Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, w podstawowym zakresie ktoś kiedyś Huzara szkolił - on bardzo ładnie umie chodzić równając przy nodze, a "siad" trzeba mu było tylko przypomnieć - teraz robi już automatem. Aż się prosi, żeby go nauczyć więcej... Na razie Huzar nawet nie ma gdzie zwyczajnie pobiegać - jak to pies w schronisku... :shake:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wspaniały pies - Huzar - prosi o zainteresowanie i pomoc w szukaniu domu !!!
Koniecznie trzeba leczyć jego oczy - w schronisku nie ma na to szansy !!!

To bardzo pojętny i karny psiak o bardzo nietypowym umaszczeniu - piękny !!!
Jak mu jeszcze można pomóc ????

Posted

Piękny pies... Ja wogóle mam słabość do wszystkich wilkowatych... Takie wdzięczne psiny, nie zasłużyły sobie na taki los :(

Huzarek prosi o DOMEK, kto mu go da???

Posted

:x-mas: Dziś Mikołajki - a więc: Mikołaju Drogi, ja bym w tym roku pod choinkę chciała dobry dom dla Huzara... byłam grzeczna raczej... :oops:

Posted

Koszmarny widok...

Taki wspaniały psiak na takim badziewnym łańcuchu !!!!!!
I jeszcze niemożność leczenia oczu w schronisku !!!!!

Chyba się zapłaczę....

Pomóżmy Huzarowi w szukaniu domu !!!!!!!!
Wymyślmy coś - proszę !!!!!

Posted

Huzar jest na allegro i w necie, widziałam dziś ogłoszenie w GW, pozostają chyba jeszcze plakaty i maile przechodnie. Po 18 grudnia postaram się włączyć się aktywnie w pomoc.
Musimy wyciągnąć stamtąd Huzara!!!! :-(

Posted

Przygotowuję taką świąteczno-psią prezentację do rozsyłania mailem - po niedzieli pewnie będzie gotowa - chętnych do jej rozpropagowywania proszę o podanie mi swoich maili! :p

* * *
Po piątkowym ogłoszeniu w GW trzy osoby dzwoniły w sprawie Huzara, i we wszystkich trzech przypadkach, po opisaniu psa i poinformowaniu, że ma ok. 8 lat, usłyszałam "eee, to za stary...!" Szczególnie podminował mnie trzeci telefon, od mocno leciwej (sądząc po głosie) baby ze wsi, której to już miałam wielką ochotę wypalić "ale nie tak jak pani!", na szczęście w porę ugryzłam się w język :razz:

A Huzar jest jednym z najbardziej energicznych psów w schronisku i jestem pewna, że te dobre parę lat, które jeszcze przed nim, spędzi bardzo aktywnie ;) Jeśli tylko będzie miał gdzie...

Przeraża mnie ta pogarda dla niemłodych psów i myślenie o nich w kategorii do-niczego-się-nie-nadających-odrzutów :cool3:
Jak dzieci mają szanować starszych ludzi, jeśli oni sami dają taki przykład?!
Inna sprawa: jak ludzie mało wiedzą o psychice psa, jeśli wydaje im się, że 8-letni pies się już "nie nadaje". Ta ignorancja też mnie przeraża, prawdę mówiąc...
:shake:

Posted

Marka napisał(a):
Jak dzieci mają szanować starszych ludzi, jeśli oni sami dają taki przykład?!
Inna sprawa: jak ludzie mało wiedzą o psychice psa, jeśli wydaje im się, że 8-letni pies się już "nie nadaje". Ta ignorancja też mnie przeraża, prawdę mówiąc...
:shake:

To mi się skojarzyło z takim filmikiem z Nowego Światu pt. "Super Partia,..." Tam też starsza pani dała świetny przykład...

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Żal mi tych psów, które trafią do takich ludzi.

Mnie prawdę mówiąc też... Bo część z nich, jak się zestarzeje, to trafi do schroniska, jako "bezużyteczny odrzut" (to coraz liczniejsza grupa psów trafiających do schronisk - te bezużyteczne, stare i przez to brzydkie :shake: Nawet czytałam o tym w jakiejś gazecie - Pani Ewa z Palucha mówiła, że u nich widać wyraźnie, jak to zjawisko rośnie - no pewnie, skoro w dzisiejszych czasach tak łatwo o nowego, "rasowego", za dwie stówy z bazaru :cool3: ).