Marka Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Tak, w podstawowym zakresie ktoś kiedyś Huzara szkolił - on bardzo ładnie umie chodzić równając przy nodze, a "siad" trzeba mu było tylko przypomnieć - teraz robi już automatem. Aż się prosi, żeby go nauczyć więcej... Na razie Huzar nawet nie ma gdzie zwyczajnie pobiegać - jak to pies w schronisku... :shake: Quote
przyjaciel_koni Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Wspaniały pies - Huzar - prosi o zainteresowanie i pomoc w szukaniu domu !!! Koniecznie trzeba leczyć jego oczy - w schronisku nie ma na to szansy !!! To bardzo pojętny i karny psiak o bardzo nietypowym umaszczeniu - piękny !!! Jak mu jeszcze można pomóc ???? Quote
agat21 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 No tak, gdyby tylko ktoś dał mu szansę, na pewno przypomniałby sobie w mig, że umie tyle rzeczy... KTOSIU, gdzie jesteś?????? Quote
Anashar Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Piękny pies... Ja wogóle mam słabość do wszystkich wilkowatych... Takie wdzięczne psiny, nie zasłużyły sobie na taki los :( Huzarek prosi o DOMEK, kto mu go da??? Quote
przyjaciel_koni Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Anashar - ja również odkrywam w sobie takie tendencje - słabne przy nieszczęśliwych wilkowatych. Huzar dodatkowo jest bardzo nietypowej maści - to go bardzo odróżnia. Normalnie - przepiękny psiul !!!! Quote
przyjaciel_koni Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Wciąż się zastanawiam nad tym samym - nie rozumiem ludzi !!!!! I jeszcze te oczy - jeśli nie będą leczone, co to będzie. Quote
Marka Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 :x-mas: Dziś Mikołajki - a więc: Mikołaju Drogi, ja bym w tym roku pod choinkę chciała dobry dom dla Huzara... byłam grzeczna raczej... :oops: Quote
Ania-Sonia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Dołączam się do tych życzeń!!! :x-mas: :santagri: :santagri: Mikołaju, byłam baaaardzo grzeczna! ;) Quote
przyjaciel_koni Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Huzar psiaczku jak mi przykro, że nie możemy dać ci domu........ Pokaż się na 1 stronie !!!!! Piękny psiul !!!! Quote
agat21 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Huzarku, Mikołaj się spóźnia do Ciebie, ale na pewno przyjdzie! Na pewno!! Quote
Marka Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Huzar - jeszcze jedna fotka z sesji nocnej: i kontakt dla zainteresowanych: 0-507920043 Quote
przyjaciel_koni Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Koszmarny widok... Taki wspaniały psiak na takim badziewnym łańcuchu !!!!!! I jeszcze niemożność leczenia oczu w schronisku !!!!! Chyba się zapłaczę.... Pomóżmy Huzarowi w szukaniu domu !!!!!!!! Wymyślmy coś - proszę !!!!! Quote
Ania-Sonia Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Huzar jest na allegro i w necie, widziałam dziś ogłoszenie w GW, pozostają chyba jeszcze plakaty i maile przechodnie. Po 18 grudnia postaram się włączyć się aktywnie w pomoc. Musimy wyciągnąć stamtąd Huzara!!!! :-( Quote
przyjaciel_koni Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Piękny Huzar - bardzo potrzebny dom !!!!! Gdzie by go jeszcze pokazać ???? Quote
Marka Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Przygotowuję taką świąteczno-psią prezentację do rozsyłania mailem - po niedzieli pewnie będzie gotowa - chętnych do jej rozpropagowywania proszę o podanie mi swoich maili! :p * * * Po piątkowym ogłoszeniu w GW trzy osoby dzwoniły w sprawie Huzara, i we wszystkich trzech przypadkach, po opisaniu psa i poinformowaniu, że ma ok. 8 lat, usłyszałam "eee, to za stary...!" Szczególnie podminował mnie trzeci telefon, od mocno leciwej (sądząc po głosie) baby ze wsi, której to już miałam wielką ochotę wypalić "ale nie tak jak pani!", na szczęście w porę ugryzłam się w język :razz: A Huzar jest jednym z najbardziej energicznych psów w schronisku i jestem pewna, że te dobre parę lat, które jeszcze przed nim, spędzi bardzo aktywnie ;) Jeśli tylko będzie miał gdzie... Przeraża mnie ta pogarda dla niemłodych psów i myślenie o nich w kategorii do-niczego-się-nie-nadających-odrzutów :cool3: Jak dzieci mają szanować starszych ludzi, jeśli oni sami dają taki przykład?! Inna sprawa: jak ludzie mało wiedzą o psychice psa, jeśli wydaje im się, że 8-letni pies się już "nie nadaje". Ta ignorancja też mnie przeraża, prawdę mówiąc... :shake: Quote
Bodziulka Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Marka napisał(a):Jak dzieci mają szanować starszych ludzi, jeśli oni sami dają taki przykład?! Inna sprawa: jak ludzie mało wiedzą o psychice psa, jeśli wydaje im się, że 8-letni pies się już "nie nadaje". Ta ignorancja też mnie przeraża, prawdę mówiąc... :shake: To mi się skojarzyło z takim filmikiem z Nowego Światu pt. "Super Partia,..." Tam też starsza pani dała świetny przykład... Quote
Ania-Sonia Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Przykro to czytać :shake: Żal mi tych psów, które trafią do takich ludzi. Quote
Marka Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Ania-Sonia napisał(a): Żal mi tych psów, które trafią do takich ludzi. Mnie prawdę mówiąc też... Bo część z nich, jak się zestarzeje, to trafi do schroniska, jako "bezużyteczny odrzut" (to coraz liczniejsza grupa psów trafiających do schronisk - te bezużyteczne, stare i przez to brzydkie :shake: Nawet czytałam o tym w jakiejś gazecie - Pani Ewa z Palucha mówiła, że u nich widać wyraźnie, jak to zjawisko rośnie - no pewnie, skoro w dzisiejszych czasach tak łatwo o nowego, "rasowego", za dwie stówy z bazaru :cool3: ). Quote
Marka Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Czy takie oddanie nie jest nic warte..? Quote
Bodziulka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Ania, a kiedy będziesz mogła nas zawieść do Huzarka :cool3: Quote
Ania-Sonia Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 W ten tydzień niestety jeszcze nie, ale potem - jestem do Waszej dyspozycji :lol: Quote
Bodziulka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 trzeba to będzie wykorzystać :cool3: Quote
Recommended Posts