobaczyć go w nowej fryzurze :D
No widzisz... a u mnie zostały jakieś krzty ludzkości i pozwalam psu się tarzać. Tzn. kiedy mi się tak podoba :evil_lol:
Fryzurą to ciężko nazwać - przycięłam tylko z przodku kłaki, ale tego na zdjęciach nie widać ;/ Du.. jasna no, odrosły trochę przez ten czas co marudziłam, że zdjęcia nie dam!

[quote name='rashelek']Nie krzycz na mnie, bo napuszczę na Ciebie Mikrusa :mad:
Tak, tak, ja wiem. Morus biedny, dręczony, nic mu nie wolno :-( Trzeba go ratować :-(
Kupy są fujible i później trza jeszcze kąpać. Po padlinie jest cień szansy, że wywietrzeje...
Wiesz, są dwie opcje: albo połączę się z Tobą w bólu krzywych kryz, albo wyśmieję, że nawet ode mnie gorsza jesteś :evil_lol:
Ale ja krzyczeć lubię Napuszczaj, napuszczaj - rzucę na nią urok :diabloti:
A Ty tylko gadasz zamiast działać. Pies ewidentnie żyje w makabrycznych warunkach, a ta to ignoruje :shake: No ja nie wiem co to za znieczulica panuje :shake:
Widzisz - padlina nie jest taka zła :razz:
Ja się sama z siebie wyśmiewam. Na zdjęciach to wygląda jeszcze straszniej, tym bardziej, że ja zwlekałam ze zdjęciami i już trochę sierść odrosła, i strasznie to wygląda :evil_lol:

Posted

Wpadnę do Ciebie i Ci go zabiorę, Miką puszczuję i tyle z tego będziesz mieć. Tylko mi jeszcze powiedz gdzie? :lol: Taka będe dobra dusza, super hero po prostu. Muszę pelerynę uprasować i majtki na rajstopy wciągnąć. Ale będzie szał :cool1:
Truposz to jest truposz, tutaj nie ma co plusów szukać!
To pokaż w końcu, potworze :(