taxelina Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 No ja daje tylko takie bez ulepszaczy - chce miec cos na trening w domu, cos "gorszego" ale i tak smacznego ;) tak wiec te polecam mimo ze maja kurczaka. zaraz filmik dla Ciebie :loveu: Quote
Ty$ka Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 deer_1987 napisał(a):No ja daje tylko takie bez ulepszaczy - chce miec cos na trening w domu, cos "gorszego" ale i tak smacznego ;) tak wiec te polecam mimo ze maja kurczaka. zaraz filmik dla Ciebie :loveu: Wiadomo, że do domu słabsze, bo np. mój inaczej za bardzo się pobudza i zamiast odnosić sukcesy, to cofamy się do tyłu z nauką. U nas sprawdza się kocia karma 8) A kurczak odpada, bo ma alergię. Tzn. tak naprawdę nie wiem co mu dolega - wszystkie karmy z kurczakiem go uczulają, dostaje wysypki, ma brzydką kupę i sierść robi się matowa... natomiast kurczak surowy, wiejski (tzn. chowany w normalnych warunkach i karmiony nie syfem, lecz paszą) nic u niego nie powoduje - wiem, bo czasem dostaje od rodziny. Więc nie wiem, co mu. Tak czy inaczej na wszelki wypadek jedzie na karmie z jagnięciną i w smakach unikamy smaku kurczaków ;) O, to czekam :) Quote
taxelina Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 pewnie dlatego ze takie do karm to karmione antybiotykami itp... tylko movie maker mi sie zawiesil i od nowa musze skracac i obrabiac :/ czekaj nie uciekaj :diabloti: Quote
Ty$ka Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 deer_1987 napisał(a):pewnie dlatego ze takie do karm to karmione antybiotykami itp... tylko movie maker mi sie zawiesil i od nowa musze skracac i obrabiac :/ czekaj nie uciekaj :diabloti: Pewnie dlatego ;) Zresztą on ma czuły żołądek. Złośliwość rzeczy martwych. Ale zaraz będę szła spać, więc najwyżej obejrzę jutro :) Quote
taxelina Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Ty$ka napisał(a):Pewnie dlatego ;) Zresztą on ma czuły żołądek. Złośliwość rzeczy martwych. Ale zaraz będę szła spać, więc najwyżej obejrzę jutro :) No to tym bardziej lepiej unikac moge Ci jeszcze poszukac jakie sa fajne dostepne w polsce smaki do szkolenia :) juz sie na yt wgrywa :D Quote
Ty$ka Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 deer_1987 napisał(a):No to tym bardziej lepiej unikac moge Ci jeszcze poszukac jakie sa fajne dostepne w polsce smaki do szkolenia :) juz sie na yt wgrywa :D Jak masz czas i ochotę to jak najbardziej. My zazwyczaj na jednych jedziemy, ale ileż można... ;) To czekam :D Quote
taxelina Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 No psu tez sie moze znudzic :razz: glownie pewnie bede szukac na zooplus bo maja fajny wybor :loveu: pospiesz moj komputer :razz: 77% :cool3: Quote
Ty$ka Posted August 18, 2013 Author Posted August 18, 2013 deer_1987 napisał(a):No psu tez sie moze znudzic :razz: glownie pewnie bede szukac na zooplus bo maja fajny wybor :loveu: pospiesz moj komputer :razz: 77% :cool3: Mój brat ma konto na zooplusie ze względu na królika. Ja tylko na telekarmie, krakvecie i karusku :p To jeszcze chwilka :) Quote
taxelina Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Ty$ka napisał(a):Mój brat ma konto na zooplusie ze względu na królika. Ja tylko na telekarmie, krakvecie i karusku :p To jeszcze chwilka :) no to poszukam na tych stronach, dzieki :loveu: poszlo pw :razz: Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 deer_1987 napisał(a):no to poszukam na tych stronach, dzieki :loveu: poszlo pw :razz: To ja powinnam dziękować za Twoją fatygę ;) Jednak naprawdę nie musisz szukać :) Zajrzę dopiero dzisiaj. My już po zdjęciu szwów. O dziwo, mimo że Młoda nie nosiła ani kołnierza, ani też kaftanika (a kupione teraz zalega to wszystko w szafie :P), wszystko ładnie się zagoiło, miała sucho i naprawdę ładnie :). Jeszcze z 2dni musimy wytrzymać jej jęki i nie będziemy puszczać, choć pan weterynarz nie widzi przeciwsskazań, by ją już puszczać na dwór. My jednak wolimy dmuchać na zimne ;). Co ciekawe, Milka przytyła! Przed zabiegiem waza 2,6kg, a teraz, po 10dniach 1,7kg! Straszne. Przy okazji ją odrobaczyliśmy. Tak czy inaczej liczę na to, że nastały lepsze czasy dla Milki: będzie jadła Ariona niebieskiego. Podobno worek za 25zł (3kg?) starcza na miesiąc na jednego kota, a jest wart swojej ceny. Zobaczymy... Na razie Młoda wszamała pierwszą porcję z zapałem i niech już tak zostanie. Babcia ma zakazane robić z Milki śmietnik (czyli nic oprócz karmy, do tej pory babcia mimo moich próśb dawała jeszcze mokrą Whiskas :/ i surowe skrzydełko kurczaka), zobaczymy jak to sprawdzi się w praktyce. Mam zdjęcia tej ONki. Wbrew temu, co sobie ubzdurałam, nie jest całą czarna (ale caarna jest faktycznie). No i jest ładna, a także ma normalny zad :) A więc komu ONeczkę idealną do rekreacyjnego sportu? :loveu: Quote
taxelina Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 ja tam lubie szukac nowych smakow :diabloti: Ladna onka :loveu: Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 deer_1987 napisał(a):ja tam lubie szukac nowych smakow :diabloti: Ladna onka :loveu: O, a ja właśnie nie lubię :p :loveu: Quote
taxelina Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 moja nowosc super jest http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/pasta/294496 http://www.zooplus.pl/shop/psy/gryzaki_dla_psa/pasta/170015 tak to te fajne http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/top_seller_przysmaki_dla_kota/211265 http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/top_seller_przysmaki_dla_kota/206657 te tez polecane http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/thrive orijen to nowosc u was jeszxcze cena ok u nas jak z kosmosu no i kawalki troche duze http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=15030&cat=121 Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 Smakołyków w tubkach nie lubię, dla mnie mało poręczne i łapy muszę brudzić :p Te Cosmo coś tam są super i cena nawet przystępna, reszta dla mnie to jednak ceny z kosmosu, szczególnie orijen. Ekonomiczniej mi wyjdzie upieczenie/wysuszenie własnych ciastek :D Dziękuję za propozycje, będziemy próbować, smakować :loveu: Quote
taxelina Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 wlasnie nie brudzisz lap :D podajesz psu od razu a ta jest mala tubka poreczna :loveu: no te orijen u nas 100 kr czyli 50 zl :mad: Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 To mi by całą tubkę wpitolił za jednym razem :lol: To już faktycznie przegięcie. Za tą cenę kupię kotu 6kg karmy... Quote
taxelina Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Hahaa to zabierasz i dajesz za chwile :P no jak ja mam za ok 12 zl serce kuirczakowe i moge zrobic mnostwo smakolykow :loveu: ja czesto ostatnio kocie wybieram bo sa mniejsze Quote
phase Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Witaj Ty$ka. :loveu: Nie miałam ostatnio nerwów na siedzenie na dogomanii (wypadek Marka, wyjazd..) Ale się poprawiam. :) Sunia jest b. ładna. Tak bardziej wilczyca niż onka, ale przypadła mi do gustu. A ja za to baardzo polecam sklep internetowy pieszkotem.pl Może nie mają ogromnego wyboru, ale kontakt z nimi ekspresowy, przesyłka dotarła do mnie dziś (a zamówienie złożyłam w święto w czwartek). Mają promocje i nawet atrakcyjne ceny. Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 deer_1987 napisał(a):Hahaa to zabierasz i dajesz za chwile :P no jak ja mam za ok 12 zl serce kuirczakowe i moge zrobic mnostwo smakolykow :loveu: ja czesto ostatnio kocie wybieram bo sa mniejsze Może się kiedyś przekonam do tubek ;) A w jaki sposób robisz? Suszysz czy robisz z tego ciacha? :) My też tylko małe kupujemy, a jak już są duże to dzielimy i mamy kilka :P phase napisał(a):Witaj Ty$ka. :loveu: Nie miałam ostatnio nerwów na siedzenie na dogomanii (wypadek Marka, wyjazd..) Ale się poprawiam. :) Sunia jest b. ładna. Tak bardziej wilczyca niż onka, ale przypadła mi do gustu. A ja za to baardzo polecam sklep internetowy pieszkotem.pl Może nie mają ogromnego wyboru, ale kontakt z nimi ekspresowy, przesyłka dotarła do mnie dziś (a zamówienie złożyłam w święto w czwartek). Mają promocje i nawet atrakcyjne ceny. Hej phase :loveu: Nie dziwię się i nie życzyłabym nikomu takich atrakacji, jakie Ty ostatnio uświadczyłaś. Ja lubię takie ONki. Wilczaste i czarne szczególnie :loveu: O, nigdy nie słyszałam o tym sklepie. Na pewno tam zajrzę, dziękuję :loveu: Quote
rashelek Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 A mnie się ta suka nie podoba, nie lubię już ONków :lol: Co do tych smakoli to Mika szaleje za ciastkami pasztetowymi, jak jej upiekę ;) Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 rashelek napisał(a):A mnie się ta suka nie podoba, nie lubię już ONków :lol: Co do tych smakoli to Mika szaleje za ciastkami pasztetowymi, jak jej upiekę ;) Cekin Cię wyleczył :lol: Podaj przepis :PPP Quote
rashelek Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ty$ka napisał(a):Cekin Cię wyleczył :lol: Podaj przepis :PPP I to bardzo skutecznie :P A wiesz co, ja tam sypałam mąke, jajko, dodawałam pasztetu i bodajże majeranku. Gniotłam, robiłam kuleczki i do piekarnika na chyba 180* :) Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 rashelek napisał(a):I to bardzo skutecznie :P A wiesz co, ja tam sypałam mąke, jajko, dodawałam pasztetu i bodajże majeranku. Gniotłam, robiłam kuleczki i do piekarnika na chyba 180* :) Hehe, biednaś :D A z czego pasztet? :p Bo u nas najpopularniejszy jest królik, a ja tym karmić psa nie będę, bo jeszcze naszego króla upoluje :siara: :lol: Quote
rashelek Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Ty$ka napisał(a):Hehe, biednaś :D A z czego pasztet? :p Bo u nas najpopularniejszy jest królik, a ja tym karmić psa nie będę, bo jeszcze naszego króla upoluje :siara: :lol: Jakikolwiek :lol: Chyba drobiowy najczęściej. Quote
Ty$ka Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 rashelek napisał(a):Jakikolwiek :lol: Chyba drobiowy najczęściej. Drób odpada. Ale coś pomyslimy :p Quote
Recommended Posts