Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mango i nagietek... Uwielbiam Jako zapach oczywiście

Bez zdjęć się nie liczy! (pisze ta co sama rzadko dodaje 

Nawet się nie spodziewałam, że tak fajnie będzie pachniał ten szampon :D

Mam kilka z dzisiaj, liczy się? :P

Z Cekina to ale wariat jest. A Milczka jak ładnie zarasta! opitolisz ją jeszcze przed zimą, czy dopiero po?

bo mi się jakoś tak ogolona bardziej podoba

U Was zawsze coś się dzieje, fajnie!

A nawet mi nie mów o tej jej sierści... Wygląda koszmarnie i co najmniej 2kilo ciężej :shake: Ale na zimę jej tak nie obetnę, bo trochę mam stracha, że będzie ciągle chora. Także byle do maja, bo ogolę ją znowu :grins:

Ile fotałków, aż nie wiem, które wybrać

Pokaż wykąpaną Mikowatą, swoją drogą ciekawe jak długo będzie czysta

Bo wszystkie takie "pikne" :evil_lol:

Na drugi dzień już mi się wytarzała w kałuży, w sumie piorę ją bardziej ze względu na rodziców :lol:

Taaak, miałam być na dogo przez weekend! Ale skończył mi się limit internetu, a kochany Play mi dowalił straszliwą prędkość 16kb/s i nawet strony mi się nie otwierały. Tyle, co dałam rady siąść u taty i podczytywać galerie ;)

Weekend u nas minął pod znakiem paskudnej pogody, ciągle padało... Także w ramach organizacji czasu w sobotę wybyliśmy na zakupy, Miczka dorobiła się nowego Skineez :D Ten nasz jednak za mały i już wygryzła w nim kilka dziur. A nowy lisek wzbudza w niej niesamowitą podjarkę.

A dzisiaj już poprawiła się pogoda, więc zrobiliśmy giga-mega-spacer 20km. I nawet mam kilka fotek z komórki, bo ślicznie słoneczko świeciło :loveu:

2014.11.10%2520%25281%2529.jpg

2014.11.10%2520%252810%2529.jpg

2014.11.10%2520%252811%2529.jpg

2014.11.10%2520%25285%2529.jpg

2014.11.10%2520%25288%2529.jpg

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaką macie cudowną pogodę! I jak M. jest w Ciebie wpatrzona ;)

Czy czasem Mice się nie kręci jeszcze bardziej sierść po obcięciu? ;ppp

Posted

Jaką macie cudowną pogodę! I jak M. jest w Ciebie wpatrzona

Czy czasem Mice się nie kręci jeszcze bardziej sierść po obcięciu? ;ppp

A dzisiaj już nie było tak ładnie, grunt, że nie pada :)

Na pewno ma tą sierść dużo grubszą i gęstszą. Czy bardziej krętą, to bym nie powiedziała, ona zawsze taki baranek :lol:

Ale kontakt wzrokowy Super fotki, Cekin jaka przyczajka w polu

Dzięki :D

Taaa, poluje na Miczkensa :P

Wczoraj byłyśmy u Dexterków, pogoda co prawda była taka sobie (oczywiście zaczęło się wypogadzać, jak już wracałyśmy do domu), ale super się bawiłyśmy :) Jutro postaram się sklecić krótki agilitkowy filmik, to się pochwalimy pseudo przebiegami :D

Za to dzisiaj zorganizowałam sobie zajęcie i stwierdziłam, że zrobię psowej porządny szarpak z tego odnalezionego ostatnio futra. Oto co mi wyszło:

2014.11.13%2520%25284%2529.JPG

Cały proces wytwórczy opisałam na blogu, gdyby ktoś chciał coś takiego stworzyć :D

Z tytułu testowania nowej zabawki (nic się nie popruło, a Miczelski mocno się ostatnio szarpie!) mam też kilka fotek :grins:

2014.11.13%2520%25285%2529.JPG

2014.11.13%2520%25286%2529.JPG

2014.11.13%2520%25287%2529.JPG

2014.11.13%2520%25288%2529.JPG

Posted

Super ci wyszedł ten szarpak I jaki długi

Zależało mi właśnie, żeby był długaśny, bo nie chce mi się schylać :P No i Miczka mnie czasem łapała za palce...

Ale ona puchata, zaraz wygląda jakby miała plus kilka kg

to czekamy na filmik

Nie dręcz mnie! :( Nie obetnę jej teraz, bo jej obmarznie dupka :(

Eiiii Miczki Cycki! A zdjęć z agilitkowego spotkania i filmików to już nie łąska wrzucic i mi udostepnić?! ;P

Ze zdjęć to nic nie wyszło, także no. A filmik już mam :P

Oj Miczka faktycznie grubo wygląda przez grubą sierść

W maju znowu będzie chudzinka :D

Mam filmik! Okazało się, że Monika nagrała większość naszych porażek, więc proszę go potraktować z przymrużeniem oka :) Dostałyśmy też od niej koło, więc dzisiaj na działce były testy i nawet Miczka się w nie mieści! Tylko biegać niespecjalnie chciała, także no... Miłego seansu :lol:

[video=youtube;V9cPu5F-pV0]https://www.youtube.com/watch?v=qpfETYhRQgg&feature=youtu.be[/video]

Posted

fajny filmik!

wymiatacie :laugh2_2:

Cekin chyba bacznie grabie obserwował, ale on jakoś nie chciał hopsać?

Dexisiątko jaki grzeczniutki :loveu:

ps. nie żebym Cię namawiała... ale jakbyś troszeczkę ją podcięła? zawsze możesz zasugerować się, że grzywacze chodzą w ubrankach i są zdrowe :siara:

Posted

Idealnie! Z przymrużeniem oka

Koło idealne... tylko na łęce jakiś ciorny cielak stoi... albo baran jak kto woli

Mikula idealna <3

Haha no Dex stoi jak taka pierdoła :lol:

No ładnie... Wy tu zabawy, a z tyłu ktoś musi pracować

Super wam wychodzi

Liczyłam, że nie zwrócicie uwagi na człowieka z grabiami :P

Dokładnie dokładnie! One fiku miku szmery bajery, a ty naiwna operuj kamera ;P

Tylko naszych filmików było 5, a Waszych 11 :diabloti:

fajny filmik!

wymiatacie

Cekin chyba bacznie grabie obserwował, ale on jakoś nie chciał hopsać?

Dexisiątko jaki grzeczniutki

ps. nie żebym Cię namawiała... ale jakbyś troszeczkę ją podcięła? zawsze możesz zasugerować się, że grzywacze chodzą w ubrankach i są zdrowe

Cekin poluje na grabie i obżarł nam wczoraj łopatę... A skakać to nieee, on raczej z tych mało-aktywnych jest ;)

Hahaha nie kuś! Ni mam pieniążków na fryzjera i to mnie najbardziej powstrzymuje.

Baski kamerą jak kamerą, ale liście grabić też trzeba

Alina, Miczka wygląda fajnie... Tak owieczkowo Schudnie na lato

Prosiłam A., żeby nam pokręcił filmiki, ale się zapierał. No to zrobiłam sobie statyw i prosiłam "odejdź, bo ja tu tworzę!". Nie słuchał, więc teraz będzie przynajmniej popularny :diabloti:

Schudnie wizualnie, jak zrzuci futro :D

Aleee u nas dzisiaj paskudna pogoda, pochmurno, zimno i mgliście. Ale na spacerze rano długim byliśmy, znowu nam 3h wyszło :D

Posted

Cekin poluje na grabie i obżarł nam wczoraj łopatę... A skakać to nieee, on raczej z tych mało-aktywnych jest ;)

Hahaha nie kuś! Ni mam pieniążków na fryzjera i to mnie najbardziej powstrzymuje.

Uwielbiam go :laugh2_2: mój Gandzik wielbi wszelką aktywność, byle było szybko.

hihi, myślałam, ze masz maszynkę, coś mi się potentegowało. Tylko dlatego tak pisałam :oops:

Choć mnie fryzjerstwo i ta cała otoczka to jedyny dział, co mnie nie interesuje :grins:

Posted

No to pogoda jak u mnie  Tylko że ja w domu siedzę, bo się rozlewniwiłam  Wieczorem może gdzieś podejdę bo wczoraj czasu nie było i byliśmy krócej na spacerku...

Aj też nie mogłam się przemóc, żeby coś zrobić konstruktywnego przez tą pogodę :P I przez to cały dzisiejszy dzień się leniłam, jutro będe musiała projekt nadrobić przez to ;)

Uwielbiam go  mój Gandzik wielbi wszelką aktywność, byle było szybko.

hihi, myślałam, ze masz maszynkę, coś mi się potentegowało. Tylko dlatego tak pisałam 

Choć mnie fryzjerstwo i ta cała otoczka to jedyny dział, co mnie nie interesuje 

No Gandziu to jak Miczka, motorek w tyłku i jazda :D

Nieee, maszynki nie mam i raczej nie będę kupować. Przy strzyżeniu raz w roku, to zwróciłaby mi się przy kolejnym psie ;)

A nie też nie! Oddaję psa na godzinę, wracam po łysego i tyle mam do czynienia z groomingiem :lol:

Miczelski ma dzisiaj bolączki. Zrobiłam pranie jej rzeczy, przy okazji poszły futerkowe zabawki i wyszorowałam piłki. Całe popołudnie pies spędził wpatrując się w drzwi łazienki, bo przecież TAM SĄ JEJ RZECZY!

A wczoraj nam pies pogryzł Cekina :loveu: Tak to jest uważać na otoczenie i zakładać psu kaganiec, kiedy druga osoba nie potrafi tego zrobić. Mamy na osiedlu babsko z suką Sonią, niewiele mniejszą od Poczwara, która się siepie do piesków (wybitnie na ONki, bo "ją kiedyś wilczur pogryzł i ona ich nie lubi"), baba chodzi z nią jakby miała pinczerka na smyczy - ręce w kieszeni, zero ogarnięcia otoczenia, a pies na co drugiego staje dęba. Już raz nas Sonia zaatakowała, ale szybko ją baba zdążyła złapać. Za to wczoraj na nasz widok puściła smycz!!! i pieseczek wesoło poleciał do Poczwara gryźć, a ten się nie mógł bronić przez kaganiec. Niestety, ale jak zębiska Sonii wylądowały 3cm od jego oka, to pies zebrał dwa trepy i dopiero udało się go złapać. Kopy powinna baba zebrać, ale raczej nie przyniosłoby to rezultatów... Oczywiście postraszyłam policją, ale wątpię, żeby to coś dało.

Posted

O jaaaa fajny filmik :D

Buhaha... święta krowa z Dexa - stoi na środku i tyle z niego.

A sytuacji z babą i jej psem nie zazdroszczę... kur... że też tacy chodzą po świecie.

Nie moglas zdjąć cekinowi kaganca żeby jej się odgryzl? Bo podejrzewam że suka była słabsza od niego

Ściąganie kagańca psu w tym samym czasie, kiedy atakuje go inny? Rąk nie żal? ;)

Posted

Oddawaj Miczce rzeczy!

O historii czytałam w wątku "tak, jestem chamskim psiarzem, tylko ja się liczę"- nieciekawie wyszło... A jak Cekin?

Zabawki już wróciły z wygnania, ale jeszcze są "niedostępne", bo chcę zrobić fotki :P

Może jakbym jej rozsypała smaczki, to by go nie gryzła :hmmmm: Wszystko ok, na szczęście nic mu nie zrobiła.

Nie moglas zdjąć cekinowi kaganca żeby jej się odgryzl? Bo podejrzewam że suka była słabsza od niego

Nie było czasu na zdjęcie, a potem przy dwóch próbach A. został pogryziony przez Sonię po rękach. A gdyby Poczwar kagańca nie miał, to pewnie by ją zagryzł (raz by porządnie złapał za szyję) i byłoby na nas...

Oczywiście myśli się o tym, by ściągnąć kaganiec. Poza tym lepiej jest być mądrzejszym

Dokładnie ;) Przy przyjeździe policji to tylko argument na plus dla nas.

O jaaaa fajny filmik

Buhaha... święta krowa z Dexa - stoi na środku i tyle z niego.

A sytuacji z babą i jej psem nie zazdroszczę... kur... że też tacy chodzą po świecie.

Ściąganie kagańca psu w tym samym czasie, kiedy atakuje go inny? Rąk nie żal?

A Dexowy ma swój świat i patrzy na Miczę z politowaniem :lol:

Niestety ludzie się chyba nigdy nie nauczą. Albo łażą z zepsutymi automatami i pozwalają psom się gryźć, albo smycze puszczają... A o kagańcu albo nikt nie słyszał, albo tuby zaciągnięte na full :shake:

U nas nic ciekawego, pogoda do niczego i tylko spać się ciągle chce.

Jutro z rana chcę porobić fotki naszych kolekcji zabawek i akcesoriów, to się pochwalę ile tego mamy ;)